ramirez Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 1, 2008 Member ID: 2298 Group: Members Topic Count: 1794 Content Count: 5311 Reputation: 35527 Achievement Points: 5320 Days Won: 14 With Us For: 6398 Days Status: Offline Last Seen: Τρίτη στις 10:35 PM Share Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 1, 2008 Άλλο ένα άλμπουμ του μεγάλου Ιταλού γελοιογράφου Altan. Αυτή τη φορά η ιστορία λαμβάνει χώρα στην Αφρική, λίγο πριν το Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Πρωταγωνίστρια είναι η Άντα Φρόουζ, η οποία από εσώκλειστη σε οικοτροφείο κορασίδων στην Αγγλία βρίσκεται στην Αφρικανική ζούγκλα αναζητώντας έναν άγνωστό της ξάδερφο, δικαιούχο της οικογενειακής περιουσίας. Παρωδία των αναλόγων ταινιών περιπέτειας και εξερεύνησης, καθώς και αισθηματικών δραμάτων με το ανάλογο εξωτικό φόντο. Χιούμορ πολύ κυνικό, που λατρεύουν οι φανς του Altan. Μέγεθος, τεχνοτροπία και στυλ αφήγησης ανάλογο με το άλλο άλμπουμ του Ιταλού σκιτσογράφου Colombo. 16 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
mits63 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 6, 2009 Member ID: 7341 Group: Veterans Topic Count: 101 Content Count: 1379 Reputation: 6471 Achievement Points: 1379 Days Won: 5 With Us For: 5855 Days Status: Offline Last Seen: Σεπτεμβρίου 14, 2017 Age: 61 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 6, 2009 Παναγιώτη ανέβασε και καμμιά σελίδα με τα τρομερα σχόλια του Αλτάν κάτω απο τα καρεδάκια να γουστάρουμε! 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
erma jaguar Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 29, 2009 Member ID: 6330 Group: Banned Topic Count: 300 Content Count: 1257 Reputation: 7187 Achievement Points: 1258 Days Won: 25 With Us For: 5954 Days Status: Offline Last Seen: Οκτωβρίου 16, 2011 Share Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 29, 2009 Το λαϊκό μυθιστόρημα έχει πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια κάτω από τα χτυπήματα των μοντέρνων μαζικών μέσων επικοινωνίας. Ήταν αυτό όμως που από εφημερίδες και περιοδικά, και κατόπιν και σε βιβλία κρατούσε το ενδιαφέρον των παππούδων μας χρησιμοποιώντας τη μέθοδο των διάφορων επεισοδίων που πρόσθεταν πληροφορίες κάθε φορά με τη μέθοδο των ομόκεντρων απομακρυνόμενων κύκλων, αναγκαίων για να δημιουργείται η αίσθηση του suspense, προβιβάζοντας σε πραγματική τέχνη τη μέθοδο του να κάνεις τον άλλον να περιμένει και να επιθυμεί. Σίγουρα ο σύγχρονος θεατής, συνηθισμένος στις μοντέρνες επιτεύξεις της κοινωνίας του θεάματος, δεν θα μπορούσε ούτε στιγμή να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον του γι' αυτό το είδος παραφιλολογίας που αναπτύχθηκε και βασίλεψε τον προηγούμενο αιώνα (αρκεί να θυμηθούμε τα τα μυθιστορήματα μαμούθ των δικών μας εφημερίδων την περίοδο του μεσοπολέμου). Το μόνο ίσως είδος που θα μπορούσε να ειδωθεί σαν συνέχεια αυτής της τεχνικής και των επιτεύξεων της, είναι το φωτορομάντζο, που στην πραγματικότητα, από αφηγηματική άποψη δεν είναι παρά ένα λαϊκό μυθιστόρημα του οποίου η αφήγηση τεχνικά εξελίσσεται με εικόνες (φωτογραφίες). Η επιτυχία του όμως στο πλατύ κοινό θυμίζει μόνο μέρος του παλιού λαϊκού μυθιστορήματος. Πολλοί χαιρέτησαν την Ada του Altan όταν εμφανίστηκε στο περιοδικό Linus το 1978 σαν ένα κόμικς που εγκαινιάζει την επιστροφή του λαϊκού μυθιστορήματος (του feuilleton). Επίσης υποστήριξαν πως απομυθοποιεί και κριτικάρει όλα τα είδη υποκουλτούρας που σαν επιφανέστερο εκπρόσωπο έχουν το φωτορομάντζο. Ο Altan δεν απομυθοποιεί ούτε αποφετιχοποιεί τίποτα. Όσοι βγαίνουν και λένε υπερηφανευόμενοι πως απομυθοποιούν ή αποφετιχοποιούν είναι φτωχοί τω πνεύματι. Ο Altan χρησιμοποιεί άφοβα τις μεθόδους του feuilleton για να αφηγηθεί θέματα του feuilleton. Ρεαλιστικά και ειλικρινέστατα, αφηγείται όσα είδε, άκουσε και υποπτεύθηκε στον πλησίον του, καθώς και προπάντων στον εαυτό του. Πόσο σωστό και αληθινό είναι αυτό. Ένα δάκρυ φουσκώνει τα βλέφαρα, μια σουβλιά διαπερνά την καρδιά. Θα επιβιώσουμε μέχρι την επόμενη συνέχεια; 8 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
CitizenX Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 29, 2009 Member ID: 7777 Group: Honored Topic Count: 43 Content Count: 863 Reputation: 6087 Achievement Points: 863 Days Won: 0 With Us For: 5821 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 26 Age: 47 Share Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 29, 2009 Εξαιρετική δουλειά από τον Altan, με πανέξυπνο χιούμορ και πολλαπλές μεταμοντέρνες αναφορές. Κρίμα που είναι τόσο δυσεύρετο. Και ναι, θεωρώ και εγώ πως το λαϊκό μυθιστόρημα προσέφερε πολλά περισσότερα από όσα του αναγνωρίζονται. 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
tik Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 12, 2014 Member ID: 25133 Group: Veterans Topic Count: 281 Content Count: 6474 Reputation: 63948 Achievement Points: 6540 Days Won: 44 With Us For: 4588 Days Status: Offline Last Seen: 5 ώρες πριν Age: 48 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 12, 2014 Χρόνια πολλά έψαχνα αυτό το άλμπουμ για να διαβάσω την ιστορία της της ατρόμητης και αυθάδους (αν και λίγο χοντρής) Ada. Φυσικά στάθηκε αδύνατο να το βρω. Για καλή μου τύχη κατάφερα να συγκεντρώσω τα τεύχη #7 έως #20 της Βαβέλ όπου πρωτοδημοσιεύτηκε η ιστορία σε συνέχειες (μόλις αυτή την εβδομάδα παρέλαβα το #8, τελευταίο που μου έλειπε, χάρη στη βοήθεια του φίλου leonidio ). Μια ακαδημαϊκή ανάλυση του έργου θα έλεγε κάτι σαν το κομμάτι από την εισαγωγή, το οποίο παραθέτει παραπάνω η erma jaguar και είναι πολύ ενδιαφέρον. Εγώ σαν απλός αναγνώστης το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είναι μια ωραία περιπετειώδης ιστορία, πολύ αστεία με αυτό το περίεργο (κυνικό; ) χιούμορ του Altan και με πλήθος πολιτικών, κοινωνικών και άλλων αναφορών. Ίσως όχι τόσο καλή όσο το Colombo. Έχει αρκετές αδυναμίες. Σίγουρα όμως την τοποθετώ μέσα στα καλύτερα κομικς που έχω διαβάσει και ευχαρίστως θα ξαναδιάβαζα. Γι' αυτό θα εξακολουθήσω να ψάχνω και το άλμπουμ! 12 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
dimious200 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 12, 2014 Member ID: 14558 Group: Members Topic Count: 49 Content Count: 3365 Reputation: 28756 Achievement Points: 3365 Days Won: 2 With Us For: 5022 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 18, 2023 Age: 33 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 12, 2014 (Επεξεργασία) το #9 θες να πεις Επεξεργασία Ιανουαρίου 12, 2014 από dimious200 10 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
tik Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 12, 2014 Member ID: 25133 Group: Veterans Topic Count: 281 Content Count: 6474 Reputation: 63948 Achievement Points: 6540 Days Won: 44 With Us For: 4588 Days Status: Offline Last Seen: 5 ώρες πριν Age: 48 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 12, 2014 Τίποτα δεν ξεφεύγει από το άγρυπνο βλέμμα σας 9 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
aprositos Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 12, 2014 Member ID: 27926 Group: Members Topic Count: 33 Content Count: 322 Reputation: 3113 Achievement Points: 322 Days Won: 1 With Us For: 4321 Days Status: Offline Last Seen: 15 ώρες πριν Age: 59 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 12, 2014 (Επεξεργασία) Χρόνια πολλά έψαχνα αυτό το άλμπουμ για να διαβάσω την ιστορία της της ατρόμητης και αυθάδους (αν και λίγο χοντρής) Ada. Φυσικά στάθηκε αδύνατο να το βρω. Για καλή μου τύχη κατάφερα να συγκεντρώσω τα τεύχη #7 έως #20 της Βαβέλ όπου πρωτοδημοσιεύτηκε η ιστορία σε συνέχειες (μόλις αυτή την εβδομάδα παρέλαβα το #8, τελευταίο που μου έλειπε, χάρη στη βοήθεια του φίλου leonidio ). Μια ακαδημαϊκή ανάλυση του έργου θα έλεγε κάτι σαν το κομμάτι από την εισαγωγή, το οποίο παραθέτει παραπάνω η erma jaguar και είναι πολύ ενδιαφέρον. Εγώ σαν απλός αναγνώστης το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είναι μια ωραία περιπετειώδης ιστορία, πολύ αστεία με αυτό το περίεργο (κυνικό; ) χιούμορ του Altan και με πλήθος πολιτικών, κοινωνικών και άλλων αναφορών. Ίσως όχι τόσο καλή όσο το Colombo. Έχει αρκετές αδυναμίες. Σίγουρα όμως την τοποθετώ μέσα στα καλύτερα κομικς που έχω διαβάσει και ευχαρίστως θα ξαναδιάβαζα. Γι' αυτό θα εξακολουθήσω να ψάχνω και το άλμπουμ! Ευχής έργο θα ήτο αγαπητέ tik να μπορούσες να σαρώσεις και να μοιραστείς μαζί μας όλες τις σελίδες αυτού του σπάνιου σήμερα άλμπουμ. Είχα όλες τις ΒΑΒΕΛ από το νούμερο 1 μέχρι το τελευταίο τεύχος σε άριστη κατάσταση μέσα σε αεροστεγώς κλεισμένες βαλίτσες αλλά δυστυχώς πριν μερικά χρόνια η πρώην μου τις άφησε εκτεθειμένες στον ημιυπόγειο χώρο της ποκίας που διαμέναμε και εξαφανήσθησαν. Από τότε κάπου κάπου κλαίω με λυγμούς, σπαρακτικά και προσπαθώ να το ξεπεράσω. Να σκεφτείς ότι το άλμπουμ δεν το αγόρασα στην εποχή του γιατί έλεγα και όπως και με άλλες ιστορίες που δημοσίευε η ΒΑΒΕΛ ότι ούτως ή άλλως τις έχω στα περιοδικά. Ντροπή μου, Αν το επιθυμείς μπορώ να βοηθήσω στο σκανάρισμα. :-) Επεξεργασία Ιανουαρίου 12, 2014 από aprositos 11 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
φλοκ Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 12, 2014 Member ID: 26001 Group: Veterans Topic Count: 99 Content Count: 7184 Reputation: 86228 Achievement Points: 7204 Days Won: 165 With Us For: 4421 Days Status: Offline Last Seen: Τετάρτη στις 08:11 PM Age: 58 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 12, 2014 "Να σκεφτείς ότι το άλμπουμ δεν το αγόρασα στην εποχή του γιατί έλεγα και όπως και με άλλες ιστορίες που δημοσίευε η ΒΑΒΕΛ ότι ούτως ή άλλως τις έχω στα περιοδικά." Δεν είσαι ο μόνος που έκανε τετοιου είδους σκέψεις φίλε aprosite !!!!!Eιμαστε πολλοί αλλά είμαστε σκόρπιοι .................... :lol: Οντως το album είναι καταπληκτικό !! 8 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
tik Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 13, 2014 Member ID: 25133 Group: Veterans Topic Count: 281 Content Count: 6474 Reputation: 63948 Achievement Points: 6540 Days Won: 44 With Us For: 4588 Days Status: Offline Last Seen: 5 ώρες πριν Age: 48 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 13, 2014 (Επεξεργασία) Ευχής έργο θα ήτο αγαπητέ tik να μπορούσες να σαρώσεις και να μοιραστείς μαζί μας όλες τις σελίδες αυτού του σπάνιου σήμερα άλμπουμ. Δεν είναι κακή ιδέα! Εκτός αν σκάσει πάλι καμιά βόμβα ο Μάριος ότι θα το ξανακυκλοφορήσει η Ars Longa, όπως έκανε η Μαμούθ με το Σιμμιόττο! Χλωμό το κόβω, όμως, γιατί άλλο Μανάρα, άλλο Αλτάν. Τέλος πάντων θα το δω το θέμα, μήπως και στρωθώ κάποια στιγμή. Δεν υπόσχομαι τίποτα όμως! Παρεμπιπτόντως, μήπως το έχει κανείς σκαναρισμένο στα ιταλικά, γιατί ήθελα να δω κάποιες λεπτομέρειες; Επεξεργασία Ιουλίου 28, 2014 από tik 9 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
aprositos Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 13, 2014 Member ID: 27926 Group: Members Topic Count: 33 Content Count: 322 Reputation: 3113 Achievement Points: 322 Days Won: 1 With Us For: 4321 Days Status: Offline Last Seen: 15 ώρες πριν Age: 59 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 13, 2014 Το έχω στα γαλλικά σε δύο τόμους: BD.FR.-.Ada.-.01.-.Ada.dans.la.jungle.(Compile.revue.A.Suivre).-.(Altan) και BD.FR.-.Ada.-.02.-.Ada.à.Macao.(Compile.revue.A.Suivre).-.(Altan). 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
tik Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 13, 2014 Member ID: 25133 Group: Veterans Topic Count: 281 Content Count: 6474 Reputation: 63948 Achievement Points: 6540 Days Won: 44 With Us For: 4588 Days Status: Offline Last Seen: 5 ώρες πριν Age: 48 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 13, 2014 Ευχαριστώ γιατην προσφορά, απρόσιτε! Μου τα έστειλε ήδη άλλος φίλος με μέιλ! 8 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Indian Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 23, 2021 Member ID: 20685 Group: Administrator Topic Count: 786 Content Count: 13644 Reputation: 99834 Achievement Points: 9268 Days Won: 459 With Us For: 4862 Days Status: Offline Last Seen: 5 ώρες πριν Age: 42 Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 23, 2021 Αντικαταστάθηκε το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο με μεγαλύτερης ανάλυσης. 4 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις