germanicus Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 26, 2008 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191181 Achievement Points: 27559 Days Won: 761 With Us For: 6654 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7, 2024 Age: 52 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 26, 2008 Πόσες συστάσεις να χρειάζεται άραγε? Νομίζω πως η βασικότερη απορία είναι το πως ακριβώς τον αποδίδουμε στα Ελληνικά. Από κει και πέρα, όποιος έχει διαβάσει ιστοριούλα με Σέρλοκ Χαλμς, δεν έχει ξεχάσει με τίποτα τη συγκεκριμένη φιγούρα. Σαφέστατα και είναι μια καρικατούρα του ήρωα του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ. Με την κλασσική πίπα, με το καπελάκι (το οποίο σημειωτέον δεν αναφέρεται στα κείμενα του Ντόυλ, υπήρχε όμως στις εικονογραφήσεις που είχαν οι πρώτες εκδόσεις) και φυσικά χωρίς το διάλυμα 7% Ενώ όλοι (όσο το κουβεντιάζαμε στο φωναχτόκουτο) εκτιμούσαμε ότι είναι δημιούργημα του Paul Murry, στην πραγματικότητα μάλλον είναι δημιούργημα τινός Riley Thomson. Πρώτη εμφάνιση πρέπει να είναι στο Walt Disney's Comics and Stories #139 του 1952 στο τρίτο μέρος της ιστορίας "The Shattered-Glass Mystery" (inducks) όπου κακοποιοί προσπαθούν να βλάψουν τον Μίκυ και ο Ο'Χάρα του τον γνωρίζει για να τον βοηθήσει. Η παρακάτω σελίδα είναι από το συγκεκριμένο κόμικ. Μπορεί σε αυτή τη σελίδα να φαίνεται κάπως ηλίθιος, αλλά στη πραγματικότητα στο τέλος όντως βοήθησε τον Μίκυ να βρει την άκρη. Καίτοι ως φιγούρα είναι χαρακτηριστική, στην πραγματικότητα δεν έχει πολλές εμφανίσεις και δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι την δούλεψε κατά κόρο ένας συγκεκριμένος δημιουργός. 9 ιστοριούλες είναι Paul Murry, 4 είναι Jack Manning, 2 Tony Strobl (οι περισσότερες το μεσοδιάστημα 67-72) και εν συνεχεία βγάζουν καμπόσες οι Βραζιλιάνοι. Φυσικά έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον ως φιγούρα για διάφορα παιχνίδια και γρίφους. inducks 13 Παράθεση
DJO Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 26, 2008 Member ID: 556 Group: Veterans Topic Count: 1534 Content Count: 22474 Reputation: 121504 Achievement Points: 22479 Days Won: 791 With Us For: 6629 Days Status: Offline Last Seen: Δεκεμβρίου 31, 2020 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 26, 2008 Riley Thomson!!!! Απιστευτο, αλλα μαλλον ανακαλυψαμε ποιανου ειναι εκεινες οι "ορφανες" ολιγοσελιδες ιστοριες που εβαζε το Κομιξ με πρωταγωνιστη τον Μικυ οταν αρχισε να γινεται διψηφιο!!!!!! Για το αφιερωμα τι να πω!? και παλι :valtnino: 4 Παράθεση
Ion Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 18, 2008 Member ID: 2285 Group: Veterans Topic Count: 950 Content Count: 4406 Reputation: 36138 Achievement Points: 4460 Days Won: 27 With Us For: 6472 Days Status: Offline Last Seen: 3 ώρες πριν Age: 41 Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 18, 2008 Δυστυχώς πολύ λίγες ιστορίες του πρέπει να έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα, ή τουλάχιστον λίγες έχουν περάσει απ' τα χέρια μου. Ακόμα και του Σερ Λοκ περισσότερες έχω διαβάσει. Αν και αντιγραφή του γνωστού ντετέκτιβ, και παρόλο που δεν τρελαίνομαι για κλεμμένες ιδέες, μου αρέσει αρκετά ο χαρακτήρας κυρίως λόγω των ιστοριών του Murry που πρωταγωνιστεί (είναι απίστευτος ο άνθρωπος!). 3 Παράθεση
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις