ramirez Δημοσιεύτηκε Μαίου 25, 2008 Member ID: 2298 Group: Members Topic Count: 1794 Content Count: 5311 Reputation: 35527 Achievement Points: 5320 Days Won: 14 With Us For: 6398 Days Status: Offline Last Seen: Τρίτη στις 10:35 PM Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 25, 2008 Τον Ιανουάριο του 1983 η ημι-νόμιμη (ή ημι-παράνομη αν προτιμάτε) εταιρεία Maria Pentagiotissa Press Co, κυκλοφόρησε το βιβλίο του Φιλιππινέζου καλλιτέχνη Ed Badajos με τίτλο "PHILIPINO FOOD". Μέγεθος ανάλογο της σειράς Κλασσική Περιπέτεια της Μαμούθ, 80 ασπρόμαυρες σελίδες χωρίς λόγια, μία ιστορία με έντονα στοιχεία ψυχεδέλειας της περιόδου των '70s. Η επιμέλεια της έκδοσης έγινε από τον Γιώργο Γιώνα. Η ίδια εταιρεία είχε βγάλει και 2 βιβλιαράκια με τις περιπέτειες των Freak Brothers, ενώ αναφέρει και ακόμη ένα με underground comic καλλιτέχνες με τίτλο "UNDERGROUND 1". Την επιμέλεια αυτών των βιβλίων είχε αναλάβει ο γνωστός στον χώρο των κόμικς Νίκος Πλατής. 12 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Melandros Δημοσιεύτηκε Μαίου 25, 2008 Member ID: 4830 Group: Veterans Topic Count: 480 Content Count: 2663 Reputation: 16116 Achievement Points: 2665 Days Won: 3 With Us For: 6127 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10 Age: 46 Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 25, 2008 Που το βρήκες, πόσο? και γιατί... όχι αυτό δεν πάει..... μόνο τα δύο πρώτα..... για το εύρημα.... (στις ερωτήσεις περιμένω απαντήσεις, μην νομίζεις ότι τις έκανα για πλάκα ....) 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
ramirez Δημοσιεύτηκε Μαίου 25, 2008 Member ID: 2298 Group: Members Topic Count: 1794 Content Count: 5311 Reputation: 35527 Achievement Points: 5320 Days Won: 14 With Us For: 6398 Days Status: Offline Last Seen: Τρίτη στις 10:35 PM Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 25, 2008 Αν θυμάμαι καλά στο Jemma Πειραιά προ διετίας (πάνω-κάτω), με τιμή φυσιολογική μερικών ευρώ... 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GreekComicFan Δημοσιεύτηκε Μαίου 26, 2008 Member ID: 2265 Group: Veterans Topic Count: 999 Content Count: 20072 Reputation: 117469 Achievement Points: 20162 Days Won: 336 With Us For: 6399 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10, 2021 Age: 47 Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 26, 2008 Αν έμενες στον Πειραιά, το Jemma θα ήταν ο παράδεισος σου Μάνο. Έχει μεγάλη ποικιλία από Ελληνικά μικυμάου. 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Melandros Δημοσιεύτηκε Μαίου 26, 2008 Member ID: 4830 Group: Veterans Topic Count: 480 Content Count: 2663 Reputation: 16116 Achievement Points: 2665 Days Won: 3 With Us For: 6127 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10 Age: 46 Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 26, 2008 Κώστα.... έναν μεσίτη ΤΩΡΑΑΑΑ.... ένα σπίτι στον Πειραιά... δεν με νοιάζει η θέα... ούτε να είναι ευρύχωρο, ευήλιο, ή ευάερο... Αρκεί να είναι δίπλα απο το Jemma ...... 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Valtasar Δημοσιεύτηκε Μαίου 26, 2008 Member ID: 1 Group: Root Admin Topic Count: 1735 Content Count: 9241 Reputation: 66097 Achievement Points: 8896 Days Won: 159 With Us For: 6646 Days Status: Offline Last Seen: 1 ώρα πριν Age: 61 Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 26, 2008 Όποιος το θέλει ας μου πει....νομίζω ότι έχω μερικά κομμάτια.....χμ.....σε ποιά σακούλα τα είχα δει ? 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Melandros Δημοσιεύτηκε Μαίου 26, 2008 Member ID: 4830 Group: Veterans Topic Count: 480 Content Count: 2663 Reputation: 16116 Achievement Points: 2665 Days Won: 3 With Us For: 6127 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10 Age: 46 Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 26, 2008 Όποιος το θέλει ας μου πει....νομίζω ότι έχω μερικά κομμάτια.....χμ.....σε ποιά σακούλα τα είχα δει ? εγώ ένα..... άμα γίνετε Valt..... 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Kabuki Δημοσιεύτηκε Μαίου 26, 2008 Member ID: 5259 Group: Veterans Topic Count: 207 Content Count: 9437 Reputation: 77033 Achievement Points: 9439 Days Won: 100 With Us For: 6079 Days Status: Offline Last Seen: Οκτωβρίου 30 Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 26, 2008 Κι εγώ ένα... 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Μαίου 26, 2008 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191058 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6580 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 26, 2008 ... λοιπόν παίδες... αυτός εδώ νομίζω ότι μας δουλεύει ψιλό γαζί.... κράτα ένα 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Dr Paingiver Δημοσιεύτηκε Μαίου 26, 2008 Member ID: 3930 Group: Veterans Topic Count: 729 Content Count: 13098 Reputation: 105558 Achievement Points: 13120 Days Won: 138 With Us For: 6255 Days Status: Online Last Seen: 4 λεπτά πριν Age: 66 Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 26, 2008 Όποιος το θέλει ας μου πει....νομίζω ότι έχω μερικά κομμάτια.....χμ.....σε ποιά σακούλα τα είχα δει ? Θα είναι με την υπογραφή του δημιουργού ή χωρίς; 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Μαίου 26, 2008 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191058 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6580 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 26, 2008 Θα είναι με την υπογραφή του δημιουργού ή χωρίς; 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Ion Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 12, 2008 Member ID: 2285 Group: Veterans Topic Count: 949 Content Count: 4397 Reputation: 36003 Achievement Points: 4451 Days Won: 26 With Us For: 6398 Days Status: Offline Last Seen: 11 ώρες πριν Age: 41 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 12, 2008 Πω πω!!! Τι ψυχεδελικό κόμικ ήταν αυτό;;; Για να καταλάβεις την ιστορία, ειδικά αφού δεν υπάρχει και κείμενο να βοηθάει, πρέπει να έχεις φτιάξει γερό κεφάλι. Ούτε όλες οι μπύρες του GreekComics δεν βοηθάνε. Απ' την άλλη βέβαια, ακόμα και νηφάλιος, δεν μπορείς παρά να εντυπωσιαστείς από το σχέδιο του Badajos και τον τρόπο που ενώνει τα καρέ μεταξύ τους. Το σίγουρο είναι ότι θέλει το χρόνο του. Περίεργο μεν, πρωτότυπο και εντυπωσιακό δε, not that bad όσο μου είχε φανεί όταν ξεκίνησα να το διαβάζω... 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Mandrake Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 13, 2008 Member ID: 1790 Group: Members Topic Count: 130 Content Count: 7538 Reputation: 29523 Achievement Points: 7876 Days Won: 29 With Us For: 6445 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 13, 2008 Ψυχεδελικό κόμικ; Φιλιπινέζικο σχέδιο; Από περιέργεια και μόνο θα το αγόραζα αυτό εδώ! Ευχαριστώ για την παρουσίαση και τις πληροφορίες! 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
vaios Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 2, 2009 Member ID: 7467 Group: Veterans Topic Count: 364 Content Count: 1062 Reputation: 12300 Achievement Points: 1062 Days Won: 45 With Us For: 5843 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 13 Age: 70 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 2, 2009 PHILIPINO FOOD, MARIA PENTAGIOTISSA PRESS CO, (1983) Δύσκολη η ανάγνωση αυτού του κόμικ, όπως επίσης και η κατανόηση των σκέψεων του δημιουργού. Κεντρικός ήρωας ο άνθρωπος και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σ΄ όλες τις εκφάνσεις της ζωής ή τουλάχιστον σ΄ αυτές που αποτυπώνει ο καλλιτέχνης στα καρεδάκια του. Γυμνός απέναντι σε κάθε είδους καταπίεση και εξάρτηση, στην εξουσία της τηλεόρασης, στα καταναλωτικά αγαθά, προσπαθεί να αποδράσει μέσω της μουσικής και του έρωτα. Για το δημιουργό δείτε εδώ : http://lambiek.net/artists/b/badajos_ed.htm Δείτε και μία σελιδούλα του κόμικ που αναφέρεται στην εμφάνιση του ανθρώπου στη γη, σύμφωνα με την θεωρία της εξέλιξης των ειδών του Δαρβίνου. Προσέξτε, όμως, το μάτι και το ελαστικό που βρίσκονται επάνω στο δέντρο της ζωής. Δε νομίζω τυχαία...! ramirez για την παρουσίαση! vaios/2-3-2009 9 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
ngramm Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 5, 2010 Member ID: 1076 Group: Technician Topic Count: 171 Content Count: 2479 Reputation: 9516 Achievement Points: 2442 Days Won: 4 With Us For: 6509 Days Status: Offline Last Seen: 1 ώρα πριν Age: 54 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 5, 2010 ...χμ, μάλλον καλλιτέχνης είναι Αμερικανός (τουλάχιστον γεννήθηκε εκεί όπως λέει το lambiek) και πιθανότατα το έργο του εκδόθηκε πρώτη φορά στην Αμερική. Έχει σίγουρα καταγωγή από τις Φιλλιπίνες; Άλλαξα τα σχετικά στοιχεία στο πινακάκι - αν κάποιος ξέρει περισσότερα ας το αναφέρει εδώ. 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Bonadrug Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 26, 2011 Member ID: 1271 Group: Veterans Topic Count: 718 Content Count: 3481 Reputation: 20408 Achievement Points: 3538 Days Won: 16 With Us For: 6498 Days Status: Offline Last Seen: Σεπτεμβρίου 29 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 26, 2011 Πρωτότυπη έκδοση Olympia Press , New York (1972) (για το καρτελάκι) Στο Lambiek λέει ότι ο δημιουργός είναι Χαβανέζος, όχι φιλιππινέζος. 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Θοδωρής Καραπάνος Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 16, 2023 Member ID: 36975 Group: Moderator Topic Count: 74 Content Count: 3131 Reputation: 19735 Achievement Points: 3030 Days Won: 96 With Us For: 1422 Days Status: Offline Last Seen: 38 λεπτά πριν Age: 16 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 16, 2023 ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΚΤΑΚΤΑ ΝΕΑ! Εντόπισα στη Jemma Πειραιά σήμερα, τέσσερα αντίτυπα! Θα πάρω εγώ το ένα, επειδή το ψάχνω καιρό και θα μείνουν τα υπόλοιπα! Όποιος ενδιαφέρεται, ας σπεύσει! 6 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
tik Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 16, 2023 Member ID: 25133 Group: Veterans Topic Count: 281 Content Count: 6474 Reputation: 63948 Achievement Points: 6540 Days Won: 44 With Us For: 4588 Days Status: Offline Last Seen: 31 λεπτά πριν Age: 48 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 16, 2023 Αν μπορεί κάποια ψυχή να πάρει ένα και για μένα και να το στείλει Θεσσαλονίκη; 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Θοδωρής Καραπάνος Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 24, 2023 Member ID: 36975 Group: Moderator Topic Count: 74 Content Count: 3131 Reputation: 19735 Achievement Points: 3030 Days Won: 96 With Us For: 1422 Days Status: Offline Last Seen: 38 λεπτά πριν Age: 16 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 24, 2023 Το αγόρασα και το διάβασα κι εγώ! Θα αρχίσω τη μίνι μου παρουσίαση, αξιοποιώντας αυτά που γράφει στο οπισθόφυλλο. Παράθεση Τα σκίτσα του Badajos, σπάνε τα καρέ. Οι φιγούρες του μετατρέπονται σε άλλες μορφές, αλλάζουν φύλλο, γίνονται θεωρία. Η κάθε φιγούρα του είναι στην πορεία της για να μετατραπεί σε οτιδήποτε άλλο σαν την Αμεική, χτισμένη πάνω στην άμμο, βίαιη και κλονισμένη. "Θέλω", λέει ο Badajos" να επικοινωνήσω με όλο τον κόσμο, πράγμα που δεν μπορεί να επιτευχθή με τις λέξεις". Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου, απόσπασμα από άρθρο της Guardian. Πρόκειται για τη δεύτερη εκδοτική απόπειρα, του μυστηριώδους εκδοτικού οίκου " Maria Pentagiotissa press co". Είναι underground κόμικ, το οποίο κυκλοφόρησε πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1972, από την "The Olympia Press" κι όπως καταλαβαίνετε, αποτελεί προϊόν της εποχής του, δηλαδή το πιο φιλοσοφημένο στυλ, η κάπως άναρχη δομή και το εκκεντρικό στήσιμο των καρέ, ο υπερρεαλιστικός σχεδιασμός, που τότε έδειχναν πρωτοποριακά, σήμερα προδίδουν την ηλικία τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν γεράσει όμορφα. ΠΛΟΚΗ Σενάριο όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει, αφού στο βιβλίο δεν θα βρείτε ούτε ψήγμα διαλόγων! Δυστυχώς, ενώ όταν το έπιασα πρώτη φορά στα χέρια μου ήμουν πάρα πολύ ενθουσιασμένος, κατά την ανάγνωσή του- ή μάλλον να το θέσω σωστότερα, κατά τη διάρκεια που προχωρούσα τις σελίδες- συνειδητοποίησα ότι είναι ένα υπερβολικά δυσνόητο συνονθύλευμα από υπερρεαλιστικές, ονειρικές, θα έλεγα ακόμη και σουρεαλιστικές εικόνες που μέσα τους κρύβουν πολιτικές απόψεις. Σίγουρα χρειάστηκε μαεστρία, για να μαζευτούν όλες αυτές οι ιδέες μέσα σε 80 βωβές σελίδες κι αναμφίβολα το αποτέλεσμα, είναι παραπάνω από εντυπωσιακό, καθώς κρύβει μέσα του πολλές ώρες σκέψης κι επεξεργασίας, ενώ μέσα στις σελίδες του άλμπουμ συνοψίζουν θεωρίες και πιστεύω που κανονικά χρειάζονται πολλές σελίδες για να αναλυθούν επαρκώς, αλλά ακριβώς γι' αυτό δεν απευθύνεται σε όλους. Εγώ λόγου χάρη, δεν μπόρεσα να κατανοήσω παρά ελάχιστα σημεία, τα οποία όμως δεν μπορούν να σταθούν μόνα τους, επειδή το άλμπουμ αν και βωβό με κλίση στο ονειρικό, έχει μία ροή η οποία όταν διαταράσσεται το ήδη μπερδεμένο νόημα περιπλέκεται ακόμα περισσότερο. Εάν θελήσετε να το διαβάσετε, σας προτείνω να έχετε εξασφαλίσει τουλάχιστον ένα δίωρο και μαζί με κάποιον που πιθανότατα θα ενδιαφέρεται, να καθίσετε, να το διαβάσετε και να συζητάτε ενδιάμεσα τις απόψεις σας πάνω σε αυτό. Σίγουρα όχι ο τυπικός τρόπος ανάγνωσης, μα στη τελική, δεν μιλάμε για το τυπικό κόμικ. ΣΧΕΔΙΟ Εδώ, έγκειται και η επιτυχία του κόμικ κατ' εμέ. Σχέδιο με βάθος κυριολεκτικά και μεταφορικά, που σε μαγνητίζει και σε καθηλώνει από το πρώτο λεπτό της ανάγνωσης.Όπως λέει και το απόσπασμα του άρθρου από τη Guardian στο οπισθόφυλλο τα σκίτσα του Badajos σπάνε τα καρέ! Πρόκειται απλά για μαγεία! Ουσιαστικά, στο οπισθόφυλλο λέγονται τα πάντα για το σχέδιο! Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι τα δύο αγαπημένα μου double splash pages. ΜΕΡΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Αρχικά,ο δημιουργός Ed Badajos, δεν κατάγεται από τις Φιλιππίνες, αλλά από την Πολιτεία της Χαβάης( υπάρχει βέβαια κι αυτός ο Ed Badajos, ο οποίος είναι Φιλιππινέζος πρόξενος, αλλά μάλλον πρόκειται για απλή συνωνυμία), άρα άκυρος ο υπότιτλος "Φιλιππινέζικα κόμικς". Επιπλέον, ο τίτλος είναι μια φανταστική λέξη, καθώς philipino δεν σημαίνει τίποτα στα αγγλικά. Διακρίνονται λοιπόν και ορισμένα ντανταϊστικά πρότυπα, τα οποία δίνουν βαρύτητα στο τυχαίο, στη λέξη της στιγμής. Όσον αφορά την ελληνική έκδοση, από τα στοιχεία του τεύχους, μαθαίνουμε ότι τυπώθηκε τον Ιανουάριο του 1983 σε 8000 αντίτυπα σε τυπογραφείο οφσετ στους Πενταγιούς του νομού Φθιώτιδας. Η έκδοση είναι πειρατική και την επιμέλεια έχει αναλάβει ο Γιώργος Γιώνας. Προσωπικά, πολύ αμφιβάλλω για την ημερομηνία έκδοσης, καθώς αυτά τα λίγα, ελάχιστα τυπογραφικά στοιχεία, έχουν κανονικά περισπωμένες, δασείες, ψιλές, ενώ η γλώσσα είναι καθαρεύουσα. Εικάζω ότι είχε κυκλοφορήσει πιο πριν κι αυτό πρόκειται για επανέκδοση(;) Πάντως γενικά η κυκλοφορία του, αποτελεί ένα μυστήριο. Εν τω μεταξύ αναφέρει κεντρική διάθεση το Salona distr. co. LTD, τα οποία εδρεύουν στη Δημητρακοπούλυο 115, ενώ δίνουν κι ένα τηλέφωνο. Άντε τώρα να βρούμε άκρη. Πάντως, μέσα αναφέρει ότι ανήκει στη σειρά COMIC BOOKS #3, που σημαίνει ότι τα προγενέστερα άλμπουμ των freak brothers, μαζί με αυτό αποτελούν μια σειρά, ενώ υπάρχει αναγγελία για ένα άλμπουμ, το:" Underground #1", το οποίο πιθανότατα δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Την επιμέλεια στα δύο προηγούμενα έχει ο Νίκος Πλατής, κάτι που με ωθεί να πιστεύω ότι την εκδοτική διαχειρίζονταν μόνο δύο άτομα. Κάτι ακόμα αξιοσημείωτο, είναι ότι οι εκδότες, δημιούργησαν δικό τους εξώφυλλο, για το άλμπουμ, βασιζόμενοι σε δύο εσωτερικά καρέ. Στο εξωτερικό, η ιστορία κυκλοφορεί με αυτό το εξώφυλλο. Όσον αφορά τις διαστάσεις, τις υπολόγισα 13,5x20,5. Εννοείται( όπως βλέπετε και παραπάνω) ως underground που σέβεται τον εαυτό του είναι ασπρόμαυρο και μπορώ να πω ότι επειδή το χαρτί είναι παχύ και καλής ποιότητας, ενώ τα μελάνια έντονα, καλοτυπωμένα, το προτιμώ από το να ήταν έγχρωμο. Τέλος, επισυνάπτω μια διαφήμιση από τη Βαβέλ #32. Ελπίζω να μην σας κούρασα! 2 4 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Comichunter Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 26, 2023 Member ID: 35513 Group: Members Topic Count: 5 Content Count: 785 Reputation: 3915 Achievement Points: 849 Days Won: 9 With Us For: 1793 Days Status: Offline Last Seen: Χθες στις 03:14 AM Age: 42 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 26, 2023 Θέλω και εγώ ένα, που μπορώ να το βρω;; 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Θοδωρής Καραπάνος Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 26, 2023 Member ID: 36975 Group: Moderator Topic Count: 74 Content Count: 3131 Reputation: 19735 Achievement Points: 3030 Days Won: 96 With Us For: 1422 Days Status: Offline Last Seen: 38 λεπτά πριν Age: 16 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 26, 2023 5 λεπτά πριν, Comichunter είπε: Θέλω και εγώ ένα, που μπορώ να το βρω;; Στη Jemma. Πήγα εχθές και είχαν μείνει μόνο δύο αντίτυπα. Οπότε, τρέξε!!!!! 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Comichunter Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 26, 2023 Member ID: 35513 Group: Members Topic Count: 5 Content Count: 785 Reputation: 3915 Achievement Points: 849 Days Won: 9 With Us For: 1793 Days Status: Offline Last Seen: Χθες στις 03:14 AM Age: 42 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 26, 2023 Λίγο δύσκολο να τρέξω στον Πειραιά, θα πάρω τηλέφωνο, Μηπως το έχουν.. 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Comichunter Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 30, 2023 Member ID: 35513 Group: Members Topic Count: 5 Content Count: 785 Reputation: 3915 Achievement Points: 849 Days Won: 9 With Us For: 1793 Days Status: Offline Last Seen: Χθες στις 03:14 AM Age: 42 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 30, 2023 On 26/1/2023 στο 4:47 ΜΜ, Θοδωρής Καραπάνος είπε: Στη Jemma. Πήγα εχθές και είχαν μείνει μόνο δύο αντίτυπα. Οπότε, τρέξε!!!!! Πήρες δύο Κσι δεν βρήκαμε τίποτα.. 1 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις