Dr Paingiver Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 12, 2007 Member ID: 3930 Group: Veterans Topic Count: 729 Content Count: 13097 Reputation: 105554 Achievement Points: 13119 Days Won: 138 With Us For: 6254 Days Status: Offline Last Seen: 21 ώρες πριν Age: 66 Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 12, 2007 Το 1968 οι εκδόσεις του "Σπανού", φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις περιπέτειες του Γαλάτη ήρωα Αστερίξ. Η έκδοση ήταν εβδομαδιαία, κυκλοφορούσε κάθε Πέμπτη και τα τεύχη του επανακυκλοφορούσαν από ένα σημείο και μετά και κάθε Σάββατο. Η τιμή κάθε τεύχους ήταν 5 δραχμές και το μέγεθός του 21 Χ 28. Κατά τον Κάσση κυκλοφόρησαν συνολικά 80 τεύχη (Στην ουσία 79, με το 80 να είναι το 1ο τεύχος της Β΄ περιόδου, την οποία θα βρείτε ΕΔΩ). Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε την 5η Νοεμβρίου του 1968. Από τις σελίδες του περιοδικού πέρασαν εκτός φυσικά του Αστερίξ, οι: Ιζνογκούντ, Ούμπα Πα, Μπλούμπερυ, Τεν Τεν, Αχιλλέας Ταλόν, Το Μαύρο Γεράκι, Μπομπ Μοράν και πολλά άλλα λιγότερο ή περισσότερο γνωστά κόμικς. Παρακάτω μία διαφήμιση από το οπισθόφυλλο του τεύχους 69 σύμφωνα με την οποία ο Αστερίξ και η παρέα του, έτρωγαν μπισκότα Παπαδοπούλου. Με το τεύχος 53 διενέμετο και το παρακάτω διαφημιστικό ωρολόγιο πρόγραμμα, τότε που τα σχολεία λειτουργούσαν και το Σάββατο. Παράλληλα ο ''Σπανός'' κυκλοφορούσε και τόμους από την παραπάνω σειρά, χωρίς όμως κανένα στοιχείο για την έκδοση ( π.χ. ημερομηνία ), όπως τουλάχιστον αυτός που έχω στα χέρια μου. Η τιμή κάθε τόμου ήταν 90 δραχμές. Ο συγκεκριμένος τόμος περιλαμβάνει την ιστορία "Ο Αστερίξ και οι Νορμανδοί", 7 ιστορίες Ιζνογκούντ, 1 ιστορία από το "Μπλε Κανόνι" των Charlier & Uderzo, και τέλος μία ημιτελή ιστορία "Το Μαύρο Γεράκι" (Ο πειρατής Κοκκινογένης). Η ποιότητά του ήταν επιεικώς απαράδεκτη ( συγκρινόμενη βέβαια με τις σημερινές εκδόσεις ). Να σημειώσω ότι άλλες σελίδες στην ίδια ιστορία ήταν έγχρωμες, άλλες δίχρωμες και άλλες ασπρόμαυρες. Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τους spidy, Dr. Paingiver, Valtasar, crc, GreekComicFan, sokratis, Strativarious, albert & PambosM. 36 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 12, 2007 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191058 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6580 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 12, 2007 καθώς επίσης και μία διαφήμιση από το οπισθόφυλλο του τεύχους 69σύμφωνα με την οποία ο Αστερίξ και η παρέα του, έτρωγαν μπισκότα Παπαδοπούλου. :div2: φοβερό διαμάντι!!! το βλέπω να γίνεται chain mail με χαρακτηριστικότατη άνεση Εχω αγωράσει κατα καιρούς αρκετά και απο το βιβλιοπολείο του Σπανού ομπρώς? τι πυρηνική βόμβα ήταν αυτή?... μάλιστα... άκρως ενδιαφέρον. με βλέπω να κόβω βόλτα από εκείθε.... 5 τα τεύχη και 10 τα άλμπουμ λέει για τα Αστερίξ. 7 για τους τόμους Ιζνογκούντ.... edit: @Pavlos μια υποσημείωση. Το board δεν φέρεται όμορφα στα επισυνημμένα με ελληνικούς χαρακτήρες. Τα κάνει όλα κάτω παύλες 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
japetus Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 3, 2008 Member ID: 4382 Group: Members Topic Count: 1 Content Count: 74 Reputation: 284 Achievement Points: 74 Days Won: 0 With Us For: 6186 Days Status: Offline Last Seen: Ιουλίου 22 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 3, 2008 Αλήθεια, το τευχος με αυτοτελή ιστορία του Αστεριξ στην αρχή με τον Ιζνογκουντ στο εξώφυλλο, ποια ιστορία είναι; Με ενδιαφερει μια και τα υπολοιπα τευχη αυτοτελών που παρατιθενται σκαναρισμενα τα έχω.. (Αν ειναι αυτα απο το ολλανδικο asterix around the world είναι δικα μου σκαναρισματα) 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
sylouk Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 4, 2008 Member ID: 4993 Group: Νέα Μέλη Topic Count: 0 Content Count: 3 Reputation: 12 Achievement Points: 3 Days Won: 0 With Us For: 6106 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 4, 2008 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 4, 2008 Παιδιά, γεια σας. Γράφτηκα στο φόρουμ μόλις σήμερα για να δω αυτό το ποστ #8 μετά από παραπομπή του japetus. Έχω και εγώ την αυτοτελή περιπέτεια Έτος Β΄- Περίοδος Β'- Τεύχος 1 (80) Αστερίξ του Σπανού. Τώρα, συμβαίνει το εξής περίεργο: Το δικό μου περιοδικό έχει μόνο την ιστοία "Ο Αστερίξ κ' οι Νορμανδοί" πλήρη. Α, 14 Μαΐου του 1970 πάντα. Και το εξώφυλλο είναι ίδιο με αυτό του Παύλου. Χρειάζομαι και κάποιον να το επιβεβαιώσει αυτό γιατί ενήμερωσα τους Ολλανδούς του Asterix around the World, τους έστειλα και τη σάρωση του εξωφύλλου αλλά ο japetus βασιζόμενος στα λεγόμενα του Παύλου είπε ουσιαστικά ότι αυτά που λέω δεν ισχύουν. Τον δικαιολογώ, φυσικά.Δεν μπορώ να ανεβάσω εικόνες του scanner από το εσωτερικό γιατί δεν ανοίγει διάπλατα και θα πρέπει να το τσακίσω. Επομένως, μπορεί όποιος θέλει να περάσει μια βόλτα να το δει ή να ζητήσει να ανεβάσω ή να στείλω φωτογραφίες από φωτογραφική. 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GreekComicFan Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 4, 2008 Member ID: 2265 Group: Veterans Topic Count: 999 Content Count: 20072 Reputation: 117469 Achievement Points: 20162 Days Won: 336 With Us For: 6399 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10, 2021 Age: 47 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 4, 2008 Αμα κατάλαβα καλά, και το αντίτυπο του Pavlos μόνο μία ιστορία έχει. Ο τόμος - για τον οποίο επίσης έχει στοιχεία - είναι αυτός που έχει αρκετές ιστορίες. Υ.Γ Θα σε παρακαλέσω όταν κάνεις quote από μακροσκελές πόστς, να μην τα περιλαμβάνεις αυτούσια. Αφηνε μόνο τα απαραίτητα. 1 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
sylouk Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 4, 2008 Member ID: 4993 Group: Νέα Μέλη Topic Count: 0 Content Count: 3 Reputation: 12 Achievement Points: 3 Days Won: 0 With Us For: 6106 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 4, 2008 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 4, 2008 (Επεξεργασία) Ναι, και 'γω δεν ήθελα να έχει το μήνυμα τόσο μεγάλο quote αλλά δεν ήξερα τί να κάνω. Απλά σβήνεις τα περιττά, άργησα λίγο αλλά την βρήκα την άκρη. Αν κατάλαβα και 'γω καλά, ο Pavlos είπε ότι το εν λόγω τεύχος έχει μέσα Ιζνογκούντ ενώ εγώ σας λέω ότι το δικό μου αντίτυπο έχει αυτοτελή ιστορία του Αστερίξ και συγκεκριμένα την "Ο Αστερίξ και οι Νορμανδοί". Στέλνω και την εικόνα του πρώτου τεύχους του περιοδικού. Επεξεργασία Μαρτίου 4, 2008 από sylouk 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Dr Paingiver Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 4, 2008 Member ID: 3930 Group: Veterans Topic Count: 729 Content Count: 13097 Reputation: 105554 Achievement Points: 13119 Days Won: 138 With Us For: 6254 Days Status: Offline Last Seen: 21 ώρες πριν Age: 66 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 4, 2008 Αμα κατάλαβα καλά, και το αντίτυπο του Pavlos μόνο μία ιστορία έχει. Ο τόμος - για τον οποίο επίσης έχει στοιχεία - είναι αυτός που έχει αρκετές ιστορίες. Αν κατάλαβα και 'γω καλά, ο Pavlos είπε ότι το εν λόγω τεύχος έχει μέσα Ιζνογκούντ ενώ εγώ σας λέω ότι το δικό μου αντίτυπο έχει αυτοτελή ιστορία του Αστερίξ και συγκεκριμένα την "Ο Αστερίξ και οι Νορμανδοί".Στέλνω και την εικόνα του πρώτου τεύχους του περιοδικού. Ο sylouk κατάλαβε καλά. Το δικό μου τεύχος έχει 6 ιστορίες του Ιζνογκούντ, αλλά αν κρίνω από το εξώφυλλο που σκανάρισε μιλάμε για διαφορετικά τεύχη. Του sylouk λέει έτος Α' τεύχος 1, ενώ το δικό μου λέει έτος Β΄τεύχος 1 ( 80 συνεχόμενο ). Επίσης το δικό του λέει δρχ. 5, ενώ το δικό μου δρχ 15. Ημερομηνία όμως έχει ( το δικό μου ) 14/05/1970. Επίσης το δικό μου είναι το 15πενθήμερο ( κυκλοφορεί κάθε δεύτερη Πέμπτη ) ''αυτοτελείς περιπέτειες του αστερίξ'', ενώ το άλλο είναι το εβδομαδιαίο. 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
japetus Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 4, 2008 Member ID: 4382 Group: Members Topic Count: 1 Content Count: 74 Reputation: 284 Achievement Points: 74 Days Won: 0 With Us For: 6186 Days Status: Offline Last Seen: Ιουλίου 22 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 4, 2008 Χμμ... Καλό μπερδεμα, αν και με ευχαριστη κατάληξη, ενα ακομα τευχος με αυτοτελεις ιστοριες.. Το έχω ξαναγραψει, υποψιάζομαι οτι ο Σπανος τα τευχη που του έμεναν απούλητα, τα συνερραπτε μετα αφου εβγαζε τις αντιστοιχες σελιδες απο τα επιμερους τευχη και τα ξανακυκλοφορουσε σαν αυτοτελή επεισόδια.... Ενδέχεται λοιπον, λογω κοστους, να μην εκανε καν το κοπο να βγαλει νεο εξωφυλλο, αλλα να χρησιμοποιησε αυτο με τον ιζνογκουντ απο τις επιστροφες του, μια και εγραφε ηδη "αυτοτελεις περιπετειες" επανω. Sylouk, μπορεις να μας πεις, πώς είναι δεμένο το τευχος; Διπλωμενα τα φυλλα και πιασμενα με συνδετηρες οπως τα κανονικα περιοδικα, ή με κολλημενο τα φύλλα (οπως πχ τα συγχρονα αστεριξ); 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
sylouk Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 5, 2008 Member ID: 4993 Group: Νέα Μέλη Topic Count: 0 Content Count: 3 Reputation: 12 Achievement Points: 3 Days Won: 0 With Us For: 6106 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 4, 2008 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 5, 2008 Είναι κακέκτυπο το δικό μου, μου το είπαν από το βιβλιοπωλείο του Σπανού. 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
japetus Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 7, 2008 Member ID: 4382 Group: Members Topic Count: 1 Content Count: 74 Reputation: 284 Achievement Points: 74 Days Won: 0 With Us For: 6186 Days Status: Offline Last Seen: Ιουλίου 22 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 7, 2008 Ναι γιατί οχι... αν ενδιαφέρετε κάποιος που τα θέλει στην συλλογή του.. Πες μας ποια είναι... Κυρίως δες αν υπαρχει καποιο σε αυτα που βρηκες (αυτοτελεις ιστοριες με αστεριξ) που λειπει απο την παρουσιαση.. 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Argail Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 28, 2008 Member ID: 1252 Group: Veterans Topic Count: 87 Content Count: 1685 Reputation: 6745 Achievement Points: 1750 Days Won: 14 With Us For: 6498 Days Status: Offline Last Seen: Χθες στις 12:04 AM Age: 44 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 28, 2008 Στο βιβλιοπωλείο του Σπανού τα εβδομαδιαία κάνουν 5€ τα "Αυτοτελής Περιπέτειες" 15€ ενώ ο τόμος που έχει ο Pavlos που λέει Αστεριξ Ιζνογκουντ κάνει 20€ 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GreekComicFan Δημοσιεύτηκε Μαίου 15, 2008 Member ID: 2265 Group: Veterans Topic Count: 999 Content Count: 20072 Reputation: 117469 Achievement Points: 20162 Days Won: 336 With Us For: 6399 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10, 2021 Age: 47 Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 15, 2008 Το θέμα για τον Αστερίξ από τον εκδότη ΣΠΑΝΟ, έσπασε σε 2 παρουσιάσεις, την Α' και Β' περίοδο αντίστοιχα, ώστε να ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο. Επίσης αναρτήθηκε εξωτερική σελίδα με 23 εξώφυλλα από την Α' περίοδο ΕΔΩ. 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
zoo Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 14, 2008 Member ID: 832 Group: Veterans Topic Count: 197 Content Count: 4143 Reputation: 15912 Achievement Points: 4143 Days Won: 12 With Us For: 6525 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 15 Age: 43 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 14, 2008 Δύο θέματα προέκυψαν μετά τις τελευταίες παραλαβές. Τόμος ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ Τόμος χωρίς τον Αστερίξ στο εξώφυλλο χωρίς στοιχεία έκδοσης και χωρίς ιστορία Αστερίξ. Η αρίθμιση σελίδων είναι ό,τι να'ναι. Συγκεκριμένα έχει τις παρακάτω ιστορίες Ιζνογκούντ με την σειρά που τις παραθέτω και την αρίθμιση σελίδων στην παρένθεση: Το Ξωτικό Της Παντούφλας (27-34) Επίσημη Επίσκεψη (27-34) Οι Μογγόλοι Έρχονται (27-34) Ο Σωσίας (27-34) Στο Νησί Των Γιγάντων (27-34) Ο Άνθρωπος Για Όλες Τις Δουλειές (27-34) Ο Ιζνογκούντ Αστροναύτης (11-18) Το Μαγικό Πιοτό (11-20) Ο Τρομερός Χρυσοχόος (χωρίς αρίθμιση) Οι Θερινές Διακοπές (χωρίς αρίθμιση) Το Καπέλο (11-18) Η Μαγική Φλογέρα (9-16) Έγκλημα Εν Ψυχρώ (9-16) Το Πιοτό Του Σεϊχη (9-16) και στο τέλος, στο ξεκούδουνο τελείως, ακολουθεί μια 2σέλιδη ιστορία Αχιλλέα Ταλόν - Πηγή Ηρεμίας! Επίσης, σαν πρώτη σελίδα έχει την κλασική σελίδα των χαρακτήρων κολλημένη πλάτη-πλάτη με την επίσης κλασική σελίδα που κοσμεί το εσώφυλλο των ΜΑΜΟΥΘ εκδόσεων με τον 2χρωμο βεζίρη να μονολογεί θέλω να γίνω χαλίφης... Το θέμα είναι ότι πίσω από τους χαρακτήρες αχνοφαίνετε το εξώφυλλο κάποιου τέυχους. Φωτεινότητα κάτω, αντίθεση πάνω και αναστροφή μου έδωσαν το παρακάτω (που και πάλι δεν καταλαβαίνω από πιο εξώφυλλο είναι: Ημερομηνία έκδοσης πρώτου τεύχους Στο εξώφυλλο του Αστερίξ #51 αναφέρεται ότι είναι στο Α' έτος - όχι χρονολογικά αλλά ημερολογιακά, δλδ εντός 365 ημερών από την κυκλοφορία του 1ου. Συγκεκριμένα είμαστε 50x7=350 μέρες μετά το 1ο τεύχος. Το editorial αναφέρετε στην 28ή Οκτωβρίου, οπότε η γιορτή θα ακολουθήσει προφανώς την εβδομάδα που έρχεται. Από τη στιγμή που το 1ο κυκλοφόρησε το '68 και είμαστε 350 μέρες μετά Οκτώβρη λογικά είμαστε στο έτος 1969. Το 1969 η 28η έπεφτε Τρίτη, οπότε το τεύχος πρέπει να κυκλοφόρησε την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου. Πηγαίνοντας μερικές εβδομάδες πίσω λοιπόν βρίσκουμε το #1 στις 7 Νοεμβρίου του 1968. Τέλος, κάτι που μου φάνηκε ενδιαφέρον σχετικά με τις κυκλοφορίες των Τόμων Αστερίξ: 9 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
AndreasD Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 14, 2008 Member ID: 1991 Group: Veterans Topic Count: 397 Content Count: 4996 Reputation: 25200 Achievement Points: 4996 Days Won: 42 With Us For: 6426 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 10, 2021 Age: 56 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 14, 2008 Μερικά επιπλέον στοιχεία που προκύπτουν από την πάραπάνω (εξαιρετική) ανάλυση του Χρήστου, αλλά και δικές μου παρατηρήσεις. Ο τόμος Ιζνογκούντ απλά περιλαμβάνει σελλίδες του εβδομαδιαίου περιοδικού της Α περιόδου. Η λογική πορεία λέει, διανομή, επιστροφή, αφαίρεση συνδετήρων, κόψιμο, διαλογή ιστοριών (το εβδομαδιαίο ήταν πολυθεματικό) και τέλος δημιουργία τόμών Ιζνογκούντ, αλλά και των αυτοτελών περιπετειών της Β περιόδου, τα οποία ήταν επίσης με κόληση και όχι με συνδετήρες. 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 14, 2008 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191058 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6580 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 14, 2008 Η καίρια ερώτηση όμως και για αυτό αλλά και τον άλλο τον τόμο που λεγόταν Ιζνογκούντ και είχε την φιγούρα του Αστερίξ, είναι το κατά πόσο όλοι οι τόμοι που έχουν ένα χ εξώφυλλο, είχαν και το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο μέσα! Αυτά που λέει ο Παύλος για το "Αστερίξ" συμφωνούν με τον τόμο που έχω και εγώ (ήτοι ημιτελής ιστορία με Νορμανδούς, καμπόσες Ιζνογκούντ, λίγο Τανγκύ και Λαβερντύρ (το Μπλε Κανόνι που λέμε) και ολίγος Κοκκινογένης). Ρίξτε μια ματιά όσοι τα έχετε για το αν όντως και τα δικά σας έχουν το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο. 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GreekComicFan Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 14, 2008 Member ID: 2265 Group: Veterans Topic Count: 999 Content Count: 20072 Reputation: 117469 Achievement Points: 20162 Days Won: 336 With Us For: 6399 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10, 2021 Age: 47 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 14, 2008 Προστέθηκαν στην παρουσίαση (και σύντομα και στην εξωτερική σελίδα) τα εξώφυλλα για τα τεύχη 23, 39 & 52. Επίσης, σαν πρώτη σελίδα έχει την κλασική σελίδα των χαρακτήρων κολλημένη πλάτη-πλάτη με την επίσης κλασική σελίδα που κοσμεί το εσώφυλλο των ΜΑΜΟΥΘ εκδόσεων με τον 2χρωμο βεζίρη να μονολογεί θέλω να γίνω χαλίφης... Το θέμα είναι ότι πίσω από τους χαρακτήρες αχνοφαίνετε το εξώφυλλο κάποιου τέυχους. Φωτεινότητα κάτω, αντίθεση πάνω και αναστροφή μου έδωσαν το παρακάτω (που και πάλι δεν καταλαβαίνω από πιο εξώφυλλο είναι: Πρόκειται για το Ο Μεγάλος Βεζύρης Ιζνογκούντ, το πρώτο της σειράς. Μερικά επιπλέον στοιχεία που προκύπτουν από την πάραπάνω (εξαιρετική) ανάλυση του Χρήστου, αλλά και δικές μου παρατηρήσεις. Ο τόμος Ιζνογκούντ απλά περιλαμβάνει σελλίδες του εβδομαδιαίου περιοδικού της Α περιόδου. Η λογική πορεία λέει, διανομή, επιστροφή, αφαίρεση συνδετήρων, κόψιμο, διαλογή ιστοριών (το εβδομαδιαίο ήταν πολυθεματικό) και τέλος δημιουργία τόμών Ιζνογκούντ, αλλά και των αυτοτελών περιπετειών της Β περιόδου, τα οποία ήταν επίσης με κόληση και όχι με συνδετήρες. Εγώ δεν αποκλείω να εκτύπωνε και έξτρα σελίδες από συγκεκριμένες ιστοριές, ώστε να φτιάχνει τις αυτοτελείς ιστορίες των τόμων, και αργότερα των αυτοτελών τευχών. Αλλιώς έπρεπε να είχε ξεμείνει από το στόκ των εβδομαδιαίων τευχών εδώ και δεκαετίες, και όχι να τα έχει επίσης λανσάρει συλλεγμένα σε δερματόδετα τα τεύχη της εβδομαδιαίας σειράς, και να έχει ακόμα περίσσευμα τευχών. 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
zoo Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 14, 2008 Member ID: 832 Group: Veterans Topic Count: 197 Content Count: 4143 Reputation: 15912 Achievement Points: 4143 Days Won: 12 With Us For: 6525 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 15 Age: 43 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 14, 2008 Η καίρια ερώτηση όμως και για αυτό αλλά και τον άλλο τον τόμο που λεγόταν Ιζνογκούντ και είχε την φιγούρα του Αστερίξ, είναι το κατά πόσο όλοι οι τόμοι που έχουν ένα χ εξώφυλλο, είχαν και το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο μέσα! [...] Όποιος περάσει ξανά από την έκθεση βιβλίου δεν ρίχνει και καμιά κλεφτή ματιά στους τόμους που έχει στο περίπτερό του? Ένα ξεφύλλισμα να δούμε αν έχει τα ίδια μέσα Πρόκειται για το Ο Μεγάλος Βεζύρης Ιζνογκούντ, το πρώτο της σειράς. Ωραίος! Άψογο ball-catch 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
zoo Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 8, 2009 Member ID: 832 Group: Veterans Topic Count: 197 Content Count: 4143 Reputation: 15912 Achievement Points: 4143 Days Won: 12 With Us For: 6525 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 15 Age: 43 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 8, 2009 info για τους τόμους: Στο 1ο τεύχος της B' περιόδου (βλέπε ΑΣΤΕΡΙΞ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ) με ημ/νία κυκλοφορίας 14/5/1970 υπάρχει διαφήμιση για την κυκλοφορία του 4ου τόμου Αστερίξ. 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
ngramm Δημοσιεύτηκε Μαίου 24, 2011 Member ID: 1076 Group: Technician Topic Count: 171 Content Count: 2479 Reputation: 9516 Achievement Points: 2442 Days Won: 4 With Us For: 6508 Days Status: Offline Last Seen: 8 ώρες πριν Age: 54 Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 24, 2011 Προστέθηκαν στο πινακάκι κάποια στοιχεία από αυτή την πολύ σημαντική έκδοση-αφιέρωμα στον Αστερίξ από την εφημερίδα L'echo. 8 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Dr Paingiver Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 25, 2012 Member ID: 3930 Group: Veterans Topic Count: 729 Content Count: 13097 Reputation: 105554 Achievement Points: 13119 Days Won: 138 With Us For: 6254 Days Status: Offline Last Seen: 21 ώρες πριν Age: 66 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 25, 2012 Αντικαστάθηκε το εξώφυλλο του τεύχους #1. 10 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
YOSHIMITSU Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 15, 2013 Member ID: 5 Group: Veterans Topic Count: 277 Content Count: 5903 Reputation: 28896 Achievement Points: 5903 Days Won: 22 With Us For: 6655 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 3, 2017 Age: 7 Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 15, 2013 Είδα μερικά τέτοια από ψηλά στο παζάρι - έκθεση βιβλίου στο River West που έτυχε να βρεθώ σήμερα. Σίγουρα ήταν το #74 και από πίσω είχε μιση ίσως και μία ντουζίνα ακόμη. Από την "είσοδο" που έχει στην πρώτη καμπύλη στα αριστερά. Αν φτάσετε στα γνωστά κόμιξ που βλέπουμε συνέχεια στις εκθέσεις όπως Κόρτο - Θάλασσα, τα έχετε ήδη περάσει κάπου στα τρία με πεντα βήματα πίσω σας. 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 19, 2014 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191058 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6580 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 19, 2014 Όταν λέμε σελίδες 36, 32, 20 τι εννοούμε? Ότι ξεκίνησε με 36 και σταδιακά κατέληξε στις 20? Γνωρίζουμε ένα "μέσες-άκρες" του πότε έγιναν οι αλλαγές? edit Ο συγκεκριμένος τίτλος είναι "παιδί" του γαλλοβελγικού πολυθεματικού Pilote. Μια απλή ματιά στο γαλλικό wiki γύρω από το τι περιείχε εκείνη η έκδοση δείχνει την σωρεία κοινών τίτλων (Μπλούμπερυ, Μπαρμπαρόσα (μαύρο γεράκι φαντάζομαι εδώ), Αχιλλέας Ταλόν και δεν συμμαζεύεται) 9 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Dr Paingiver Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 19, 2014 Member ID: 3930 Group: Veterans Topic Count: 729 Content Count: 13097 Reputation: 105554 Achievement Points: 13119 Days Won: 138 With Us For: 6254 Days Status: Offline Last Seen: 21 ώρες πριν Age: 66 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 19, 2014 01 - 46 36 σελίδες 47 - 73 32 σελίδες 74 - 79 20 σελίδες 10 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
BATNICK Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 12, 2014 Member ID: 24985 Group: Members Topic Count: 34 Content Count: 1029 Reputation: 6667 Achievement Points: 1031 Days Won: 1 With Us For: 4611 Days Status: Offline Last Seen: Τετάρτη στις 07:55 PM Age: 40 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 12, 2014 Το ελληνικό λογότυπο του Αστερίξ, έτσι όπως πρωτοπαρουσιάστηκε στην έκδοση του Σπανού: 12 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Strativarious Δημοσιεύτηκε Μαίου 2, 2015 Member ID: 13626 Group: Veterans Topic Count: 256 Content Count: 1846 Reputation: 22811 Achievement Points: 1847 Days Won: 16 With Us For: 5113 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 1, 2019 Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 2, 2015 το εξώφυλλο από το τευχος 76 χωρις μουτζουριτσα. νομιζω ειναι σε καλυτερη κατασταση. Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στην παρουσίαση. 19 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GeoTrou Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 29, 2017 Member ID: 30061 Group: Veterans Topic Count: 464 Content Count: 6111 Reputation: 54063 Achievement Points: 6111 Days Won: 49 With Us For: 3868 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 4, 2019 Age: 30 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 29, 2017 Μήπως μπορεί να μου πει κάποιος σοφός κάτοχος των τευχών, ποιος ήταν ο ελληνικός τίτλος του Tanguy et Laverdure; 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
ramirez Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 29, 2017 Member ID: 2298 Group: Members Topic Count: 1794 Content Count: 5311 Reputation: 35527 Achievement Points: 5320 Days Won: 14 With Us For: 6398 Days Status: Offline Last Seen: Τρίτη στις 10:35 PM Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 29, 2017 Τανγκύ & Λαβερντύρ... 2 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GeoTrou Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 29, 2017 Member ID: 30061 Group: Veterans Topic Count: 464 Content Count: 6111 Reputation: 54063 Achievement Points: 6111 Days Won: 49 With Us For: 3868 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 4, 2019 Age: 30 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 29, 2017 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
φλοκ Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 21, 2017 Member ID: 26001 Group: Veterans Topic Count: 99 Content Count: 7184 Reputation: 86228 Achievement Points: 7204 Days Won: 165 With Us For: 4421 Days Status: Offline Last Seen: Τετάρτη στις 08:11 PM Age: 58 Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 21, 2017 Εχω την αίσθηση οτι πρόκειται για τον ιδιο τόμο που εχει ποσταρει ο zoo παραπανω . Δεν γνωρίζω αν είναι τόμος του εκδότη ή πρόκειται για ιδιωτική βιβλιοδεσεία . Περιλαμβάνει μόνο ιστορίες Ιζνογκουντ και μια Αχιλλέα Ταλον στις τελευταίες σελίδες. Δεν έχει εξώφυλλα τευχών μέσα .Οι φωτό που ανέβασα νομιζω είναι ενδεικτικές . 11 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Geoff Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 14, 2018 Member ID: 32724 Group: Νέα Μέλη Topic Count: 0 Content Count: 16 Reputation: 86 Achievement Points: 16 Days Won: 0 With Us For: 2445 Days Status: Offline Last Seen: Φεβρουαρίου 26, 2020 Age: 44 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 14, 2018 Σας παρακαλώ να µου επιβεβαιώσετε ότι Το Σκήπτρο του Οττοκάρ (Τεν τέν) δηµοσιεύθηκε στα ακόλουθα τεύχη του περιοδικού Αστερίξ : 1-34, 36-52 και 55-56 (1968). Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. (Λυπάμαι, ξέρω λίγο ελληνικά, η μητρική μου γλώσσα είναι τα γαλλικά.) 8 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις