Melandros Δημοσιεύτηκε Μαίου 2, 2008 Member ID: 4830 Group: Veterans Topic Count: 480 Content Count: 2663 Reputation: 16116 Achievement Points: 2665 Days Won: 3 With Us For: 6128 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10 Age: 46 Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 2, 2008 2007 (1η Έκδοση 1000 Αντίτυπα) ISBN : 978-960-930052-2 Σε αυτό το βιβλίο ο Τσούκης παίζει με τις εικόνες και τα συναισθήματα ...... Μία ιστορία που διαδραματίζετε σε μια πόλη (...), έχει ως ήρωες δύο παιδιά... και μία ζεστή σοκολάτα.... Ο Τσούκης δεν δίνει σε εμάς έτοιμη τροφή, αλλά προσπαθεί (...και καταφέρνει...) να μας αφήσει να συμπληρώσουμε τα κενά με την φαντασία και τις αναμνήσεις μας....το σπίτι που "πρωταγωνιστεί" στη Ζεστή σοκολάτα,γκρεμίστηκε λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ. 8 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GreekComicFan Δημοσιεύτηκε Μαίου 2, 2008 Member ID: 2265 Group: Veterans Topic Count: 999 Content Count: 20072 Reputation: 117469 Achievement Points: 20162 Days Won: 336 With Us For: 6400 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10, 2021 Age: 47 Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 2, 2008 Θα ήθελα μια φορά να διαβάσω αυτά που αφήνεις απέξω με τα αποσιωπητικά σου. Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Melandros Δημοσιεύτηκε Μαίου 2, 2008 Member ID: 4830 Group: Veterans Topic Count: 480 Content Count: 2663 Reputation: 16116 Achievement Points: 2665 Days Won: 3 With Us For: 6128 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10 Age: 46 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 2, 2008 (Επεξεργασία) (....) Θα έγραφα Θεσσαλονίκη, αλλά (ενώ έχει ώς backround την Θεσ/νίκη...) πιστεύω πως αυτό που θέλει να πεί το ίδιο ισχύει για όλες τις μεγαλουπόλεις .... έτσι ενώ έγραψα στην αρχή Θεσ/νίκη, στο τέλος το έσβησα και αφησα μόνο τις τελίτσες..... Επεξεργασία Μαίου 2, 2008 από mOeBiUs 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
lunatic Δημοσιεύτηκε Μαίου 6, 2009 Member ID: 2818 Group: Members Topic Count: 73 Content Count: 916 Reputation: 3593 Achievement Points: 916 Days Won: 2 With Us For: 6351 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 2 Age: 36 Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 6, 2009 Το διάβασα ευχάριστα!!Σχεδιαστικά δεν το βρήκα και ως κάτι το ιδιαίτερο πέρα από κάποιες λεπτομέρειες που μου άρεσαν πολύ αλλά σαν πλοκή μου άρεσε το όλο ύφος και ειδικά η πορεία στο να καταλήξει στη ζεστή σοκολάτα....Ένα ωραίο ταξίδι με φόντο 2 ανθρώπους στους δρόμους της πόλης!! Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
mits63 Δημοσιεύτηκε Μαίου 6, 2009 Member ID: 7341 Group: Veterans Topic Count: 101 Content Count: 1379 Reputation: 6471 Achievement Points: 1379 Days Won: 5 With Us For: 5856 Days Status: Offline Last Seen: Σεπτεμβρίου 14, 2017 Age: 61 Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 6, 2009 Το θεωρώ από τα καλύτερα ελληνικά πράγματα που έχω διαβάσει. Όχι για το σχέδιο, ούτε για το σενάριο αλλά για την ατμόσφαιρα που αποπνέει, τον τρόπο που μεταδίδει αισθήματα, σιωπές, ανείπωτα λόγια. Τι να πω με άγγιξε πάρα πολύ, χωρίς καν να μπορώ να προσδιορίσω το γιατί. Φούξια Jimmy, ο ήρωας με συναισθήματα! 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
lunatic Δημοσιεύτηκε Μαίου 7, 2009 Member ID: 2818 Group: Members Topic Count: 73 Content Count: 916 Reputation: 3593 Achievement Points: 916 Days Won: 2 With Us For: 6351 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 2 Age: 36 Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 7, 2009 Το θεωρώ από τα καλύτερα ελληνικά πράγματα που έχω διαβάσει. Όχι για το σχέδιο, ούτε για το σενάριο αλλά για την ατμόσφαιρα που αποπνέει, τον τρόπο που μεταδίδει αισθήματα, σιωπές, ανείπωτα λόγια. Τι να πω με άγγιξε πάρα πολύ, χωρίς καν να μπορώ να προσδιορίσω το γιατί.Φούξια Jimmy, ο ήρωας με συναισθήματα! Δεν ξέρω αν είναι από τα καλύτερα πράγματα που έχω διαβάσει πάντως θα συμφωνήσω και με το παραπάνω όσο αφορά το σχόλιο για την ατμόσφαιρα που βγάζει κλπ....Δεν θα μπορούσες να το περιγράψεις κάπως καλύτερα! Και το βρίσκω ακόμα πιο εντυπωσιακό αν σκεφτείς ότι εντάξει δεν έχει και τίποτα διαλόγους μεγάλους για να πεις ότι σε συνεπαίρνει τόσο ο λόγος...Αλλά αυτά τα λόγια που έχει σε συνδυασμό με τη χρήση των εικόνων το κάνουν όμορφα "ταξιδιάρικο"....!! 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 11, 2009 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191058 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6581 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 11, 2009 Το θεωρώ από τα καλύτερα ελληνικά πράγματα που έχω διαβάσει. Όχι για το σχέδιο, ούτε για το σενάριο αλλά για την ατμόσφαιρα που αποπνέει, τον τρόπο που μεταδίδει αισθήματα, σιωπές, ανείπωτα λόγια. Τι να πω με άγγιξε πάρα πολύ, χωρίς καν να μπορώ να προσδιορίσω το γιατί. Φούξια Jimmy, ο ήρωας με συναισθήματα! α γειά σου... α γειά σου! Μπήκα για να γράψω "το διάβασα. δεν κατάλαβα τίποτα. μου άρεσε. μη ρωτάτε γιατί". Και διαβάζω αυτό του Πρασινομήτσου. Και φρονώ ότι έχει δίκιο. Κάτι τέτοιο. Κάτι τέτοιο.... Δεν θα έλεγα "από τα καλύτερα", αλλά σε όλα τα άλλα, he has a point I think. Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
mits63 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 12, 2009 Member ID: 7341 Group: Veterans Topic Count: 101 Content Count: 1379 Reputation: 6471 Achievement Points: 1379 Days Won: 5 With Us For: 5856 Days Status: Offline Last Seen: Σεπτεμβρίου 14, 2017 Age: 61 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 12, 2009 α γειά σου... α γειά σου! Μπήκα για να γράψω "το διάβασα. δεν κατάλαβα τίποτα. μου άρεσε. μη ρωτάτε γιατί". Και διαβάζω αυτό του Πρασινομήτσου. Και φρονώ ότι έχει δίκιο. Κάτι τέτοιο. Κάτι τέτοιο.... Δεν θα έλεγα "από τα καλύτερα", αλλά σε όλα τα άλλα, he has a point I think. Τώρα εγώ ξέπεσα στη λαϊκούρα της πλέμπας ή ο Germ έπεσε θύμα των κουλτουριάρηδων; Ζεστή Σοκολάτα: μας ενώνει! 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 12, 2009 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191058 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6581 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 12, 2009 Η Ζεστή Σοκολάτα δεν είναι αυτό που εγώ βρίζω ως "κουλτούρα". Ούτε ως σκίτσο (μπορεί να το δει/"ανεχτεί" ο οποιοσδήποτε)και σαφέστατα ούτε ως ιστορία. Ούτε ειρήνη γιατί είναι αμαρτία να πεθαίνουν/λιμοκτονούν τα μικρά παιδάκια, ούτε οικολογία γιατί άμα κόβετε τα δεντράκια δεν θα έχουμε οξυγόνο, ούτε ένα κάρο άλλες επιφανειακότατες επιδερμικότατες ψευδοευαισθησίες. Προφανώς από τα όσα αντιλαμβάνομαι, έβλεπε ένα παλιό σπίτι το οποίο γκρεμίστηκε και μέσα στο μυαλό του σκαρώθηκε μια ιστορία με ξύλινα παντζούρια, με προσδοκία/ερχομό/επανασυνάντηση, με άρωμα/γεύση παλιών πραγμάτων που μας έβγαζε η γιαγιά (θυμάμαι χαρακτηριστικότατα μια αδερφή του παππού μου σε ένα χωριό των 7 κατοίκων τον χειμώνα, 57 το καλοκαίρι, που όποτε πήγαινα μικρός πριν 20+ χρόνια, μου έφτιαχνε κακάο. Για τα δικά της μέτρα+σταθμά, αυτό ήταν ΤΟ τρατάρισμα για ένα πιτσιρίκι). Εδώ δεν έχουμε ψευδοευαισθησίες. Όπως ακριβώς δε νομίζω να έχω συναντήσει ακόμα στα όσα (λίγα) έχω διαβάσει από τον Τσούκη ψευδοευαισθησίες. Δεν λέει/κάνει πράγματα γιατί του έχουν μάθει ότι είναι καλά/κακά και απλώς παπαγαλίζει όπως τόσοι και τόσοι. Κυριολεκτικά φαίνεται να ακούει την ψυχή του και να καταθέτει αυτό που πραγματικά νοιώθει και να χαρτογραφεί τα μονοπάτια στα οποία πραγματικά περιπλανιέται. ΥΓ Πρόσεξε επίσης και σε πόσες φάσεις δίνεται η εντύπωση (όταν είναι μαζί) ότι σχηματίζουν μια καρδούλα. Τελείως απροσδιόριστα. Δεν μπορώ να πάρω το στυλό και να σου κάνω το περίγραμμα, αλλά το ένοιωσα πολλές φορές. 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις