Thor21 Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 30, 2007 Member ID: 3583 Group: Members Topic Count: 13 Content Count: 1084 Reputation: 1387 Achievement Points: 1084 Days Won: 0 With Us For: 6363 Days Status: Offline Last Seen: Ιουλίου 23, 2019 Age: 44 Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 30, 2007 ΧΛΩΡΟΦΥΛΛΗ Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ιταλία το 1984. Προβλήθηκαν 7 επεισόδια διάρκειας 22 λεπτών το κάθε ένα. Στην Ελλάδα προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση στα τέλη της δεκαετίας του '80. Με την βοήθεια του πράσινου φίλτρου που δημιουργεί ο Καθηγητής Εράσμους, μετατρέπει τις ιταλικές πόλεις σε πράσινους κήπους. Ξαφνικά όμως τα φυτά προσβάλλονται από μία παράξενη ασθένεια. Ο Καθηγητής Εράσμους, με την βοήθεια 2 παιδιών του Μικέλε και της Λορέντσα ανακαλύπτει ότι η αρρώστια οφείλεται στις πράξεις 2 κακόβουλων επιστημόνων, που μολύνουν την ατμόσφαιρα. Μέσω της όξινης βροχής η μόλυνση μεταφέρεται στα φυτά που αρρωσταίνουν. Ο Καθηγητής επιστρέφει στο Μιλάνο για να λύσει το πρόβλημα. Στην προσπάθεια του θα βοηθήσει και η Χλωροφύλλη, ένα εξωγήινο κοριτσάκι-φυτό. XΑΡΑΚΤΗΡΕΣ Χλωροφύλλη Το μικρό εξωγήινο κοριτσάκι-φυτό. Καθηγητής Εράσμους Μικέλε και Λορέντσα Τα 2 μικρά αδέλφια που βοηθούν τον Καθηγητή Εράσμους Η σειρά βασίστηκε στο βιβλίο της Pitzorno Bianca που κυκλοφόρησε η εκδοτική εταιρία Mondadori. Το βιβλίο έχει 175 σελίδες, περιλαμβάνει σχέδια του Adelchi Galloni και περιέχει dvd με κινούμενα σχέδια. ===================================================================================== Η παρακάτω προσθήκη/ενσωμάτωση πληροφοριών έγινε από την kabuki ολόκληρο επεισόδιο της Χλωροφύλλης στο youtube απο τον PhantomDuck Στο imdb έχει περαστεί με τον γερμανικό τίτλο «Chlorofilla vom blauen Himmel», όμως πρόκειται για την ίδια σειρά. Στην αρχή του επεισοδίου βλέπουμε τον τίτλο «Chlorophylle venue du ciel», προφανώς επειδή το προμηθευτήκαμε από την Γαλλία. (στοιχεία από το ποστ του PhantomDuck) Σύμφωνα με το retromaniax η αφήγηση είναι του ηθοποιού Μάκη Ρευματά 9 Παράθεση
dionik Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 30, 2007 Member ID: 2393 Group: Veterans Topic Count: 594 Content Count: 6421 Reputation: 30941 Achievement Points: 6434 Days Won: 13 With Us For: 6458 Days Status: Offline Last Seen: 13 ώρες πριν Age: 43 Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 30, 2007 Συγχαρητήρια Thor για το πρώτο σου αφιέρωμα! Ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλα... Και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ngramm που βρήκε ποιος είναι ο αυθεντικός τίτλος, γιατί το έψαχνα πολύ καιρό ως "Χλωροφύλλη". 3 Παράθεση
PhantomDuck Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 7, 2016 Member ID: 2414 Group: Veterans Topic Count: 206 Content Count: 5724 Reputation: 46209 Achievement Points: 5821 Days Won: 48 With Us For: 6456 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Age: 38 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 7, 2016 Κάνω νεκρανάσταση στο thread, επειδή επιβάλλεται . Τάξτε μου. Σε μία ξεχασμένη βιντεοκασέτα, βρήκα ένα ολόκληρο επεισόδιο της Χλωροφύλλης. Το ανέβασα στο ΓιουΤιουμπ για να το δει όποιος ενδιαφέρεται. Ιδού και τα αποδεικτικά στοιχεία. https://www.youtube.com/watch?v=8B5-BcyGs0c Κάνω και copy / paste ό,τι έχω γράψει στην περιγραφή μου στο βίντεο: Το παρόν επεισόδιο ανήκει στην ιταλική σειρά του 1984 «Clorofilla dal cielo blu», η οποία βασίστηκε στο βιβλίο της Pitzorno Bianca που έχει κυκλοφορήσει από την εκδοτική «Mondadori». Στο imdb έχει περαστεί με τον γερμανικό τίτλο «Chlorofilla vom blauen Himmel», όμως πρόκειται για την ίδια σειρά. Στην αρχή του επεισοδίου βλέπουμε τον τίτλο «Chlorophylle venue du ciel», προφανώς επειδή το προμηθευτήκαμε από την Γαλλία. Η σειρά πρέπει να έπαιζε στην ελληνική τηλεόραση κατά τα τέλη της δεκαετίας του '80 (1987-1988). Το επεισόδιο ανεσύρθη από μία ξεχασμένη βιντεοκασέτα που είχαν γράψει οι γονείς μου εκείνη την περίοδο για να έχω να βλέπω «παιδικά». Γλίτωσε από τα σκουπίδια επειδή κρατούσα όσες κασέτες είχαμε στο σπίτι, για να τις περάσω κάποια στιγμή στο μέλλον σε ψηφιακή μορφή, όπως και έγινε εν τέλει. Από δικαιώματα δεν ξέρω τι παίζει, είναι πιθανόν να μου το ρίξουν εξ Ιταλίας μεριά. Επομένως κρατήστε αντίγραφα όσοι ενδιαφέρεστε, και αν μου το ρίξουν, θα το ανεβάσω κάπου αλλού. Υ.Γ. Επειδή ξέρω πως έχουμε μέλη από το retromaniax αλλά δεν θυμάμαι τώρα usernames, όποιος έχει πρόσβαση, ας κάνει την καλή να το αναφέρει στο αντίστοιχο thread που το ψάχνουν εδώ και μερικά χρόνια. Και γενικά όπου πιστεύετε που μπορεί να έχει κόσμο που να τον ενδιαφέρει. Για να μην έχει κυκλοφορήσει στου Tube ούτε καν η εισαγωγή, μάλλον πρέπει να είναι όντως σπάνιο. 9 Παράθεση
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις