Lelis Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 8 Member ID: 34230 Group: Members Topic Count: 9 Content Count: 534 Reputation: 4748 Achievement Points: 605 Days Won: 1 With Us For: 2196 Days Status: Online Last Seen: 1 λεπτό πριν Age: 35 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 8 Πρώτη μου παρουσίαση στο forum και μεγάλη μου χαρά να παρουσιάζω μια ιστορία από έναν αγαπημένο δημιουργό. Λίγα Λόγια για τον Lemire Αν δεν κάνω λάθος και από ότι είδα, πρέπει να είναι η δεύτερη δουλειά του Lemire που κυκλοφορεί στην χώρα μας. Η άλλη είναι το Joker: Φονικό Χαμόγελο από τις εκδόσεις Anubis. Ο Jeff Lemire είναι Καναδός συγγραφέας και σχεδιαστής, γνωστός για τα συναισθηματικά και συχνά μελαγχολικά έργα του. Έχει δημιουργήσει δημοφιλείς σειρές όπως το Sweet Tooth, το Essex County και το Black Hammer, συνδυάζοντας το φανταστικό στοιχείο με βαθιά ανθρώπινες ιστορίες. Συνεργάzεται επίσης και με τις μεγάλες εκδοτικές, όπως η DC και η Marvel. Σενάριο Συνήθως δεν αναφέρομαι ποτέ στο σενάριο ενός κόμικς, καθώς προσωπικά, δεν μου αρέσει να ξέρω σχεδόν το παραμικρό για αυτό, θέλω να ξεκινάω την ανάγνωση χωρίς να γνωρίζω και να έχω έτσι πάντα και τον παράγοντα της έκπληξης καθώς το διαβάζω. Επομένως θα δανειστώ τα πίσω λόγια του βιβλίου για όσους θέλουν: Ως υποβρύχιος ηλεκτροσυγκολλητής σε μια πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου στη Νέα Σκωτία, ο Τζακ Τζόζεφ είναι συνηθισμένος στην απίστευτη πίεση που συνοδεύει τη δουλειά του στα βάθη της θάλασσας - αλλά όχι στην πίεση της επερχόμενης πατρότητας. Ενώ ο Τζακ βουτά όλο και πιο βαθιά, φαίνεται να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τη νεαρή σύζυγό του και τον αγέννητο γιο τους. Τότε μια νύχτα, βαθιά στην απομόνωση του παγωμένου βυθού, ο Τζακ έχει μια μυστηριώδη και υπερφυσική συνάντηση που θα αλλάξει την πορεία της ζωής του για πάντα. Η ιστορία Το βρήκα εξαιρετικό! Μιλάμε για μια ιστορία η οποία είναι άκρως ονειρική, συγκινητική και μελαγχολική. Το σενάριο η αλήθεια είναι ότι είναι πιο φλατ, αλλά εστιάζει σε συναισθήματα και έννοιες όπως, η πατρότητα, η απώλεια και η συνέπειες της και η μοναξιά. Γενικά όλα τα έργα του Lemire περιστρέφονται γύρω από τέτοιες υπαρξιακές ανησυχίες, πράγμα που σπάνια βλέπεις να λειτουργούν τόσο καλά σε ένα κόμικ. Η ροή είναι εξαιρετική! Σελίδες που έχουν έντονους διαλόγους και εναλλάσσονται με μεγάλα και απλωμένα καρέ χωρίς μπαλονάκια, κάνουν την ανάγνωση ατμοσφαιρική και δημιουργούν μια ροή σαν να βλέπεις ταινία. Σκηνοθετικά επίσης έχουμε εξαιρετικό αποτέλεσμα με κάποια ιδιαίτερα και μεγάλα καρέ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το καρέ, το οποίο και λάτρεψα, που δείχνει από ψηλά την πόλη, τον ήρωα να περπατάει μόνος σε αυτή και δίπλα σε αφήγηση, η σκέψη και τα συναισθήματα του. Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, σε βουτάνε στην μελαγχολία και την μουντίλα μέχρι το κόκαλο και απορροφήθηκα πραγματικά από την ανάγνωση. Σχέδιο Θεωρώ ότι το σχέδιο είτε θα το αγαπήσεις είτε θα σου περάσει αδιάφορο. Γενικά είναι πιο αφηρημένο όχι τόσο αυστηρό, ενώ έχει έντονες σκιάσεις που το κάνουν να εξυπηρετεί άψογα το σκοπό του. Γενικά το σχέδιο το Lemire, βγάζει και αυτό αυτή την μουντίλα των ιστοριών του και για μένα πάντα είχε μια πιο καλλιτεχνική έκταση. Ιδικά ο τρόπος που σχεδιάζει τα συναισθήματα, τα πρόσωπα τα μάτια και την μελαγχονλία στους χαρακτήρες του. Έκδοση Η έκδοση με απογοήτευσε λίγο στην ποιότητα της. Τόσο το εξώφυλλο όσο και οι εσωτερικές σελίδες είναι σχετικά λεπτές και όχι ιδιαίτερα καλής ποιότητας. Οι εσωτερικές σελίδες, δείχνουν κάπως ποιο παλιακές που η αλήθεια είναι δίνουν λίγο στο μελαγχολικό και μουντό της όλης ανάγνωσης. Δεν θα της ήθελα γυαλιστερές, αλλά σίγουρα πιο χοντρές από ότι είναι. Το ίδιο και το εξώφυλλο. Η επιμέλεια είναι καλή και υπάρχουν κάποιες έξτρα σελιδούλες στο τέλος με προσχέδια από την δημιουργία του κόμικ. Συμπέρασμα Γενικά μιλάμε για μια παρά πολύ καλή ιστορία και δουλειά. Δεν είναι από τις καλύτερες ιστορίες του Lemire, αλλά είναι καλή εισαγωγή για όσους θέλουν να δουν το έργο του, καθώς έχει όλα τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν. Προσωπικά το συστήνω σε όλους, αν όχι άμεσα, με την πρώτη καλή έκπτωση που θα συναντήσουν. 14 5 Παράθεση
hudson Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 8 Member ID: 32406 Group: Members Topic Count: 82 Content Count: 2945 Reputation: 29479 Achievement Points: 2989 Days Won: 107 With Us For: 2695 Days Status: Offline Last Seen: 3 ώρες πριν Age: 44 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 8 @ Lelis καλή αρχή. Πολύ ωραία παρουσίαση. Το διάβασα και εγώ και μου άρεσε, είναι απλό και συγκινητικό. Η έκδοση της "Οξύ" μου φάνηκε πολύ πρόχειρη, μου θύμισε κάτι βιβλία που προσφέρουν κάποιες εφημερίδες. 3 Παράθεση
rolandofshire Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 9 Member ID: 31638 Group: Members Topic Count: 12 Content Count: 999 Reputation: 6857 Achievement Points: 1051 Days Won: 6 With Us For: 3208 Days Status: Offline Last Seen: 19 λεπτά πριν Age: 35 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 9 Thanks a lot @ Lelis . Θα αγοραστεί μαζί με τα BD του Μ. Ήρωα φέτος (η στο Comicdom) γιατί προηγούνται άλλα αλλά μου φαίνεται είναι στα γούστα μου 4 Παράθεση
Indian Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 11 Member ID: 20685 Group: Administrator Topic Count: 802 Content Count: 14083 Reputation: 102796 Achievement Points: 9268 Days Won: 490 With Us For: 4996 Days Status: Online Last Seen: 2 λεπτά πριν Age: 43 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 11 @ Lelis Εξαιρετική παρουσίαση! Καλή αρχή κι εύχομαι να έρθουν κι άλλες, εξίσου αξιόλογες! 4 Παράθεση
Ζάνταφ Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 12 Member ID: 41338 Group: Members Topic Count: 29 Content Count: 648 Reputation: 4599 Achievement Points: 698 Days Won: 14 With Us For: 438 Days Status: Offline Last Seen: 31 λεπτά πριν Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 12 Κυκλοφόρησε τελικά; Δεν είμαι πολύ online αυτές τις μέρες και δεν το κατάλαβα. Ο Lemire είναι ένας από τους πραγματικά καλούς συγγραφείς, θα το αγοράσω σίγουρα! @ Lelis πολύ ωραία παρουσίαση! Μακάρι να ήταν και η δικιά μου πρώτη τόσο καλή και να μην χρειαζόταν να την επισκευάσει ο @ nikolas12 . Άντε, θέλουμε κι άλλες! 7 Παράθεση
nikolas12 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 13 Member ID: 33354 Group: Moderator Topic Count: 597 Content Count: 4638 Reputation: 41047 Achievement Points: 2310 Days Won: 279 With Us For: 2395 Days Status: Offline Last Seen: 3 ώρες πριν Age: 29 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 13 On 12/3/2025 στο 9:00 ΜΜ, Ζάνταφ είπε: Κυκλοφόρησε τελικά; Δεν είμαι πολύ online αυτές τις μέρες και δεν το κατάλαβα. Ο Lemire είναι ένας από τους πραγματικά καλούς συγγραφείς, θα το αγοράσω σίγουρα! @ Lelis πολύ ωραία παρουσίαση! Μακάρι να ήταν και η δικιά μου πρώτη τόσο καλή και να μην χρειαζόταν να την επισκευάσει ο @ nikolas12 . Άντε, θέλουμε κι άλλες! Expand E σιγά και εσύ, θες να σου πω εγώ τι έχω κάνει που στην πρώτη παρουσίαση μου πήγα και έβαλα κατεβασμένο εξώφυλλο σε jpeg γιατί δεν ήξερα σκανάρισμα ή πριν γίνω mod που είχα δώσει σκαναρισμένα σε μορφή png που δεν ανεβαίνει; @ Lelis Τρομερά ενδιαφέρουσα παρουσίαση, θα ήθελα πολύ να δω κι άλλες δουλειές του Lemire στα ελληνικά μετά από αυτήν και το Joker: Killer Smile. Είναι μακράν από τους πιο παραγωγικούς συγγραφείς στις μέρες μας με πάρα πολλούς τίτλους σε πολλές εταιρίες. 7 Παράθεση
diotsoumas Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 13 Member ID: 38117 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 233 Reputation: 1612 Achievement Points: 249 Days Won: 0 With Us For: 1265 Days Status: Offline Last Seen: Τετάρτη στις 04:43 PM Age: 39 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 13 Δεν ειχα ιδεα οτι ηταν να κυκλοφορησει στα ελληνικα! Το πηρα στις αρχες του μηνα στα αγγλικα, μαζι με καμποσο ακομα Lemire (Descender και Royal City). Παντως και η αγγλικη εκδοση ειναι στην ιδια τιμη, και η ποιοτητα της εξισου οχι premium. 3 Παράθεση
nikos99 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 19 Member ID: 9689 Group: Members Topic Count: 11 Content Count: 634 Reputation: 6228 Achievement Points: 710 Days Won: 1 With Us For: 5823 Days Status: Offline Last Seen: 7 ώρες πριν Age: 63 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 19 Εξαιρετικό !!! θα μπορούσε να γίνει και ταινία ειδικά στο δεύτερο μισό το κόμικ απογειώνεται και οι εναλλαγές σε παρών και μέλλον ταιριάζουν απόλυτα . μπορεί να ξενίζει λίγο το σχέδιο αλλά αξίζει και με το παραπάνω . Το πιο δυνατό που διάβασα αυτό το μήνα . 6 Παράθεση
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις