archon Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 26, 2022 Member ID: 9911 Group: Members Topic Count: 35 Content Count: 2454 Reputation: 26080 Achievement Points: 2497 Days Won: 6 With Us For: 5673 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Age: 51 Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 26, 2022 RHAPSODY OF GODS FANZINE Η Ραψωδία Των Θεών Από τα μέσα της δεκαετίας ’80 και κυρίως στις αρχές της δεκαετίας ’90, ξεπετάχθηκαν εκατοντάδες συγκροτήματα που δημιούργησαν μια αναπτυσσόμενη, ανεξάρτητη heavy metal (το ιδίωμα που μας ενδιαφέρει), μουσική σκηνή. Αναγκαίο ήταν να υπάρχει και ο ανάλογος underground μουσικός τύπος για να δυναμώσει και να προωθήσει την εν λόγω μουσική δραστηριότητα. Έτσι, τα fanzines αποτέλεσαν βασικό πυλώνα στήριξης της metal σκηνής. Έντυπα αυτοχρηματοδοτούμενα, φτιαγμένα από οπαδούς, με μεράκι και πάθος (εξαρτώμενα βέβαια από την ταχύτητα των ΕΛΤΑ, αφού η πώλησή τους ως επί το πλείστον γινόταν μέσω αλληλογραφίας). Ένα από αυτά λοιπόν τα έντυπα, ήταν και το Rhapsody Of Gods Fanzine με epic metal προσανατολισμό. Στην ύλη του, εκτός από τις αναγκαίες συνεντεύξεις, τις απαραίτητες κριτικές και μουσικές στήλες, υπήρχαν άρθρα που προσέγγιζαν την epic metal αισθητική (πχ. comics, fantasy art κα). Κυκλοφόρησαν 4 συνολικά τεύχη (1992-1994-1996-2000). Τα 3 πρώτα ήταν ασπρόμαυρη φωτοτυπία Α4, γραμμένα με γραφομηχανή και στο χέρι. Τα 4ο τυπώθηκε σε χοντρό illustration χαρτί, με 64 σελίδες, εκ των οποίων οι 16 έγχρωμες. Κλείνοντας να πω, πως ήταν συγκινητικό για μένα να ξαναγράφω για το ROG ‘zine, μετά από 22 χρόνια από το 4ο τεύχος του. Ωστόσο θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Archon και το forum για την παρουσίαση και τη φιλοξενία σε κάτι τόσο προσωπικό και ίσως για πολλούς παρωχημένο (;). Ο εκδότης Ανδρέας Σύρμος 9 1 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Mandrake Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 11, 2023 Member ID: 1790 Group: Members Topic Count: 130 Content Count: 7538 Reputation: 29521 Achievement Points: 7876 Days Won: 29 With Us For: 6444 Days Status: Offline Last Seen: 5 ώρες πριν Share Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 11, 2023 Κοίτα να δεις και δεν το πήρα χαμπάρι τότε... Υπάρχει κανένα αντίτυπο προς πώληση βρε Άρχοντα; 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
archon Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 14, 2023 Member ID: 9911 Group: Members Topic Count: 35 Content Count: 2454 Reputation: 26080 Achievement Points: 2497 Days Won: 6 With Us For: 5673 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Age: 51 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 14, 2023 Αν δεν παραβαίνουμε κάποιο κανόνα του forum, όποιος επιθυμεί αντίτυπο μπορεί να μου στείλει προσωπικό μήνυμα και θα του δώσω το e-mail του εκδότη. Έχω μιλήσει με τον ίδιο και μου μετέφερε ότι υπάρχουν διαθέσιμα και άλλα τεύχη εκτός από το 4ο... 1 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις