albert Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 16, 2022 Member ID: 30583 Group: Members Topic Count: 195 Content Count: 2450 Reputation: 18684 Achievement Points: 2669 Days Won: 33 With Us For: 3654 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Share Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 16, 2022 Το Secret Seven ή Secret Seven Society είναι μια φανταστική ομάδα παιδιών ντετέκτιβ που δημιουργήθηκε από την Enid Blyton και βασίζεται στα παιδιά του εκδότη. Εμφανίζονται σε μια από τις πολλές σειρές ντετέκτιβ για εφήβους που έγραψε ο Blyton. Το Secret Seven αποτελείται από τους Peter (επικεφαλής της κοινωνίας), Janet (αδελφή του Peter), Pam, Barbara, Jack, Colin και George. Η αδερφή του Τζακ, η Σούζι και η καλύτερή της φίλη Μπίνκι κάνουν περιστασιακές εμφανίσεις στα βιβλία. μισούν τους Secret Seven και χαίρονται να παίζουν κόλπα που έχουν σχεδιαστεί για να τους ταπεινώσουν, αν και αυτό τροφοδοτείται εν μέρει από την σχεδόν εμμονική επιθυμία τους να ανήκουν στην κοινωνία. Σε αντίθεση με τις περισσότερες σειρές Blyton, αυτή λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, επειδή οι χαρακτήρες πηγαίνουν σε ημερήσια σχολεία. Παρουσίαση της σειράς του 1985 10 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Mandrake Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 15, 2022 Member ID: 1790 Group: Members Topic Count: 130 Content Count: 7544 Reputation: 29569 Achievement Points: 7882 Days Won: 29 With Us For: 6456 Days Status: Offline Last Seen: Σάββατο στις 04:42 PM Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 15, 2022 Η 1η σειρά έχει τουλάχιστον 15 βιβλία, όπως διαπιστώνουμε απ' τις ράχες μιας αγγελίας εδώ. Με προβληματίζει ωστόσο το 4ο βιβλίο που έχει μπλε ράχη και όχι κίτρινη. Το 15ο υποθέτω πως είναι κάποιο απ' τα παρακάτω: 11 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
albert Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 26, 2022 Member ID: 30583 Group: Members Topic Count: 195 Content Count: 2450 Reputation: 18684 Achievement Points: 2669 Days Won: 33 With Us For: 3654 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 26, 2022 Τευχος νο 01 (α σειρα) Μεταφέρθηκε στην βάση. 7 1 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
scifi Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 4 Member ID: 1549 Group: Members Topic Count: 1 Content Count: 31 Reputation: 57 Achievement Points: 32 Days Won: 0 With Us For: 6484 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 16 Age: 51 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 4 Αγαπημένη Blyton, μου είχαν κάνει δώρο σε κάποια γιορτή μου τον 1ο τόμο, τον οποίο είχα ξεκοκκαλίσει κυριολεκτικά (πάντα με σεβασμό στο βίβλιο, όμως). Οι περιπέτειες των Μυστικών Εφτά έμειναν στο μυαλό μου έως και τώρα... αυτή η αναθεματισμένη νοσταλγία, που σου φέρνει στο μυαλό μνήμες, οσμές και συναισθήματα λες και ήταν εχθές. Και επειδή δεν μπορείς να τα ξαναζήσεις στα 50 σου, προσπαθείς να τα επαναφέρεις στη μνήμη αγοράζοντας ξανά (εάν τα έχεις χάσει ή έχουν καταστραφεί σε κάποια επιδρομή της μαμάς) την πηγή που τα προκάλεσε. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη συλλογή μου τα 1, 6, 10, 12 και προσδοκώ λίαν συντόμως να αποκτήσω και τα υπόλοιπα (πάντα όμως στην αρχική τους έκδοση του 1980). Η Blyton έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για ρατσισμό και για άλλα περίεργα, αλλά σε έναν μεγάλο βαθμό τα θεωρώ υπερβολές... μην ξεχνάμε ποτέ το context της εποχής που εκδόθηκαν. Άλλες εποχές, άλλα κελεύσματα... παρόλ' αυτά η συγκεκριμένη συγγραφέας είναι μία από τις πιο πολυδιαβασμένες συγγραφείς παιδικών βιβλίων παγκοσμίως! 8 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
AARDVARK Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 4 Member ID: 694 Group: Members Topic Count: 16 Content Count: 491 Reputation: 2476 Achievement Points: 499 Days Won: 0 With Us For: 6544 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 4 Nα βαλω και τα δικα μου αν και οι φωτος ειναι πανω απο 10 χρονια τραβηγμενες και η πρωτη ειναι καπως. 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
scifi Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 21 Member ID: 1549 Group: Members Topic Count: 1 Content Count: 31 Reputation: 57 Achievement Points: 32 Days Won: 0 With Us For: 6484 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 16 Age: 51 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 21 On 9/15/2022 at 11:56 PM, Mandrake said: Η 1η σειρά έχει τουλάχιστον 15 βιβλία, όπως διαπιστώνουμε απ' τις ράχες μιας αγγελίας εδώ. Με προβληματίζει ωστόσο το 4ο βιβλίο που έχει μπλε ράχη και όχι κίτρινη. Το 15ο υποθέτω πως είναι κάποιο απ' τα παρακάτω: Καλημέρα Κώστα, Καλή Χρονιά! Έχεις απολύτως δίκαιο που προβληματίζεσαι για τη ράχη του 4ου τόμου. Το έχω στη διάθεσή μου (το απέκτησα πριν από λίγες ημέρες) και η έκδοση του 1980 έχει κίτρινη ράχη όπως και τα υπόλοιπα... σκοπεύω άλλωστε να σκανάρω ό,τι έχω και να τα ανεβάσω προς τέρψιν των υπολοίπων μελών! 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις