turbulent Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 22, 2006 Member ID: 248 Group: Members Topic Count: 4 Content Count: 15 Reputation: 28 Achievement Points: 15 Days Won: 0 With Us For: 6584 Days Status: Offline Last Seen: Οκτωβρίου 7, 2008 Age: 47 Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 22, 2006 Από τις αγαπημένες σειρές κόμιξ της ενήλικης ζωής μου, πρόκειται για μια δημιουργία του Tiziano Sclavi και κάνει θραύση από το 1986 στην Ιταλία πουλώντας εκατοντάδες χιλιάδες τεύχη κάθε μήνα.Είναι σειρά μυστηρίου και βασίζεται σε εξωπραγματικά φαινόμενα(φαντάσματα,βαμπίρ και τέτοια), τα παρουσιάζει όμως με τέτοιο τρόπο που συνεπαίρνει και τον πιο αρνητικό!ο dylan dog ο βασικός χαρακτήρας του κόμικ είναι ερευνητής (ντετέκτιβ) του ανεξήγητου-μεταφυσικού και καλείται να δώσει λύση στο μυστήριο που ταλαιπωρεί κάθε φορά τους πελάτες του! Το σχέδιο ήταν των Angelo Stano (#1,7), Gustavo Trigo (#2), Montanari & Grassani (#3), Luigi Piccatto (#4) & Giampiero Casertano (#5,6,8). Στην Ελλάδα εκδόθηκαν κάποια τεύχη(8) από την ΜΑΜΟΥΘΚΟΜΙΞ τον Δεκέμβριο του 1999 και σταμάτησαν 8 μήνες μετά καθώς δεν έτυχαν της ίδιας αποδοχής με την γείτονα χώρα. Ελπίζω στο μέλλον να εκδώσουν κι άλλα... Ενώ αργότερα βγήκαν και 4 συγκεντρωτικοί τόμοι με όλα τα τεύχη: Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους Valtasar, Argail & albert. Παρουσίαση των κεντρικών χαρακτήρων του Ντύλαν Ντογκ, θα βρείτε ΕΔΩ. 13 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Mandrake Δημοσιεύτηκε Απριλίου 18, 2007 Member ID: 1790 Group: Members Topic Count: 130 Content Count: 7538 Reputation: 29524 Achievement Points: 7876 Days Won: 29 With Us For: 6446 Days Status: Offline Last Seen: 23 ώρες πριν Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 18, 2007 Απίστευτο το "Ντύλαν Ντογκ"!! Να σας παραπέμψω επίσης στο "Μάρτιν Μύστερ" που είχε επίσης εκδοθεί από την "Μαμούθ Comix"! Δυστυχώς όμως έχω μόνο δύο τόμους..δεν το βρήκα πουθενά σε περίπτερα αυτό, αν και νέο σχετικά, μαζί με το "Ντύλαν Ντογκ". Επίσης να σημειωθεί ότι υπάρχει σε Ελληνικό DVD κάποια από τα επεισόδια της animated σειράς "Martin Mystery" (2003) με 4 επεισόδια μόνο. Δεν έχω βρει κάτι άλλο. Βέβαια καμία σχέση με το κόμικ... Δεν το συζητάμε! Τελείως διαφορετικό σχέδιο και πολύ παιδικό (και με κωμικά στοιχεία) σε σχέση με το κόμικ! Ευχαριστώ για την παρουσίαση!! 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
YOSHIMITSU Δημοσιεύτηκε Απριλίου 19, 2007 Member ID: 5 Group: Veterans Topic Count: 277 Content Count: 5903 Reputation: 28896 Achievement Points: 5903 Days Won: 22 With Us For: 6656 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 3, 2017 Age: 7 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 19, 2007 Αγαπητέ φίλε Mandrake. Για τον Μάρτιν Μύστερ υπάρχει ήδη μία αναφορά ΕΔΩ και παρουσίαση στους κεντρικούς χαρακτήρες ΕΔΩ (μάλιστα τις έχω κάνει εγώ). Μάλιστα, τα τέσσερα τεύχη (οι δύο τόμοι που αναφέρεις), από όσο γνωρίζω, είναι και οι μοναδικοί που εκδόθηκαν τελικά στην Ελλάδα. Εάν δεν κάνω λάθος, ο δεύτερος τόμος είναι και "ανάποδα τυπωμένος" δηλαδή για το τεύχος 4 χρονικά οι ιστορίες του προηγούνται του τεύχους 3. Δεν ξέρω πως έγινε αυτό, αλλά ρίξε μία ματιά, δεν νομίζω να είναι απλά εντύπωση δικιά μου. Κρίμα που πήγε άπατο ουσιαστικά, κρίμα γιατί εμένα προσωπικά μου άρεσε λίγο περισσότερο από τον Ντύλαν Ντογκ, ο οποίος (Ντύλαν) ενώ στα πρώτα τεύχη ήταν πάρα πολύ καλός, στα δύο τελευταία του τεύχη έγινε λίγο "περίεργος" και βαρύς για μένα, μάλλον ακατανόητος θα έλεγα. 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Mandrake Δημοσιεύτηκε Απριλίου 22, 2007 Member ID: 1790 Group: Members Topic Count: 130 Content Count: 7538 Reputation: 29524 Achievement Points: 7876 Days Won: 29 With Us For: 6446 Days Status: Offline Last Seen: 23 ώρες πριν Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 22, 2007 Τσέκαρα τα links που μου έδωσες, επιτέλους, κι έδωσα και τα συγχαρητήρια μου για την καλή πληροφόρηση που δίνεις! Όντως ο δεύτερος τόμος έχει τα τεύχη #4 και #3 (μ'αυτή τη σειρά που τα έγραψα) και προφανώς είναι εκδοτικό λάθος. Δε μπορώ να καταλάβω άλλον λόγο. Το "Μάρτιν Μύστερ" είναι όντως λίγο πιο καλό μιας και πραγματεύεται σενάρια αλα "X-Files" (που βασίζονται στην πραγματικότητα) και λέει κι έναν παραπάνω λόγο σ'αυτά! Το γουστάρω απίστευτα! Το "Ντύλαν Ντογκ" πάλι μιας και δεν υπάρχουν πολλά (στην Ελλάδα τουλάχιστον) δείγματα τρόμου σε εικονογραφημένη ιστορία μου έκανε μεγάλη εντύπωση όταν το είδα και δεν το μετάνιωσα δευτερόλεπτο που το αγόρασα! Έχω μόνο τους τόμους βέβαια κι ευελπιστώ να βρω και τα τεύχη κάποια στιγμή! 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Ion Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 11, 2008 Member ID: 2285 Group: Veterans Topic Count: 949 Content Count: 4397 Reputation: 36003 Achievement Points: 4451 Days Won: 26 With Us For: 6399 Days Status: Offline Last Seen: 8 ώρες πριν Age: 41 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 11, 2008 Κατ'αρχάς να πω κι εγώ τη γνώμη μου για τα συγκεκριμένο κόμικ: Μου άρεσε πάρα πολύ (κι ευχαριστώ τον giannis8977 που μου τα πρότεινε), καθώς συνδυάζει τρόμο με χιούμορ. Διαβάζονται όλες οι ιστορίες μονορούφι και πάρα πολύ ευχάριστα. Ανεπανάληπτες κατά τη γνώμη μου οι ατάκες απ' το 6ο τεύχος (Αναμνήσεις από τον αόρατο κόσμο), όπου η ιστορία ξεκινάει ως εξής: "Ανέκαθεν ήμουν ένα τίποτα. Μωράκι ακόμη, η μητέρα μου με μπέρδευε με τον αδερφό μου, αν και ήμουν μοναχοπαίδι." και "Στο σχολείο, η δασκάλα μου έβαζε πάντα απουσία, ακόμα κι όταν ήμουν παρών. Τις μέρες όμως που στ'αλήθεια ήμουν απών, εκείνη φαινόταν ότι δεν το έπαιρνε είδηση κι έτσι μου έβαζε και πάλι απουσία". Εγώ τα αγόρασα πριν περίπου 1,5 μήνα απ' τον Comicon. Αν και πολλά απ' τα τεύχη που πήρα ήταν τα τελευταία, πριν από 2-3 βδομάδες που ξαναπέρασα τα είχε ξαναφέρει, οπότε όσοι τα ψάχνετε θα τα βρείτε εκεί. Δεν είναι σε ατομικά τευχάκια, αλλά δεμένα σε τομάκια των 2 τευχών. Γενικά είναι μια σειρά που τη συνιστώ άφοβα, και είναι μεγάλη χαρά η συνέχισή της απ' την Jemma. 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
gagapiou Δημοσιεύτηκε Απριλίου 23, 2008 Member ID: 3018 Group: Members Topic Count: 4 Content Count: 201 Reputation: 315 Achievement Points: 201 Days Won: 0 With Us For: 6335 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 28, 2012 Age: 47 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 23, 2008 Μετά από ερώτηση του φίλου Argail η αντιστοιχία ελληνικών από μαμούθ και ιταλικών τευχών είναι: Ελλην. Ιταλ. το νο 1 αντιστοιχεί στο νο 1 κυκλοφόρησε 10.1986 το νο 2 αντιστοιχεί στο νο 2 κυκλοφόρησε 11.1986 το νο 3 αντιστοιχεί στο νο 7 κυκλοφόρησε 4.1987 το νο 4 αντιστοιχεί στο νο 8 κυκλοφόρησε 5.1987 το νο 5 αντιστοιχεί στο νο 10 κυκλοφόρησε 7.1987 το νο 6 αντιστοιχεί στο νο 19 κυκλοφόρησε 4.1988 το νο 7 αντιστοιχεί στο νο 25 κυκλοφόρησε 10.1988 το νο 8 αντιστοιχεί στο νο 26 κυκλοφόρησε 11.1988 9 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Argail Δημοσιεύτηκε Απριλίου 23, 2008 Member ID: 1252 Group: Veterans Topic Count: 87 Content Count: 1685 Reputation: 6745 Achievement Points: 1750 Days Won: 14 With Us For: 6499 Days Status: Offline Last Seen: Πέμπτη στις 12:04 AM Age: 44 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 23, 2008 Και εδώ τα 4 εξώφυλλα από τους τόμους, τους βρήκα σε Comicdom και Solaris 2,5€ ο ένας και με 10% έκπτωση πάει στα 2,25 ο ένας: Τα εξώφυλλα μεταφέρθηκαν στην παρουσίαση. Μέσα στους τόμους περιέχονται και τα κανονικά εξώφυλλα! 8 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
KONNOS Δημοσιεύτηκε Απριλίου 23, 2008 Member ID: 3934 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 384 Reputation: 882 Achievement Points: 384 Days Won: 0 With Us For: 6255 Days Status: Offline Last Seen: Οκτωβρίου 16, 2021 Age: 40 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 23, 2008 Πολύ καλή σειρά.Μου λείπει το 1ο τεύχος αλλά όπου ρώτησα (θεσ/νίκη) μου είπαν οτι τα μάζεψε η jemma γιατί θα τα βγάλει αυτή.Κρίμα. Η jemma έβγαλε το 80 τεύχος αλλά φοβάμαι οτι δεν θα δώ επόμενο.Έχει αργήσει πολύ. Στο θέμα για το προφίλ του χαρακτήρα έγραψα και κάποιες extra πληροφορίες για τον ΝΝ.Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά. Και αν κανείς ξέρει που μπορώ στη θεσ/νίκη να βρώ το 1ο τεύχος ας μου πεί.Τhnx. 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
x for xepeta Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 23, 2009 Member ID: 3787 Group: Veterans Topic Count: 488 Content Count: 12121 Reputation: 82352 Achievement Points: 12143 Days Won: 79 With Us For: 6274 Days Status: Offline Last Seen: 11 ώρες πριν Age: 50 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 23, 2009 Μου λείπει το 1ο τεύχος αλλά όπου ρώτησα (θεσ/νίκη) μου είπαν οτι τα μάζεψε η jemma γιατί θα τα βγάλει αυτή. Αυτό λίγο σαχλαμάρα μου κάνει. Δε στέκει αυτό που σου είπαν. 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
KONNOS Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 23, 2009 Member ID: 3934 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 384 Reputation: 882 Achievement Points: 384 Days Won: 0 With Us For: 6255 Days Status: Offline Last Seen: Οκτωβρίου 16, 2021 Age: 40 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 23, 2009 Αυτό λίγο σαχλαμάρα μου κάνει. Δε στέκει αυτό που σου είπαν. Κοίτα ούτε εγώ το πολυπιστεύω.Πιθανότατα δεν το είχαν και δεν ήξεραν τί να μου πούν.Η βλακεία είναι οτι το είχα το συγκεκριμένο τεύχος παλιότερα σε μια κούτα που την πέταξε η μάνα μου κατα λάθος (και είχε πολύ πράγμα μέσα). 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
underino Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 26, 2010 Member ID: 12114 Group: Νέα Μέλη Topic Count: 1 Content Count: 7 Reputation: 12 Achievement Points: 7 Days Won: 0 With Us For: 5390 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 1, 2010 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 26, 2010 Guys this comic is one of the most awesome comic that i've ever readed. If you like the horror and the thriller genres, this is "THE" comic for you 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
DJO Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 4, 2010 Member ID: 556 Group: Veterans Topic Count: 1534 Content Count: 22474 Reputation: 121443 Achievement Points: 22479 Days Won: 791 With Us For: 6557 Days Status: Offline Last Seen: Δεκεμβρίου 31, 2020 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 4, 2010 Αυτός ο γνωστός μου, μου έδωσε αυτή τη φορά το πρώτο τομάκι. Λοιπόν, η πρώτη και μοναδική φορά που διάβασα D.D. ήταν τότε που είχε βγει το made in GC scanlation του #9 με τίτλο "Άλφα + Ωμέγα" το οποίο ήταν αρκετά ! Ξεκινάω, διαβάζω το πρώτο τευχάκι, τα έσπασε! Πολύ ωραίος συνδυασμός, μου θυμίζει διασταύρωση Supernatural με Dresden Files! Συνεχίζω, διαβάζω το δεύτερο, απογοητεύομαι. Μονάχα το τέλος μου άρεσε από τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη ενώ η μετάφραση, δεν ξέρω, αλλά με ενόχλησε πολύ! Σε κάποια καρέ ήταν πολύ κακή. Όχι Καμπανάς κακή, κακή με την έννοια ότι δεν έβγαζα νόημα τι έλεγε το μπαλονάκι. Εξού και η ερώτηση: να ασχολήθω και με τα υπόλοιπα της Μαμούθ ή να πάω κατευθείαν Jemma? 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
x for xepeta Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 4, 2010 Member ID: 3787 Group: Veterans Topic Count: 488 Content Count: 12121 Reputation: 82352 Achievement Points: 12143 Days Won: 79 With Us For: 6274 Days Status: Offline Last Seen: 11 ώρες πριν Age: 50 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 4, 2010 ΟΛΑ 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
DJO Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 4, 2010 Member ID: 556 Group: Veterans Topic Count: 1534 Content Count: 22474 Reputation: 121443 Achievement Points: 22479 Days Won: 791 With Us For: 6557 Days Status: Offline Last Seen: Δεκεμβρίου 31, 2020 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 4, 2010 Στάνταρ? Καλά θα δω. 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Bonadrug Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 4, 2010 Member ID: 1271 Group: Veterans Topic Count: 718 Content Count: 3481 Reputation: 20408 Achievement Points: 3538 Days Won: 16 With Us For: 6498 Days Status: Offline Last Seen: Σεπτεμβρίου 29 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 4, 2010 Πήγαινε κατευθείαν Jemma και μάλιστα αφού φθάσεις Jemma κάνε μια παράκαμψη και κατευθείαν στον Dampyr 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
PhantomDuck Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 4, 2010 Member ID: 2414 Group: Veterans Topic Count: 206 Content Count: 5723 Reputation: 46164 Achievement Points: 5820 Days Won: 48 With Us For: 6387 Days Status: Offline Last Seen: 9 ώρες πριν Age: 38 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 4, 2010 Των Μαμούθ έχω διαβάσει δύο, το ένα ήταν απίστευτο και το άλλο μέτριο. Της Jemma μου άρεσαν όλα μέχρι το 3 που έχω διαβάσει. Η πρότασή μου είναι πήγαινε για Jemma, και μόλις τελειώσεις τα 4 που έχει βγάλει, ψάξου παραπάνω αν σου άρεσαν τόσο ώστε να ασχοληθείς. 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
The_Sandman Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 4, 2010 Member ID: 10460 Group: Veterans Topic Count: 340 Content Count: 5714 Reputation: 52881 Achievement Points: 5714 Days Won: 38 With Us For: 5625 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 30 Age: 41 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 4, 2010 Τα ΜΑΜΟΥΘ μη το δέσεις και κόμπο ότι μπορείς να τα βρεις εύκολα... Αξίζουν πάντως το ψάξιμο. Για μένα είναι καλύτερες ιστορίες από της Jemma -καλά, όχι όλα... 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Marvel Duck Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 7, 2011 Member ID: 12892 Group: Members Topic Count: 12 Content Count: 378 Reputation: 3416 Achievement Points: 378 Days Won: 2 With Us For: 5244 Days Status: Offline Last Seen: Σεπτεμβρίου 13 Age: 48 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 7, 2011 (Επεξεργασία) Παιδιά, καλησπέρα, εγώ δηλώνω φαν του Ντύλαν και είχα την τύχη να τον διαβάσω πριν ξεκινήσει να εκδίδεται στην Ελλάδα, στην ιταλική του έκδοση. Έχω αρκετά ιταλικά Ντύλαν σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, με μαλακό και σκληρό εξώφυλλο. Έχουν βγει αρκετές επανεκδόσεις στην Ιταλία και συνεχίζεται η σειρά ακόμα αν δεν κάνω λάθος. Το σάιτ αυτό: http://www.sergiobonellieditore.it/auto/listarr_1?collana=18&code=arr_1 θα το ξέρετε φαντάζομαι. Αν έχει ήδη δοθεί, συγγνώμη, δεν έχω διαβάσει όλα τα ποστ ακόμη. Από εδώ βλέπουμε ότι έχει υπάρξει μια πρώτη έκδοση (Prima Edizione) και μετά μια πρώτη επανέκδοση (Prima Ristampa), μια δεύτερη επανέκδοση (Seconda Ristampa) και μια συλλεκτική έκδοση με σκληρό εξώφυλλο (Collezione Book). Στα ελληνικά, έχω φυσικά, όλα τα μαμούθ, αλλά δε θυμάμαι λεπτομέρειες για τη μετάφραση. Σίγουρα όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδοθούν κάποια λογοπαίγνια, ειδικά ο Γκράουτσο (που στα ιταλικά θαρρώ προφέρεται Γκρούκο) είναι ο εφιάλτης του μεταφραστή, φαντάζομαι. Καλά που το αναφέρατε όμως, το θέμα της μετάφρασης στα κόμικς γιατί δυστυχώς υπάρχουν πολλές κακές μεταφράσεις ή αν όχι κακές πολλές παρατυπίες στον χώρο του κόμικς από την πλευρά των μεταφραστών και είναι πολύ κρίμα γιατί υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τα κόμικς και είναι μεταφραστές (γκούχου γκούχου, ναι, είμαι μεταφράστρια...) και θα μπορούσαν να κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά αν τους δινόταν η ευκαιρία. Δεν μπορώ να καταλάβω δηλαδή πού τους βρίσκουν όλους τους άσχετους οι διάφορες εκδοτικές! Μου φαίνεται θα αρχίσω να στέλνω βιογραφικά σε εκδοτικούς οίκους που ασχολούνται αποκλειστικά με κόμικς! Θα επανέλθω στο θέμα Ντύλαν αφού διαβάσω και τα υπόλοιπα ποστ και δω ότι έχω κάτι να συμπληρώσω. Α, τώρα που το θυμήθηκα, γνωρίζετε ότι υπάρχεικαι ταινία που έχει βασιστεί στον Ντύλαν, έτσι; "Dellamorte Dellamore" ή "Cemetery Man" ο τίτλος με τον Ρούπερτ Έβερετ ως Ντύλαν. Τα ξαναλέμε ("I'll be back" ένα πράμα...!) Επεξεργασία Μαρτίου 7, 2011 από Marvel Duck 13 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
saveapenguin Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 21, 2014 Member ID: 9879 Group: Members Topic Count: 21 Content Count: 929 Reputation: 9613 Achievement Points: 929 Days Won: 0 With Us For: 5676 Days Status: Offline Last Seen: Ιανουαρίου 18, 2021 Age: 35 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 21, 2014 Ξεκινάω, διαβάζω το πρώτο τευχάκι, τα έσπασε! Πολύ ωραίος συνδυασμός, μου θυμίζει διασταύρωση Supernatural με Dresden Files! Συνεχίζω, διαβάζω το δεύτερο, απογοητεύομαι. Μονάχα το τέλος μου άρεσε από τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη Καλά εντάξει, διάβασα το πρώτο τομάκι και οι εντυπώσεις που μου άφησε ήταν οι εντελώς (μα εντελώς) αντίθετες! Η πρώτη ιστορία με τα ζόμπι δε μου άρεσε καθόλου ενώ αντίθετα η δεύτερη διαβάστηκε χωρίς διακοπή. Μόνο το τέλος δε μου άρεσε. Μάλλον θα τιμήσω και τα υπόλοιπα της Μαμούθ, μιας και βρίσκονται σε χαμηλή τιμή και αν μου αρέσουν αρκετά θα περάσω και στα Jemma. 12 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Maletoth Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 21, 2014 Member ID: 5899 Group: Members Topic Count: 5 Content Count: 153 Reputation: 1062 Achievement Points: 153 Days Won: 0 With Us For: 6007 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 13 Age: 47 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 21, 2014 Κατά τη διάρκεια του Comicon είχα μιλήσει με τα παιδιά της Jemma, και παρότι είχαν προγραμματίσει την έκδοση ενός ακόμα τόμου (είχαν πληρώσει ήδη τα σχετικά δικαιώματα), δεν θα το προχωρήσουν τελικά, γιατί οι πωλήσεις είναι απογοητευτικές. κρίμα, γιατί ακόμα και στα αγγλικά δύσκολα βρίσκεις κάποιες από τις ιστορίες του αγαπημένου μας Dylan. Από ξένες πάντως συνιστώ το Zed (ήταν η επικρατέστερη για τον επόμενο τόμο της Jemma, και μια από τις λίγες που υπάρχουν στα αγγλικά). Κάποιες ακόμα κυκλοφορούν σε ηλεκτρονική μορφή (αλλά σίγουρα δεν είναι το ίδιο). 12 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Laz33 Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 28, 2017 Member ID: 31613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 4639 Reputation: 36774 Achievement Points: 4825 Days Won: 99 With Us For: 3090 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 41 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 28, 2017 (Επεξεργασία) Διάβασα πρόσφατα αρκετά τεύχη(πάνω από 10).Ανάμεσα σ΄αυτά και τα 4 πρώτα που έβγαλε η ΜΑΜΟΥΘ.Ας πω δυο λόγια για το καθένα:"H Αυγή των Ζωντανών Νεκρών"Δεν τρελάθηκα. Δεν ήταν κακό αλλά το βρήκα αρκετά προβλέψιμο. Δεν είχε τα twists and turns να με εκπλήξει.Μου θύμησε ταινία τρόμου δεκαετίας ΄80(ίσως επειδή έχει κάποια κοινά στοιχεία με το ομότιτλο θρίλερ).Είναι και η θεματολογία που διαπραγματεύεται τέτοια(ζόμπι), που δεν είναι η αγαπημένη μου."Τζακ ο Αντεροβγάλτης"Κάπως καλύτερα τα πράματα. Μέχρι ένα σημείο πήγαινε εξαιρετικά και σε κρατούσε συνεχώς σε αγωνία.Το τέλος όμως δεν μ΄άρεσε.Δεν ταίριαζε με την υπόλοιπη ιστορία που κινούνταν σε ρεαλιστικά πλαίσια."Η Ζώνη του Λυκόφωτος"Μέχρι στιγμής η καλύτερη ιστορία που έχω διαβάσει γενικώς από Ντύλαν Ντογκ.Μυστήριο, αγωνία, ανατροπές και μελοδραματικό φινάλε.Τι άλλο να ζητήσεις;"Η Επιστροφή του Τέρατος"Πολύ καλή κι αυτή. Γενικώς μ΄αρέσουν υποθέσεις που δεν έχουν το τρελό μεταφυσικό μέσα.Ένας ψυχάκιας δολοφόνος με χατζάρα που ούτε μάγος είναι, ούτε φλόγες βγάζει, ούτε μεταμορφώνεται σε ζώο.Ή μήπως δεν είναι δολοφόνος;Μέχρι στιγμής βλέπω μια ανοδική τάση στην ποιότητα των ιστοριών που έβγαλε η ΜΑΜΟΥΘ.Μακάρι να ισχύει και στα επόμενα τεύχη.Όταν διαβάσω και τις υπόλοιπες 4 θα επανέλθω Συνολικά για τα Ντύλαν Ντογκ.Ωραίες εύπεπτες ιστορίες που διαβάζονται μονοκοπανιά χωρίς να σε κουράζουν.Δεν έχουν την τρελή πλοκή αλλά πολλές φορές το απλό είναι και το πιο ωραίο.Σίγουρα δεν είναι όλες στο ίδιο επίπεδο και σίγουρα δεν είναι όλα τα θέματα που διαπραγματεύονται το ίδιο ενδιαφέροντα.Λογικό βέβαια. Όταν έχουν βγει 300+ τεύχη θα συναντήσεις και πολύ σαβούρα ανάμεσά τους.Υπάρχουν επίσης πολύ ωραίες ιστορίες που δεν βγήκαν στα ελληνικά, ούτε απ΄τη ΜΑΜΟΥΘ ούτε απ΄τη Jemma.Προτείνω το "The Nights of the Full Moon" και "Game with Death".Υπάρχουν σε αγγλικό scanlation Επεξεργασία Σεπτεμβρίου 28, 2017 από laz33 11 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
ProfPhillipMortimer Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 29, 2017 Member ID: 31464 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 827 Reputation: 7929 Achievement Points: 843 Days Won: 2 With Us For: 3165 Days Status: Offline Last Seen: 18 ώρες πριν Age: 47 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 29, 2017 Διάβασα πρόσφατα αρκετά τεύχη(πάνω από 10). Ανάμεσα σ΄αυτά και τα 4 πρώτα που έβγαλε η ΜΑΜΟΥΘ. Ας πω δυο λόγια για το καθένα: "H Αυγή των Ζωντανών Νεκρών" Δεν τρελάθηκα. Δεν ήταν κακό αλλά το βρήκα αρκετά προβλέψιμο. Δεν είχε τα twists and turns να με εκπλήξει. Μου θύμησε ταινία τρόμου δεκαετίας ΄80(ίσως επειδή έχει κάποια κοινά στοιχεία με το ομότιτλο θρίλερ). Είναι και η θεματολογία που διαπραγματεύεται τέτοια(ζόμπι), που δεν είναι η αγαπημένη μου. "Τζακ ο Αντεροβγάλτης" Κάπως καλύτερα τα πράματα. Μέχρι ένα σημείο πήγαινε εξαιρετικά και σε κρατούσε συνεχώς σε αγωνία. Το τέλος όμως δεν μ΄άρεσε. Δεν ταίριαζε με την υπόλοιπη ιστορία που κινούνταν σε ρεαλιστικά πλαίσια. "Η Ζώνη του Λυκόφωτος" Μέχρι στιγμής η καλύτερη ιστορία που έχω διαβάσει γενικώς από Ντύλαν Ντογκ. Μυστήριο, αγωνία, ανατροπές και μελοδραματικό φινάλε. Τι άλλο να ζητήσεις; "Η Επιστροφή του Τέρατος" Πολύ καλή κι αυτή. Γενικώς μ΄αρέσουν υποθέσεις που δεν έχουν το τρελό μεταφυσικό μέσα. Ένας ψυχάκιας δολοφόνος με χατζάρα που ούτε μάγος είναι, ούτε φλόγες βγάζει, ούτε μεταμορφώνεται σε ζώο. Ή μήπως δεν είναι δολοφόνος; Μέχρι στιγμής βλέπω μια ανοδική τάση στην ποιότητα των ιστοριών που έβγαλε η ΜΑΜΟΥΘ. Μακάρι να ισχύει και στα επόμενα τεύχη. Όταν διαβάσω και τις υπόλοιπες 4 θα επανέλθω . Νομίζω πως θα ευχαριστηθείς ιδιαίτερα το Νο 8 της Μαμούθ. Είναι εμένα η αγαπημένη μου ιστορία από αυτές τις οκτώ 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Laz33 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 25, 2017 Member ID: 31613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 4639 Reputation: 36774 Achievement Points: 4825 Days Won: 99 With Us For: 3090 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 41 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 25, 2017 (Επεξεργασία) Συνεχίζω με τα υπόλοιπα 4 "Πίσω από τον Καθρέφτη" Αρκετά δυνατή ιστορία, με μυστήριο, ποιητική διάθεση αλλά και πολύ αίμα. Δεν τη λες και την πιο απρόβλεπτη αλλά σε καμία περίπτωση δεν κουράζει. Δεν έχει πολλά super-natural στοιχεία(καλό αυτό) και πιστεύω είναι μια πολύ καλή πρόταση για αρχή για κάποιον που θέλει να γνωρίσει τον Ντύλαν Ντογκ."Αναμνήσεις από τον Αόρατο Κόσμο" Μέχρι τα 2/3 του τεύχους έλεγα αυτό είναι χαλαρά το καλύτερο Ντύλαν Ντογκ που έχω διαβάσει. Το τέλος όμως... δεν είναι ότι με χάλασε αλλά θα το προτιμούσα πιο σαφές. Σου αφήνει ερωτηματικά. Όσοι σας αρέσουν υποθέσεις που αφήνουν πολύ τροφή για σκέψη θα το λατρέψετε."Μοργκάνα" Αρκετά μπερδευτική ιστορία, υπάρχουν σημεία που δεν ξέρεις αν είναι όνειρο ή πραγματικότητα. Θέλω να την ξαναδιαβάσω μπας και την καταλάβω καλύτερα. Αλλά γενικώς δεν είναι του γούστου μου ιστορίες με ζόμπι."Μεσάνυχτα και Κάτι" Άλλη μια δυνατή αστυνομική περιπέτεια με πολλές δολοφονίες, όπου ο Ντύλαν Ντογκ από ντετέκτιβ γίνεται... εγκληματίας. Ή μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι; Διαβάστε τη για να μάθετε την αλήθεια. Καραπροτείνεται. Γενικά θεωρώ ότι έκανε αρκετά καλή επιλογή ιστοριών η ΜΑΜΟΥΘ. Κρίμα που σταμάτησε τη σειρά, παρότι είχε προαναγγείλει το 9ο τεύχος("Ο Άρχοντας της Σιωπής"). Απ΄αυτές τις ιστορίες θεωρώ υποδεέστερες(ή εν πάση περιπτώσει εκτός γούστου μου) τις 1,2 και 7. Οι υπόλοιπες είναι πολύ καλές και δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω κάποια. Ίσως η 3 και η 4 με πολύ μικρή διαφορά. Εννοείται θα ξαναδιαβαστούν και προτείνω να τις διαβάσετε όσοι δεν το έχετε κάνει. Με 2.50€ το τομάκι(περιέχει 2 τεύχη) είναι κοψοχρονιά Επεξεργασία Οκτωβρίου 25, 2017 από laz33 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
albert Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 6, 2018 Member ID: 30583 Group: Members Topic Count: 195 Content Count: 2444 Reputation: 18655 Achievement Points: 2663 Days Won: 33 With Us For: 3643 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 6, 2018 Oπισθόφυλλο του 1ου τόμου για το αρχείο: Προστέθηκε στο πινακάκι των τόμων της παρουσίασης. 6 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
albert Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 27, 2021 Member ID: 30583 Group: Members Topic Count: 195 Content Count: 2444 Reputation: 18655 Achievement Points: 2663 Days Won: 33 With Us For: 3643 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 27, 2021 Eξωφυλλα/οπισθοφυλλα των 3 πρωτων τόμων Μεταφέρθηκαν στη βάση 3 2 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Metatron89 Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 14, 2021 Member ID: 34894 Group: Members Topic Count: 1 Content Count: 197 Reputation: 1552 Achievement Points: 198 Days Won: 0 With Us For: 1920 Days Status: Offline Last Seen: Δευτέρα στις 11:52 AM Age: 35 Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 14, 2021 Η πρωτοπορία έχει σε μειωμένη τιμή τα τεύχη που εξέδωσε η Μαμούθ. Λέω να κάνω το βήμα και να πειραματιστώ με την εν λόγω σειρά Υστερόγραφο: Η τιμή μου φαίνεται σχεδόν αστεία 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
solan1ne Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 14, 2021 Member ID: 36258 Group: Νέα Μέλη Topic Count: 1 Content Count: 13 Reputation: 98 Achievement Points: 15 Days Won: 0 With Us For: 1661 Days Status: Offline Last Seen: Ιουνίου 10 Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 14, 2021 Από αυτά έχω διαβάσει το πρώτο στα αγγλικά και μου άρεσε πολύ. Αρκετά ώστε να πάρω αυτα του Μικρου Ηρωα . Οπότε ειδικά για αυτή την τιμή αξίζει πιστεύω. Γενικά δε καταλαβαίνω γιατί αυτή η σειρά πάει άπατη στην Ελλάδα... 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις