Ion Δημοσιεύτηκε Απριλίου 4, 2019 Member ID: 2285 Group: Veterans Topic Count: 950 Content Count: 4406 Reputation: 36138 Achievement Points: 4460 Days Won: 27 With Us For: 6472 Days Status: Online Last Seen: 15 λεπτά πριν Age: 41 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 4, 2019 (Επεξεργασία) Το περιοδικό Club Nintendo διανεμόταν δωρεάν μέσω ταχυδρομείου στους συνδρομητές του, παιδιά δηλαδή που είχαν αγοράσει κάποια από τις κονσόλες της εταιρείας. Η ύλη περιελάμβανε καινούριες κυκλοφορίες, reviews, αλλά και tips για παλιότερα παιχνίδια. Προσωπικά μου το έστελναν γιατί είχα αγοράσει το Game Boy, και θυμάμαι την χαρά μου όταν σε ένα τεύχος του περιοδικού αποκαλύφθηκαν όλες οι κινήσεις και τα fatalities των χαρακτήρων του Mortal Kombat (μέχρι τότε απλά πάταγα κλωτσιές, μπουνιές και ό,τι άλλο είχα βρει στην τύχη). Τα τεύχη που έχω στην κατοχή μου είναι τα 6 - 12, ενώ έχω και άλλα δύο χωρίς αριθμό τεύχους, που πιστεύω ότι προηγήθηκαν του 6 λόγω της διαφήμισης με το πακέτο Game Boy μουντιάλ, που περιείχε την παιχνιδομηχανή, το παιχνίδι Goal και μια μπάλα ποδοσφαίρου Reebok. To ίδιο πακέτο είναι που με κάνει να πιστεύω ότι το περιοδικό ξεκίνησε την κυκλοφορία του το 1993, πριν δηλαδή το μουντιάλ του 1994 και την εξαιρετική πρώτη εμφάνισης της Εθνικής μας. Μέσα άλλωστε δεν αναγράφονται πουθενά ημερομηνίες. Οι σελίδες στην αρχή ήταν 24, και από το τεύχος # 8 ανέβηκαν στις 32, με εξαίρεση το # 11 που είχε μόλις 16 σελίδες. Άγνωστο σε ποιο τεύχος σταμάτησε. Επεξεργασία Ιανουαρίου 23, 2023 από Ion 10 1 1 Παράθεση
Indian Δημοσιεύτηκε Απριλίου 4, 2019 Member ID: 20685 Group: Administrator Topic Count: 796 Content Count: 13879 Reputation: 101579 Achievement Points: 9268 Days Won: 475 With Us For: 4936 Days Status: Offline Last Seen: Σάββατο στις 08:41 PM Age: 43 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 4, 2019 Κάτι έχω κι από αυτά. Όταν πάω στο πατρικό μου θα ρίξω μία ματιά κι ό,τι (κι αν) δεν υπάρχει θα το ανεβάσω. 6 Παράθεση
GreekComicFan Δημοσιεύτηκε Απριλίου 4, 2019 Member ID: 2265 Group: Veterans Topic Count: 999 Content Count: 20072 Reputation: 117545 Achievement Points: 20162 Days Won: 336 With Us For: 6473 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10, 2021 Age: 47 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 4, 2019 Μπήκαν αυτά τα οποία ξέρουμε την αρίθμηση τους και για τα υπόλοιπα, περιμένουμε τις πληροφορίες αποσαφήνισης. 5 Παράθεση
Indian Δημοσιεύτηκε Απριλίου 5, 2019 Member ID: 20685 Group: Administrator Topic Count: 796 Content Count: 13879 Reputation: 101579 Achievement Points: 9268 Days Won: 475 With Us For: 4936 Days Status: Offline Last Seen: Σάββατο στις 08:41 PM Age: 43 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 5, 2019 Τελικά ό,τι έχω από αυτή την σειρά την έχει ανεβάσει ο καλός φίλος @Ion . Συγγνώμη που δεν μπόρεσα να προσφέρω κάτι εδώ. 6 Παράθεση
rotagiatipino Δημοσιεύτηκε Απριλίου 8, 2019 Member ID: 4271 Group: Veterans Topic Count: 507 Content Count: 2486 Reputation: 13646 Achievement Points: 2503 Days Won: 11 With Us For: 6277 Days Status: Offline Last Seen: Χθες στις 08:50 PM Age: 44 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 8, 2019 Εδώ πάντως συζητάνε το αντίστροφο, σε ποιο τεύχος του nintendo club αναρτήθηκε διαφήμιση με το goal Game Boy. Μάλιστα ένας έχει αναρτήσει και διαφήμιση από το περιοδικό ΣΑΪΝΙΑ! (μήπως αν έχει κανείς το περιοδικό ΣΑΪΝΙΑ ψάξει την αντίστοιχη διαφήμιση; αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν σε οπισθόφυλλο, στα εξώφυλλα μας εδώ μέσα δεν έχουν αναρτηθεί οπισθόφυλλα) https://www.retromaniax.gr/vb/index.php?/topic/23546-game-boy-ποια-πακέτα-κυκλοφόρησαν-στη-χώρα-μας/&page=2 3 2 Παράθεση
Retroplaymo Δημοσιεύτηκε Απριλίου 8, 2019 Member ID: 31159 Group: Veterans Topic Count: 283 Content Count: 5004 Reputation: 32939 Achievement Points: 5005 Days Won: 99 With Us For: 3401 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7, 2020 Age: 47 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 8, 2019 Μιας και πιάσαμε το retromaniax ως πηγή, δυο φώτο που αναρτήθηκαν παλιότερα από μέλη και δείχνουν, η μεν μια το 1ο τευχος και η δε δεύτερη ακόμα δυο τεύχη που δεν έχουμε καταχωρημένα, ένα με το Nintendo 64 και ένα χριστουγεννιάτικο. 5 1 Παράθεση
kawasakikos Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 21, 2020 Member ID: 35829 Group: Νέα Μέλη Topic Count: 0 Content Count: 12 Reputation: 86 Achievement Points: 12 Days Won: 0 With Us For: 1799 Days Status: Offline Last Seen: Ιανουαρίου 15, 2024 Age: 42 Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 21, 2020 (Επεξεργασία) Καλησπέρα σας, Τα τεύχη του Nintendo Club της Itochu που ταχυδρομήθηκαν ήταν 13. Αν και είχα στείλει την εγγύηση που ενημέρωνε για την εγγραφή σε club από πολύ νωρίς, (Χριστούγεννα 1991, αγορά NES από ΜΙΝΙΟΝ, 7 μήνες μετά την εισαγωγή της Ν στη χώρα μας από την Itoh) παρόλα αυτά άρχισα να λαμβάνω τεύχη το 1993. Υποθέτω πώς τα τρία πρώτα τεύχη τα πρόλαβαν γειτονάκια του κάτω ορόφου Θεωρώ πώς βάση έρευνας και συνομιλιών με ρετρό-φιλους, τα πρώτα τεύχη βγήκαν το 1992 και αν θυμάμαι καλά ερχόντουσαν κάθε 3 η 4 μήνες. To 2o τεύχος εκδόθηκε με μεγάλη χρονολογική διαφορά από το 1ο.Ισως μεταξύ 5 η 8 μηνών. Εξ΄ού και ο συνολικός αριθμός των 13 τευχών έως το 1996, με το τελευταίο την έλευση του Ν64 το καλοκαίρι του 1996. Εξάλλου οι διαφημίσεις αναφέρουν την αντιπροσωπεία ώς ITOCHU και όχι ως C ITOH ( εκτός του 1ου τεύχους ) που ήταν η αρχική ονομασία και κράτησε αυτό το όνομα για 1 χρόνο.Οπότε αρχή με μέσα 1992 είναι θαρρώ η ημερομηνία ''εκκίνησης''. Στην εισαγωγή του τελευταίου τεύχους, η συντακτική ομάδα αναφέρει πώς ήρθε το τέλος του Α' κύκλου του περιοδικού και θα επανέλθουν τον Σεπτέμβρη ανανεωμένοι με νέο,αρτιότερο περιοδικό. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Αργότερα, Γενάρη του 1998 κυκλοφόρησε το νέο περιοδικό που βρίσκαμε στα περίπτερα, Νintendo World, που ουσιαστικά ήταν μια άτυπη συνεργασία με τον νέο εισαγωγέα, την Nortec. Νέος αντιπρόσωπος, νέο περιοδικό επί πληρωμή.Το τέλος του αγαπητού Nintendo Club περιοδικού που ανυπομονούσαμε μικροί να παραλάβουμε, είχε έρθει με την αλλαγή της αντιπροσωπείας. (4η φώτο) Η σειρά των τευχών είναι αυτή που βλέπετε στην εικόνα μου. Έκανα 5 χρόνια να βρω τα 2 πρώτα τεύχη που δεν είχα μικρός,μου έχει μείνει το 2ο τεύχος με το SNES που επισυνάπτω. Ελπίζω να μη κάνω άλλα 5 χρόνια να βρώ και αυτό ! Στη 2η φώτο είναι το τεύχος που ψάχνω. Να συμπληρώσω δέ πώς Χριστούγεννα 1994, ταχυδρομήθηκε ξεχωριστά και ημερολόγιο για το 1995, με ζωγραφιές αναγνωστών που είχαμε ενημερωθεί σε περασμένα τεύχη για το επικείμενο ημερολόγιο. Εάν κάποιος φίλος έχει το τεύχος 2 και το ημερολόγιο και θέλει να τα αποχωριστεί έναντι ποσού, ας μου στείλει μήνυμα.Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να ολοκληρώσω αυτή τη μικρή σειρά. Έχω δεσμευτεί επίσης όταν τα ολοκληρώσω, να τα σκανάρω όλα και να τα ανεβάσω σε site που διατηρώ και να τα κάνω και read through επεισόδιο σε you tube retro κανάλι μου με το ίδιο όνομα, Console Hunter. Yπάρχει επίσης και μια μεγάλη έκπληξη σύντομα, σχετικά με το επεισόδιο των περιοδικών που θα παρουσιάσω, δε θέλω να αποκαλύψω περισσότερα Θα πώ μια μαγική λέξη όμως. Itochu !! Ελπίζω να έριξα λίγο φώς στο τούνελ περί Nintendo Club περιοδικών ! Καλή συνέχεια ! Επεξεργασία Σεπτεμβρίου 22, 2021 από kawasakikos 2 2 2 Παράθεση
kawasakikos Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 22, 2021 Member ID: 35829 Group: Νέα Μέλη Topic Count: 0 Content Count: 12 Reputation: 86 Achievement Points: 12 Days Won: 0 With Us For: 1799 Days Status: Offline Last Seen: Ιανουαρίου 15, 2024 Age: 42 Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 22, 2021 Και μετά από συνολικά 7 χρόνια αναζήτησης, η υπομονή μου δικαιώθηκε. 7 χρόνια για να βρω 3 τεύχη και το ημερολόγιο. Πλέον μπορώ να πω ότι θα κοιμάμαι ήσυχα τα βράδια με την ολοκλήρωση τους. Μια φώτο που αντίστοιχη δεν έχει υπάρξει στην ελληνική κοινότητα, αυτή όλων των περιοδικών και του ημερολογίου. Ξεκινάει άμεσα το σκανάρισμα τους και το ανέβασμα τους σε site που διατηρώ, ώστε να μπορούν να τα διαβάσουν όλοι οι φίλοι. 3 1 Παράθεση
Ion Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 2, 2021 Member ID: 2285 Group: Veterans Topic Count: 950 Content Count: 4406 Reputation: 36138 Achievement Points: 4460 Days Won: 27 With Us For: 6472 Days Status: Online Last Seen: 15 λεπτά πριν Age: 41 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 2, 2021 Νομίζω ότι, ειδικά μετά την ανάρτηση του @ kawasakikos που έχει αναρτήσει φωτογραφία με όλα τα τεύχη στη σειρά, μπορούν να ανέβουν στη βάση μας και τα εξώφυλλα/οπισθόφυλλα των τευχών 4 και 5 που έχω αναρτήσει στο αρχικό post αλλά δεν ήμουν σίγουρος για την αρίθμησή τους: πλέον είναι σαφές ότι το τεύχος με το Alien είναι το # 4, και το τεύχος με το NBA Jam είναι το # 5. Επίσης, μιας και ο @ Geobros μου ζήτησε να του σκανάρω το τεύχος # 4 για το αρχείο του, έκρινα σκόπιμο να το ανεβάσω εδώ μήπως ενδιαφέρει και κανέναν άλλον (το σκανάρισμα βέβαια έγινε με εφαρμογή κινητού οπότε μην περιμένετε θαύματα, αλλά σε κανονικό scanner θα καταστρεφόταν το τεύχος). Nintendo 4.zip 1 1 Παράθεση
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις