Indian Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 5, 2016 Member ID: 20685 Group: Administrator Topic Count: 786 Content Count: 13645 Reputation: 99872 Achievement Points: 9268 Days Won: 459 With Us For: 4864 Days Status: Offline Last Seen: Παρασκευή στις 10:39 PM Age: 42 Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 5, 2016 Άλλη μία δουλειά του πολύ φιλικού κι ευγενέστατου Κωνσταντίνου Σκλαβενίτη μεταφέρεται στο χαρτί,αυτή την φορά από την JEMMA...!Η έκδοση "Εικόνες στα σύννεφα" έκανε την εμφάνισή της στο 2ο Athenscon...! Το εν λόγω κόμικ είχε δημοσιευθεί για πρώτη φορά σε συνέχειες στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ,το 2015,ενώ το δεύτερο κεφάλαιο εμφανίστηκε στο socomic.gr...! Η ιστορία αποτελείται από 5 κεφάλαια...! 25 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GeoTrou Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 8, 2016 Member ID: 30061 Group: Veterans Topic Count: 464 Content Count: 6111 Reputation: 54063 Achievement Points: 6111 Days Won: 49 With Us For: 3870 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 4, 2019 Age: 30 Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 8, 2016 Δεν έχω διαβάσει το Σαν Όνειρο (που υποπτεύομαι ότι μοιάζει αρκετά) και το αγόρασα στο AthensCon για το ωραίο σχέδιο και την καλή του τιμή. Δεν ήξερα τι να περιμένω λοιπόν. Προ ολίγου, το άνοιξα με την πρόθεση να διαβάσω μερικές σελίδες. Το τέλειωσα στο άψε-σβήσε. Εικαστικά πανέμορφο και με ονειρική ροή. Ένα πράγμα που μου αρέσει πολύ να βλέπω σε κόμικς είναι η έμμεση ή άμεση αναφορά στα είδωλα του δημιουργού και να εντοπίζω τις επιρροές του. Και με μεγάλη μου χαρά ανακάλυψα ότι μέσα από τις σελίδες του «παρελαύνουν» ο Moebius, ο Manara, ο Pratt, ο Giardino, ο Toppi, ο ο ο... Ένα κόμικ διαφορετικό, ποιητικό, που μπορεί να διαβαστεί και να ξαναδιαβαστεί. 16 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Kabuki Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 10, 2016 Member ID: 5259 Group: Veterans Topic Count: 207 Content Count: 9437 Reputation: 77035 Achievement Points: 9439 Days Won: 100 With Us For: 6081 Days Status: Offline Last Seen: 20 ώρες πριν Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 10, 2016 Δεν έχω διαβάσει το Σαν Όνειρο (που υποπτεύομαι ότι μοιάζει αρκετά) και το αγόρασα στο AthensCon για το ωραίο σχέδιο και την καλή του τιμή. Δεν ήξερα τι να περιμένω λοιπόν. Προ ολίγου, το άνοιξα με την πρόθεση να διαβάσω μερικές σελίδες. Το τέλειωσα στο άψε-σβήσε. Εικαστικά πανέμορφο και με ονειρική ροή. Ένα πράγμα που μου αρέσει πολύ να βλέπω σε κόμικς είναι η έμμεση ή άμεση αναφορά στα είδωλα του δημιουργού και να εντοπίζω τις επιρροές του. Και με μεγάλη μου χαρά ανακάλυψα ότι μέσα από τις σελίδες του «παρελαύνουν» ο Moebius, ο Manara, ο Pratt, ο Giardino, ο Toppi, ο ο ο... Ένα κόμικ διαφορετικό, ποιητικό, που μπορεί να διαβαστεί και να ξαναδιαβαστεί. θα συμφωνήσω με τον Geotrou μου αρεσει παρα πολύ το σχεδιαστικό υφος κι η σκηνοθεσία του Σκλαβενίτη, όπως κι ο χρωματισμός Απο τα αξιόλογα κομικς του φετινου Con, που μου άρεσε όμως ενα κλικ παρακατω σεναριακά απο το "Σαν Ονειρο" 14 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Aoua Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 18, 2017 Member ID: 25913 Group: Honored Topic Count: 7 Content Count: 82 Reputation: 977 Achievement Points: 83 Days Won: 0 With Us For: 4437 Days Status: Offline Last Seen: Οκτωβρίου 7, 2022 Age: 40 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 18, 2017 H Εφημερίδα των Συντακτών για τις Εικόνες στα Σύννεφα (καρέ - καρέ 18/01) και το λινκ http://www.efsyn.gr/arthro/oneira-af-ypsiloy 13 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Θρηνωδός Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 6, 2017 Member ID: 30604 Group: Veterans Topic Count: 535 Content Count: 6810 Reputation: 55696 Achievement Points: 6810 Days Won: 161 With Us For: 3637 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 16, 2020 Age: 33 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 6, 2017 Όμορφο κόμικ σχεδιαστικά με έναν συνδυασμό επιρροών όπως λέει και ο Γιώργος. Αν και δεν είδα τους περισσότερους απ'όσους αναφέρει, ο Πραττ και ο Μανάρα τιμώνται αρκετά στο αέρινο σχέδιο. Σίγουρα αυτό που το αναδεικνύει είναι η ροή (διαβάζεται σε λεπτά), το σκίτσο και ο διακριτικός χρωματισμός. Το σενάριο είναι μια εξιστόρηση εμπειριών οπότε φτιάχτηκε για να μην έχει αρχή-μέση-τέλος, απλά δεν είναι my cup of tea. 13 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
The_Sandman Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 17, 2017 Member ID: 10460 Group: Veterans Topic Count: 340 Content Count: 5714 Reputation: 52881 Achievement Points: 5714 Days Won: 38 With Us For: 5626 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 30 Age: 41 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 17, 2017 είναι μια εξιστόρηση εμπειριών οπότε φτιάχτηκε για να μην έχει αρχή-μέση-τέλος, απλά δεν είναι my cup of tea. Αυτή ακριβώς είναι η εντύπωση που μου άφησε αυτό το κόμικ τελειώνοντάς το. Σχεδιαστικά είναι πανέμορφο. Μου άρεσε (αρέσει γενικά) τόσο το αφαιρετικά λιτό σχέδιό του (Σκλαβενίτη), όσο και ο τρόπος που ήταν στημένες οι σελίδες. Είχε ροή, με σωστή αφήγηση -αν και τα κείμενα σε μερικά μπαλονάκια χωρίζονταν κάπως άτσαλα, και παρότι δημοσιεύθηκε αρχικά σε συνέχεις (πράγμα που με ξένιζε) λειτουργεί συνολικά σαν ολοκληρωμένο βιβλίο Πολύ ωραία δουλειά Είμαι σίγουρος πως ο Manara θα ήταν περίφανος 11 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
CitizenX Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 17, 2017 Member ID: 7777 Group: Honored Topic Count: 43 Content Count: 863 Reputation: 6087 Achievement Points: 863 Days Won: 0 With Us For: 5823 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 26 Age: 47 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 17, 2017 (Επεξεργασία) Άλλη μια όμορφη δουλειά που αποδείχθηκε πιο ενδιαφέρουσα απ'ότι περίμενα, αφού βρίσκεται πολλά σκαλιά πάνω από το Σαν Όνειρο, που προηγήθηκε, με το οποίο μοιράζεται παρόμοια αφηγηματική φόρμα και αισθητική. Πρόκειται για ένα πολύ λογικό επόμενο βήμα. Το κομμάτι της εικονογράφησης είναι αναμφίβολα το δυνατό σημείο του άλμπουμ αλλά και σεναριακά προσφέρει πολύ περισσότερα από μια συρραφή ιστοριών. Για 'μένα η αφήγηση λειτούργησε ως κάτι ενιαίο, απόλαυσα ιδιαίτερα τη ροή των εικόνων και αν εξαιρέσεις κάποιους μικρούς ενδοιασμούς που είχα στους διαλόγους (μόνο σε σημεία) θεωρώ πως είναι ένα από τα καλύτερα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν το 2016. Οι επιρροές από Milo Manara είναι εμφανείς αλλά και πάλι μόνο σε σημεία και κατά τη γνώμη μου, δεν χρειάζονταν καθώς έτσι και αλλιώς ο Σκλαβενίτης μπορεί να σχεδιάσει δικές του όμορφες γυναίκες. Προσωπικά, βρήκα περισσότερες ομοιότητες στην αισθητική του με τα κόμικς του Φώτη Πεχλιβανίδη αλλά και πάλι θεωρώ ότι διατηρεί ένα προσωπικό στυλ και, για να είμαι ειλικρινής, η δουλειά του Σκλαβενίτη μου αρέσει περισσότερο καθώς αποφεύγει τη στηλισαρισμένη- για τα γούστα μου- αισθητική του τελευταίου. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει και για τα χρώματα, που έδεναν απόλυτα με το περιεχόμενο.Επίσης, καταφέρνει να αποφύγει πολλές από τις κακοτοπιές των ενδοσκοπικών/αυτοβογραφικών κόμικς. Το Εικόνες στα Σύννεφα δεν είναι ένα κόμικς για όλους αλλά σίγουρα θα αρέσει σε όλους αυτούς που απολαμβάνουν πιο "εσωτερικές" δουλειές. Περιμένω μια ακόμα καλύτερη συνέχεια, γιατί όχι και σε άλλο αφηγηματικό είδος. Επεξεργασία Μαρτίου 17, 2017 από CitizenX 16 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις