Indian Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 29, 2016 Member ID: 20685 Group: Administrator Topic Count: 785 Content Count: 13631 Reputation: 99783 Achievement Points: 9268 Days Won: 458 With Us For: 4862 Days Status: Online Last Seen: 1 λεπτό πριν Age: 42 Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 29, 2016 Τον Δεκέμβριο του 1993 η εταιρία με επωνυμία "Ειδικές Εκδόσεις ΑΕ" και διευθυντή τον Άρη Τερζόπουλο,κυκλοφορεί το περιοδικό EXPERIMENT...! Πρόκειται για ένα πολυτελές έντυπο,το οποίο εμφανίζει πάρα πολλές ομοιότητες με το κλασικό National Geographic...!Περιέχει ενδιαφέροντα άρθρα από διάφορα σημεία ενδιαφέροντος (κόσμος,επιστήμη,οικολογία,ιατρική,αρχαιολογία,ιστορία κ.α.) και απίστευτο φωτογραφικό υλικό το οποίο τα συνοδεύει...!Μέσα από αρκετά άρθρα παρακολουθούμε την επικαιρότητα της δεκαετίας του '90...!Στην αρχή κάθε τεύχους υπάρχει καθιερωμένο σημείωμα του εκδότη,ενώ από το δεύτερο τεύχος και μετά κάνουν την εμφάνισή τους και τα γράμματα αναγνωστών...! Το πρώτο έτος κυκλοφορίας του ήταν εποχιακό,μιας και κυκλοφορούσε στην αρχή κάθε εποχής (πχ "Άνοιξη 1994","Καλοκαίρι 1994" κτλ)...!Μετά τον δεύτερο χρόνο γίνεται διμηνιαίο...!Η αρίθμηση του θυμίζει περισσότερο την αρίθμηση τηλεοπτικών σειρών παρά περιοδικών...! Δεν έχουμε την κλασική αύξουσα αρίθμηση,αλλά κάθε χρόνο ξεκινάει πάλι από την αρχή ("Έτος 1-Νο 1,Έτος 2-Νο 1 κτλ)...! Από το δεύτερο έτος ο τίτλος του αλλάζει σε "EXPERIMENT ΓΑΙΟΡΑΜΑ"...!Οι σελίδες του ποικίλουν,λόγω των αναδιπλούμενων σελίδων-αφισών που περιέχει κάθε τεύχος...!Το πρώτο τεύχος έχει 240 σελίδες,ενώ το πρώτο τεύχος του δεύτερου έτους έχει 276...! Η ποιότητα της έκδοσης είναι εντυπωσιακή...!Το χαρτί είναι γυαλιστερό κι αρκετά παχύ,ενώ η κόλληση είναι ανθεκτική στον χρόνο...!Το αρνητικό είναι ότι έχουν αφιερωθεί πάρα πολλές σελίδες σε διαφημίσεις...!Επίσης στα τεύχη του πρώτου έτους δεν υπάρχει εμφανές ISSN,κάτι που διορθώνεται από τον δεύτερο χρόνο,όπου κι αναγράφεται φαρδιά πλατιά στο εξώφυλλο...! Η αρχική τιμή ήταν στις 1000 δρχ,μέχρι το τεύχος # 02-02 (Έτος-Νούμερο)...!Έπειτα διαμορφώθηκε στις 1300 δρχ μέχρι το # 03-01,για να συνεχίσει στις 1500 δρχ...! Ευχαριστούμε για τα επιπλέον εξώφυλλα τους DaDiRa & Dr Paingiver. 22 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Lord Makro Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 29, 2016 Member ID: 2066 Group: Honored Topic Count: 79 Content Count: 4676 Reputation: 26662 Achievement Points: 4710 Days Won: 4 With Us For: 6417 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 30 Age: 48 Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 29, 2016 Έχω αρκετά τεύχη. Το προτιμούσα γενικά από το παρόμοιο National Geographic γιατί είχε και αρκετά άρθρα ελληνικού ενδιαφέροντος. Θυμάμαι πολυ καθαρά την στιγμή που είχα δει το πρώτο τεύχος με τους δεινόσαυρους στο εξώφυλλο (και σε ποιό περίπτερο μάλιστα) αλλά δεν το είχα πάρει παρόλο που τράβηξε την προσοχή μου. 11 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
albert Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 29, 2016 Member ID: 30583 Group: Members Topic Count: 195 Content Count: 2444 Reputation: 18651 Achievement Points: 2663 Days Won: 33 With Us For: 3641 Days Status: Offline Last Seen: 14 ώρες πριν Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 29, 2016 Το διαβαζα ανελιπως!Ειδικα τα πρωτα τευχη που ειχαν πεσει στα χερια μου δεν θυμαμαι πως (Αν δηλαδη τα αγορασα εγω ή τα βρηκα απο καποιο αλλο ατομο.Παντως θυμαμαι εντονα την αγαπη μου κ\την εμμονη μου να τα διαβασω απο την πρωτη σελιδα εως κ την τελευταια μιας κ τα θεματα ηταν πολυ ομορφα γραμμενα κ συνοδευονταν απο πολυ ομορφο φωτογραφικο υλικο σε μια πολυτελεστατη (οπως επισημανθηκε κ παραπανω εκδοση)..Θυμαμαι χαρακτηριστικα και καποιες σελιδες στα τευχη που ειχαν διπλασιο πλατος ετσι ωστε διπλωναν κ περιειχαν φωτογραφικο υλικο κ τυχον αλλες πληροφοριες.. Aλλωστε το Eλληνικο National Geographic ηρθε αρκετα μετα.Θυμαμαι κ τις χαρακτηριστικες λαδι θηκες αποθηκευσης/ταξινομησης των τευχων στον στυλ αυτων του περιοδικου "Κομιξ" του ιδιου εκδοτη. Απο ολα αυτα τα τευχη το μονο τευχος δυστυχως που μου χει απομεινει ειναι το τευχος Ιουλιου-Αυγουστου 1995. Καποια στιγμη το περιοδικο πρεπει ν αλλαξε τον τιτλο του κ απο Experiment/Γαιόραμα εγινε Γαιόραμα/Experiment προφανως ο εκδοτης θελωντας-και καλως επραξε κατα την ταπεινη μ γνωμη-να δωσει μεγαλυτερη εμφαση στο οτι μιλαγαμε για εναν Ελληνικο τιτλο Υ.Γ.Παντως εως καποια χρονια πριν που το περιοδικο ειχε διακοψει προφανως την κυκλοφορια του νομιζα οτι ειχε καποια αμμεση σχεση/συνεχεια με το περιοδικο (ταξιδιωτικου κυριως περιεχομενου)"Ελληνικο Γαιοραμα" που εβγαινε απο αλλον εκδοτη..Μαλλον μπερδευτικα λογο της χρησης της χαρακτηριστικης λεξης "Γαιόραμα" 12 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Lord Makro Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 29, 2016 Member ID: 2066 Group: Honored Topic Count: 79 Content Count: 4676 Reputation: 26662 Achievement Points: 4710 Days Won: 4 With Us For: 6417 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 30 Age: 48 Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 29, 2016 Το περιοδικό είναι το "Ελληνικό Πανόραμα" και όχι "Γαιόραμα" και δεν έχουν σχέση. Εχει περάσει τα 100 τεύχη και συνεχίζει ακόμα, είναι εξαίσιο! 11 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
DaDiRa Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 30, 2016 Member ID: 31052 Group: Veterans Topic Count: 121 Content Count: 2070 Reputation: 15147 Achievement Points: 2070 Days Won: 1 With Us For: 3391 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 26 Age: 26 Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 30, 2016 Ορίστε ένα πρώτο πακέτο 16 εξωφύλλων από εμένα . Πράγματι, πιθανόν το 1998 (καθώς στο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου του 1997 ονομάζεται ακόμα EXPERIMENT ΓΑΙΟΡΑΜΑ) το περιοδικό μετονομάζεται σε ΓΑΙΟΡΑΜΑ EXPERIMENT. Η αρίθμηση είναι αρκετά μπερδεμένη, καθώς από το 4ο έτος φαίνεται να μετρά από τα παλιά. Δηλαδή το τεύχος Ιανουρίου-Φεβρουαρίου του 1997 αναγράφεται ως "ΕΤΟΣ 4ο, ΤΕΥΧΟΣ 17ο". Εγώ ονόμασα τα αρχεία στα πρότυπα του Indian, όπως ακριβώς αναγράφονται στα εξώφυλλα, δηλαδή. Φαντάζομαι ότι αυτός που θα τα προσθέσει δεν θα μπερδευτεί. Επίσης, τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 1998, εκτός από το Διπλό τεύχος 28 κυκλοφόρησε και ένα έξτρα τευχάκι 80 σελίδων για το νερό. Δεν έχει αρίθμηση και είναι έξτρα. Έχει και μια καλλιτεχνική παρέμβαση στο εξώφυλλο. Το παραθέτω ξεχωριστά και ας παραμείνει εδώ πληροφοριακά. Αυτά τα βρήκα χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο. Ίσως υπάρχουν και άλλα για το μέλλον. Τα εξώφυλλα μεταφέρθηκαν στην παρουσίαση. 15 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GreekComicFan Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 30, 2016 Member ID: 2265 Group: Veterans Topic Count: 999 Content Count: 20072 Reputation: 117468 Achievement Points: 20162 Days Won: 336 With Us For: 6398 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10, 2021 Age: 47 Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 30, 2016 Ξέρουμε αν το έξτρα τεύχος ήταν συνοδευτικό του 28ου τεύχους ή βγήκε αυτόνομα; Επίσης, δεν χρειάζεται να βάζεις το έτος στα τεύχη που αθροίστηκαν τα προηγούμενα τεύχη και επέλεξαν την πιο συμβατική (και συμφέρουσα και για εμάς) αρίθμηση, αν βρεις και άλλα. 8 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
DaDiRa Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 30, 2016 Member ID: 31052 Group: Veterans Topic Count: 121 Content Count: 2070 Reputation: 15147 Achievement Points: 2070 Days Won: 1 With Us For: 3391 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 26 Age: 26 Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 30, 2016 Ξέρουμε αν το έξτρα τεύχος ήταν συνοδευτικό του 28ου τεύχους ή βγήκε αυτόνομα; Επίσης, δεν χρειάζεται να βάζεις το έτος στα τεύχη που αθροίστηκαν τα προηγούμενα τεύχη και επέλεξαν την πιο συμβατική (και συμφέρουσα και για εμάς) αρίθμηση, αν βρεις και άλλα. Δεν το γνωρίζω. Αύριο μπορώ να κοιτάξω μέσα να δω μήπως βρω κάποιο στοιχείο. Λες το διπλό τεύχος να αναφερόταν σε αυτό το έξτρα; 9 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Dr Paingiver Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 30, 2016 Member ID: 3930 Group: Veterans Topic Count: 729 Content Count: 13097 Reputation: 105554 Achievement Points: 13119 Days Won: 138 With Us For: 6254 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 66 Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 30, 2016 Δεν βγήκε αυτόνομα, κυκλοφόρησε συνοδευτικά του κανονικού τεύχους, το αφιέρωμα στο νερό, στην ίδια ζελατίνα. Επίσης υπάρχουν ακόμα δύο συνοδευτικά τεύχη του Γαιοράματος, με τίτλο Γαιόραμα - Ιστορικά, μικρότερου μεγέθους από το κανονικό τεύχος. Μόλις τα βρω θα τα ανεβάσω. 9 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Lord Makro Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 30, 2016 Member ID: 2066 Group: Honored Topic Count: 79 Content Count: 4676 Reputation: 26662 Achievement Points: 4710 Days Won: 4 With Us For: 6417 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 30 Age: 48 Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 30, 2016 Έχει βγάλει διάφορα συνοδευτικά τεύχη, όπως το "Γη - ένας εύθραυστος πλανήτης" που κυκλοφόρησε μέσα στο 2000. 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
YOSHIMITSU Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 3, 2016 Member ID: 5 Group: Veterans Topic Count: 277 Content Count: 5903 Reputation: 28895 Achievement Points: 5903 Days Won: 22 With Us For: 6654 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 3, 2017 Age: 7 Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 3, 2016 Έχω την εντύπωση ότι κάποια περίοδο δινόταν και από κάποια εφημερίδα (Καθημερινή?) σαν ένθετο μικρότερου πάχους με επιλεγμένα άρθρα και όχι στην κανονική του μορφή και αριθμό σελίδων. Μπορεί και να κάνω λάθος; Πρέπει να έχω στο υπόγειο σε μια σακούλα έναν διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό τευχών, κάποια στιγμή θα ρίξω μια ματιά για να δω αν έχω τα νούμερα που λείπουν από τον παρόν θέμα και για να επιβεβαιώσω αυτό που γράφω για τα ειδικά ένθετα και γιατί όχι να ανεβάσω σκανς και από αυτά. 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Dr Paingiver Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 3, 2016 Member ID: 3930 Group: Veterans Topic Count: 729 Content Count: 13097 Reputation: 105554 Achievement Points: 13119 Days Won: 138 With Us For: 6254 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 66 Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 3, 2016 Προστέθηκαν στην παρουσίαση τα εξώφυλλα τον τόμων 20, 22, 24, 26, 29, 30, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 και 44 έως 68. Η σειρά είναι πλήρης πλέον. Τα εξώφυλλα των ένθετων των τευχών 37, 49, 59 και 60 Να συμπληρώσω επίσης ότι κάθε χρόνο κυκλοφορούσε και μία όμορφη και πρακτική θήκη αποθήκευσης και προστασίας των τόμων. Δεν δόθηκε μόνο για τα τεύχη του 2005, χρονιά που διακόπηκε η κυκλοφορία. Παρακάτω του 2004. Μιά προσωπική άποψη τώρα. Θεωρώ ότι το περιοδικό αδικήθηκε πολύ . Από τα καλύτερα περιοδικά όλων των κατηγοριών που έχω διαβάσει και αρκετά ανώτερο του National Geographic. Ποικιλία θεμάτων με πολλά Ελληνικού ενδιαφέροντος θέματα. Νομίζω ότι η διακοπή της κυκλοφορίας του ήταν απώλεια για τον χώρο αυτών των περιοδικών. 13 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις