totally_wired Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 16, 2016 Member ID: 29811 Group: Members Topic Count: 99 Content Count: 2130 Reputation: 23478 Achievement Points: 2130 Days Won: 7 With Us For: 3989 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 16, 2023 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 16, 2016 Προέλευση: Κολομβιανή Και αφού ο germ δεν μπήκε στον κόπο να παρουσιάσει το κόμικ που αφορά στον αγαπημένο του συγγραφέα, ας το κάνω εγώ. Πρόκειται λοιπόν για ένα βιογραφικό κόμικ σχετικά με τα σημαδιακά περιστατικά στην ζωή του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Είναι χωρισμένο σε 4 μέρη με την τελευταία να είναι μικρή και σχετικά με το νόμπελ. Όλες οι άλλες αφορούν διάφορα και ανάκατα περιστατικά. Το κάθε μέρος (γενικά) δεν αφορά μια συγκεκριμένη περίοδο όμως έχει ενδιαφέρον σαν σύνολο, ενώ γίνεται και αναφορά στις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της κάθε περιόδου. Το κάθε μέρος όμως έχει ξεχωριστό χρωματισμό. Γενικά το κόμικ δεν έχει πολύ και περιττό μπλα μπλα ευτυχώς και είναι ευκολοδιάβαστο. Κίτρινο, θαλασσί, κόκκινο και πράσινο... Εδώ ένα δείγμα από το θαλασσί μέρος. Το σχέδιο δεν είναι κάτι εξαιρετικό. Θα έλεγα πως είναι φωτογραφίες που τις πέρασε κάποιος σε έναν υπολογιστή, έβγαλε τις λεπτομέρειες και το έκανε κόμικ. Παρόλα αυτά δεν το βρίσκω ενοχλητικό. Η έκδοση πολύ καλή, με αυτάκια, ταιριαστό χαρτί (για αυτή την πρακτικά δίχρωμη εκτύπωση σε κάθε ενότητα) προσοχή στην λεπτομέρεια (ανάγλυφες πεταλούδες στο εξώφυλλο) και με 20 σελίδες παράρτημα στο τέλος με βιογραφικά και βιβλιογραφικά στοιχεία καθώς και μια μικρή ανάλυση στο έργο του Marquez από τον συγγραφέα του κόμικ. Δημοσίευση στον τύπο σχετικά με το κόμικ 26 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
albertus magnus Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 4, 2021 Member ID: 11226 Group: Members Topic Count: 137 Content Count: 2831 Reputation: 17633 Achievement Points: 2887 Days Won: 12 With Us For: 5555 Days Status: Offline Last Seen: 11 ώρες πριν Age: 156 Share Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 4, 2021 Αγορασμενο 3-4 μήνες τώρα που καλοκαιριασε και βρήκαμε χρόνο διαβάστηκε επιτέλους με μεγάλη χαρά. Μια χαρά βιογραφικό κόμικ που εστιάζει εναλλάξ στην περίοδο που γράφτηκε το "εκατό χρόνια μοναξιάς" και σε άλλες κομβικές περιόδους και γεγονότα του μεγάλου συγγραφέα. Σίγουρα μια καλή δουλειά σεναριακά. Το σχέδιο όχι τόσο καλό αλλά όχι ενοχλητικό. Την δουλειά του την κάνει και μου άρεσε και χρωματισμός (δηλ ταιριαστός με ο σχέδιο και το όλο στυλ του κόμικ). Στα συν σίγουρα το παράρτημα με τις τόσες πληροφορίες αλλά και η επιλογή της μεταφράστριας που έχει ασχοληθεί πολύ με Λατίνους συγγραφείς και έχει μεταφράσει πολλά βιβλία του Μαρκεζ ήδη από το 1982. 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Indian Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 12, 2023 Member ID: 20685 Group: Administrator Topic Count: 786 Content Count: 13645 Reputation: 99872 Achievement Points: 9268 Days Won: 459 With Us For: 4864 Days Status: Offline Last Seen: Παρασκευή στις 10:39 PM Age: 42 Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 12, 2023 Το link ΕΔΩ. 3 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Lelis Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 11 Member ID: 34230 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 393 Reputation: 3651 Achievement Points: 455 Days Won: 0 With Us For: 2065 Days Status: Offline Last Seen: 1 ώρα πριν Age: 34 Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 11 Διαβάστηκε το συγκεκριμένο. Στην ουσία είναι η βιογραφία του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Από Μάρκες έχω διαβάσει μόνο τον "Έρωτα στα χρόνια της Χολέρας" και δεν γνώριζα πολλά για την ζωή και το έργο του. Για να είμαι ειλικρινής, από θέμα βιογραφίας δεν θεωρώ ότι υπήρχε κάποιο συνταρακτικό γεγονός στην ζωή του συγγραφέα. Ξεκινάει από την παιδική του ηλικία, προχωράει στα δύσκολα χρόνια μέχρι την επιτυχία ενώ στις λίγες σελίδες προς το τέλος αναφέρει και τα τελευταία γεγονότα πριν την επιτυχία του. Το κόμικ το βρήκα εξαιρετικά καλογραμμένο. Είχε πολύ ωραία ροή και δεν κούρασε σε κανένα σημείο η αφήγηση. Δεν είχε πολλά μπαλονάκια και διαβαζόταν σχετικά γρήγορα. Επικεντρωνόταν και σου ανέφερε αρκετά στοιχεία από την ζωή του Μάρκες, επομένως μου άνοιξε και την όρεξη για μετέπειτα μελέτη. Το σχέδιο σχετικά απλό, αλλά σε συνδιασμό με την ιστορία μου άρεσε, ενώ ιδιαίτερος ήταν και ο χρωματισμός που σε κάθε κεφάλαιο ( 3 στο σύνολο) είχε και διαφορετικές αποχρώσεις ενός χρώματος ( κίτρινο, μπλε, ροζ). Δεν είμαι σίγουρος γιατί γινόταν αυτό , αλλά τον βρήκα ωραίο σαν τελικό αποτέλεσμα. Έκδοση μέτρια σχετικά με αρκετά λεπτό εσωτερικό φύλο. Το συγκεκριμένο το πήρα με 40% έκπτωση και μπορώ να πω ότι τον τελευταίο καιρό έχω διαβάσει αρκετές βιογραφίες , η συγκεκριμένη την βάζω αρκετά ψηλά και την θεωρώ από τις καλές που αξίζει κάποιος να ρίξει μια ματιά, ιδικά με αυτή την τιμή και ανεξαρτήτως επαφής η όχι με το έργο και την ζωή του Μάρκες 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις