totally_wired Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 10, 2016 Member ID: 29811 Group: Members Topic Count: 99 Content Count: 2130 Reputation: 23478 Achievement Points: 2130 Days Won: 7 With Us For: 3989 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 16, 2023 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 10, 2016 Η "Ώρα των μαχαιριών" αποτελεί από κάθε άποψη ένα εντελώς ιδιαίτερο κόμικ και για ένα μάλλον ιδιαίτερο κοινό. Παρακολουθούμε την ζωή του μαθητή Σκάρπερ και των φίλων του μέσα σε ένα εντελώς διαφορετικό σύμπαν απ' αυτό που ξέρουμε... Χωρίς να κάνω spoiler αφού από τις πρώτες σελίδες του κόμικ βλέπουμε πως... βρέχει μαχαίρια, οι γονείς είναι αντικείμενα που μιλάνε και ο καθένας ξέρει την ημέρα που θα πεθάνει... (τα νεκρόθλια). Αυτά είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά του αλλοπρόσαλλου σύμπαντος όπου η παρέα λειτουργεί... Μπορεί να φαίνεται μπούρδα, αλλά δεν είναι. Είναι αρκετά ευκολοδιάβαστο κόμικ που δεν θες να το αφήσεις εύκολα. Είναι ένα βαθιά αλληγορικό έργο και κατά βάση αυτοβιογραφικό. Όπως ειπώθηκε και στην παρουσίαση Θα υπάρχει και συνέχεια στο κομικ με άλλους 2 τόμους με point of view όμως στους φίλους του Σκάρπερ. Το κόμικ έχει πάρει British Comic Award 2015 για το Best Book. Η έκδοση προσεγμένη και αξιοπρεπέστατη, αν και η εκτύπωση θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερη (ίσως να είναι και ιδέα μου). Στην "Κόρη του ανοιχτηριού" θα βρείτε την ιστορία ενός από τους ήρωες του συγκεκριμένου κόμικ, της Βέρας. 30 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GeoTrou Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 10, 2016 Member ID: 30061 Group: Veterans Topic Count: 464 Content Count: 6111 Reputation: 54063 Achievement Points: 6111 Days Won: 49 With Us For: 3870 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 4, 2019 Age: 30 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 10, 2016 Τώρα το σκεφτόμουν αυτό το κόμικ. Πίστευα ότι έχει ξεχαστεί και θα προλάβω να κάνω παρουσίαση. Well done Μάκη! 15 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Darrell Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 10, 2016 Member ID: 30992 Group: Members Topic Count: 38 Content Count: 841 Reputation: 6120 Achievement Points: 841 Days Won: 3 With Us For: 3438 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 24, 2020 Age: 23 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 10, 2016 Χμμ... Πολύ ενδιαφέρουσα η πλοκή και ο Rob Davis πολλά υποσχόμενος. Όποιος το έχει διαβάσει, ας ποστάρει μια κριτική για να δούμε μια δεύτερη γνώμη... Πάντως σε site που έψαξα το βρήκα φθηνά στην Πολιτεία με 11.90! 13 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GeoTrou Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 17, 2016 Member ID: 30061 Group: Veterans Topic Count: 464 Content Count: 6111 Reputation: 54063 Achievement Points: 6111 Days Won: 49 With Us For: 3870 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 4, 2019 Age: 30 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 17, 2016 Φανταστικό κόμικ. Από πού να το πρωτοπιάσω: από το απίστευτο world-building, το εξαιρετικό σχέδιο, την ίδια την πλοκή, τους καλογραμμένους διαλόγους, την σωστή ροή; Πολύ πιο ευκολοδιάβαστο απ' ότι μπορεί να νομίσει κάποιος, τελειώνει άνετα σε 2-3 «χέρια» και σε κάνει να θες κι άλλο. Λίγοι χαρακτήρες μου έχουν εντυπωθεί τόσο πολύ στο μυαλό όσο ο πρωταγωνιστής και ο μαύρος φίλος του. Δεν ξέρω σε ποιους ακριβώς θα το πρότεινα, αλλά το θεωρώ -γιατί όχι;- ιδιοφυές κόμικ. Εύχομαι να πάει καλά και να δούμε γρήγορα την έκδοση του επόμενου τόμου, που στ' αγγλικά αναμένεται το Νοέμβρη τουτουνού του χρόνου. Υ.Γ.1: πάρα πολύ καλή η μετάφραση, παρότι πρέπει να ήταν δύσκολο έργο. Υ.Γ.2: ο κατάσκοπος totally είχε μάθει από τους υπεύθυνους της εκδοτικής ότι θέλουν να βγάλουν ένα τετράτομο BD επιστημονικής φαντασίας. Αν είναι αυτό που υποψιάζομαι, η Χαραμάδα θα εκτοξευτεί στα μάτια μου. 14 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Darrell Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 17, 2016 Member ID: 30992 Group: Members Topic Count: 38 Content Count: 841 Reputation: 6120 Achievement Points: 841 Days Won: 3 With Us For: 3438 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 24, 2020 Age: 23 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 17, 2016 (Επεξεργασία) GeoTrou, απλά με έκανες να επιβεβαιώσω ότι αυτό το κόμικ θα είναι η επόμενη αγορά μου 4τομο επιστημονικής φαντασίας; Επεξεργασία Ιουνίου 17, 2016 από Darrell 11 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GeoTrou Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 17, 2016 Member ID: 30061 Group: Veterans Topic Count: 464 Content Count: 6111 Reputation: 54063 Achievement Points: 6111 Days Won: 49 With Us For: 3870 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 4, 2019 Age: 30 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 17, 2016 Darrell δεν ξέρω κατά πόσο θα σου αρέσει το συγκεκριμένο. Δεν θέλω να σε αποθαρρύνω από ένα πραγματικά καλό κόμικ, αλλά ίσως δεν το εκτιμήσεις τόσο. Σε τελική ανάλυση όμως, αφού βρίσκεται φθηνά, μπορείς να του δώσεις μια ευκαιρία. 12 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Darrell Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 17, 2016 Member ID: 30992 Group: Members Topic Count: 38 Content Count: 841 Reputation: 6120 Achievement Points: 841 Days Won: 3 With Us For: 3438 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 24, 2020 Age: 23 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 17, 2016 Darrell δεν ξέρω κατά πόσο θα σου αρέσει το συγκεκριμένο. Δεν θέλω να σε αποθαρρύνω από ένα πραγματικά καλό κόμικ, αλλά ίσως δεν το εκτιμήσεις τόσο. Σε τελική ανάλυση όμως, αφού βρίσκεται φθηνά, μπορείς να του δώσεις μια ευκαιρία. Χμμμ γιατί το λες αυτό; Εννοείς λόγω ηλικίας ίσως να μην το εκτιμήσω; 8 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GeoTrou Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 17, 2016 Member ID: 30061 Group: Veterans Topic Count: 464 Content Count: 6111 Reputation: 54063 Achievement Points: 6111 Days Won: 49 With Us For: 3870 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 4, 2019 Age: 30 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 17, 2016 Δεν μου αρέσει που το λέω (σιχαίνομαι να αποκαλώ κάποιον «πολύ μικρό για να καταλάβει»), αλλά ναι. Και επίσης λόγω των προηγούμενων αναγνωσμάτων σου, που είναι μάλλον κάπως ανάλαφρα. Ωστόσο, μπορείς άνετα να το διαβάσεις τώρα και μετά από μερικά χρόνια να το εκτιμήσεις περισσότερο. Πολλές φορές χρειάζεται ένα «μπαμ» σε μικρές ηλικίες για να στραφεί κανείς σε πιο δύσκολα κόμικς/βιβλία. 10 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Darrell Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 17, 2016 Member ID: 30992 Group: Members Topic Count: 38 Content Count: 841 Reputation: 6120 Achievement Points: 841 Days Won: 3 With Us For: 3438 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 24, 2020 Age: 23 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 17, 2016 Δεν μου αρέσει που το λέω (σιχαίνομαι να αποκαλώ κάποιον «πολύ μικρό για να καταλάβει»), αλλά ναι. Και επίσης λόγω των προηγούμενων αναγνωσμάτων σου, που είναι μάλλον κάπως ανάλαφρα. Ωστόσο, μπορείς άνετα να το διαβάσεις τώρα και μετά από μερικά χρόνια να το εκτιμήσεις περισσότερο. Πολλές φορές χρειάζεται ένα «μπαμ» σε μικρές ηλικίες για να στραφεί κανείς σε πιο δύσκολα κόμικς/βιβλία. Αααα κατάλαβα πώς το εννοείς, ότι η ηλικία μου δεν μου έχει δώσει την ευκαιρία να βιώσω ακόμη κάποια από τα νοήματά του, ώστε να με αγγίξει περισσότερο, έχεις δίκιο Τα νοήματα δεν έχω δυσκολία στο να τα αντιλαμβάνομαι, αλλά καλά λες ότι θα το εκτιμήσω καλύτερα σε μεγαλύτερη ηλικία Μάλλον θα του δώσω μια ευκαιρία τώρα και μια άλλη ευκαιρία στο μέλλον 10 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
AndreasD Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 17, 2016 Member ID: 1991 Group: Veterans Topic Count: 397 Content Count: 4996 Reputation: 25200 Achievement Points: 4996 Days Won: 42 With Us For: 6428 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 10, 2021 Age: 56 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 17, 2016 Ξεκίνησα να διαβάζω αυτό το κόμικ με χαμηλές προσδοκίες. Κι αυτό λόγω των μικτών σχολίων που ειχε στο goodreads. Οι προσδοκίες χαμηλώσαν κι άλλο μετά την παρουσίαση, οπου η μεταφράστρια εξήγησε το ποσο δυσκολεύτηκε να μεταφράσει τις λεξιπλασίες και να κάνει το κείμενο να χωρέσει στα μπαλονάκια. Παρ όλα αυτά ήταν ενα εξαιρετικό κόμικ! Το απόλαυσα απ την πρώτη έως και την τελευταία σελίδα. Η κριτική του geotrou με καλύπτει απόλυτα! 12 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
The_Sandman Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 23, 2016 Member ID: 10460 Group: Veterans Topic Count: 340 Content Count: 5714 Reputation: 52881 Achievement Points: 5714 Days Won: 38 With Us For: 5626 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 30 Age: 41 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 23, 2016 Το εξώφυλλο του δεύτερου τόμου της τριλογίας, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει τέλος του χρόνου. Ελπίζω ο πρώτος να πήγε καλά και μέσα στο '17 να δούμε στα ελληνικά και την συνέχεια 13 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
dimious200 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 23, 2016 Member ID: 14558 Group: Members Topic Count: 49 Content Count: 3365 Reputation: 28756 Achievement Points: 3365 Days Won: 2 With Us For: 5024 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 18, 2023 Age: 33 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 23, 2016 Ξεκίνησα να διαβάζω αυτό το κόμικ με χαμηλές προσδοκίες. Κι αυτό λόγω των μικτών σχολίων που ειχε στο goodreads. Οι προσδοκίες χαμηλώσαν κι άλλο μετά την παρουσίαση, οπου η μεταφράστρια εξήγησε το ποσο δυσκολεύτηκε να μεταφράσει τις λεξιπλασίες και να κάνει το κείμενο να χωρέσει στα μπαλονάκια. Παρ όλα αυτά ήταν ενα εξαιρετικό κόμικ! Το απόλαυσα απ την πρώτη έως και την τελευταία σελίδα. Η κριτική του geotrou με καλύπτει απόλυτα! Οι λεξιπλασίες αυτες ξερουμε αν περιλαμβανουν και λογοπαιγνια που πιθανως χαθηκαν ή αφορα μονο καινουργιες λεξεις οπως τα "νεκροθλια" που αναφερει στην παρουσιαση ο μακης; Το εξώφυλλο του δεύτερου τόμου της τριλογίας, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει τέλος του χρόνου. Ελπίζω ο πρώτος να πήγε καλά και μέσα στο '17 να δούμε στα ελληνικά και την συνέχεια Clom_jkWkAABpnk.jpg Ειναι αυτοτελείς οι τόμοι παρολα αυτα; 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
totally_wired Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 23, 2016 Member ID: 29811 Group: Members Topic Count: 99 Content Count: 2130 Reputation: 23478 Achievement Points: 2130 Days Won: 7 With Us For: 3989 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 16, 2023 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 23, 2016 Κοίτα περιλαμβάνουν λογοπαίγνια όπως μας είπαν και είδαμε κιόλας κατά την παρουσίαση. Στην αρχή του κόμικ μόνο για να μη γίνει spoiler μας είπαν για αυτό ως παράδειγμα δες -> το Knife o clock το έκαναν Μαχερομπ-ΩΡΑ που έχει νόημα. Ναι έχουν αυτοτέλεια, αν και προσωπικά περιμένω και κάποιου είδους ολοκλήρωση στο τέλος της σειράς Οι λεξιπλασίες αυτες ξερουμε αν περιλαμβανουν και λογοπαιγνια που πιθανως χαθηκαν ή αφορα μονο καινουργιες λεξεις οπως τα "νεκροθλια" που αναφερει στην παρουσιαση ο μακης; Ειναι αυτοτελείς οι τόμοι παρολα αυτα; 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
dimious200 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 23, 2016 Member ID: 14558 Group: Members Topic Count: 49 Content Count: 3365 Reputation: 28756 Achievement Points: 3365 Days Won: 2 With Us For: 5024 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 18, 2023 Age: 33 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 23, 2016 Α το μετέτρεψαν σε κάτι αντίστοιχο και δε μετέφρασαν ξερά το λογοπαίγνιο σε "ωρα μαχαιριών/ωρα να βρέξει μαχαίρια". Οπως έκανε και ο τερζο με τα ακρωνύμια των αρχηγών των μικρών εξερευνητών και τα παιδιά της ομάδας του Περτουιλαμπι Κουλ,κουλκουλκουλ, έφυγαν και οι λίγοι ενδοιασμοί που είχα να πάρω την ελληνική εκδοση 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
kwtsos Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 15, 2016 Member ID: 25002 Group: Veterans Topic Count: 158 Content Count: 2118 Reputation: 21753 Achievement Points: 2118 Days Won: 3 With Us For: 4609 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 21, 2020 Age: 32 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 15, 2016 Το κομικ αυτο το διαβασα οπως τρωω ενα πιατο φασολακια. Ανορεχτα και ανυπομονωντας να φτασω στο τελος. Τωρα που εγραψα το ομολογουμενως ευρηματικο μου αστειο, ας γραψω και κατι τις πιο "σοβαρο" για το κομικ γιατι πιστευω οτι το αξιζει. Η αληθεια ειναι οτι το ξεκινησα με τις καλυτερες προθεσεις, εχοντας ακουσει τοσο καλα λογια και εχοντας ξεφυλλισει το κομικ και παρατηρησει το πολυ ωραιο σχεδιο. Επισης μου εκαναν θετικη εντυπωση διαφορα απο τα στοιχεια του φανταστικου κοσμου του κομικ, οπως οτι τα παιδια φτιαχνουν τους γονεις ή το μαμασυλο. Παρολα αυτα πριν φτασω καν στην μεση αρχισα να βαριεμαι καθως κατα την γνωμη μου οι χαρακτηρες ηταν λιγο ανευροι, ιδιαιτερα ο πρωταγωνιστης. Ακομα, η δομη των κεφαλαιων απο ενα σημειο και μετα ηταν αρκετα επαναλαμβανομενη "ξυπνημα-περιπετεια-τροχος-υπνος". Επισης η κεντρικη ιδεα εφηβοι-που-προσπαθουν-να-γλιτωσουν-απο-κατι (πολλοι λενε οτι εν προκειμενω προκειται για την ενηλικιωση, αλλα προσωπικα δεν καταλαβα κατι τετοιο) την εχουμε δει τοσες φορες που ειλικρινα η αναγνωση του μου φανηκε σαν να αλλαζεις το περιτυλιγμα απο ενα προιον και να το λανσαρεις για καινουριο. Μαλιστα σκεφτομουν αλλα κομικς με εφηβικη θεματολογια και στο μυαλο μου ηρθε η Μαυρη Τρυπα που παρολο που δεν με ξετρελανε το θεωρω μια πολυ πιο πετυχημενη εφηβικη ιστορια. Σιγουρα επισης δεν βοηθησαν στο να μου αρεσει οι μονολογοι του ηρωα οι οποιοι μου φανηκαν ανιαροι. Γενικα ειναι ενα ενδιαφερον κομικ που εχει καποια καλα στοιχεια, αλλα δεν μπορω να πω οτι μου αρεσε και σιγουρα δεν θα το ξαναδιαβαζα kwtsoκλιμακα 5/10 10 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
YOSHIMITSU Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 15, 2016 Member ID: 5 Group: Veterans Topic Count: 277 Content Count: 5903 Reputation: 28897 Achievement Points: 5903 Days Won: 22 With Us For: 6657 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 3, 2017 Age: 7 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 15, 2016 Τελικά είναι αυτοτελές όπως αναγράφει το πινακάκι ή μέρος μίας ενιαίας τριλογίας; Είναι απαραίτητη η ανάγνωση των άλλων δυο τόμων για την ολοκληρωμένη και πλήρη κατανόηση του; Άσχετο, αλλά στην πινακίδα των εξωφύλλων του παρόντος υπάρχει και ένα 0 το οποίο στερείται περιεχομένου. 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GeoTrou Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 15, 2016 Member ID: 30061 Group: Veterans Topic Count: 464 Content Count: 6111 Reputation: 54063 Achievement Points: 6111 Days Won: 49 With Us For: 3870 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 4, 2019 Age: 30 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 15, 2016 @kwtsos Είσαι για φτύσιμο. Όχι μόνο γιατί δεν σου άρεσε το εν λόγω κόμικ, αλλά και γιατί δεν εκτιμάς τα φασολάκια. Πραγματικά απορώ πώς εμείς οι δύο δεν έχουμε σφαχτεί από τις τόσο διαφορετικές απόψεις που έχουμε. @Yoshi Είναι αυτοτελές μέσα σε μια ενιαία τριλογία. Βέβαια οι άλλοι δύο δεν έχουν βγει και πιθανώς να απαντούν σε ορισμένα ερωτηματικά του πρώτου τόμου. 10 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
batigoal Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 15, 2016 Member ID: 23328 Group: Veterans Topic Count: 29 Content Count: 2301 Reputation: 28516 Achievement Points: 2302 Days Won: 20 With Us For: 4792 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 28, 2023 Age: 40 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 15, 2016 Αχχχχ ατιμη Κωτσοκλιμακα... τα καλυτερα κομικ χαντακωνεις 8 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
mr-d Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 15, 2016 Member ID: 10513 Group: Veterans Topic Count: 148 Content Count: 7679 Reputation: 55627 Achievement Points: 7683 Days Won: 18 With Us For: 5622 Days Status: Offline Last Seen: Παρασκευή στις 11:50 AM Age: 40 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 15, 2016 Το κομικ αυτο το διαβασα οπως τρωω ενα πιατο φασολακια. Ανορεχτα και ανυπομονωντας να φτασω στο τελος. αν εβαζες λιγη φετα πανω του;;;; 14 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
kwtsos Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 15, 2016 Member ID: 25002 Group: Veterans Topic Count: 158 Content Count: 2118 Reputation: 21753 Achievement Points: 2118 Days Won: 3 With Us For: 4609 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 21, 2020 Age: 32 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 15, 2016 αν εβαζες λιγη φετα πανω του;;;; ORAMAXERION_0001.jpg Νοστιμο τυρι αλλα δεν κανει και θαυματα 11 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Kabuki Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 17, 2016 Member ID: 5259 Group: Veterans Topic Count: 207 Content Count: 9437 Reputation: 77035 Achievement Points: 9439 Days Won: 100 With Us For: 6081 Days Status: Offline Last Seen: 19 ώρες πριν Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 17, 2016 Καινουριο, φρέσκο. Δημιουργει ένα άλλο κόσμο, μια άλλη γλώσσα, που αν αφεθεις, την αντιλαμβάνεσαι ως κατι οικειο. Τρεις έφηβοι που προσπαθουν να ξεφύγουν από ένα κόσμο στον οποίο ασφυκτιούν, για διαφορετικό λόγο ο καθένας. Χιλιοειπωμένη υπόθεση; Μπορεί. Αλλά εκεί είναι κι η πρόκληση – να παρεις κατι κλασσικό και να το αποδώσεις με μια νέα μορφή, ολοκληρωμένη. Και με υπέροχο σχεδιο! Με απορρόφησε από την πρώτη σελίδα και με βύθισε σ αυτόν τον αντεστραμμενο κόσμο, πολύ πιο έντονο στην ψυχεδέλεια του (κι επίκαιρο) από τον κόσμο της Αλίκης στη χώρα των θαυματων (σορυ για την ιεροσυλια )Αντίθετα με τον Κωτσο, εκτίμησα την κυκλική αφήγηση και το τέλος της κάθε μέρας με τον τροχό – το θεωρώ επιτυχημένο τέχνασμα του δημιουργου να διατηρήσει σταθερό ρυθμό στο κόμικ και να μην αφήσει τους αναγνώστες να «χαθουν» μες στον σουρρεαλιστικό κόσμο της ωρας των μαχαιριων.Ο συμβολισμος των αντικειμένων – θεών αρχικά δε μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση από μόνος του (ως σχόλιο για την καταναλωτική κοινωνία), αλλά η ένταξή του στον υπόλοιπο κόσμο ήταν τόσο αρμονική που τελικά μου άρεσε. Περιμένω στη συνέχεια να τους δώσει παραπάνω προεκτάσεις.Από τις καλύτερες ιδέες του κόμικ θεωρώ το μαμασυλο , για τις μαμαδες που καταλήγουν εκεί όταν χανουν τη χρησιμότητα τουςΑνυπομονώ για τους επόμενους τόμους! 17 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Θρηνωδός Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 5, 2016 Member ID: 30604 Group: Veterans Topic Count: 535 Content Count: 6810 Reputation: 55696 Achievement Points: 6810 Days Won: 161 With Us For: 3637 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 16, 2020 Age: 33 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 5, 2016 Το διάβασα και δεν με τράβηξε ιδιαίτερα. Το σταματούσα συνεχώς και το τελείωσα λίγο ζορισμένα. Δεν το λέω κακό, δεν θα το πω σίγουρα κάτι ιδιαίτερο. Αλλά το στυλάκι αυτό με τις πάμπολλες μεταφορές και αλληγορίες με κουράζει και το συγκεκριμένο το έκανε υπέρ του δέοντος. Σίγουρα αυτή είναι η ταυτότητα του αλλά αν δεν σου κάνει κλικ μπορεί να γίνει εξαιρετικά ανιαρό και απροσδιόριστο. Ειδικά το όλο κόνσεπτ με τις συσκευές και τα αντικείμενα - θεούς μου φάνηκε, αντιγράφοντας τα λόγια του Clark Heinrich, "too abstract for it's own good". Δεν νομίζω να το ξαναδιαβάσω ή να το προτείνω γενικώς, σίγουρα δεν θα επιλέξω τα επόμενα. Πάντως είναι καλό το ότι ο Davis έχει ποικιλία θεματολογικά και σχεδιαστικά μιας και ο Κιχώτης και η ώρα των μαχαιριών απέχουν πολύ. Περιμένω μήπως βγάλει στο μέλλον κάτι που να με τραβήξει. Edit: Ή πολύ απλά προσπεράστε το παραπάνω μπλα μπλα και μείνετε στην φράση "έκοψα λιγάκι φλέβα" 15 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
dimious200 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 15, 2017 Member ID: 14558 Group: Members Topic Count: 49 Content Count: 3365 Reputation: 28756 Achievement Points: 3365 Days Won: 2 With Us For: 5024 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 18, 2023 Age: 33 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 15, 2017 Διαβασα και γω το εν λογω κομικ,καθως και τον καινουργιο τομο με τη συνεχεια (και τους δυο μονοκοπανια -και σιγουρα κατι λεει αυτο απο μονο του-,τον ενα στο τρενο για αθηνα/comicdom, τον αλλο στο τρενο της επιστροφης). Πολυυυυυυ ιδιαιτερο (με την καλη εννοια) κομικ,δεν ξερω υπο ποιων ουσιων την επήρεια βρισκόταν ο δημιουργός όταν το φτιαχνε Aλληγορίες και μεταφορές παντού σε μια παραξενη ιστορια εφηβικης αναζητησης και ολα παρουσιαζονται σαν να ειναι γνωστα, υπαρχει μηδενικο σχεδον setting για τον αμυητο σε αυτον τον νεο κόσμο. Αυτο ισως ειναι και το μοναδικο αδυναμο σημειο του κομικ μιας και δε φροντιζει να κρατησει το ενδιαφερον σου ψηλα με το να σου δινει ποτε ποτε καποιες εξηγησεις. Σαν να παρακολουθεις ενα μαθημα που αρνειται ο καθηγητης να δεχτει ερωτησεις την ωρα που δεν εχεις καταλαβει τα βασικα.. Δηλαδη οσο και αν ενθουσιαστηκα στην αρχη, καπως ζοριστηκα μετα να διατηρησω τον ενθουσιασμο αυτο οταν δεν εβλεπα αλλαγή. Μου αφησε ομως καλη αισθηση συνολικα κι ας με κουρασε λιγο παραπανω απο αλλα κομικ. Ο δευτερος τομος δινει αρκετες πληροφοριες παραπανω για το παρελθον των χαρακτηρων και το συμπαν γενικοτερα και ελαττωνει τη συγχυση που νιωθεις μετα τον πρωτο. Πλεον νιωθω οτι εχω μπει για τα καλα στην ιστορια και περιμενω το τριτο μερος για να δω που θα καταληξει ολη αυτη η περιπετεια! συμπερασμα: πολυ καλο κομικ αλλα σε καμια περιπτωση δε θα το θεωρουσα αυτοτελες. Εκτος αν θεωρειται αυτοτελης και ο πρωτος τομος του αρχοντα: αν υπαρχει καποιος που ειπε "Το βιβλιο δειχνει οτι αυτοι ξεκινουν ενα ταξιδι με προορισμο το βουνο του χαμού και τελειωνει ουτε στα μισα του ταξιδιου αυτου. Το βιβλιο που μολις διαβασα ειναι αυτοτελες και μπορω να μη διαβασω ποτε τα 2 επομενα,γιατι στην τελικη τι με νοιαζει να μαθω τι εγινε με το δαχτυλιδι και τον πολεμο;" ας σηκωσει το χερι βαθμολογια 1ου τομου πριν το διαβασμα του 2ου: 7/10 βαθμολογια 2ου τομου: 8,5/10 βαθμολογια 1ου τομου μετα την αναγνωση του δευτερου 8/10 συνολο: καλυτερα να τα διαβασει κανεις και τα 3 μαζι/ 10 11 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
saveapenguin Δημοσιεύτηκε Απριλίου 26, 2017 Member ID: 9879 Group: Members Topic Count: 21 Content Count: 929 Reputation: 9613 Achievement Points: 929 Days Won: 0 With Us For: 5677 Days Status: Offline Last Seen: Ιανουαρίου 18, 2021 Age: 35 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 26, 2017 Μήπως από τη στιγμή που δεν είναι αυτοτελή θα έπρεπε να είναι στην ίδια παρουσίαση με την Κόρη του ανοιχτηριού; Ή τουλάχιστον να προστεθεί το link στο πρώτο post; 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Dr Paingiver Δημοσιεύτηκε Απριλίου 26, 2017 Member ID: 3930 Group: Veterans Topic Count: 729 Content Count: 13099 Reputation: 105569 Achievement Points: 13121 Days Won: 138 With Us For: 6256 Days Status: Offline Last Seen: 8 ώρες πριν Age: 66 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 26, 2017 Η κόρη του ανοιχτηριού, απ΄ότι έχω καταλάβει, ανήκει μεν στο ίδιο περιβάλλον, αλλά δεν είναι συνέχεια της ώρας των μαχαιριών. Αναφέρεται στην ιστορία ενός από τους ήρωες του βιβλίου. Άρα σωστά έχει την δική του παρουσίαση. Το link ναι, θα προστεθεί. 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
dimious200 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 26, 2017 Member ID: 14558 Group: Members Topic Count: 49 Content Count: 3365 Reputation: 28756 Achievement Points: 3365 Days Won: 2 With Us For: 5024 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 18, 2023 Age: 33 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 26, 2017 Είναι συνέχεια της ιστοριας του πρώτου αλλά το πρωτο μισο του τόμου είναι το "origin" του ενος χαρακτήρα.Δεν είναι δηλαδή τοσο Prequel,οσο ο,τι έχει ενα πρωτο μέρος "Flashback" Οπως δηλαδή η τριτη ταινία του άρχοντα ξεκιναει με το οριτζιν του Γκόλουμ! Τι έχω πάθει με τον άρχοντα σε αυτό το θέμα;; 8 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
tik Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 25, 2017 Member ID: 25133 Group: Veterans Topic Count: 281 Content Count: 6474 Reputation: 63948 Achievement Points: 6540 Days Won: 44 With Us For: 4590 Days Status: Offline Last Seen: 3 ώρες πριν Age: 48 Share Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 25, 2017 Ξέρει κανείς για ποιο λόγο ο τίτλος στα ελληνικά έγινε η ώρα των μαχαιριών; 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GeoTrou Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 25, 2017 Member ID: 30061 Group: Veterans Topic Count: 464 Content Count: 6111 Reputation: 54063 Achievement Points: 6111 Days Won: 49 With Us For: 3870 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 4, 2019 Age: 30 Share Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 25, 2017 Πώς ακριβώς θα μετέφραζες το Motherless Oven; Φούρνος χωρίς μάνα; Ορφανός φούρνος; Σαν ταινία του Ξανθόπουλου ακούγεται. Πάντως απ' ότι βλέπω και στα γαλλικά αντίστοιχα έχει αποδοθεί ως L'heure des lames. 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις