Dredd Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 14, 2015 Member ID: 12721 Group: Veterans Topic Count: 88 Content Count: 1922 Reputation: 17596 Achievement Points: 1922 Days Won: 10 With Us For: 5273 Days Status: Offline Last Seen: Οκτωβρίου 21 Age: 45 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 14, 2015 (Επεξεργασία) STAR WARS COMICS ARE BACK Με μεγάλη μου χαρά παρουσιάζω την επιστροφή των Star Wars Comics στην Marvel. Από τις αρχές του 2015, και μετά την εξαγορά της LucasArts από την Disney, η Marvel, η οποία ανήκει και αυτή στη Disney, άρχισε την έκδοση νέων σειρών στο σύμπαν του Star Wars. Μέχρι τη στιγμή που γράφω αυτή την παρουσίαση, έχουν κυκλοφορήσει 4 σειρές, 2 ongoing ( Star Wars, Darth Vader ) και 2 mini-series των 5 τευχών ( Kanan - The Last Padawan, Princess Leia ). Επίσης, έχουν ανακοινωθεί και θα κυκλοφορήσουν οι σειρές Lando ( mini-series με 5 τεύχη ), καθώς και τα Shattered Empire και C-3PO στα πλαίσια της γενικότερης κατηγορίας Journey to the Force Awakens, η οποία θα μας οδηγήσει μέχρι την καινούρια ταινία που θα προβληθεί τον Δεκέμβριο του 2015. Ας περάσουμε όμως στην παρουσίαση της κεντρικής σειράς, της ομώνυμης......... STAR WARS Η νέα σειρά ξεκινάει αμέσως μετά το τέλος της 4ης ταινίας ( A New Hope ), την μάχη στο Yavin και την καταστροφή του Death Star. Μας παρουσιάζει όλους τους γνωστούς ήρωες των ταινιών στην προσπάθεια τους να καταστρέψουν ένα εργοστάσιο κατασκευής όπλων της Αυτοκρατορίας. Η προσπάθεια τους διακόπτεται από την άφιξη του Darth Vader στο φεγγάρι όπου βρίσκεται το εργοστάσιο και από την προσπάθεια του Luke να τον σκοτώσει καθώς νομίζει ακόμα ότι αυτός έχει σκοτώσει τον πατέρα του......... Έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής 6 τεύχη, τα οποία αποτελούν το πρώτο mini-arc της σειράς με τον τίτλο Skywalker Strikes. Διαβάζοντας και τα έξι, αποκόμισα το συμπέρασμα ότι, για την αρχή τουλάχιστον, ο συγγραφέας Jason Aaron ( προηγούμενες δουλειές τα Scalped, Thor, X-Men, Wolverine κλπ) δεν ρισκάρει ιδιαίτερα. Γράφει πιστά τους ήρωες, τους παρουσιάζει όπως τους ξέρουμε και όπως τους έχουμε γνωρίσει από τις ταινίες, αλλά δεν πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι προσπαθεί να κάνει γνωστό το σύμπαν και τους χαρακτήρες του σε νέους αναγνώστες που πιθανόν να μην τους γνωρίζουν μέχρι τώρα, αλλά το αποτέλεσμα είναι λίγο "μία από τα ίδια" για εμάς τους παλιότερους. Βέβαια, στο 6ο επεισόδιο, έχουμε την εμφάνιση ενός νέου προσώπου το οποίο πιθανόν να ανοίξει καινούρια μονοπάτια στην αφήγηση. Σεναριακά πάντως, μέχρι τώρα, έχω μια αίσθηση "ούτε κρύο, ούτε ζέστη". Ο σχεδιαστής John Cassaday ( προηγούμενες δουλειές τα Planetary, Astonishing X-Men κλπ ) παρουσιάζει ένα "γυαλιστερό" comic, με έντονα χρώματα και μεγάλα - ως επί το πλείστον - panels δίνοντας ένα λίγο "παλιακό" ύφος στη σειρά. Όμορφο μεν, προσεγμένο αλλά μου δημιούργησε την αίσθηση ότι προσπαθεί περισσότερο να εντυπωσιάσει παρά να ντύσει αισθητικά την ιστορία. Όπως και στο σενάριο, έχω την αίσθηση ότι στο 6ο τεύχος "σκοτεινιάζει" λίγο το ύφος του, δίνοντας του - κυρίως μέσα από κάποιες σελίδες που απεικονίζουν μια μονομαχία του Luke με τον Boba Fett - μια πιο ενήλικη χροιά. Γενικές εντυπώσεις : Θετικές, χωρίς να μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα. Αν δεν ήμουν Star Wars fanboy;;; Δεν ξέρω αλλά μάλλον θα το συνέχιζα. Βαθμολογία : Λόγω του 6ου τεύχους και των αλλαγών που αυτό ελπίζω να φέρει θα του δώσω ένα 7/10 Ακόμα από τον Jason Aaron εχει κυκολοφορησει στα ελληνικα το Thor : God Of Thunder απο την Anubis Αλλα κομικς του Jason Aaron : Scalped Κομικς απο τον John Cassaday : ASTONISHING X-MEN (ελληνικη εκδοση) PLANETARY Επεξεργασία Ιουνίου 14, 2015 από jpentz 12 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
adams Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 14, 2015 Member ID: 10732 Group: Members Topic Count: 45 Content Count: 1278 Reputation: 12973 Achievement Points: 1328 Days Won: 2 With Us For: 5600 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 10 Age: 124 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 14, 2015 Να προσθέσω ότι έχει βγει κι αυτό Star wars Episode IV New hope OGN http://marvel.com/comics/collection/52674/star_wars_episode_iv_-_a_new_hope_hardcover 9 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Lord Makro Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 15, 2015 Member ID: 2066 Group: Honored Topic Count: 79 Content Count: 4676 Reputation: 26664 Achievement Points: 4710 Days Won: 4 With Us For: 6421 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 30 Age: 48 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 15, 2015 (Επεξεργασία) Διάβασα κι εγώ τα 5 πρώτα τεύχη μέχρι στιγμής του Star Wars και είμαι ικανοποιημένος (αν και δεν μου άρεσε που έφυγαν τα κόμικς από την Dark Horse). Είχα αμφιβολίες για το αν ο Cassaday θα τα πήγαινε καλά σε κάτι τέτοιο, αλλά τελικά ανταπεξήλθε και με το παραπάνω! Αναμένω τη συνέχεια Επεξεργασία Ιουνίου 15, 2015 από Lord Makro 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Bonadrug Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 15, 2015 Member ID: 1271 Group: Veterans Topic Count: 718 Content Count: 3481 Reputation: 20408 Achievement Points: 3538 Days Won: 16 With Us For: 6500 Days Status: Offline Last Seen: Σεπτεμβρίου 29 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 15, 2015 Τα διάβασα, Μου άρεσαν! Είναι λίγο ρετρό. Ίσως γι αυτό να μου άρεσαν..... 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
jimtsel Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 16, 2015 Member ID: 10019 Group: Members Topic Count: 5 Content Count: 2059 Reputation: 8685 Achievement Points: 2059 Days Won: 1 With Us For: 5667 Days Status: Offline Last Seen: Ιουνίου 1 Age: 41 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 16, 2015 Πολυ ευχαριστα τα πρωτα 5 τευχη παντως και οσον αφορα τον Cassaday ειναι σιγουρα η καλυτερη δουλεια του εδω και πολυ καιρο. 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις