batigoal Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 3, 2015 Member ID: 23328 Group: Veterans Topic Count: 29 Content Count: 2301 Reputation: 28523 Achievement Points: 2302 Days Won: 20 With Us For: 4900 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 28, 2023 Age: 41 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 3, 2015 Απο την εισαγωγη: Ο κομιστας και εικονογραφοςΑλφονσο Θαπικο γεννηθηκε το 1981 στο San Martin del Rey Aurelio των Αστουριων. Αν και Ισπανος, συνεργαζεται κατα κυριο λογο με την Γαλλια και το Βελγιο. Εργαζεται ως εικονογραφος σε πολλα εκπαιδευτικα προγραμματα, σε διαφημιστικες και εκδοτικες εταιριες. Εκτος αυτων εργαζεται ως σκιτσογραφος σε διαφορες εφημεριδες. Το πορτρετο ενος Δουβλινεζου ειναι το τριτο του graphic-novel για το οποιο τιμηθηκε με το Premio Nacional de Comic 2012. Η βιογραφια του διασημου Ιρλανδου συγγραφεα και ποιητη James Joyce σε κομικ λοιπον! Μια πολυ ομορφη εκδοση απο τις εκδοσεις Γραμματα η οποια για καποιο μυστηριο λογο φαινεται να περασε απαρατηρητη. Το σχεδιο οπως το ειδα με ενα γρηγορο ξεφυλλισμα ειναι ομορφο, καθαρο και παιζει συνεχως με πολλες αποχρωσεις του γκρι! Η εκδοση ειναι πολυ ομορφη, μετριο μεγεθος και στιβαρο σκληροδετο δεσιμο. Γι' αυτην την εβδομαδα μπορειτε να το βρειτε σε προσφορα στην Πρωτοπορια στα 4,90€ Περισσοτερα μετα την αναγνωση! 33 Παράθεση
conb Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 3, 2015 Member ID: 13060 Group: Members Topic Count: 46 Content Count: 1940 Reputation: 14946 Achievement Points: 1940 Days Won: 15 With Us For: 5316 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 31, 2021 Age: 50 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 3, 2015 το πήρα ήδη στα 6,60€ μα πάντα...ΜΑ ΠΑΝΤΑ στις προσφορές πέφτεις!!!!! όντως και έμενα μου έκανε εντύπωση το format αλλά και το σχέδιο από το ξεφύλλισμα που του έκανα οπότε και το αγόρασα....μένει μόνο να το διαβάσω.... 19 Παράθεση
Indian Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 19, 2015 Member ID: 20685 Group: Administrator Topic Count: 799 Content Count: 14017 Reputation: 102330 Achievement Points: 9268 Days Won: 486 With Us For: 4972 Days Status: Online Last Seen: Μόλις τώρα Age: 43 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 19, 2015 Πολύ καλή και λεπτομερής η βιογραφία σε κόμικς του Ιρλανδού συγγραφέα...!Η ροή της ιστορίας ήταν στρωτή,χωρίς πολλές πλατιάσεις...!Μου άρεσε ο τρόπος της αφήγησης με το κείμενο στο επάνω ή στο κάτω τμήμα των καρέ με αποτέλεσμα τα καρέ να παίρνουν έναν χαρακτήρα περιληπτικό...!Ο αναγνώστης δηλαδή διαβάζει τις λεζάντες κι έπειτα ξεδιπλώνεται μπροστά του στο καρέ,με λίγα μπαλονάκια,η περίληψη αυτών που μόλις είχε διαβάσει...! Το αρνητικό βέβαια ήταν ότι υπήρχαν πάρα πολλά ονόματα και τοποθεσίες που χανόσουν...!Αυτά όμως ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του Τζόϋς και σωστά έπρεπε ν'αναφερθούν...!Ο δημιουργός του κόμικ δίνει μεγάλη σημασία στην λεπτομέρεια και φαίνεται ότι έχει κάνει μεγάλη προεργασία και μελέτη πριν αρχίσει να γράφει την βιογραφία...! Για τον χαρακτήρα τι μπορούμε να πούμε...?Τον βρήκα φαντασμένο,υπερόπτη,αναιδή,άξεστο,υπερφίαλο,εγωιστή,μέθυσο,πολύ τυχερό κι άλλα πολλά κοσμητικά επίθετα που μ'έκαναν να θέλω να διαβάσω τον "Οδυσσέα" του...! Το σχέδιο τού Θαπίκο μου άρεσε αρκετά και πιστεύω ότι το ασπρόμαυρο πήγαινε πολύ στο έργο...!Όσον αφορά την έκδοση πραγματικά δεν βρίσκω λόγια...!Εξαιρετική...! Σκληρόδετη και στιβαρή,αντέχει σε πολλές αναγνώσεις και κακουχίες...!Μεγάλο τόλμημα από την πλευρά της εκδοτικής να κυκλοφορήσει την ζωή ενός συγγραφέα που έζησε τον προηγούμενο αιώνα,ο οποίος,κακά τα ψέμματα,δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Ελλάδα...! Αν λοιπόν θέλετε να μάθετε κάτι καινούργιο,κλεισμένο σε μία υπέροχη έκδοση και με μία αξιοπρεπή τιμή τότε αξίζει να του δώσετε μία ευκαιρία...! 14 Παράθεση
Θρηνωδός Δημοσιεύτηκε Μαίου 19, 2016 Member ID: 30604 Group: Veterans Topic Count: 535 Content Count: 6810 Reputation: 55743 Achievement Points: 6810 Days Won: 161 With Us For: 3745 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 16, 2020 Age: 33 Δημοσιεύτηκε Μαίου 19, 2016 Πολύ αμφίρροπο αυτό το κόμικ, μία κρύο μία ζέστη. Αυτή τη φορά, σε αντίθεση με το "Ολυμπία ντε Γκουζ" είχα προετοιμαστεί κατάλληλα για βιογραφικό κόμικ και είχα διαβάσει το κατιτίς μου από πριν. Λέω κατιτίς γιατί με τον Τζόϋς μόνο λίγο μπορεί να είναι, με βάση το πόσα έργα έχει και κυρίως τι έχει γράψει. Μόνο να ξύσεις την επιφάνεια μπορείς. Ο ίδιος έλεγε πως "ό,τι γράφω, το γράφω για να κάνω τον κόσμο να γελά" και αυτό βγαίνει και στο κόμικ. Παρόλο την τραγικότητα του, την λυπηρή και ταραχώδη ζωή που περιγράφει, το άλμπουμ έχει comic reliefs που σε κάνουν να ρουθουνίζεις ρυθμικά. Το σχεδιαστικό στιλ ήταν τολμηρή επιλογή για αυτό το είδος αλλά τελικά πέτυχε κρατώντας την ελαφρότητα του χωρίς να γίνεται γελοίο. Το αφηγηματικό σύστημα του εξωτερικού παρατηρητή με ξένισε όμως. Από την μία έχεις την Ντε Γκουζ που δεν έχει ούτε μία συνδετική παράγραφο και από την άλλη έχεις το Τζέημς Τζόϋς ή το Ρεμπράντ που σε πήζουν στο μπλα μπλα - το οποίο μπλα μπλα στην προκειμένη είναι ο Τζόϋς πήγε εκεί-γνώρισε αυτόν-έκανε αυτό-μετά πήγε εκεί-γνώρισε εκείνον-έκανε το άλλο κ.ο.κ. Χρήσιμο μεν, όχι σε τόσο εξοντωτικά μεγάλο βαθμό δε. Δεν ξεχνώ όμως πως ήταν δύσκολο το στοίχημα που έβαλε ο Θαπίκο από την αρχή. Του αναγνωρίζω ότι προσπάθησε να σκιαγραφήσει την περσόνα ενός από τους πιο μυστήριους ανθρώπους του 20ου αιώνα, αυτού που έγραψε βιβλία όπως το "Finnegan's wake" και το "Ulysses". Δεν μπορώ παρά να του κλίνω το κεφάλι ικανοποιημένος για την προσπάθεια του και να πω ότι έκανα τα βάσανα του πρωταγωνιστή και δικά μου. Η μετάφραση χανόταν που και που με κάτι "ο Λουτσία" (αντί η Λουτσία) ή το "υπό κατασκευήν" που ήταν το όνομα του Finnegan's wake πριν την τελική του μορφή. Καλύτερα να χρησιμοποιούσαν το "Έργο εν προόδω" που είχε δώσει και ο T.S. Eliot. Έλα, διάβασε το και συ και θα είμαστε δύο που το κρατήσαμε στην βιβλιοθήκη μας σχεδόν ένα χρόνο αδιάβαστο! Περισσοτερα μετα την αναγνωση! 9 Παράθεση
batigoal Δημοσιεύτηκε Μαίου 19, 2016 Member ID: 23328 Group: Veterans Topic Count: 29 Content Count: 2301 Reputation: 28523 Achievement Points: 2302 Days Won: 20 With Us For: 4900 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 28, 2023 Age: 41 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μαίου 19, 2016 Εγω το διαβασα λιγο μετα αφου το πηρα Δεν θυμαμαι γιατι δεν εγραψα, το βρηκα παντως καλο, λιγο φλυαρο αλλα καλο! Η εικονογραφηση μου φανηκε ταιριαστη, δεν θυμαμαι να με χαλασε καπου ή να μου φανηκε εκτος κλιματος... 11 Παράθεση
totally_wired Δημοσιεύτηκε Μαίου 19, 2016 Member ID: 29811 Group: Members Topic Count: 99 Content Count: 2130 Reputation: 23483 Achievement Points: 2130 Days Won: 7 With Us For: 4096 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 16, 2023 Δημοσιεύτηκε Μαίου 19, 2016 Εγω το διαβασα λιγο μετα αφου το πηρα =============>>ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ; ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΤΟ ΕΧΕΙΣ; Δεν θυμαμαι γιατι δεν εγραψα, το βρηκα παντως καλο, λιγο φλυαρο αλλα καλο! Η εικονογραφηση μου φανηκε ταιριαστη, δεν θυμαμαι να με χαλασε καπου ή να μου φανηκε εκτος κλιματος... 6 Παράθεση
batigoal Δημοσιεύτηκε Μαίου 19, 2016 Member ID: 23328 Group: Veterans Topic Count: 29 Content Count: 2301 Reputation: 28523 Achievement Points: 2302 Days Won: 20 With Us For: 4900 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 28, 2023 Age: 41 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μαίου 19, 2016 On 20/5/2016 στο 12:25 ΠΜ, batigoal είπε: Εγω το διαβασα λιγο μετα αφου το πηρα =============>>ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ; ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΤΟ ΕΧΕΙΣ; Δεν θυμαμαι γιατι δεν εγραψα, το βρηκα παντως καλο, λιγο φλυαρο αλλα καλο! Η εικονογραφηση μου φανηκε ταιριαστη, δεν θυμαμαι να με χαλασε καπου ή να μου φανηκε εκτος κλιματος... Δεν θυμαμαι τιποτα, δεν διαβαζω τιποτα, ειμαι ελευθερος 8 Παράθεση
albertus magnus Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 16, 2018 Member ID: 11226 Group: Members Topic Count: 138 Content Count: 2926 Reputation: 18253 Achievement Points: 2983 Days Won: 12 With Us For: 5663 Days Status: Offline Last Seen: 3 ώρες πριν Age: 157 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 16, 2018 Αυτο το ειχα αγορασει φετος απο την ελληνοαμερικανικη ενωση (μαζι με τη βιογραφια του Ρεμπραντ απο τις ιδιες εκδοσεις) και το διαβασα χθες. Γενικα διαβαστηκε ευχαριστα χωρις να βαρεθω σε καποιο σημειο. Νομιζω ηταν μια αξιοπρεπη δουλεια σε σεναριο και σε σχεδιο. Ηταν μια βιογραφια που σκοπο ειχε να σε κανει να μαθεις 5 πραγματα για τον σπουδαιο συγγραφεα και να σε βαλει στον κοσμο του. Και αυτο το πετυχε μιαχαρα κατα την αποψη μου και λαμβανοντας κιολας υποψην (οπως ειπαν και αλλα παιδια πιο πανω) οτι ο Τζους ηταν μια πολυσχιδης και "μυστηρια" λιγο προσωπικοτητα οποτε αυτο το κανει πιο δυσκολα να βιογραφηθει. Μια χαρα βιογραφικο κομικ και ομολογω οτι θα ηθελα να δω και αλλες δουλειες του Θαπικο εστω στα Αγγλικα γιατι διαλεγει ενδιαφεροντα θεματα να ασχοληθει (πχ το τελευταιο για την επανασταση του 1935 στις Αστουριες) 8 Παράθεση
panagiotisl Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 1, 2019 Member ID: 33799 Group: Νέα Μέλη Topic Count: 1 Content Count: 10 Reputation: 45 Achievement Points: 10 Days Won: 0 With Us For: 2264 Days Status: Offline Last Seen: Φεβρουαρίου 7 Age: 38 Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 1, 2019 (Επεξεργασία) Μου το χάρισαν το καλοκαίρι του 2018 και το διάβασα λίγο αργότερα. Είμαι μεγάλος θαυμαστής της δουλειάς του Τζόυς και γνώριζα ήδη αρκετά από όσα μαθαίνει κανείς διαβάζοντας αυτή τη graphic biography. Όμορφο σχέδιο, που σε βοηθά να συγκρατήσεις τους πολλούς είναι αλήθεια σημαντικούς ανθρώπους που πέρασαν από τη ζωή του Ιρλανδού. Πολύ καλή είναι επίσης η απεικόνιση των διαφορετικών πόλεων στις οποίες έζησε ο Τζόυς. Και σαν βιογραφία είναι αρκετά πλήρης νομίζω. Στα αρνητικά θα έβαζα την απουσία πολλών διαλόγων. Είναι φυσικά δικαιολογημένη αλλά κάνει την ανάγνωση λίγο κουραστική. Επίσης, έχοντας μελετήσει αρκετά το έργο του Τζόυς, πιστεύω πως θα ήταν πραγματικά κρίμα να ξεκινήσει κάποιος να τον γνωρίζει με αυτή την έκδοση γιατί δε θα εντοπίσει σχεδόν κανένα δείγμα του μεγαλείου του έργου του εδώ, ενώ θα βρει μπόλικους λόγους να αντιπαθήσει τον πολύ ιδιότροπο συγγραφέα. Επεξεργασία Νοεμβρίου 1, 2019 από panagiotisl 6 Παράθεση
nikolas12 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 28, 2024 Member ID: 33354 Group: Moderator Topic Count: 587 Content Count: 4610 Reputation: 40805 Achievement Points: 2310 Days Won: 278 With Us For: 2371 Days Status: Offline Last Seen: 7 ώρες πριν Age: 29 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 28, 2024 Το είχα πιάσει πριν λίγο καιρό, τελικά το ξαναξεκίνησα σήμερα από την αρχή. Τον James Joyce τον γνώριζα περισσότερο από την ομώνυμη παμπ στο κέντρο της Αθήνας παρά σαν συγγραφέα, αν και έχω τους Δουβλινέζους στη λίστα μου προς ανάγνωση. Αυτό το κόμικ αποτελεί μια λεπτομερέστατη βιογραφία και την καταγραφή μιας ζωής που προσωπικά βρήκα συναρπαστική χωρίς να το ξέρω. Αγνοούσα ότι ο Joyce έγραφε για το Δουβλίνο, αλλά ζούσε στην Ιταλία, την Ελβετία και άλλες πόλεις της Ευρώπης, ενώ στο κόμικ μαθαίνουμε για την ασθένεια του, το γάμο του και τη ζωή των παιδιών του. Το κόμικ δεν έχει πολλούς διαλόγους, αλλά κυρίως αφήγηση και από κάτω σχεδιάζεται η σχετική εικόνα. Το εικαστικό κομμάτι ήταν αρκετά καλό, ίσως οι εκφράσεις ήταν πιο παιδικές από αυτό που ήθελα να διαβάσω. Είναι πάντως ενδιαφέρον ανάγνωσμα και συχνά πυκνά θα το βρείτε σε προσφορά, οπότε για μένα αξίζει να το αναζητήσετε αν είστε φαν των βιογραφιών. 6 Παράθεση
albertus magnus Δημοσιεύτηκε Απριλίου 29, 2024 Member ID: 11226 Group: Members Topic Count: 138 Content Count: 2926 Reputation: 18253 Achievement Points: 2983 Days Won: 12 With Us For: 5663 Days Status: Offline Last Seen: 3 ώρες πριν Age: 157 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 29, 2024 (Επεξεργασία) 6 hours ago, nikolas12 said: Τον James Joyce τον γνώριζα περισσότερο από την ομώνυμη παμπ στο κέντρο της Αθήνας παρά σαν συγγραφέα, Ενω ειχα γραψει σχολιο για το κομικ πριν μερικα χρονια ειχα ξεχασει να αναφερθω και εγω στην παμπ αυτη που εχω περασει αρκετες φορες και συνηθως παιρνω ιρλανδικο πρωινο. (μην σας παρασυρει το ονομα, χορταινεις για μεσημερι ή βραδυ πολυ ανετα καθως ειναι μονο κατ ονομα "πρωινο") Οσον αφορα για τον Τζεημς Τζους εκτος απο τους Δουβλινεζους αξιζεις να εχεις στα ρανταρ σου και τον Οδυσσεα του Τζεης Τζους (το αλλο διασημο βιβλιο του και οχι αδικα) που εχει επηρεαστει καργα απο τον δικο μας Οδυσσεα και ακολουθει παραλληλη δομη και διηγηση. Επεξεργασία Απριλίου 29, 2024 από albertus magnus 4 Παράθεση
rolandofshire Δημοσιεύτηκε Απριλίου 29, 2024 Member ID: 31638 Group: Members Topic Count: 12 Content Count: 981 Reputation: 6771 Achievement Points: 1033 Days Won: 6 With Us For: 3184 Days Status: Offline Last Seen: 4 ώρες πριν Age: 35 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 29, 2024 48 λεπτά πριν, albertus magnus είπε: Οσον αφορα για τον Τζεημς Τζους εκτος απο τους Δουβλινεζους αξιζεις να εχεις στα ρανταρ σου και τον Οδυσσεα του Τζεης Τζους (το αλλο διασημο βιβλιο του και οχι αδικα) που εχει επηρεαστει καργα απο τον δικο μας Οδυσσεα και ακολουθει παραλληλη δομη και διηγηση. Opus magnus αν και να έχεις υπόψη σου ότι είναι απαιτητικό βιβλίο 2 Παράθεση
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις