GreekComicFan Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 24, 2015 Member ID: 2265 Group: Veterans Topic Count: 999 Content Count: 20072 Reputation: 117469 Achievement Points: 20162 Days Won: 336 With Us For: 6400 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10, 2021 Age: 47 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 24, 2015 «Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς, αγιασθήτω το όνομά Σου,ελθέτω η Βασιλεία σου... Μία νέα γενιά υπερανθρώπων έχει αναλάβει τα ηνία τα τελευταία 10 χρόνια. Μια γενιά που δεν έχει ηθικούς φραγμούς και έχει μετατρέψει τους δρόμους σε καθημερινό πεδίο μάχης, βάζοντας σε συνεχές κίνδυνο την ανθρωπότητα την οποία υποτίθεται πως υπερασπίζεται. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι έχουν σταματήσει να έχουν φιλοδοξίες. Έχουν σταματήσει να καταφέρνουν επιτεύγματα. Έχουν σταματήσει να ελπίζουν και να εμπνέονται. Μέσα σε αυτούς και ο Πάστορας Νόρμαν Μακ Κέυ που προσπαθεί να βρει έναν λόγο στο να συνεχίζει να πιστεύει στα διδάγματα της πίστης του, με όλα αυτά που συμβαίνουν. Μέχρι που ένα καταστροφικό γεγονός, αναγκάζει τον Σούπερμαν να επιστρέψει από την αυτό-εξορία για να βάλει τα πράγματα στην τάξη, μαζεύοντας και τα υπόλοιπα μέλη της Justice League που τα είχαν επί το πλείστον παρατήσει και αυτοί. Μια επιστροφή που έρχεται πάνω στην ώρα για να ξεσκεπάσει μια μεγάλη σκευωρία. Αυτή είναι μέσες-άκρες (και χωρίς πολλά spoilers ) η υπόθεση του Kingdom Come, ενός άλμπουμ που ήταν στους καταλόγους της Anubis υπό έκδοση για πολλά χρόνια. Η ιδέα για το Kingdom Come ήρθε στον Ross την περίοδο που δούλευε στο Marvels και σκέφτηκε πως θα μπορούσε να υπάρξει αντίστοιχο έπος και για τους χαρακτήρες της DC. Εξού και ο χαρακτήρας του Πάστορα Νόρμαν Μακ Κέυ, ο οποίος αναλαμβάνει - με την βοήθεια του Spectre - τον ρόλο του παρατηρητή από την πλευρά των ανθρώπων, φέρνοντας επιπλέον ένα θρησκευτικό στοιχείο στην όλη εξιστόρηση. Ο τίτλος εξάλλου σημαίνει Ελθέτω η Βασιλεία, χωρίς το Thy/σου για να μην προκαλεί, αλλά οι παραλληλισμοί είναι εμφανείς μέσα σε όλο το έργο. Έργο που αρχικά είχε κυκλοφορήσει σε 4 ενισχυμένα τεύχη το 1996 στις ΗΠΑ. Η έκδοση είναι στα γνωστά στάνταρ που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία 2+ χρόνια. Καλή και ίσως πιο στιβαρή από άλμπουμ με λιγότερες σελίδες, αλλά τίποτα ιδιαίτερο. Τιμή: 19,90€ 31 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Dr Paingiver Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 24, 2015 Member ID: 3930 Group: Veterans Topic Count: 729 Content Count: 13098 Reputation: 105559 Achievement Points: 13120 Days Won: 138 With Us For: 6255 Days Status: Offline Last Seen: 3 ώρες πριν Age: 66 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 24, 2015 Μην σας τρομάζει πάντως η ονομαστική τιμή 19,90€. Στα γνωστά μαγαζιά (ξέρετε όλοι ποιά λέω), πωλείται με 40% έκπτωση κάτι λιγότερο από 12€, τιμή προσιτή. Αξίζει να το πάρετε. 15 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
rorschach Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 24, 2015 Member ID: 30213 Group: Banned Topic Count: 18 Content Count: 2379 Reputation: 12801 Achievement Points: 2379 Days Won: 1 With Us For: 3797 Days Status: Offline Last Seen: Ιανουαρίου 15, 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 24, 2015 Σεναριακά λέει τίποτα; Γιατί έχω διαβάσει κάποια σχόλια που με έκαναν επιφυλακτικό. 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GreekComicFan Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 24, 2015 Member ID: 2265 Group: Veterans Topic Count: 999 Content Count: 20072 Reputation: 117469 Achievement Points: 20162 Days Won: 336 With Us For: 6400 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10, 2021 Age: 47 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 24, 2015 Δεν θεωρείται σημαντικό έργο για την πλάκα του. Από εκεί και πέρα, το αν θα είναι του γούστου σου η εξέλιξη της ιστορίας είναι άλλο θέμα. Γενικά είναι από τα κόμικς που πρέπει να το διαβάσεις για να μάθεις αν σου αρέσει. 16 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GeorgeTheSuper Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 24, 2015 Member ID: 25862 Group: Members Topic Count: 11 Content Count: 547 Reputation: 4595 Achievement Points: 550 Days Won: 0 With Us For: 4446 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 8 Age: 27 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 24, 2015 (Επεξεργασία) Το διάβασα την πρώτη κιόλας μέρα κυκλοφορίας του! Κατά τη γνώμη μου πάρα πολύ καλό! Το προτείνω ανεπιφύλακτα! Επεξεργασία Ιανουαρίου 24, 2015 από GeorgeTheSuper 11 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GeoTrou Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 26, 2015 Member ID: 30061 Group: Veterans Topic Count: 464 Content Count: 6111 Reputation: 54063 Achievement Points: 6111 Days Won: 49 With Us For: 3868 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 4, 2019 Age: 30 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 26, 2015 Σήμερα ολοκλήρωσα την αμερικανική έκδοση, που είχα αγοράσει λίγο πριν ανακοινωθεί η ελληνική Περίμενα λιγότερο μπλα-μπλα, αλλά τελικά αυτό ήταν που μου άρεσε. Το συνέκρινα με το Marvels (όπου επίσης βλέπουμε έναν απλό άνθρωπο ως "πρωταγωνιστή") και παρότι δεν μου άρεσε τόσο, με κούρασε λιγότερο. Από περιέργεια ξεφύλλισα και της Anubis και μου φαίνεται πως έχει γίνει καλή δουλειά στη μετάφραση και το lettering, αλλά δεν κοίταξα αν έχει τα πολλά και ωραία έξτρα της ξένης. Από άποψης περιεχομένου λοιπόν το προτείνω ακόμα και σε όσους δεν έχουν σχέση με υπερηρωικά. 11 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GreekComicFan Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 5, 2016 Member ID: 2265 Group: Veterans Topic Count: 999 Content Count: 20072 Reputation: 117469 Achievement Points: 20162 Days Won: 336 With Us For: 6400 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10, 2021 Age: 47 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 5, 2016 Ήθελα να το ποστάρω από τον Μάιο και όλο το ξέχναγα. Φέτος, συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την κυκλοφορία του Kingdom Come και ο Τζον Σιάντριας στο Word Balloon podcast πήρε συνεντεύξεις από τον Μάρκ Γουέιντ και τον Άλεξ Ρος για το παρασκήνιο της δημιουργίας του. Εδώ θα βρείτε το πρώτο μέρος με την συνέντευξη του Γουέιντ και εδώ το δεύτερο - και μεγαλύτερο - μέρος με την συνέντευξη του Ρος. Παρόλο που υπήρχε αντιπαλότητα μεταξύ των δύο για κάποιες σεναριακές αποφάσεις, κατά μεγάλο μέρος φαίνεται να έχει αμβλυνθεί με το πέρασμα του χρόνου, οπότε οι συνεντεύξεις δεν είναι μια μεγάλη λασπολογία μεταξύ των δύο δημιουργών, ευτυχώς ή δυστυχώς (ανάλογα που στέκεστε πάνω σε τέτοια ζητήματα). 10 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
batigoal Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 31, 2016 Member ID: 23328 Group: Veterans Topic Count: 29 Content Count: 2301 Reputation: 28516 Achievement Points: 2302 Days Won: 20 With Us For: 4791 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 28, 2023 Age: 40 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 31, 2016 Μετα απο τη δευτερη και μαλλον τελευταια αναγνωση, ας καταθεσω κι εγω την αποψη μου: Μια υπερηρωικη ιστορια, με πολλες βιβλικες και γενικοτερα θρησκευτικες αναφορες, η οποια αγκομαχαει, να γινει κατι περισσοτερο απο αυτο που μπορει στα αληθεια να ειναι. Φλυαρο, μεγαλοστομο, ηθικολογει ακαταπαυστα... οπως ηταν αναμενομενο για εμενα, δεν με κερδισε ποτε σεναριακα. Η ολη ιστορια παρουσιαζεται απο τα ματια του παστορα, ο οποιος εν τελει, για να δικαιολογηθει η παρουσια του στο κομικ, αναγκαζεται να βγει ο Superman out of character (και να επανελθει φυσικα, με τρομερη ευκολια). Τρομερο fail κατα την γνωμη μου. Ειχε σιγουρα αρκετες καλες στιγμες σεναριακα, δεν εφτασαν ομως να με κερδισουν. Επισης εντελως out of character, αν και το γραφω αυτο με καποια μικρη επιφυλαξη, μου φανηκε και ο Lex Luthor. Εικαστικα, οσο και ομορφη να ειναι η δουλεια του Alex Ross, δεν μου κανει για ιστοριες κομικς. Πνιγει την ιστορια να το πω; Με κουραζει να το πω; Δεν ξερω, σιγουρα παντως δεν αρκει απο μονη της για να κρατησει ενα κομικ στην συλλογη μου. Οπως παλιοτερα το Marvels, ετσι και το Kingdom come, θα παει να βρει αλλου μια ζεστη αγκαλια για τον χειμωνα. Η εκδοση της Anubis στα γνωστα standar, αν και εχουν βελτιωσει το δεσιμο στην ραχη τα τελευταια χρονια, δεν μου εδωσε την σιγουρια, πως αν τον ανοιξω λιιιιιγο παραπανω τον τομο, δεν θα εχει θεμα. Στα της μεταφρασης-επιμελειας αρκετα λαθη, κορυφαιο ολων, στην σελιδα 34, το agriculture εχει μεταφραστει ως "αγροτικη κουλτουρα", κατι που ειναι τοσο λαθος νοηματικα, ωστε δεν μπορει να γινει σε "επαγγελματικη" μεταφραση, ή ετσι τουλαχιστον νομιζα Προτινεται μονο για ελαφριες αναγνωσεις, δεν ειναι κακο κομικ, αλλα ουτε αυτο που προσπαθησε να γινει (τουλαχιστον στα ματια μου). 16 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Θρηνωδός Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 31, 2016 Member ID: 30604 Group: Veterans Topic Count: 535 Content Count: 6810 Reputation: 55696 Achievement Points: 6810 Days Won: 161 With Us For: 3636 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 16, 2020 Age: 33 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 31, 2016 Εικαστικα, οσο και ομορφη να ειναι η δουλεια του Alex Ross, δεν μου κανει για ιστοριες κομικς. Πνιγει την ιστορια να το πω; Με κουραζει να το πω; Δεν ξερω, σιγουρα παντως δεν αρκει απο μονη της για να κρατησει ενα κομικ στην συλλογη μου. Οπως παλιοτερα το Marvels, ετσι και το Kingdom come, θα παει να βρει αλλου μια ζεστη αγκαλια για τον χειμωνα. Η εκδοση της Anubis στα γνωστα standar, αν και εχουν βελτιωσει το δεσιμο στην ραχη τα τελευταια χρονια, δεν μου εδωσε την σιγουρια, πως αν τον ανοιξω λιιιιιγο παραπανω τον τομο, δεν θα εχει θεμα. Στα της μεταφρασης-επιμελειας αρκετα λαθη, κορυφαιο ολων, στην σελιδα 34, το agriculture εχει μεταφραστει ως "αγροτικη κουλτουρα", κατι που ειναι τοσο λαθος νοηματικα, ωστε δεν μπορει να γινει σε "επαγγελματικη" μεταφραση, ή ετσι τουλαχιστον νομιζα Όπως είπες, το σχέδιο του είναι φοβερό εικαστικά αλλά θεωρώ ότι υπερκαλύπτει το σενάριο τις περισσότερες φορές. Σίγουρα περισσότερο στο Kingdom come και αρκετά λιγότερο στο Marvels, αλλά συμβαίνει. Από την άλλη αναρωτιέμαι πως αλλιώς θα μπορούσαμε να δούμε την δουλειά του χωρίς να την συγκρίνουμε ως 50% μιας συνεργασίας όπως συμβαίνει στα κόμικς που έχουμε πάνω από έναν συντελεστή. Ίσως σε μορφή έκθεσης πιο κοντά στη ζωγραφική παρά στην εικονογραφία; Τουλάχιστον έτσι χορταίνει το μάτι. Όσον αφορά την μετάφραση στο συγκεκριμένο, τίποτα δεν συγκρίνεται με την Αγγλική έκδοση που στο σημείο που σκάει ο Σούπερ άνδρας στο συμβούλιο των Εθνών και όλοι φωνάζουν τρομαγμένοι, ο Έλληνας σύμβουλος/πολιτικός αναφωνεί με απόλυτη φυσικότητα "ΘΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΚΕΙ!". 15 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
dimious200 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 31, 2016 Member ID: 14558 Group: Members Topic Count: 49 Content Count: 3365 Reputation: 28756 Achievement Points: 3365 Days Won: 2 With Us For: 5023 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 18, 2023 Age: 33 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 31, 2016 Μάριε εγραψες την κριτικη που αμελησα να γραψω οταν το διαβασα. Ταυτιση 90% τουλαχιστον των αποψεων μας (δε θυμαμαι αυτο που λες για τον Λουθορ,αλλιως θα λεγα 100% ). και συμφωνω 100% με αυτο που λες για το σχεδιο του alex ross, ειναι βαρυ για ενα ολοκληρο κομικ οσο ομορφο σχεδιο και αν κανει. Δε με χαλαει που εχει κανει και αυτες τις δουλειες,σε καμια περιπτωση αλλα θα μου καθοταν πιο ωραιο να εκανε κυριως εξωφυλλα κλπ 14 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
jimakoszs97 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 31, 2016 Member ID: 31217 Group: Members Topic Count: 41 Content Count: 1407 Reputation: 10266 Achievement Points: 1423 Days Won: 1 With Us For: 3293 Days Status: Offline Last Seen: 1 ώρα πριν Age: 1 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 31, 2016 (Επεξεργασία) Εμένα το σχέδιο δεν μου άρεσε καθόλου. Γενικά θέλω να είναι ξεκάθαρο το τι βλέπω σε κάθε καρέ και όχι να προσπαθώ να μαντεψω τι κρυβεται πίσω απο τις θολούρες (όπως έκανα σε μεγαλύτερο βαθμό στο Batman Europa).Όσο για την ιστορία επίσης δεν μου άρεσε.Μα καλά, φαλάκρα ο Green Arrow!; Επεξεργασία Ιουλίου 31, 2016 από jimakoszs97 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
zade Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 1, 2016 Member ID: 6474 Group: Members Topic Count: 98 Content Count: 4211 Reputation: 27569 Achievement Points: 4211 Days Won: 3 With Us For: 5933 Days Status: Offline Last Seen: Ιανουαρίου 31, 2020 Age: 35 Share Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 1, 2016 Με ψήσατε να το ξαναδιαβάσω τώρα. Λες να "ξεθωριάζει" τόσο πολύ με την πάροδο των ετών; 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Indian Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 11, 2017 Member ID: 20685 Group: Administrator Topic Count: 786 Content Count: 13645 Reputation: 99863 Achievement Points: 9268 Days Won: 459 With Us For: 4863 Days Status: Offline Last Seen: 40 λεπτά πριν Age: 42 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 11, 2017 (Επεξεργασία) Θετικότατες εντυπώσεις μου άφησε το συγκεκριμένο graphic novel...! Ο συγγραφέας πρωτοτυπεί στο σενάριο,στο οποίο βλέπουμε ορισμένες καταστάσεις που εντυπωσιάζουν,τουλάχιστον εμάς τους μη μυημένους...!Βέβαια οι πολλές αναφορές στην θρησκεία και οι βαρύγδουπες εκφράσεις κουράζουν από ένα σημείο και μετά και χάνεται λίγο το νόημα...!Παρακολουθούμε λοιπόν τους υπερήρωες που αγαπήσαμε να είναι γερασμένοι και οι περισσότεροι αποσυρμένοι από την ενεργό δράση,ενώ κάποιοι έχουν παραιτηθεί ατιμωτικά...!Παρατηρούμε επίσης τον ρόλο που παίζουν οι θνητοί στην όλη μάχη...!Τελικά τίποτα δεν μπορεί ν'αντισταθεί στα σατανικά μυαλά των ανθρώπων...!Το φάντασμα κι ο Πάστορας μου θύμισαν τα "Χριστουγεννιάτικα κάλαντα"...! Το σχέδιο είναι ίσως από τα πιο ζωντανά που έχω δει...! Ήταν σαν να διάβαζα φωτορομάντζο...! Η έκδοση της Anubis είναι πολυτελέστατη...!Εκτίμησα που περιείχε ικανοποιητικό αριθμό σελίδων με προσχέδια...! Κι εγώ παραξενεύτηκα όταν είδα τον Oliver Queen με φαλάκρα και τον Bruce Wayne με μεταλλικό κηδεμόνα...! Επεξεργασία Ιανουαρίου 11, 2017 από Indian 10 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
averel Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 3, 2018 Member ID: 31588 Group: Members Topic Count: 6 Content Count: 378 Reputation: 2082 Achievement Points: 422 Days Won: 0 With Us For: 3104 Days Status: Offline Last Seen: 8 ώρες πριν Age: 48 Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 3, 2018 Σχέδιο: είναι σα φωτογραφίες/σκίτσα. Σίγουρα καλοδουλεμένο , λεπτομερές και για κάποιους κουραστικό. Σενάριο:νομίζω το θέμα καλύφθηκε από τους προηγούμενους.Σε κάποιους θ αρέσει ,σε κάποιους όχι. Σίγουρα πάντως μια ιστορία που δεν είναι παιδική. Έκδοση : πολύ καλή . Νομίζω λείπει ένα άρθρο με κάποιες παραπάνω πληροφορίες για την ιστορία. 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Pilgrim Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 12, 2019 Member ID: 4607 Group: Members Topic Count: 6 Content Count: 546 Reputation: 3102 Achievement Points: 547 Days Won: 0 With Us For: 6155 Days Status: Offline Last Seen: Τρίτη στις 07:02 AM Age: 40 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 12, 2019 Συμφωνώ με τους προηγούμενους, σαν ιστορία μου φάνηκε ενδιαφέρουσα, το σχέδιο δεν θυμίζει υπερ-ηρωικό (το εξώφυλλο δεν μου άρεσε είναι η αλήθεια) αλλά σαν σύνολο μου άρεσε. 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Laz33 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 26, 2019 Member ID: 31613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 4638 Reputation: 36761 Achievement Points: 4824 Days Won: 99 With Us For: 3090 Days Status: Offline Last Seen: 19 ώρες πριν Age: 41 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 26, 2019 Τον Mark Waid τον έμαθα απ΄το πολύ καλό Superman Birthright και είπα να διαβάσω κι άλλες δουλειές του Αλλιώς δεν θα άγγιζα το Kingdom Come. Απ΄την περίληψη και μόνο είχα καταλάβει ότι δεν θα΄ναι και πολύ στα γούστα μου. Τελικά... δεν έπεσα και πολύ έξω. Η αρχική ιδέα είχε σίγουρα ένα ενδιαφέρον. Και δύο να μην πω. Σ΄ένα elseworlds σύμπαν οι παραδοσιακοί υπερήρωες μεγάλωσαν κι αποσύρθηκαν και στη θέση τους ήρθαν νέοι, οι οποίοι όμως δεν είχαν τις ηθικές αξίες των παλιών και δημιούργησαν φόβο στους ανθρώπους κι ένα χάος στην κοινωνία. Έτσι επιστρατεύτηκε η παλιά Justice League με τον Superman επικεφαλής να δώσει λύση. Ωραία όλα αυτά, μ΄άρεσαν και οι αντικρουόμενες απόψεις απ΄τα μέλη της JLA σχετικά με το πως θα δράσουν Αυτό που δεν κατάλαβα ήταν ο ρόλος του πάστορα στην υπόθεση. Και θα συμφωνήσω με τους από πάνω ότι η παρουσία του, όπως και όλες αυτές οι θρησκευτικές αναφορές που βλέπαμε, πήγαν να δώσουν στο σενάριο μεγαλύτερη αξία απ΄όση είχε. Και τελικά αντί να το απογειώσουν, μάλλον το κούρασαν Συνολικά μπορώ να πω ότι διάβασα ένα αρκετά καλό κόμικ, αλλά όχι όσο καλό προοριζόταν/πίστευε να γίνει. Θα ξαναδιαβαστεί μια 2η φορά. Τώρα για 3η λίγο δύσκολο. Λαζοβαθμός: 7/10 9 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Tsaklas Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 26, 2019 Member ID: 30298 Group: Members Topic Count: 14 Content Count: 1887 Reputation: 11309 Achievement Points: 1903 Days Won: 24 With Us For: 3764 Days Status: Offline Last Seen: 7 ώρες πριν Age: 24 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 26, 2019 Συμφωνώ κι εμένα μου φάνηκε σαν να προσπαθεί πολύ να έχει ένα επιτηδευμένο βάθος που τελικά μείωσε την ιστορία αντί να την βοηθήσει. Θέλω σίγουρα να το ξαναδιαβάσω πάντως. Επίσης κράξτε με αλλά δεν μ'αρέσει το σχέδιο του Alex Ross. Μην με παρεξηγείτε, είναι πανέμορφο αλλά μου φαίνεται πολύ στατικό. Σαν να βλέπω απλά πίνακες ζωγραφικής, ελαιογραφίες. 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
nikolas12 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 26, 2019 Member ID: 33354 Group: Moderator Topic Count: 553 Content Count: 4486 Reputation: 39933 Achievement Points: 2310 Days Won: 278 With Us For: 2262 Days Status: Offline Last Seen: 18 ώρες πριν Age: 29 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 26, 2019 9 λεπτά πριν, Tsaklas είπε: Συμφωνώ κι εμένα μου φάνηκε σαν να προσπαθεί πολύ να έχει ένα επιτηδευμένο βάθος που τελικά μείωσε την ιστορία αντί να την βοηθήσει. Θέλω σίγουρα να το ξαναδιαβάσω πάντως. Επίσης κράξτε με αλλά δεν μ'αρέσει το σχέδιο του Alex Ross. Μην με παρεξηγείτε, είναι πανέμορφο αλλά μου φαίνεται πολύ στατικό. Σαν να βλέπω απλά πίνακες ζωγραφικής, ελαιογραφίες. Νομίζω δε θα μπορούσα να το περιγράψω καλύτερα από την πρώτη πρόταση. Οι Mark Waid-Alex Ross είναι και οι δύο λατρεμένοι δημιουργοί και το αποτέλεσμα του Kingdom Come είναι σίγουρα πολύ καλό, το διασκέδασα, απλά ο Waid προσπαθεί να δώσει αυτό το επιτηδευμένο βάθος και κάπου το έχασε. Το σχέδιο του Alex Ross είναι όμορφο όπως πάντα, πολύ ρεαλιστικό, αλλά στο συγκεκριμένο μου φαίνεται κάπως "θολό", όχι 100% καθαρό, ενώ στο Marvels ήταν σαφέστατα ανώτερο. Γενικά πάντως είναι ωραίο κόμικ, αξίζει να διαβαστεί. 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Laz33 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 26, 2019 Member ID: 31613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 4638 Reputation: 36761 Achievement Points: 4824 Days Won: 99 With Us For: 3090 Days Status: Offline Last Seen: 19 ώρες πριν Age: 41 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 26, 2019 (Επεξεργασία) Το Marvels το έχω σταμπάρει από καιρό. Έχω ακούσει/διαβάσει πολύ καλά λόγια και περιμένω να επανεκδοθεί μέσω της συλλογής της Hachette. Είναι κι εκείνο σαν το Kingdom Come ή καλύτερο; Αν είναι σαν το KC να ξέρω να μην έχω πολλές απαιτήσεις και απογοητευτώ Επεξεργασία Οκτωβρίου 26, 2019 από Laz33 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Super Goofy 000 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 26, 2019 Member ID: 29538 Group: Members Topic Count: 5 Content Count: 161 Reputation: 886 Achievement Points: 161 Days Won: 0 With Us For: 4110 Days Status: Offline Last Seen: Φεβρουαρίου 27 Age: 32 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 26, 2019 Στα περισσότερα με έχουν καλύψει τα προηγούμενα σχόλια (όμορφο και ρεαλιστικό σκίτσο, που κουράζει όμως σε μια τόσο μεγάλη ιστορία, πρωτότυπο σενάριο που προσπαθεί να γίνει κορυφαίο αλλά αποτυγχάνει...). Γενικά έχουν ειπωθεί πολλές γνώμες εδώ για το Kingdom Come κι αυτό είναι σίγουρα θετικό. Για μένα το δυνατό σημείο της ιστορίας είναι οι προσωπικές στιγμές ανάμεσα στους χαρακτήρες. -Η σκηνή που ο Σούπερμαν συναντά επιτέλους τον Μαγώγ Spoiler και το εξαιρετικό φινάλε της σκηνής, όταν ο Μαγώγ καταρρέει από τις ενοχές του αντί να ανταλλάξουν γροθιές οι δυο τους -Κάθε συζήτηση του Σούπερμαν με τον Μπάτμαν, όπου διαγράφονται ατόφιοι οι χαρακτήρες τους -Η συζήτηση Σούπερμαν και Γουόντερ Γούμαν στο φεγγάρι, αν θυμάμαι καλά -Ο αντίπαλος-έκπληξη της τελικής μάχης του Σούπερμαν -Η επίσκεψη των τριών κορυφαίων υπερηρώων στο εστιατόριο, όπου οι σερβιτόροι ντύνονται σαν υπερήρωες Γενικά το κόμικ θα ήταν πολύ πολύ καλύτερο αν απέφευγαν τις υπερβολικές ρητορείες κι εστίαζαν περισσότερο σε παρόμοιες στιγμές. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αξίζει να διαβάζονται ξανά και ξανά οι παραπάνω στιγμές, ως αριστουργηματικά αποσπάσματα 53 λεπτά πριν, Laz33 είπε: Το Marvels το έχω σταμπάρει από καιρό. Έχω ακούσει/διαβάσει πολύ καλά λόγια και περιμένω να επανεκδοθεί μέσω της συλλογής της Hachette. Είναι κι εκείνο σαν το Kingdom Come ή καλύτερο Θα έλεγα ότι είναι λίιιγο καλύτερο, διότι βλέπουμε όλα τα γεγονότα από την οπτική γωνία ενός απλού ανθρώπου, ενός φωτογράφου που αναρωτιέται αν οι υπερήρωες όντως προστατεύουν τους ανθρώπους. Οι σκέψεις του και οι άμεσες εμπειρίες του σχετικά με τους υπερήρωες προσδίδουν μια οικειότητα στα γεγονότα και μια καλύτερη συνοχή στην ιστορία ως σύνολο 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
nikolas12 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 26, 2019 Member ID: 33354 Group: Moderator Topic Count: 553 Content Count: 4486 Reputation: 39933 Achievement Points: 2310 Days Won: 278 With Us For: 2262 Days Status: Offline Last Seen: 18 ώρες πριν Age: 29 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 26, 2019 Πριν από 1 ώρα, Laz33 είπε: Το Marvels το έχω σταμπάρει από καιρό. Έχω ακούσει/διαβάσει πολύ καλά λόγια και περιμένω να επανεκδοθεί μέσω της συλλογής της Hachette. Είναι κι εκείνο σαν το Kingdom Come ή καλύτερο; Αν είναι σαν το KC να ξέρω να μην έχω πολλές απαιτήσεις και απογοητευτώ Θα συμφωνήσω με τον @Super Goofy 000 απόλυτα, είναι καλύτερο από το Kingdom Come, γιατί βλέπουμε κάποιες ιστορικές μάχες της Marvel και πολλούς ήρωες υπό την οπτική γωνία των ανθρώπων. Γενικά στο υπερηρωικό κόμικ και τις ταινίες υπάρχει συχνά η κριτική ότι εστιάζει στους ήρωες και όχι στους απλούς ανθρώπους. Για παράδειγμα το Man of Steel ως ταινία επικρίθηκε για την τελική του μάχη, γι' αυτό και η πρώτη σκηνή στο BvS έδειχνε πως παρακολουθούσε και τι ζούσε ο απλός κόσμος κατά τη διάρκεια αυτής της μάχης. Αυτό κάνει και το Marvels δίνοντας μία καλύτερη προσέγγιση στο πως εκλαμβάνει ένας απλός άνθρωπος ή η κοινωνία τους υπερήρωες θέτοντας προβληματισμούς για τα υπερηρωικά ιδανικά. 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 26, 2019 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191058 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6581 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 26, 2019 1 hour ago, Laz33 said: Το Marvels το έχω σταμπάρει από καιρό. Έχω ακούσει/διαβάσει πολύ καλά λόγια και περιμένω να επανεκδοθεί μέσω της συλλογής της Hachette. Είναι κι εκείνο σαν το Kingdom Come ή καλύτερο; Αν είναι σαν το KC να ξέρω να μην έχω πολλές απαιτήσεις και απογοητευτώ Αιώνες καλύτερο Στην τελική ο Busiek έχει αιώνες καλύτερη πένα από τον Waid. Αυτό που δεν ξέρω όμως είναι κατά πόσο θα μπορείς να το εκτιμήσεις τώρα από τη στιγμή που δεν έχεις βιώσει τις ιστορίες του Μαρβελοσύμπαντος που επανιστορεί. Θα σου αρέσει μεν, θα περάσεις καλά, αλλά δεν θα καταλάβεις what the fuss is all about. 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Mandrake Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 26, 2019 Member ID: 1790 Group: Members Topic Count: 130 Content Count: 7538 Reputation: 29523 Achievement Points: 7876 Days Won: 29 With Us For: 6445 Days Status: Offline Last Seen: 12 ώρες πριν Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 26, 2019 Το "Marvels" ασφαλώς και είναι καλύτερο!! Κρίμα που δεν έχουμε παρά ελάχιστα δείγματα στην Ελλάδα απ' την "WildStorm" για να είχαμε την ελπίδα να δούμε κάποια στιγμή να βγαίνει κι ένα "Astro City"... Αν και πλέον το "σύμπαν" της επανεκκινήθηκε νομίζω και ενσωματώθηκε στο "The New 52", οπότε εξακολουθώ να ελπίζω μήπως γίνει κάνα θαύμα... 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
hudson Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 9, 2022 Member ID: 32406 Group: Members Topic Count: 75 Content Count: 2634 Reputation: 26471 Achievement Points: 2676 Days Won: 78 With Us For: 2562 Days Status: Offline Last Seen: 34 λεπτά πριν Age: 43 Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 9, 2022 Οπισθόφυλλο-εξώφυλλο σε μεγαλύτερη ανάλυση Μεταφέρθηκαν στην βάση. 3 1 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Rombax Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 4 Member ID: 38010 Group: Members Topic Count: 18 Content Count: 823 Reputation: 6680 Achievement Points: 896 Days Won: 3 With Us For: 1156 Days Status: Online Last Seen: 7 λεπτά πριν Age: 17 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 4 Στην αγγλικά έκδοση, στη σκηνή όπου Spoiler ο Σούπερμαν εισβάλλει στα ηνωμένα έθνη υπάρχει ένας τύπος που μιλά ελληνικά: Δεν έχετε ιδέα πόσο με μπέρδεψε αυτό όταν διάβαζα την ιστορία 3 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
nikolas12 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 4 Member ID: 33354 Group: Moderator Topic Count: 553 Content Count: 4486 Reputation: 39933 Achievement Points: 2310 Days Won: 278 With Us For: 2262 Days Status: Offline Last Seen: 18 ώρες πριν Age: 29 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 4 10 λεπτά πριν, Rombax είπε: Στην αγγλικά έκδοση, στη σκηνή όπου Απόκρυψη περιεχομένων ο Σούπερμαν εισβάλλει στα ηνωμένα έθνη υπάρχει ένας τύπος που μιλά ελληνικά: Δεν έχετε ιδέα πόσο με μπέρδεψε αυτό όταν διάβαζα την ιστορία Θα μας σκοτώκει λέει, άρα ή Κρητικός ή έγινε μετάφραση τύπου Γεια σου Καλημέρα, γεια σου Καληνότσες 1 1 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
hudson Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 4 Member ID: 32406 Group: Members Topic Count: 75 Content Count: 2634 Reputation: 26471 Achievement Points: 2676 Days Won: 78 With Us For: 2562 Days Status: Offline Last Seen: 34 λεπτά πριν Age: 43 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 4 Στην Ελληνική έκδοση αυτός ο τύπος πάντως μιλάει Ισπανικά 4 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Θοδωρής Καραπάνος Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 4 Member ID: 36975 Group: Moderator Topic Count: 74 Content Count: 3133 Reputation: 19753 Achievement Points: 3030 Days Won: 96 With Us For: 1423 Days Status: Offline Last Seen: 52 λεπτά πριν Age: 16 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 4 Αμερικάνικη έκδοση- Ελληνικά Ελληνική έκδοση- Ισπανικά I see what they did here 2 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Indian Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 5 Member ID: 20685 Group: Administrator Topic Count: 786 Content Count: 13645 Reputation: 99863 Achievement Points: 9268 Days Won: 459 With Us For: 4863 Days Status: Offline Last Seen: 40 λεπτά πριν Age: 42 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 5 17 ώρες πριν, hudson είπε: Στην Ελληνική έκδοση αυτός ο τύπος πάντως μιλάει Ισπανικά Ε, εντάξει. Μπορεί να είναι Κρητικός που να έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Βαρκελώνη! 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις