germanicus Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 22, 2007 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191063 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6583 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 22, 2007 δελεάζομαι να προσθέσω "οπότε πιάσε ένα τσιγαράκι" (και ο καθείς καταλαβαίνει ότι θέλει).... βέβαια σε αυτό το φόρουμ, ίσως να κόλλαγε "οπότε πιάσε ένα μπυρόνι" 3 ιστοριούλες του ήρωα των Carlos Sampayo (σενάριο) και José Muñoz (σκίτσο) (με τους δημιουργούς συμπρωταγωνιστές στην τελευταία που φέρει και τον τίτλο αυτής της έκδοσης). Δεν μπορώ να κάνω αντιστοίχηση με τις εκδόσεις στα γαλλικά (αν και πρωτοκυκλοφόρησε στην Ιταλία και οι δημιουργοί είναι ισπανόφωνοι) αλλά να αναφέρω ότι στη Γαλλία υπάρχουν 8 τόμοι (ο τελευταίος μόλις τον 1/06). Ένα μικρό σχόλιο. Πρώτα έγινε αυτή και μετά το Sin City του Miller. 88 χορταστικές α/μ σελιδούλες από τον Απρίλη του 90 και τη βαβέλ NOIR σε μετάφραση Γ.Σιούνας. 21χ27,5. ΥΓ 15/12/2007 κυκλοφόρησε από την Ελευθεροτυπία ο 8ος τόμος της σειράς το ΑΛΑΚ ΣΙΝΕΡ: ΥΠΟΘΕΣΗ ΗΠΑ 15 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 11, 2007 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191063 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6583 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 11, 2007 Σε μια αγγλική εγκυκλοπαίδεια που έπεσε στα χέρια μου διάβασα (και σήμερα διασταύρωσα) ότι έχει μεταφραστεί Alack Sinner ΚΑΙ στα αγγλικά... 12 τευχάκια από την Fantagraphics κάπου μεταξύ 89 με 94 υπό τον τίτλο Sinner. Εξ'όσων ξέρω, δεν έχουν σκαναριστεί ακόμα. 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GreekComicFan Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 11, 2007 Member ID: 2265 Group: Veterans Topic Count: 999 Content Count: 20072 Reputation: 117470 Achievement Points: 20162 Days Won: 336 With Us For: 6402 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10, 2021 Age: 47 Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 11, 2007 Αστα αυτά! Αρχισες ήδη διασταυρώσεις από το τουβλί που έλαβες! Σκάναρε την σελίδα που το αναφέρει, αλλιώς δεν σε πιστεύω! Υ.Γ Ούτε εγώ το βρίσκω διαθέσιμο ώς scan. Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
NetGhost Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 11, 2007 Member ID: 624 Group: Veterans Topic Count: 54 Content Count: 1159 Reputation: 752 Achievement Points: 1159 Days Won: 0 With Us For: 6542 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 13, 2008 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 11, 2007 Σε μια αγγλική εγκυκλοπαίδεια που έπεσε στα χέρια μου διάβασα (και σήμερα διασταύρωσα) ότι έχει μεταφραστεί Alack Sinner ΚΑΙ στα αγγλικά... 12 τευχάκια από την Fantagraphics κάπου μεταξύ 89 με 94 υπό τον τίτλο Sinner. Εξ'όσων ξέρω, δεν έχουν σκαναριστεί ακόμα. "Έπεσε" στα χέρια σου;;;;;;;;;;;;; Δεν είναι το τούβλο που όλοι ξέρουμε;;;;;;; Δεν έπεσε στα χέρια σου, μιας και το τοποθέτησαν εκεί και από τότε δεν το αποχαιρετίστηκες ούτε λεπτό!!!!!!!!!!!!! Μάλλον που θα κοιμήθηκες με αυτό αγκαλιά!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
KONNOS Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 6, 2008 Member ID: 3934 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 384 Reputation: 882 Achievement Points: 384 Days Won: 0 With Us For: 6256 Days Status: Offline Last Seen: Οκτωβρίου 16, 2021 Age: 40 Share Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 6, 2008 (Επεξεργασία) Είχα διαβάσει το "Υπόθεση ΗΠΑ" και μόλις πρόσφατα διάβασα κι αυτό.Γενικά ο Alack Sinner μπήκε αμέσως στην καρδιά μου.Σκληρός τυπάς αλλά συγχρόνως αρκετά συνασθηματικός. Μου άρεσαν πολύ και οι τρείς ιστορίες του τόμου.Η 1η δεν έχει κάποια ιδιαίτερη υπόθεση αλλά έχει καταπληκτική noir ατμόσφαιρα. Η 2η είναι μια κλασσική ιστορία τύπου Ρέιμοντ Τσάντλερ οπου ο ντετέκτιβ ψάχνει να βρεί μια εξαφανισμένη κοπέλα.Μου άρεσε ιδιαίτερα η σάτιρα-κριτική που έκανε στην εκκλησία και γενικά στους κολημένους ανθρώπους. Η 3η είναι πανέξυπνη ιστορία (και είναι η ιστορία της οποίας το όνομα έχει ο τόμος).Σ'αυτή την ιστορία οι Sampayo και Muñoz επισκεπτονται τον Alack Sinner στο γραφείο του και του ζητούν να τους διηγηθεί καμιά ιστορία του γιατί ξέμειναν απο ιδέες για τα κόμικς που κάνουν με τον "συνονόματο" πρωταγωνιστή τους. Καπάκι ξαναδιάβασα το "Υπόθεση ΗΠΑ".Εκεί ο Sinner είναι πιο γέρος με κόρη που περιμένει εγγόνι (αν και βλέποντας το εξώφυλλο του 7ου τόμου και απο κάποιες αναφορές στον 8ο μάλλον την ύπαρξη της κόρης την ανακάλυψε στον 7ο).Η ιστορία είναι πιο πολύπλοκη αλλά εξίσου ωραία. Επίσης να πώ οτι στο wikipedia βρήκα οτι υπάρχει και μια spin-off σειρά του Alack Sinner απο του ίδιους δημιουργούς με τίτλο Joe's Bar.Προφανώς έχει να κάνει με τον Τζό και το γνωστό μπάρ που βλέπουμε τον Άλακ να συχνάζει. Τα τεύχη: Le Bar a Joe (1981) Histoire Amicale du Bar a Joe (1987) Dans les Bars (2002) Επεξεργασία Αυγούστου 6, 2008 από kKKK 8 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 6, 2008 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191063 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6583 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 6, 2008 kKKK μια μικρή διόρθωση (γιατί μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση με το Joe Bar Team). Η σειρά που αναφέρεις στα Γαλλικά λέγεται "Le Bar à Joe" 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
mth Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 6, 2008 Member ID: 6301 Group: Members Topic Count: 4 Content Count: 53 Reputation: 167 Achievement Points: 53 Days Won: 0 With Us For: 5961 Days Status: Offline Last Seen: Ιανουαρίου 15, 2023 Age: 53 Share Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 6, 2008 πολύ καλό. θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρχει σε όλες τις βιβλιοθήκες. υπάρχει ακόμα λογικά σε βαβέλ.... 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Ion Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 16, 2008 Member ID: 2285 Group: Veterans Topic Count: 949 Content Count: 4397 Reputation: 36003 Achievement Points: 4451 Days Won: 26 With Us For: 6401 Days Status: Offline Last Seen: 1 ώρα πριν Age: 41 Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 16, 2008 Aρκετά καλό κόμικ, χωρίς να ενθουσιαστώ πάντως αλλά ούτε και να το μετανοιώσω που το διάβασα. Από τις 3 ιστορίες μου άρεσε περισσότερο η 2η ("Εκείνος του οποίου η καλοσύνη είναι απέραντη"), ακολουθούμενη από την 3η ("Η Ζωή δεν είναι κόμικς, μωρό μου") και την 1η ("Σκοτεινή Πόλη"). Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν η χαρακτηριστική στα noir αφήγηση στο πρώτο πρόσωπο με τις όποιες ειρωνείες και σαρκαστικά σχόλια, αλλά και οι πολύ έξυπνες ατάκες του Σίνερ. 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
figolfin Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 15, 2012 Member ID: 7294 Group: Veterans Topic Count: 74 Content Count: 1543 Reputation: 11759 Achievement Points: 1543 Days Won: 9 With Us For: 5862 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 9, 2018 Age: 45 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 15, 2012 Δεν μπορώ να κάνω αντιστοίχηση με τις εκδόσεις στα γαλλικά (αν και πρωτοκυκλοφόρησε στην Ιταλία και οι δημιουργοί είναι ισπανόφωνοι) Ενημερωτικά απλά, να πω ότι οι ιστορίες είναι οι εξής: Σκοτεινή πόλη -> Citta Oscura (περιοδικό Αlterlinus Νοέμβριος 1976 - Φεβρουάριος 1977) Εκείνος του οποίου η καλοσύνη είναι απέραντη -> Egli, la cui bonta e infinita (περιοδικό Alterlinus Σεπτέβριος 1975 - Νοέμβριος 1975) Η ζωή δεν είναι κόμικς, μωρό μου -> La vita non e un fumetto, baby -> (περιοδικός Alaterlinus Ιούνιος 1975 - Αύγουστος 1975) 14 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Dark Chris Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 31, 2012 Member ID: 12722 Group: Members Topic Count: 176 Content Count: 7346 Reputation: 39605 Achievement Points: 7346 Days Won: 40 With Us For: 5274 Days Status: Offline Last Seen: 18 ώρες πριν Age: 28 Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 31, 2012 (Επεξεργασία) Το διάβασα και....... Μου φάνηκε καλό, αλλά σαν να έλειπε κάτι. Οι καλύτερες ιστορίες ήταν η 2η και η 3η. Ενώ αυτή με το χαμένο κορίτσι δεν είχε κάτι ιδιαίτερα πρωτότυπο, ήταν άριστα "εκτελεσμένη", ενώ η τελευταία είχε κάτι το.... meta. Η όλη κατάσταση με τους δημιουργούς ενός κόμικ με έναν Άλακ Σίννερ να συναντούν ένα πραγματικό πρόσωπο με το όνομα αυτό και την ίδια δουλειά ήταν τουλάχιστον συναρπαστική. Η πρώτη ήταν έτσι και έτσι, έπρεπε να είναι μικρότερη. Ποια στοιχεία επηρέασαν το Sin City; Το α/μ, η πρωτοπρόσωπη αφήγηση, ο χαρακτήρας που αναφέρεται συνεχώς στην "σκοτεινή" πόλη; Λέτε να προχωρήσω στην αγορά του "Υπόθεση: ΗΠΑ"; EDIT: Δεν έγραψα τι έλειψε! Πιστεύω πως δεν υπήρχε καλός ρυθμός, δεν έβλεπες κλιμάκωση της ιστορίας με τον τρόπο που θα έπρεπε να δεις. Ή με τον τρόπο που έχω συνηθίσει εγώ (food for thought)..... Επεξεργασία Δεκεμβρίου 31, 2012 από Dark Chris 11 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 31, 2012 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191063 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6583 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 31, 2012 Λέτε να προχωρήσω στην αγορά του "Υπόθεση: ΗΠΑ"; ντσου. Είναι χειρότερο από αυτό εδώ, οπότε εάν αυτό δεν σε δελέασε, τότε.... Άστο για πολύ μετά. 9 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
The_Sandman Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 29, 2014 Member ID: 10460 Group: Veterans Topic Count: 340 Content Count: 5714 Reputation: 52881 Achievement Points: 5714 Days Won: 38 With Us For: 5627 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 30 Age: 41 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 29, 2014 Το εξώφυλλο του τόμου είναι καρεδάκι από την ιστορία "Ο συμπαθητικός κ.Γουίλσον" (σελ.13) που δημοσιεύθηκε στο τ.31 της Βαβέλ, τον Νοέμβριο του 1983. 12 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Θρηνωδός Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 27, 2015 Member ID: 30604 Group: Veterans Topic Count: 535 Content Count: 6810 Reputation: 55697 Achievement Points: 6810 Days Won: 161 With Us For: 3638 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 16, 2020 Age: 33 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 27, 2015 (Επεξεργασία) Κακό κόμικ. Πολύ κακό. Ίσως να χάνω κάτι, αλλά δεν μου άρεσε. Ότι χειρότερο έχω διαβάσει τους τελευταίους μήνες. Το σχέδιο επιτηδευμένο σουρεάλ,κουραστικό και βαρετό, το σενάριο της "Σκοτεινής Πόλης" κακοδουλεμένο και ασύνδετο, αυτό της "Εκείνου του οποίου η καλοσύνη είναι απέραντη" ελάχιστα καλύτερο από το πρώτο. Η τρίτη ιστορία ξεκίνησε χλιαρά αλλά με υποσχέσεις, άρχισα να μην βαριέμαι προς την μέση αλλά στο τέλος κατέληξαν και οι ίδιοι να μην ξέρουν τι γίνεται σε κάθε καρέ. Τα αφαιρετικά πρόσωπα που εμφανίζονταν 1-2 φορές σε κάθε δισέλιδο με σκοπό την ανάδειξη μιας καρτουνίστικης σαπίλας των αστικών αμερικανικών δρόμων θα μπορούσαν να λείπουν. Και τελείως μη σου πω. Το μόνο που κράτησα από όλο το άλμπουμ, είναι ο Σίνερ που όντως είχε μετρημένες ατάκες και ταλαιπωρημένη μεν ενδιαφέρουσα δε στάση ζωής. Δυστυχώς για μένα, δεν είναι καθόλου αρκετό για να κρατήσει το κόμικ ο πολλά βαρύς ψημένος πρώην μπασκίνας. Πάλι καλά που πλήρωσα μόνο ένα δίφραγκο για να το πάρω. Παρόλα αυτά, θα διαβάσω κάποια στιγμή την "Υπόθεση ΗΠΑ" για να τους δώσω μια ευκαιρία ακόμα. Αντιθέτως, το Billie Holiday σε ένα πρώτο ξεφύλλισμα μου άρεσε. Ίδωμεν. Edit: Αν αυτό το έργο αποτέλεσε με τον οποιοδήποτε τρόπο έμπνευση για το Sin City, καταλαβαίνω γιατί δεν το αναφέρει κανένας. Είτε από την μία πλευρά, είτε από την άλλη. Και μου φαίνεται πολύ πολύ λογικό. Επεξεργασία Οκτωβρίου 27, 2015 από Θρηνωδός 12 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Kabuki Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 27, 2015 Member ID: 5259 Group: Veterans Topic Count: 207 Content Count: 9437 Reputation: 77035 Achievement Points: 9439 Days Won: 100 With Us For: 6081 Days Status: Offline Last Seen: Χθες στις 08:38 AM Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 27, 2015 ουτε εμενα μου αρεσε το κομικ, μου φανηκε ότι ειχε σοβαρα προβλήματα ρυθμου. Προφανως το κρινω και σε σχεση με το ποιοι ειναι οι δημιουργοι - αν ηταν τιποτα αγνωστοι θα μου φαινοταν συμπαθητικο, για το διδυμο Sampayo - Munoz tο θεωρω κατω του μετριου 13 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 28, 2017 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191063 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6583 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 28, 2017 Καθόμαστε και ρωτάμε τι θα μεταφράσει ο πάσα ένας από την ευρύτερη Ευρωπαϊκή σχολή. Τζάμπα καθόμαστε. IDW, 392 σελίδες, 11 ιστορίες Alack Sinner. Το πρώτο από τα 2 τούβλα που θα βγούνε στη γλώσσα της Dame Judi Dench αντιγράφω το τι λέει η IDW για αυτό τον τόμο The first of two volumes that present for the first time in English the complete Alack Sinner comics by the Argentine-born team of artist José Muñoz and writer Carlos Sampayo. Sinner is a hard-boiled private detective whose adventures are played out to a jazz soundtrack in a noir New York from 1975 through the 2000s. The stories are imbued with a deep political conscience and present a scathing critique of corruption in society, juxtaposed with meditations on the nature of violence and exile. The authors have rearranged the stories in chronological order of the characters and events, rather than dates of first publication, providing a novel reading experience for both new fans and old. The Age of Innocence collects eleven stories: “Talkin’ with Joe,” “The Webster Case,” “The Fillmore Case,” “Viet Blues,” “In His Infinite Goodness,” “Life Ain’t a Comic Strip, Baby,” “Twinkle, Twinkle,” and “Constancio and Manolo,” “Dark City,” “Memories,” and “Encounters.” Alack Sinner is an international bestseller and between them Muñoz and Sampayo are winners of Europe’s top comics awards. καθ'ημάς, τα πλήθη θέλουν Ιζνογκούντ και Ραν Ταν Πλαν δεν πειράζει η φώτο αλιεύθηκε απ΄το φβ υγ θα μπορούσα να το είχα αναρτήσει και στο Αλακ Σινερ της Ελευθεροτυπίας. Προτιμώ όμως αυτή εδώ της Βαβέλ Πιο καλτ? ή κάτι τέτοιο. Πιο κάτι τέτοιο Όποιος δεν κατάλαβε ας πιει ένα ποτήρι αλκοόλ ακόμα. Repeat μέχρι να καταλάβει. Ή μέχρι να μην τον νοιάζει 9 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
The_Sandman Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 28, 2017 Member ID: 10460 Group: Veterans Topic Count: 340 Content Count: 5714 Reputation: 52881 Achievement Points: 5714 Days Won: 38 With Us For: 5627 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 30 Age: 41 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 28, 2017 Ολόφρεσκο Σήμερα έχουμε μελέτη 8 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
YOSHIMITSU Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 30, 2017 Member ID: 5 Group: Veterans Topic Count: 277 Content Count: 5903 Reputation: 28897 Achievement Points: 5903 Days Won: 22 With Us For: 6657 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 3, 2017 Age: 7 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 30, 2017 Εμένα πάλι δεν μου άρεσε καθόλου και δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να ολοκληρώσω την ανάγνωση του και δεν ξέρω δεν μου πρόσφερε τίποτα ούτε από σενάριο όσο πολύ περισσότερο σχεδιαστικά. Οπότε έρχομαι και αναρωτιέμαι γιατί να μην βγάλουν καλύτερα τα νέα Ιζνογκουντ και ΡανΤανΠλαν, περισσότερος κόσμος θα τα απολαύσει σε σχέση με αυτά εδώ που αρέσουν σε λίγους περίεργους τύπους σαν και τους δύο προλαλίσαντες... 8 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 30, 2017 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191063 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6583 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 30, 2017 και το Survivor, 70% τηλεθέαση είχε/έχει δώστε Survivor στο λαό για να το απολαύσει 4 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Indian Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 25, 2021 Member ID: 20685 Group: Administrator Topic Count: 786 Content Count: 13645 Reputation: 99880 Achievement Points: 9268 Days Won: 459 With Us For: 4865 Days Status: Offline Last Seen: Παρασκευή στις 10:39 PM Age: 42 Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 25, 2021 Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο αντικαταστάθηκαν με μεγαλύτερης ανάλυσης. Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις