GreekComicFan Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 25, 2007 Member ID: 2265 Group: Veterans Topic Count: 999 Content Count: 20072 Reputation: 117469 Achievement Points: 20162 Days Won: 336 With Us For: 6401 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10, 2021 Age: 47 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 25, 2007 Πως θα σας φαινότανε αν βλέπατε τον ASTERIX και τον περίγυρο του να δρα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους; Να υιοθετεί διαφορετική συμπεριφορά από αυτήν που τον έχουμε συνηθίσει; Δεν σας ρωτάω για το πως θα σας φαινόταν αν τον βλέπατε από άλλους καλλιτέχνες σχεδιασμένο, αυτό επαναλήφθηκε και αργότερα. Αυτός είναι ο κορμός του Οι Απίθανες Περιπέτειες Του Υστερίξ, ένα άλμπουμ που πολλοί καλλιτέχνες αποδίδουν τον δικό τους ιδιαίτερο φόρο τιμής στον κοντό και στον ...εύσωμο! Άλλη μια έκδοση της Μ.ΨΑΡΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε η οποία ανήκει στην Συλλογη: Μεγάλες Απομιμήσεις μαζί με τον Ρόκυ Λουκ. Ημερομηνία δεν αναγράφεται, οπότε το βάζω με κάθε επιφύλαξη στην παρούσα δεκαετία. Εγώ θυμάμαι να το πήρα το καλοκαίρι του '90, το πολύ το καλοκαίρι του '91, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ούτε τίτλος πρωτότυπου αναφέρεται, δίνεται όμως ο copyright holder (sic): Editions Vents d' Quest (1988). Άλλα στοιχεία: Μετάφραση- Γιάννης Ψαρόπουλος, Καλλιτεχνική γραφή-Διονυσια Δρουβιώτη. Το επόμενο καλοκαίρι της αγοράς αυτού του άλμπουμ, έπεσε στο μάτι μου και αντίστοιχη έκδοση για Λούκυ Λουκ .Δεν μπόρεσα να την αποκτήσω τότε, και έκτοτε δεν την ξαναβρήκα. Ακολουθούν ο σελίδες με τον ιδιότυπο πρόλογο και την καταγραφή των δημιουργών: Υ.Γ Να προσθέσω: 550 δραχμές και 52 (48+4) σελίδες, καλή εκτύπωση (εμ, εδώ δεν ταν Ναταλί, έπρεπε να δικαιολογήσουν τα φράγκα που κόστιζε!) Bedetheque 23 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 25, 2007 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191061 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6582 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 25, 2007 .... εσύ έχεις βαλθεί να μας τρελλάνεις σήμερα... τι πας και βρίσκεις..... Les invraisemblables aventures d'ISTERIX 11/1988 edit: ικάζω ότι η παρωδία που αναφέρεις θα ήταν (αν βγήκε ποτέ) μετάφραση αυτού εδώ (μέσα από τη σειρά grands pastiches) 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GreekComicFan Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 25, 2007 Member ID: 2265 Group: Veterans Topic Count: 999 Content Count: 20072 Reputation: 117469 Achievement Points: 20162 Days Won: 336 With Us For: 6401 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10, 2021 Age: 47 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 25, 2007 Μαλλον οχι, ιδιας αισθητικης με τον Υστεριξ ηταν, και ανηκε στην ιδια σειρα.Καλη φαση φαινεται και αυτο παντος! Υ.Γ :Γμτ, η μονη φορα που καταριεμαι την ωρα και την στιγμη που δεν εμαθα Γαλλικα ειναι αυτη. Αν μπορουσα να διαβασω τι λεει το site... 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 25, 2007 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191061 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6582 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 25, 2007 xm... αμυδρή πιθανότητα τότε να χρησιμοποιήσαν διαφορετικό εξώφυλλο γιατί σύμφωνα με αυτό υπήρξαν 2 τίτλοι στη σειρά Grands Pastiches της Vents d'Ouest και ήταν αυτοί οι δύο... Θα κοιτάξω μπας και βρω κάποια άλλη παρωδία Lucky Luke... 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GreekComicFan Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 25, 2007 Member ID: 2265 Group: Veterans Topic Count: 999 Content Count: 20072 Reputation: 117469 Achievement Points: 20162 Days Won: 336 With Us For: 6401 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10, 2021 Age: 47 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 25, 2007 Παιζει βεβαια να μην θυμαμαι καλα εγω, ολα παιζουν, εκδοση Λουκυ Λουκ παντως υπηρχε. 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 25, 2007 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191061 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6582 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 25, 2007 και εδώ σε αυτή τη Σουηδική σειρά τα έχει μαζί. (εδώ έχει και μερικά ακόμα βέβαια... χμ...) edit: και αν δεις στο τέλος, αναφέρει και τη Ναταλία... edit2: εδώ τα εξώφυλλα από τον Σουηδικό εκδοτικό οίκο και εδώ οι ιστορίες που έχει μέσα το εν λόγω ΛΛ. 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Bonadrug Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 25, 2007 Member ID: 1271 Group: Veterans Topic Count: 718 Content Count: 3481 Reputation: 20408 Achievement Points: 3538 Days Won: 16 With Us For: 6499 Days Status: Offline Last Seen: Σεπτεμβρίου 29 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 25, 2007 Το αντίστοιχο του Λούκυ Λουκ, λέγεται αν θυμάμαι καλά Οι περιπέτειες του Ρόκι Λουκ (και όχι του Παλούκι Λουκ ) , το έχω και μόλις διακόψω τις διακοπές μου (που δεν ξεκίνησαν ακόμα) στις 18 Ιούλη θα το κρατάω για να σας το παρουσιάσω. 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GreekComicFan Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 25, 2007 Member ID: 2265 Group: Veterans Topic Count: 999 Content Count: 20072 Reputation: 117469 Achievement Points: 20162 Days Won: 336 With Us For: 6401 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10, 2021 Age: 47 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 25, 2007 Το αντίστοιχο του Λούκυ Λουκ, λέγεται αν θυμάμαι καλά Οι περιπέτειες του Ρόκι Λουκ (και όχι του Παλούκι Λουκ ) , το έχω και μόλις διακόψω τις διακοπές μου (που δεν ξεκίνησαν ακόμα) στις 18 Ιούλη θα το κρατάω για να σας το παρουσιάσω. Τοτε πρεπει να ειναι το ιδιο! Μπορεις να μας δωσεις προς το παρον καποιες πληροφοριες; Ειναι του ιδιου εκδοτη οπως το θυμαμαι; Με το εξωφυλλο τι παιζει κ.τ.λ κ.τ.λ! 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Bonadrug Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 25, 2007 Member ID: 1271 Group: Veterans Topic Count: 718 Content Count: 3481 Reputation: 20408 Achievement Points: 3538 Days Won: 16 With Us For: 6499 Days Status: Offline Last Seen: Σεπτεμβρίου 29 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 25, 2007 Όπως ίσως δεν άφησα να γίνει κατανοητό το τεύχος ανήκει στη θερινή (sic) συλλογή μου, δηλαδή δεν το έχω στην Αθήνα. Αν θυμαμαι καλά είναι αυτό με το πράσινο εξώφυλλο και τον μηχανόβιο λουκ. 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Argail Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 26, 2007 Member ID: 1252 Group: Veterans Topic Count: 87 Content Count: 1685 Reputation: 6745 Achievement Points: 1750 Days Won: 14 With Us For: 6500 Days Status: Offline Last Seen: Πέμπτη στις 12:04 AM Age: 44 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 26, 2007 τον Υστερίξ τον έχω κι εγώ κάπου καταχωνιασμένο, το είχα ξεχάσει μέχρι τόρα που είδα το θέμα 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
DJO Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 13, 2012 Member ID: 556 Group: Veterans Topic Count: 1534 Content Count: 22474 Reputation: 121443 Achievement Points: 22479 Days Won: 791 With Us For: 6557 Days Status: Offline Last Seen: Δεκεμβρίου 31, 2020 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 13, 2012 Εικασία: Δεδομένου ότι ο Ψαρόπουλος δεν είχε βγάλει κάτι το 1989 και πως η Μαμούθ ξεκίνησε να βγάζει Asterix τον Ιούνιο του 1989, μάλλον βγήκε 1988-1989. Επειδή το Γαλλικό βγήκε Νοέμβρη του 1988, τότε μιλάμε για 1989. Any rumours? 5 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
CitizenX Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 13, 2012 Member ID: 7777 Group: Honored Topic Count: 43 Content Count: 863 Reputation: 6087 Achievement Points: 863 Days Won: 0 With Us For: 5823 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 26 Age: 47 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 13, 2012 Θυμάμαι ότι πήγαινα στο Γυμνάσιο όταν βγήκε και το είχα διαβάσει. Δεδομένου ότι τελείωσα το Λύκειο το '95 οι ημερομηνίες του Ορέστη βγαίνουν. Το τοποθετώ μεταξύ '89-'90... 7 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
DJO Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 4, 2013 Member ID: 556 Group: Veterans Topic Count: 1534 Content Count: 22474 Reputation: 121443 Achievement Points: 22479 Days Won: 791 With Us For: 6557 Days Status: Offline Last Seen: Δεκεμβρίου 31, 2020 Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 4, 2013 Αντιγράφω την κριτική από το 2-DD: Οι απίθανες περιπέτειες του Isterix Ο μακρινός, υστερικός ξάδερφος του Astérix! Με αφορμή την κυκλοφορία της ολοκαίνουριας, 35ης περιπέτειας του πιο γνωστού γαλάτη της παγκόσμιας ιστορίας - του Astérix, είπα να σας παρουσιάσω ένα μακρινό του ξάδερφο, ο οποίος, αν κρίνω από το όνομά του, πρέπει να είναι λιγάκι υστερικός. Οι περιπέτειες πάντως που ζεί σε αυτό το τεύχος-παρωδία της διάσημης σειράς των René Goscinny και Albert Uderzo είναι σίγουρα υστερικές, και θεότρελες. Ας πούμε όμως πρώτα λίγα λόγια για τον celebrity της οικογένειας. Ο Astérix λοιπόν, μαζί φυσικά με τον αχώριστο φίλο του Obelix, επιστρέφουν στο εκδοτικό προσκήνιο μετά από 8 χρόνια απουσίας και επισκέπτονται τους Πίκτους (Σκωτσέζους), όπως μαρτυράει και ο τίτλος του καινούριου album που κυκλοφόρησε στις 24 Οκτωβρίου, Astérix chez les Pictes. Με μία νέα δημιουργική ομάδα που αποτελείται από τους Jean-Yves Ferri (σενάριο) και Didier Conrad (εικονογράφηση), η σειρά που έχει πουλήσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια τεύχη παγκοσμίως και έχει μεταφραστεί σε 111 γλώσσες συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της. Στη Σκωτία λοιπόν, ο Astérix και ο Obelix θα ζήσουν όπως πάντα ξεκαρδιστικές περιπέτειες, θα φορέσουν kilt - τις αντίστοιχες σκωτσέζικες φουστανέλες, θα πιούν ουίσκι, και όπως μου είπαν οι καλά πληροφορημένοι κατάσκοποί μου θα συναντήσουν και το τέρας του Λοχ Νες ! Την κυκλοφορία του album εκμεταλλεύτηκε και το κίνημα για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας από την Αγγλία, κάτι που ασφαλώς δεν ανήκε στις προθέσεις των δημιουργών. Να λοιπόν που τα comics κάνουν και πολιτική. Ας επιστρέψουμε όμως τώρα στο μακρινό ξάδερφο του διάσημου γαλάτη, τον όχι και τόσο διάσημο κύριο Isterix, οι απίθανες περιπέτειες του οποίου κυκλοφόρησαν το 1988 σε ένα απολαυστικό one-shot τεύχος. Το τεύχος αποτελείται από πολλές μικρές ιστορίες άγνωστων γάλλων δημιουργών όπως οι Bontemps, Chanteloup, Coyote, Gégé, Grégoire, Jaap, Joop, Merezette, Mysius, Nikolaz, Papec, C. Ray, D. Ray, Rodrigue, Tournaire και Vruble, με τον Coyote να υπογράφει και το όμορφο εξώφυλλο. Στις ιστορίες αυτές, συνήθως 2 ή 3 σελίδων, οι αγαπημένοι γαλάτες όλου του κόσμου παίρνουν διάφορες ιδιότητες, από μηχανόβιοι και ινδιάνοι μέχρι αστροναύτες, ιππότες και αστυνομικοί (πού καταντήσανε αυτά τα παιδιά ?), και πρωταγωνιστούν σε θεοπάλαβες περιπέτειες που διακωμωδούν τις αυθεντικές ιστορίες του Astérix και του Obelix. Κάθε σελίδα περιέχει αρκετές αναφορές στους ήρωες του γαλατικού χωριού, αρκετοί από τους οποίους μάλιστα εμφανίζονται και ως χαρακτήρες. Εκτός από τις ιστοριούλες, το τεύχος περιέχει και ολοσέλιδες γελοιογραφίες, όπως τις πολύ καλές δύο που έχω παραθέσει από κάτω. Στην αριστερή ο Ιστερίξ εξομολογείται στον ψυχολόγο-Ιούλιο Καίσαρα ότι τον έχει κυριεύσει η εμμονή οτι είναι ανίκητος, και στη δεξιά οι ροκαμπίληδες Ιστερίξ και Οβελίξ ακούνε με νοσταλγία την Edith Piaf να τραγουδάει το "Ο λεγεωνάριός μου". Παραδόξως, οι περιπέτειες του Isterix έχουν μεταφραστεί και στα ελληνικά, με τον κοντοστούπη γαλάτη να ονομάζεται Υστερίξ. Εντάξει, όταν πρωτοείδα την πάνω δεξιά εικόνα από το οπισθόφυλλο του album, με τον Οβελίξ να κοιτάζει τσόντα γυμνός, ψόφησα στο γέλιο. Εκεί βεβαίως είναι κομμένο το καρέ, επειδή το ολόκληρο είναι ακόμη πιο... ακατάλληλο για ανηλίκους. Εγώ φυσικά έψαξα και βρήκα το αυθεντικό, και αφού γνωρίζω οτι στην εποχή μας τα ανήλικα παιδιά βλέπουν καθημερινά απείρως χειρότερα και πιο "επικίνδυνα" (από τις ειδήσεις της τρισάθλιας ελληνικής τηλεόρασης μέχρι την υπεραφθονία πορνό του internet), την παραθέτω. 12 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GreekComicFan Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 5, 2013 Member ID: 2265 Group: Veterans Topic Count: 999 Content Count: 20072 Reputation: 117469 Achievement Points: 20162 Days Won: 336 With Us For: 6401 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10, 2021 Age: 47 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 5, 2013 (Επεξεργασία) Εικασία: Δεδομένου ότι ο Ψαρόπουλος δεν είχε βγάλει κάτι το 1989 και πως η Μαμούθ ξεκίνησε να βγάζει Asterix τον Ιούνιο του 1989, μάλλον βγήκε 1988-1989. Επειδή το Γαλλικό βγήκε Νοέμβρη του 1988, τότε μιλάμε για 1989. Any rumours? Τώρα τα είδα αυτά. No rumours. Καλοκαίρι του '90 το πήρα και ξέρω πως μόλις είχε βγει. Ακόμα και αν δεν ήξερα πότε βγήκε και το πήρα, ο συλλογισμός σου δείχνει κάπως μπερδεμένος για να τον υιοθετούσα. Από την μια λες πως δεν έβγαλε κάτι το '89 ο Ψαρόπουλος και από την άλλη λες πως επειδή βγήκε το 1988 στην Γαλλία, άρα πρέπει να βγήκε το 1989 σε εμάς. Το τεύχος κυκλοφόρησε αφότου είχε ήδη διανύσει ένα χρόνο κυκλοφορίας το Αστερίξ από την Μαμούθ. Γενικά, μετά από το Αστερίξ στις Ινδίες που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1987, ο Ψαρόπουλος έδειχνε να είχε χαθεί, μέχρι που έσκασαν μύτη αυτά το αλμπουμάκια. Θυμάμαι ότι πήγαινα στο Γυμνάσιο όταν βγήκε και το είχα διαβάσει. Δεδομένου ότι τελείωσα το Λύκειο το '95 οι ημερομηνίες του Ορέστη βγαίνουν. Το τοποθετώ μεταξύ '89-'90... Και εγώ Γυμνάσιο πήγαινα όταν βγήκε, συνομήλικε. Επεξεργασία Νοεμβρίου 5, 2013 από GreekComicFan 9 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Ion Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 28, 2015 Member ID: 2285 Group: Veterans Topic Count: 949 Content Count: 4397 Reputation: 36003 Achievement Points: 4451 Days Won: 26 With Us For: 6400 Days Status: Offline Last Seen: 23 ώρες πριν Age: 41 Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 28, 2015 Προφανώς ο σκοπός αυτής της έκδοσης είναι περισσότερο φόρος τιμής στους ήρωες των Goscinny - Uderzo, λίγες όμως ιστορίες είναι πραγματικά αστείες. Έχει ενδιαφέρον πάντως που οι γνωστοί μας Γαλάτες εμφανίζονται σε ένα σωρό παραλλαγές (ροκάδες, κατάσκοποι, αστροναύτες κλπ), ενώ έχει πλάκα και το πώς αλλάζουν τα ονόματα των υπόλοιπων Γαλατών ανάλογα με την περίσταση (μόνο του Υστερίξ παραμένει ίδιο σε όλες τις ιστορίες). Δεν είναι ό,τι καλύτερο έχω διαβάσει, αλλά είναι σημαντικό συμπλήρωμα στη σειρά Αστερίξ. 15 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
albert Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 15, 2021 Member ID: 30583 Group: Members Topic Count: 195 Content Count: 2444 Reputation: 18655 Achievement Points: 2663 Days Won: 33 With Us For: 3644 Days Status: Offline Last Seen: 1 ώρα πριν Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 15, 2021 Εξωφυλλα τευχους με καλυτερη αναλυση Μεταφέρθηκαν στην βάση. 3 2 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις