ramirez Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 18, 2013 Member ID: 2298 Group: Members Topic Count: 1794 Content Count: 5311 Reputation: 35528 Achievement Points: 5320 Days Won: 14 With Us For: 6398 Days Status: Offline Last Seen: Τρίτη στις 10:35 PM Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 18, 2013 (Επεξεργασία) Τα ντοκιμαντέρ με ζώα είναι εδώ και χρόνια μέρος της τηλεοπτικής μας ζωής, και με πολύ μεγάλη επιτυχία. Στη συγκεκριμένη ιστορία πάντως μια φάλαινα αντιτίθεται με κάθε τρόπο στην εκμετάλλευση της χλωρίδας και πανίδας της Γης από κάθε εταιρεία και κάθε Greenpeace, και δεν έχει κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσει βία για να το κάνει σαφές. Επειδή όμως ως γνωστόν "είναι πολλά τα λεφτά Άρη", μια πολυεθνική εταιρεία προσλαμβάνει έναν αδίστακτο μισθοφόρο για να αφανίσει τον ταραχοποιό που χαλάει την πιάτσα. Leading character: ΟΛΓΑ Όλγα η Όρκα (OK δεν είναι όρκα αλλά κάνει ρίμα), τσαμπουκαλού, αθυρόστομη, άσος στις πολεμικές τέχνες και στη χρήση βαρύ οπλισμού. Έτοιμη να παλέψει για τα πιστεύω της μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματος της. Main villain: ΜΑΚΗΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ Μισθοφόρος, ένα τομάρι ικανό να πουλήσει και τη μάνα του για τα φράγκα. Ραδιούργος, σαδιστής, δολοπλόκος, ως άλλος Κάπταιν Άχαμπ δε σταματάει μπροστά σε οποιαδήποτε υλική ή ανθρώπινη απώλεια, μέχρι την καταστροφή του δικού του Μόμπι Ντικ. Μια συμπαθητική κωμική ιστορία από το Γιάννη Τζαβέλλα σε ένα αυτοτελές άλμπουμ. Ικανοποιητική ροή στο σενάριο που κάνει το κόμικ ευκολοδιάβαστο, σπιρτόζικοι διάλογοι, αν και θέλει αρκετή δουλειά ακόμη στο σκίτσο. Ίσως θα έπρεπε να το είχε βγάλει ως φανζίν σε κανένα Comicdom και ανάλογες εκθέσεις βιβλίων ώστε να είχε συγκρατηθεί και η υψηλή τιμή του (7 € λιανική)... Επεξεργασία Απριλίου 5, 2013 από ramirez 26 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
tik Δημοσιεύτηκε Απριλίου 4, 2013 Member ID: 25133 Group: Veterans Topic Count: 281 Content Count: 6474 Reputation: 63948 Achievement Points: 6540 Days Won: 44 With Us For: 4589 Days Status: Offline Last Seen: 3 ώρες πριν Age: 48 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 4, 2013 Το διάβασα κι εγώ, ωραίο ήτανε. Το σχέδιο είναι λίγο αδρό, αντεργκράουντ να το πω; Δε με χάλασε. Η ιστορία μου άρεσε. Μου άρεσε που ηταν πολιτική, χωρίς όμως φανφάρες και δοσμένη με χιούμορ. Ή μάλλον με αρκετές φανφάρες οι οποίες όμως με τον τρόπο που εντάσσονται στην πλοκή και με το παράδοξο σκηνικό (πχ η Όλγα κρατάει πιστόλι με το πτερύγιο ή παίζει πιάνο στο βυθό) ανατρέπονται. Και το εξώφυλλο μου άρεσε πολύ. 8 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Melandros Δημοσιεύτηκε Απριλίου 4, 2013 Member ID: 4830 Group: Veterans Topic Count: 480 Content Count: 2663 Reputation: 16116 Achievement Points: 2665 Days Won: 3 With Us For: 6128 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10 Age: 46 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 4, 2013 Ναι, τα έσπασε! συμφωνώ και εγώ! 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Melandros Δημοσιεύτηκε Απριλίου 4, 2013 Member ID: 4830 Group: Veterans Topic Count: 480 Content Count: 2663 Reputation: 16116 Achievement Points: 2665 Days Won: 3 With Us For: 6128 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10 Age: 46 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 4, 2013 Ααα... και έχει και isbn, άρα "αυτοέκδοση", αλλά νόμιμη.. 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
CitizenX Δημοσιεύτηκε Μαίου 24, 2013 Member ID: 7777 Group: Honored Topic Count: 43 Content Count: 863 Reputation: 6087 Achievement Points: 863 Days Won: 0 With Us For: 5822 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 26 Age: 47 Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 24, 2013 Αυτό που με τράβηξε περισσότερο στη συγκεκριμένη έκδοση είναι η αισθητική της. Από το εξώφυλλο και το format μέχρι το ασπρόμαυρο εσωτερικό με το ιδιαίτερο σκίτσο, μου θύμισε ελληνικά άλμπουμ των δεκαετιών '80-'90. Και για τα δικά μου γούστα αυτό είναι κάτι καλό (αν και στους νεώτερους αναγνώστες δεν νομίζω να λέει κάτι αυτό). Επί της ουσίας: Σεναριακά η ιστορία κερδίζει με την πολιτικοποιημένη και σουρεαλιστική της προσέγγιση (εξαιρετική η εμφάνιση του Μάκη Μυστήριου). Θα ήθελα λίγο περισσότερη έμπνευση στους διαλόγους (κυρίως στις ατάκες) έτσι ώστε να μπορούσε να αναδειχθεί καλύτερα η σεναριακή ιδέα και να γίνει πιο απολαυστική η ανάγνωση. Χωρίς να έχω να πω κάτι κακό για το σενάριο, δεν βρήκα αυτό το "κάτι" που θα το "απογείωνε", ενώ φαίνονταν πως θα μπορούσε να υπάρχει. Αντίθετα, ο τομέας της εικονογράφισης εμφανίζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η συνολική αισθητική της σχεδιαστικής του γραμμής παραπέμπει στους "μεγάλους" των undergound (αμερικανικών κυρίως) comix γεγονός που δένει με το "καμμένο" σενάριο. Βρώμικη γραμμή, έντονο μελάνι και σχεδιαστικές ατέλειες συνυπάρχουν με κάποια εξαιρετικά σχεδιασμένα καρέ. Οι ρυθμοί της αφήγησης είναι σωστοί, η ιστορία ρέει ομαλά με σωστό (τις περισσότερε φορές) καδράρισμα και προσωπικά απόλαυσα κάποια όμορφα, "κλειστοφοβικά" πλάνα. Στο σύνολο, έχουμε μια πολύ αξιόλογη πρώτη εμφάνιση η οποία σίγουρα σηκώνει βελτιώσεις (αλίμονο!) αλλά ταυτόχρονα αφήνει πολλές υποσχέσεις για το ταλέντο του δημιουργού. Τα λεφτά του τα αξίζει καθώς η ποιότητα της έκδοσης είναι άριστη και αν και δεν απευθύνεται σε όλους, οι άνω των 30 επίβάλλεται να το τσεκάρουν. Αυτά! 11 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Kabuki Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 22, 2014 Member ID: 5259 Group: Veterans Topic Count: 207 Content Count: 9437 Reputation: 77034 Achievement Points: 9439 Days Won: 100 With Us For: 6080 Days Status: Offline Last Seen: Οκτωβρίου 30 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 22, 2014 αν δεν ήμουν μέλος αυτου εδω του φορουμ, δε θα ασχολούμουν με την Ολγα και θα χανα αυτό το πανέξυπνο ελληνικό κόμικ διαμαντακι! το σχέδιο είναι συμπαθέστατο,αμερικάνικης underground σχολής που του ταιριάζει απόλυτα. Επιτηδευμένα βρωμικο σκίτσο, σπιντάτος ρυθμος.. σίγουρα θα μπορούσε να ναι και μεγαλύτερο, αλλά τι να κάνουμε! δεν περίμενα ότι ένα κόμικ με "οικολογικό θέμα" θα μου κινήσει το ενδιαφέρον, αλλά η Ολγα είναι πολλά παραπάνω απ' αυτο. Ειναι μια εξυπνη παρωδία που μου κατσε πολύ καλά! κρίμα που ο Τζαβελλας δεν έχει βγάλει άλλο κόμικ... συστηνεται! 13 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
kwtsos Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 23, 2014 Member ID: 25002 Group: Veterans Topic Count: 158 Content Count: 2118 Reputation: 21753 Achievement Points: 2118 Days Won: 3 With Us For: 4608 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 21, 2020 Age: 32 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 23, 2014 Λοιπον δεν περιμενα ουτε και γω οτι θα μου αρεσε το συγκεκριμενο κομικ. Ηταν ομως πολυ καλο. Μου αρεσε το underground σκιτσο αλλα και η ιστορια. Πολυ εξυπνο σαν ιδεα. Δεν ηταν ακριβως πολιτικο , καθως δεν εκανε κυρηγμα αλλα σατιριζε τις προθεσεις και τις πραξεις διαφορων επιχειρησεων με πεδιο δρασης την "οικολογια" και επισης παρουσιαζε διαφορες απο τις "επαναστατικες πρακτικες" μεσα απο ενα χιουμοριστικο πρισμα. Σιγουρα αξιζει μια αναγνωση , ιδιαιτερα απο οσους ειναι σε θεση να αντιληφθουν την σατιρα του 8 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις