tik Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 31, 2012 Member ID: 25133 Group: Veterans Topic Count: 281 Content Count: 6495 Reputation: 64193 Achievement Points: 6561 Days Won: 45 With Us For: 4700 Days Status: Offline Last Seen: Τετάρτη στις 08:40 PM Age: 48 Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 31, 2012 Αν και έκανα δυο ξεχωριστά θεματάκια στην ενότητα άρθρα έκτος GC όπου ανέβασα δυο αρθράκια από το εν λόγω περιοδικό, αποφάσισα να ανοίξω κι αυτό το νοσταλγικό θεματάκι γιατί το συγκεκριμένο τεύχος που εξετάζω είχε μερικά ακόμη κομικσοπραγματάκια. Τον Πολυχώρο άρτου και θεαμάτων Μύλο της Θεσσαλονίκης πιθανώς θα τον γνωρίζουν αρκετοί από εσάς. Τη δεκαετία του ’90 που ήταν και η ένδοξη περίοδός του αποτελούσε μια πρωτοποριακή και πλήρη πρόταση για πολιτιστική έξοδο, αλλά και διασκέδαση. Την ίδια περίοδο ο Μύλος κυκλοφορούσε ένα freepress έντυπο (επίσης ένδοξα χρόνια για το freepress στη Θεσσαλονίκη) το οποίο παρουσίαζε τις εκδηλώσεις του χώρου, αλλά στην ύλη του υπήρχαν και ποικίλα άλλα θέματα. Το έντυπο αυτό αρχικά ονομαζόταν στον Μύλο (με υπέρτιτλο τον τρέχοντα μήνα) ενώ αργότερα μετονομάστηκε αν δεν κάνω λάθος σε funΖΕΙΝ (μπορεί να έγινε και το αντίστροφο). Το υπό εξέταση τεύχος είναι το #31, του Καλοκαιριού του 1995. Σε αυτό βρίσκουμε: Εξώφυλλο από τον κ. Μάνο Παπανικολάου Ένα αρθράκι για τα κόμικς από τον Τάσο Αποστολίδη, με αφορμή την Γ΄ Πανελλήνια Έκθεση Κόμικς στο Μύλο. Μια διαφήμιση για την παραπάνω έκθεση Μια παρουσίαση του Frank Miller από τους Θοδωρή και Λευτέρη Ταρλαντέζο Και τέλος, ένα ημιλογοτεχνικό κείμενο του Λάζαρου Κατσιά κοσμημένο με σχέδια των Μπότσου και Μπιλάλη. Γενικά το τευχάκι αυτό μου θύμισε τα παλιά καλά χρόνια (thosewerethedays). Τις δικές μου φυσικά. Αφού το παρόν είναι το ωραίο παρελθόν κάποιου άλλου. 15
tryfev Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 1, 2013 Member ID: 11531 Group: Members Topic Count: 34 Content Count: 4674 Reputation: 36037 Achievement Points: 4674 Days Won: 34 With Us For: 5607 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 1, 2020 Age: 78 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 1, 2013 Φίλε tik ευχαριστούμε για την όμορφη παρουσίαση αυτού τού άγνωστου -σ' εμένα- αλλά ενδιαφέροντος περιοδικού, που ήταν, όπως φαίνεται, ένα ακόμη ενδιαφέρον δείγμα τού τι μπορεί να κάνει το μεράκι κάποιων ανθρώπων. ΄Οσο για το παρελθόν, αυτοί που το υποτιμούν αδικούν το παρόν και το μέλλον. Εμάς τους μεγαλύτερους -απ' όσα γράφεις φαίνεται ότι έχεις περάσει την εφηβεία ενώ εγώ, ως γνωστόν, ανήκω στην τρίτη ηλικία- βαρύνει η υποχρέωση να το θυμίζουμε. Καλή χρονιά. 6
tik Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 8, 2013 Member ID: 25133 Group: Veterans Topic Count: 281 Content Count: 6495 Reputation: 64193 Achievement Points: 6561 Days Won: 45 With Us For: 4700 Days Status: Offline Last Seen: Τετάρτη στις 08:40 PM Age: 48 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 8, 2013 (Επεξεργασία) Σήμερα ξέθαψα ένα ακόμη τεύχος από το 1993. Μια συνέντυξη και ένα υπογεγραμμένο σκίτσο από τον Alex Varenne. Επεξεργασία Ιανουαρίου 8, 2013 από tik 7
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις