Ion Δημοσιεύτηκε Μαίου 25, 2007 Member ID: 2285 Group: Veterans Topic Count: 949 Content Count: 4397 Reputation: 36003 Achievement Points: 4451 Days Won: 26 With Us For: 6400 Days Status: Offline Last Seen: 14 ώρες πριν Age: 41 Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 25, 2007 Οι περιπέτειες των Μπλέικ και Μόρτιμερ είναι λίγο πολύ γνωστές σε όλους τους φίλους των Bande Dessinee, και όχι μόνο. Δεν πρέπει να είναι και πολλοί όμως αυτοί που γνωρίζουν τις Περιπέτειες του Φίλιπ και του Φράνσις, μια παρωδία των ηρώων που δημιούργησε ο Ε. P. Jacobs. To πρώτο τεύχος μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε στη χώρα μας από την MΑΜΟΥΘΚΟΜΙΞ τον Αύγουστο του 2006, με τον τίτλο "Η Αυτοκρατορία Απειλείται". Η ιστορία δημιουργήθηκε το 2005 σε σενάριο του Pierre Veys, σχέδιο του Nicolas Barral και χρωματισμό του Philippe de la Fuente. Περίληψη 1ου τεύχους: Εδώ και μερικές εβδομάδες, παράδοξα φαινόμενα συνταράσσουν την καρδιά της βρεταννικής αυτοκρατορίας. Το Λονδίνο ζει τραγικές ώρες: οι γυναίκες ξεσηκώνονται και κάνουν εντυπωσιακές πράξεις για να απελευθερωθούν από το ζυγό της κυριαρχίας των αρσενικών... Έτσι, γίνεται αντιληπτό ότι η σταθερότητα της αγγλικής κοινωνίας εξαρτάται απολύτως από την αυστηρή πειθαρχία που εκείνες σέβονταν ως τότε. Αυτή η αλλαγή συμπεριφοράς, είναι προάγγελος μιας καταστροφής χωρίς προηγούμενο; Από πού προέρχεται αυτή η φοβερή απειλή; Ποιον συμφέρει η υπονόμευση των θεμελίων αυτού του λαμπρού πολιτισμού; Η αποστολή των ζωηρών ηρώων μας, του Φίλιπ και του Φράνσις, θα είναι να βρουν όλες τις απαντήσεις σ' αυτά τα τρομακτικά και ανελέητα ερωτήματα. Όπως καταλαβαίνετε, αν και η ιστορία εμπεριέχει στοιχεία περιπέτειας και επιστημονικής φαντασίας, στην ουσία πρόκειται για χιούμορ και παρωδία των δύο δημοφιλών ηρώων, με έναν τρόπο μοναδικό. Ευχαριστούμε για το εξώφυλλο τον AndreasD. Στην Γαλλία έχουν κυκλοφορήσει 3 τόμοι 1. Menaces sur l'Empire 04/2005 2. Le Piège machiavélique 03/2011 3. S.O.S. Météo 09/2014 Bedetheque 18 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
KONNOS Δημοσιεύτηκε Απριλίου 28, 2008 Member ID: 3934 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 384 Reputation: 882 Achievement Points: 384 Days Won: 0 With Us For: 6255 Days Status: Offline Last Seen: Οκτωβρίου 16, 2021 Age: 40 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 28, 2008 Το έχει πάρει το μάτι μου και νομιζα οτι ήταν Μπλέικ και Μόρτιμερ. 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
AndreasD Δημοσιεύτηκε Απριλίου 28, 2008 Member ID: 1991 Group: Veterans Topic Count: 397 Content Count: 4996 Reputation: 25200 Achievement Points: 4996 Days Won: 42 With Us For: 6428 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 10, 2021 Age: 56 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 28, 2008 Τελικά, το "Μπλεικ & Μορτιμερ" πρέπει να θεωρείται πολύ σημαντικό κόμικ στο εξωτερικό. Μόνο τις παραφράσεις του εξωφύλλου "Η κίτρινη σφραγίδα" να δεί κανείς, το καταλαβαίνει.... 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
fantomblot12 Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 11, 2009 Member ID: 6145 Group: Members Topic Count: 1 Content Count: 77 Reputation: 278 Achievement Points: 77 Days Won: 0 With Us For: 5981 Days Status: Offline Last Seen: Σεπτεμβρίου 21 Age: 38 Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 11, 2009 Ώρες ώρες είναι πραγματικά να απορείς με την ΜΑΜΟΥΘ. Αντί να εστιάσει στην αυθεντική σειρά Οι περιπέτειες των Μπλέικ και Μόρτιμερ -τεύχος της οποίας έχει να κυκλοφορήσει από τις αρχές του 2005- και να δημοσιεύσει επιτέλους Το μυστικό του ξιφία, προχώρησε στην έκδοση της παρωδίας της σειράς, η οποία δεν έχει να προσφέρει και κάτι το ιδιαίτερο. Πραγματικά ακατανόητη κίνηση... 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
lemmy Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 12, 2011 Member ID: 10962 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 218 Reputation: 1014 Achievement Points: 273 Days Won: 0 With Us For: 5578 Days Status: Offline Last Seen: Οκτωβρίου 10 Age: 41 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 12, 2011 γιατί ακατανόητη κίνηση; η ιστορία προκαλεί απίστευτο γέλιο 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
φλοκ Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 28, 2014 Member ID: 26001 Group: Veterans Topic Count: 99 Content Count: 7184 Reputation: 86228 Achievement Points: 7204 Days Won: 165 With Us For: 4422 Days Status: Offline Last Seen: 4 ώρες πριν Age: 58 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 28, 2014 Πολύ πετυχημένη παρωδία των αγαπημενων μου Μπλεηκ και Μορτιμερ . Καλό χιούμορ ,γέλιο και ανελέητη σάτυρα της Βρετανικής άρχουσας τάξης και κοινωνίας . Πολύ καλό !!! 13 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 7, 2014 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191059 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6581 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 7, 2014 Όταν το είχα πρωτοδιαβάσει, είχα μείνει με αρνητικά αισθήματα Προφανώς, όπως πολλοί άλλοι φαντάζομαι, νόμισα ότι είχα τσιμπήσει ένα καινούργιο τόμο των Μπλέηκ και Μόρτιμερ. Ως εκ τούτου ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για εμένα ο χιουμοριστικός τόνος του κόμικ. Με αυτά και με τα άλλα τον είχα αφήσει στην άκρη Συνεχίζοντας σήμερα την προσπάθεια να καταγράψω εδώ τη συλλογή μου και να βάλω μια τάξη στο τι εντέλει έχω και τι μου λείπει, ξαναέπεσα μπροστά του Και έπεσα στο τυπικό (δικό μου έστω) λάθος όταν τακτοποιώ τα κόμικ μου, να κάτσω να το ξαναδιαβάσω (κάπως έτσι δεν γίνεται βέβαια ποτέ δουλειά ). Λοιπόν. Πλάκα έχει Και όχι μόνο έχει πλάκα, αλλά μάλλον το βρήκα καλύτερο και από τα διάφορα Μπλέηκ και Μόρτιμερ που ποτέ δεν μου έκαναν το τρελό μπίου (με εξαίρεση τα αμετάφραστα στην Ελλάδα 30 αργύρια). Ίσως να ευθύνεται το ότι παρωδούν πράγματα που δεν μου αρέσουν στα Μ&Μ (λχ ο βαρετά πανταχού παρών κακός Ορλικ). Δεν είναι κάτι το φοβερό και τρομερό, αλλά δεν είναι κακό. Είναι αστείο κόμικ, αλλά μάλλον θα πρέπει κάποιος να έχει διαβάσει τα Μ&Μ για να κατανοήσει το τι παρωδούν 22 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
DJO Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 13, 2014 Member ID: 556 Group: Veterans Topic Count: 1534 Content Count: 22474 Reputation: 121443 Achievement Points: 22479 Days Won: 791 With Us For: 6557 Days Status: Offline Last Seen: Δεκεμβρίου 31, 2020 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 13, 2014 Αυτό το... πράμα συνεχίζεται στη Γαλλία: 2. Le Piège machiavélique (3/2011) 3. S.O.S. Météo (9/2014) Ευτυχώς δε συνεχίστηκε εδώ. Περιττή κυκλοφορία, η οποία βγήκε τότε που βγαίναν ακόμα σχετικά σύντομα τα Μ&Μ. Τώρα καλύτερα να συνεχίσουν το ίδιο το Μ&Μ. 11 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
φλοκ Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 13, 2014 Member ID: 26001 Group: Veterans Topic Count: 99 Content Count: 7184 Reputation: 86228 Achievement Points: 7204 Days Won: 165 With Us For: 4422 Days Status: Offline Last Seen: 4 ώρες πριν Age: 58 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 13, 2014 Oχι και πράμα φίλε Ορέστη !!! Νομιζω είναι αρκετά πετυχημένη σάτιρα ,πανω σ αυτήν την εξαιρετική σειρά ,με καλό χιούμορ ή έστω ανεκτό . Βέβαια το γούστο του καθενα μας είναι διαφορετικό και αυτό που σε μενα φαίνεται ωραίο σε άλλους μπορεί να μη λεει τίποτα . Αλλα πραγματικά πιστευω οτι το μοναδικό τευχος που κυκλοφόρησε στη χώρα μας (δεν ξερω για τα άλλα δυο) ειναι τουλαχιστον αξιοπρεπές . 12 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
totally_wired Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 28, 2016 Member ID: 29811 Group: Members Topic Count: 99 Content Count: 2130 Reputation: 23478 Achievement Points: 2130 Days Won: 7 With Us For: 3988 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 16, 2023 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 28, 2016 (Επεξεργασία) Λοιπόν το βρήκα εξαιρετικό. Έχει ένα ελαφρά κάφρικο χιούμορ που με τρελαίνει και μ' αρέσει πάρα πολύ. Παίζει με κάθε είδους κλισέ επάνω στο κόμικ και επάνω στην αγγλική κουλτούρα ενώ κοροϊδεύει ελαφρώς και τους Γάλλους. Το σχέδιο είναι ισάξιο της κανονικής σειράς. Θα έλεγα πως αξίζει ακόμα και χωρίς να έχει διαβάσει κανείς τα Μ&Μ. Επεξεργασία Ιανουαρίου 28, 2016 από totally_wired 14 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Επιθεωρητής Le Pit Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 28, 2016 Member ID: 18683 Group: Honored Topic Count: 21 Content Count: 1663 Reputation: 13505 Achievement Points: 1663 Days Won: 4 With Us For: 4904 Days Status: Offline Last Seen: Σεπτεμβρίου 12, 2023 Age: 104 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 28, 2016 Χεχε, τώρα μου κινήσατε το ενδιαφέρον, το είχα δει τυχαία σε βιβλιοπωλείο ,άλλα δεν είχα καταλάβει τι ακριβώς είναι, νόμιζα ότι ήταν ιστορίες των Μ&Μ κάποιων άλλων δημιουργών που έχουν "κλέψει" τους 2 ήρωες και παράφρασαν τα ονόματα για να μην έχουν θέμα με τα πνευματικά δικαιώματα. Τώρα επειδή έχω διαβάσδει πολλές φορές τις ιστορίες του Τζακομπς, πιστεύω ότι ιθα μπορούσα να γελάσω με την παρωδία! Το στοιχείο του αιώνιου εχθρού Ολρικ που πάντα ξαναζωντανεύει είναι από τα στοιχεία που με ξενέρωναν κι εμένα στο κλασικο bd που γενικά είχε αρκετά ρεαλιστική πλοκή. Ένα άλλο αρνητικό στοιχείο ήταν η έντονη απουσία γυναικών (καθώς οι δύο ήρωες είναι και συγκάτοικοι συν τοις αλλοις,δεν ξέρω τι εννοούσε ο ποιητής με αυτό), εντάξει δεν είπαμε να είναι σε στυλ Μίλο Μανάρα, άλλα όλες οι γυναίκες ήταν στις κουζίνες τους? Ενώ οι συννεχιστές για λόγους εμπορικότητας αρχισαν να παίζουν μπάλα το στοιχείο αμαζόνα και γυναικείο κορμί που και αυτό με ξένισε γιατί παραξέφυγαν από το κλασικό και θύμισε Τζέημς Μποντ. Τα πιο ισορροπημενα για μένα ήταν το διαβολική παγίδα που είχε την αγγλίδα ξανθιά πυργοδέσποινα και το υπόθεση Φρανσίς Μπλέικ των Benoit και van haum (νομίζω) που είχε πάλι τη γυναίκα πράκτορα,χωρίς όμως να είναι πολύ ΄σεξι και να αλλοιώνει το ύφος του μη ερωτικού κόμικ που απευθύνεται και σε παιδιά. Ελπίζω η παρωδία να παίζει με όλα αυτα! 9 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Laz33 Δημοσιεύτηκε Μαίου 15, 2017 Member ID: 31613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 4639 Reputation: 36779 Achievement Points: 4825 Days Won: 99 With Us For: 3090 Days Status: Online Last Seen: 4 λεπτά πριν Age: 41 Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 15, 2017 Μ΄αρέσει πολύ η σειρά Μπλέικ και Μόρτιμερ και είχα περιέργεια να διαβάσω και αυτήν την παρωδία.Είναι γραμμένο απ΄τους δημιουργούς του Baker Street, το καταλαβαίνεις εξάλλου κι απ΄το σχέδιο.Τα Baker Street βέβαια δεν μ΄άρεσαν ιδιαίτερα αλλά αυτό ήταν αρκετά καλό.Σατίριζε τα κιλά του Μόρτιμερ, τον "καθωσπρεπισμό" του Μπλέικ, τη φαλλοκρατική κοινωνία των 50΄s, το τηλεκεφαλοσκόπιο του Σέπτιμους και γενικά την παραεπιστήμη που συναντάμε στα Μ&Μ.Όλα αυτά όμως με σεβασμό και χωρίς να προσβάλει τη σειρά και τους χαρακτήρες του Jacobs.Θα ήθελα να διαβάσω και τα υπόλοιπα.Η ΜΑΜΟΥΘ δεν παίζει να τα βγάλει (εδώ σταμάτησε τα Μπλέικ και Μόρτιμερ), αλλά ίσως βγουν στα αγγλικά κάποτε. 9 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Loss Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 30, 2021 Member ID: 32289 Group: Moderator Topic Count: 42 Content Count: 336 Reputation: 2193 Achievement Points: 254 Days Won: 9 With Us For: 2598 Days Status: Offline Last Seen: 22 ώρες πριν Age: 23 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 30, 2021 Αντικαταστάθηκε το εξώφυλλο του τεύχους σε μεγαλύτερη ανάλυση και προστέθηκε το οπισθόφυλλό του. 4 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Argail Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 6, 2023 Member ID: 1252 Group: Veterans Topic Count: 87 Content Count: 1685 Reputation: 6745 Achievement Points: 1750 Days Won: 14 With Us For: 6500 Days Status: Offline Last Seen: Πέμπτη στις 12:04 AM Age: 44 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 6, 2023 Αποφάσισα κι εγώ να το διαβάσω μετά από καιρό που το έχω στην κατοχή μου και αφού έχω διαβάσει και καμια 10ρια Μπλεικ και Μορτιμερ. Εντάξει δεν είναι κακό αλλά δεν είναι και κανένα διαμάντι, οκ κάνει σάτιρα και σε μερικά σημεία αρκετά επιτυχημένη αλλά τίποτα το ξεκαρδιστικό για εμένα, δεν θα στεναχωρηθώ που δεν συνέχισε στην Ελλάδα. 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Manitou Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 6, 2023 Member ID: 2322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 4814 Reputation: 37754 Achievement Points: 4887 Days Won: 105 With Us For: 6396 Days Status: Offline Last Seen: 30 λεπτά πριν Age: 45 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 6, 2023 Ενδιαφέρον. Ευχαριστώ @ Argail που το έφερες στην επιφάνεια. Ξέρει κανείς που μπορεί να κυκλοφορεί να τσιμπήσω ένα? Edit: Το βρήκα ήδη 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις