leonidio Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 29, 2012 Member ID: 12189 Group: Veterans Topic Count: 848 Content Count: 3050 Reputation: 41821 Achievement Points: 3061 Days Won: 28 With Us For: 5375 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 22 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 29, 2012 Μάλλον σήμερα, 29 Φλεβάρη του δίσεκτου 2012 κυκλοφόρησε μετά από σημαντική αναμονή το δεύτερο μέρος των περιπετειών του Σκοτεινού Ιππότη δια χειρός Frank MIller, σε συνέχεια του "Ο Σκοτεινός Ιππότης Επιστρέφει". Όσοι έχετε διαβάσει το πρώτο μέρος, ξέρετε περίπου τι ακολουθεί, όσο για τους υπόλοιπους, ας διαβάσουν τον πρώτο τόμο και μετά ας στραφούν εδώ, επειδή το έργο, αν και αυτοτελές, διαδραματίζεται μετά τα γεγονότα του πρώτου τόμου. Για όσους δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, η ιστορία αφηγείται ουσιαστικά την εκδίκηση που επιχειρεί να πάρει ο Σκοτεινός Ιππότης εναντίον των εχθρών του, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ένα απολυταρχικό αμερικανικό κράτος. Και ίσως σε καμία άλλη ιστορία ο Μπάτμαν να μην ήταν τόσο σκοτεινός όσο εδώ. Και εννοώ σκοτεινός σε επικίνδυνο βαθμό, αφού μιλάμε για ένα όργιο βίας και αυτοδικίας, το οποίο βεβαίως δικαιολογείται (υποτίθεται) από τον αγώνα του εναντίον του διεφθαρμένου κράτους, που δεν έχει κανένα φραγμό να δολοφονήσει χιλιάδες ανθρώπους για να πετύχει τους σκοπούς του (άρα δικαιολογείται κάθε μέσο εναντίον του - σας θυμίζει κάτι ;). Και φυσικά τα ερωτήματα είναι άφθονα: είναι ο Μπάτμαν ήρωας ή ψυχασθενής; Και μήπως η αυτή η ψυχασθένεια χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να καλύψει μια φασιστική ιδεολογία; Ή απλά όλα αυτά δεν πρέπει να τα παίρνουμε στα σοβαρά και ο Miller απλά σπάει πλάκα μαζί μας, καθώς και με τα κλισέ των υπερηρωικών κόμικς εν γένει; (Αυτές είναι δικές μου σκέψεις και απορίες, τις οποίες μπορείτε να αγνοήσετε ή και να αμφισβητήσετε όσο έντονα θέλετε) Το βιβλίο πάντως δεν πήρε και τις καλύτερες κριτικές. Ειδική μνεία, όχι απαραιτήτως θετική, για τους χρωματισμούς της Lynn Varley. Εξαιρετική έκδοση, όπως πάντα από την Anubis. Και η τιμή στα όρια του λογικού. (ΥΓ Αν βλέπετε πιξελάκια στα εξώφυλλα, να ξέρετε ότι τα έχει και το εξώφυλλο του τόμου. Αν αποκτήσει όμως κανείς άλλος τον τόμο, ας ρίξει κανένα σκανάρισμα, καλού-κακού, μπας και βγει καλύτερο από το δικό μου) Ονομαστική τιμή: 24,90 27 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Jim® Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 29, 2012 Member ID: 17295 Group: Members Topic Count: 171 Content Count: 2190 Reputation: 11205 Achievement Points: 2190 Days Won: 6 With Us For: 4929 Days Status: Offline Last Seen: Ιουνίου 3, 2022 Age: 31 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 29, 2012 Ουτε στο The dark knight returns ούτε εδώ μου αρέσουν τα σχεδια... :/ 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
DJO Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 29, 2012 Member ID: 556 Group: Veterans Topic Count: 1534 Content Count: 22474 Reputation: 121443 Achievement Points: 22479 Days Won: 791 With Us For: 6557 Days Status: Offline Last Seen: Δεκεμβρίου 31, 2020 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 29, 2012 Ααχ.... ακόμα θυμάμαι το σοκ όταν το είχα κατεβάσει σκαναρισμένο. Προσπάθησα 5 φορές να διαβάσω διψήφιο αριθμό σελίδων. Πονοκέφαλος! Και πριν λίγες μέρες έμαθα ότι καμία σχέση δεν έχει αυτό το πράμα με το Dark Knight Returns... Λογικότατη η τιμή! Χα! Και λέγαν αρχικά ~30... 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Hellboy Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 1, 2012 Member ID: 13219 Group: Members Topic Count: 35 Content Count: 2158 Reputation: 9581 Achievement Points: 2158 Days Won: 0 With Us For: 5181 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 12, 2018 Age: 33 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 1, 2012 στην αρχή όντως είχαν γράψει 30! Το είχα δει με τα μάτια μου! Πάντως για να πω και εγώ μια γνώμη, πραγματικά δεν μου άρεσε καθόλου το συγκεκριμένο...ούτε σχέδιο ούτε σενάριο, τίποτα!Μιλάμε το διάβαζα και παράλληλα βαρίομουν, αναριωτιόμουν για να κυκλοφορίσει αυτό, πως έχει πέσει έτσι ο Miller, γιατί το σχέδιό του είναι τόσο πρόχειρό και έκανα και το σταυρό που δεν το πήρα σε χαρτί! Τώρα που έχει περάσει καιρός, σκέφτομαι οτι θα ήθελα να τα διαβάσω και τα δύο back to back μπας και το εκτιμήσω περισσότερο αλλά δεν μπαίνω εύκολα στην διαδικασία! 8 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Dr Paingiver Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 1, 2012 Member ID: 3930 Group: Veterans Topic Count: 729 Content Count: 13099 Reputation: 105567 Achievement Points: 13121 Days Won: 138 With Us For: 6256 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Age: 66 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 1, 2012 Μήπως επειδή το έκαναν με μαλακό εξώφυλλο και όχι με χοντρό όπως το πρώτο, έπεσε η τιμή; 8 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
nickolas Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 7, 2012 Member ID: 12957 Group: Members Topic Count: 1 Content Count: 99 Reputation: 233 Achievement Points: 99 Days Won: 0 With Us For: 5229 Days Status: Offline Last Seen: Οκτωβρίου 19 Age: 34 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 7, 2012 μεγάλη μάπα το strikes back. μεγάλη όμως.σενάριο 0 για να μην πω μείον. Ρεζιλεύει το πολύ καλό dark night returns 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
maullives Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 8, 2012 Member ID: 22483 Group: Members Topic Count: 6 Content Count: 263 Reputation: 1130 Achievement Points: 263 Days Won: 0 With Us For: 4819 Days Status: Offline Last Seen: Σεπτεμβρίου 19, 2021 Age: 37 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 8, 2012 (Επεξεργασία) That's Frank Miller to you ladies and gentlemen... Yπερεκτιμημένος μέχρι αηδίας... Επεξεργασία Μαρτίου 8, 2012 από maullives 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Jim® Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 8, 2012 Member ID: 17295 Group: Members Topic Count: 171 Content Count: 2190 Reputation: 11205 Achievement Points: 2190 Days Won: 6 With Us For: 4929 Days Status: Offline Last Seen: Ιουνίου 3, 2022 Age: 31 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 8, 2012 (Επεξεργασία) Συμφωνώ για το υπερεκτιμημένος. Προτιμώ το Αλάνι τον Μουρ Και ούτε το All Star Batman & Robin αξιζε. Το συζητάγαμε με τα παιδιά στο jemma στον Πειραιά και συμφωνήσαμε από κοινου πως το σενάριο είναι της πλάκας! Επεξεργασία Μαρτίου 8, 2012 από Mouse 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Dark Chris Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 8, 2012 Member ID: 12722 Group: Members Topic Count: 176 Content Count: 7346 Reputation: 39605 Achievement Points: 7346 Days Won: 40 With Us For: 5272 Days Status: Offline Last Seen: Πέμπτη στις 10:47 PM Age: 28 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 8, 2012 Συμφωνώ για το υπερεκτιμημένος. Προτιμώ το Αλάνι τον Μουρ Και ούτε το All Star Batman & Robin αξιζε. Το συζητάγαμε με τα παιδιά στο jemma στον Πειραιά και συμφωνήσαμε από κοινου πως το σενάριο είναι της πλάκας! Αξίζουν όμως όλα τα υπόλοιπα! 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
stavros2 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 8, 2012 Member ID: 3712 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 97 Reputation: 255 Achievement Points: 97 Days Won: 0 With Us For: 6287 Days Status: Offline Last Seen: Σεπτεμβρίου 25, 2021 Age: 34 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 8, 2012 Αξίζουν όμως όλα τα υπόλοιπα! holly terror... 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Dark Chris Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 8, 2012 Member ID: 12722 Group: Members Topic Count: 176 Content Count: 7346 Reputation: 39605 Achievement Points: 7346 Days Won: 40 With Us For: 5272 Days Status: Offline Last Seen: Πέμπτη στις 10:47 PM Age: 28 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 8, 2012 holly terror... 300, DKR, Sin City, Ronin, Daredevil. 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Hellboy Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 8, 2012 Member ID: 13219 Group: Members Topic Count: 35 Content Count: 2158 Reputation: 9581 Achievement Points: 2158 Days Won: 0 With Us For: 5181 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 12, 2018 Age: 33 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 8, 2012 Αν διαβάσεις το Holy Terror θα καταλάβεις για τι μέγεθος αθλιότητας μιλάμε! Πάντως έπιασα την έκδοση στα χέρια μου και μπορώ να πω πως δεν μου άρεσε καθόλου!Μου φάνηκε οτι έτσι και το ανοίξεις λίγο παραπάνω θα φύγουν τα φύλλα!Ας μας πει κανας άτυχος που το αγόρασε αν ισχύει! 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Dark Chris Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 8, 2012 Member ID: 12722 Group: Members Topic Count: 176 Content Count: 7346 Reputation: 39605 Achievement Points: 7346 Days Won: 40 With Us For: 5272 Days Status: Offline Last Seen: Πέμπτη στις 10:47 PM Age: 28 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 8, 2012 Αν διαβάσεις το Holy Terror θα καταλάβεις για τι μέγεθος αθλιότητας μιλάμε! Πάντως έπιασα την έκδοση στα χέρια μου και μπορώ να πω πως δεν μου άρεσε καθόλου!Μου φάνηκε οτι έτσι και το ανοίξεις λίγο παραπάνω θα φύγουν τα φύλλα!Ας μας πει κανας άτυχος που το αγόρασε αν ισχύει! Είμαι από τους τυχερούς που το έχουν διαβάσει. Αλλά πιστεύω ότι τα αριστουργήματα του ξεπερνάνε την σαβούρα του. 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GeorgeTheSuper Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 28, 2014 Member ID: 25862 Group: Members Topic Count: 11 Content Count: 547 Reputation: 4595 Achievement Points: 550 Days Won: 0 With Us For: 4447 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 8 Age: 27 Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 28, 2014 Ο Φρανκ είναι ή του ύψους ή του βάθους... ή θα μας δώσει κάτι πολύ καλό ή κάτι πολύ κακό... Το strikes back δεν μπορώ να το πω πολύ κακό αλλά ούτε και καλό. Ας ελπίσουμε ότι αν υπάρχει 3ο μέρος (που μάλλον θα υπάρξει) θα μας αποζημιώσει! 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Jim Slip Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 1, 2015 Member ID: 8699 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 345 Reputation: 2001 Achievement Points: 345 Days Won: 0 With Us For: 5771 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 13 Age: 46 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 1, 2015 Είχα πάρει την αμερικάνικη έκδοση και είχα σοκαριστεί απ' το πόσο κακο ήταν. Ντροπιάζει το αριστουργηματικό πρώτο μέρος. Δυστυχώς ο Μίλερ έχει πάρει εδώ και πολύ καιρό την κατιούσα. 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Blackbeard Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 25, 2015 Member ID: 11317 Group: Members Topic Count: 46 Content Count: 1755 Reputation: 11909 Achievement Points: 1758 Days Won: 3 With Us For: 5538 Days Status: Offline Last Seen: Φεβρουαρίου 19 Age: 30 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 25, 2015 (Επεξεργασία) Με αφορμή την κυκλοφορία του τρίτου μέρους σε λίγο καιρό, ξαναδιάβασα και το Returns και το Strikes Again και είπα να γράψω εδώ γιατί θεωρώ το Strikes Again ισάξιο με το Returns. Προσωπικά πιστεύω πως το Strikes Again έκανε ακριβώς ότι και το Returns αλλά για την εποχή του. Μιλάμε για κόμικ του 2001-2002. To Returns ήταν μια πρωτοπορία του 86 και το Strikes Again (για μένα τουλάχιστον) μια πρωτοπορία του 2002. Το μεγαλύτερο πρόβλημα πιστεύω με την αρνητική αντίδραση είναι ότι συνήθως οι περισσότεροι περιμένουν τα sequel να είναι ίδια με τα αρχικά. Πράγμα το οποίο δε γίνεται. Κυρίως γιατί το Returns πχ για κάποιο λόγο έγινε επιτυχία. Είναι δύσκολο να κάνεις το ίδιο πράγμα και να πετύχεις ακριβώς το ίδιο θετικό αποτέλεσμα όταν όλες οι υπόλοιπες συνθήκες έχουν αλλάξει. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για 15 χρόνια διαφορά. Όταν γράφτηκε το Returns δεν είχα καν τελειώσει ο Ψυχρός Πόλεμος, οι υπολογιστές δεν ήταν και σε ιδιαίτερα ευρεία χρήση και το ίντερνετ ήταν περιορισμένο σε σχετικά επιλεγμένους φορεις. Παρόλα αυτά, ο σκελετός που υποστηρίζει και τα δύο κόμικς μου φαίνεται ακριβώς ο ίδιος και με κάνει να αναρωτιέμαι πως μερικοί θεωρούν τη συνέχεια προσβολή ή οτιδήποτε στο υποτιθέμενο αριστουργηματικό Returns. (Μια προσωπική μου εξήγηση είναι ότι πολύ απλά όσοι το θεωρούν αυτό δεν κατάλαβαν τι έκανε το Returns. Το οποίο προσωπικά θεωρώ ότι ήταν κάτι άπειρα παραπάνω από μια κουλ ιστορία με τρομοκράτες και πυρηνικά και άγριους άντρες. Αλλά για αυτό απλά θα αφήσω τον υπαινιγμό μου γιατί δε νομίζω πως θα προκαλέσει θετική εντύπωση η συνέχεια και δεν έχω ιδιαίτερη επιθυμία για λογομαχίες. Άλλωστε εκφράζω μια άποψη που μπορεί ο καθένας να προσπεράσει ως το παραλήρημα ενός τρελού που δεν έχει τι να κάνει Κυριακή απόγευμα) Όταν μιλάω για ίδια δομή εννοώ την ιστορία κυρίως. Τι γίνεται στο Returns; Ο Μπάτμαν δε μπορεί να κάτσει σπίτι οπότε τα ξεσηκώνει όλα και νικάει τους τρομοκράτες ενώ παράλληλα ο Σούπερμαν απομακρύνει τη ρωσική εισβολή. Τι γίνεται στο Strikes Again; Ο Μπάτμαν δε μπορεί να κάτσει σπίτι οπότε ξεσηκώνει τους νέους ενάντια στους ιθύνοντες που έχουν όλα τα προσωπικά τους στοιχεία ενώ ο Σούπερμαν αντιμετωπίζει εξωγήινη εισβολή. Το μόνο που αλλάζει είναι 15 πολιτισμικής και κοινωνικής εξέλιξης. Και νομίζω πως είναι ξεκάθαρα λογικό μιας και δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνεται ο Μίλλερ. Μπορούμε απλά να ξαναδιαβάσουμε το Returns αν θέλουμε το Returns. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Strikes Again βρίσκω το οτι είναι υπερβολικά φιλόδοξο. Κάτι που απομακρύνει αναγνώστες που ψάχνουν κάτι που να προσφέρει μόνο ευχαρίστηση (Saga). Το 86 τα πράγματα ήταν σχετικά πιο απλά. Για να προχωρήσει η ιστορία αρκούσε να δείξεις μικρά καρέ γεμάτα δράση, όλα συμπιεσμένα σε ένα γεμάτο βιβλίο, σαν να προσπαθείς να δεις τη νουάρ σειρά στην τετράγωνη τηλεόρασή σου. Η δημόσιες απόψεις εμφανίζονται από μερικούς παρουσιαστές μετρημένους στα δάχτυλα, και οι ήρωες που χρειάζεσαι είναι από το σύμπαν του Μπάτμαν και ο Σούπερμαν για να διατηρήσεις τα πράγματα απλά και λιτά μιας και ποιος είναι ο Hawk και ο Dove ας πούμε δε θαταν γνωστό και σε κάποιο ιδιαίτερα ευρύ κοινό. Το 2001 αντίθετα, η ιστορία εξαπλώνεται, γίνεται κινηματογραφική και όλα εξελίσσονται σε τεράστια καρέ ή splash pages, με τα μικρά καρέ αυτή τη φορά να χρησιμοποιούνται για λεπτομέρειες όπως χαρακτηριστικά του προσώπου ή κάτι παρόμοιο. Και εμφανίζονται οι πάντες από ήρωες και ακούς δημόσιες απόψεις από παντού. Από αμέτρητους παρουσιαστές, από τυχαίους πολίτες κτλ. Το 86 το πρόβλημα ήταν τα πυρηνικά, το 2001 οι πληροφορίες. Το 86 ο Σούπερμαν απλά είναι πατριώτης, το 2001 έχουν τα πάντα για τα αγαπημένα πρόσωπά του. Τα background εξαφανίζονται για να πάρουν τη θέση τους κάπως φουτουριστικα χρώματα και κτίρια ή πόλεις που μοιάζουν να είναι φτιαγμένες σε πρόγραμμα υπολογιστή. Σημειώνω εδώ πως η colourist έχει παραμείνει η ίδια με το Returns. Τι έγινε, χάλασε και αυτή και ο Μίλλερ ή μήπως κάτι προσπαθούν να κάνουν; Το σκίτσο για όποιον δεν το παρατήρησε(που απότι βλέπω στο ίντερνετ είναι πολλοί) είναι καρτουνίστικο. Τα τεράστια πόδια, η υπερβολή των χαρακτηριστικών του προσώπου, και η σχετική γελοιότητα δεν είναι λάθη ή ανικανότητα του Φρανκ Μίλλερ να σκιτσάρει. Αμα ήταν έτσι κάποιος πρέπει να πει στον ποπάυ ότι έχει πολύ μεγάλα πόδια και χοντρά χέρια και είναι καιρός αυτοί που τον σκιτσάρουν να μάθουν ανατομία. Εδώ μιλάμε για παρωδία. Παρωδία η ποία ξεκίνησε από το τέλος του Returns. Από το Returns ακόμα, ένα από τα σχόλια του Μίλλερ ήταν ότι οι σουπερήρωες δεν είναι τίποτα παραπάνω από ιδέες στο χαρτί. Και απότι φαίνεται πάντα έτσι τις μεταχειριζόταν. Όπως απολαμβάνει κάποιος να βλέπει τον Μίκυ Μάους σε ιστορία Star Wars και δεν του φαίνεται απλά κακό Star Wars σκίτσο, έτσι και στο Strikes Again προσωπικά δε μπορώ να πω ότι το σκίτσο είναι απαίσιο μιας και βρίσκω ότι υπηρετεί το σκοπό του Μίλλερ τέλεια. Όταν γίνεται ο plastic man τουαλέτα για ρουφάει έναν αστυνομικό δε νομίζω πως το προόριζε ο Μίλλερ για σοβαρό γεγονός. Αυτό που βλέπω εγώ στο κόμικ είναι μια προσπάθει να χειριστεί τους ήρωες σε ένα γελοίο επίπεδο που έχουν καταντήσει (μιλάμε για ανθρώπους που μπορούν να γίνουν τουαλέτα και να γίνονται μικροι σαν άτομα) και μέσα από αυτό να τους ανανεώσει και να τους προσαρμόσει σε μία νέα εποχή. Όπως λέει ο Σούπερμαν στη σελίδα 114 "We're beaten. Crushed. We're a joke. We're worse than a joke." Τα οποία βέβαια μας οδηγούν στο τέλος και στην τελευταία ατάκα του Μπάτμαν I was sentimental--back when I was old. Το οποίο είναι πολύ περίεργο να βγαίνει από το στόμα ενός 60αρη. 'Η μήπως όχι; Επεξεργασία Οκτωβρίου 25, 2015 από Blackbeard 14 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
x for xepeta Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 25, 2015 Member ID: 3787 Group: Veterans Topic Count: 488 Content Count: 12121 Reputation: 82352 Achievement Points: 12143 Days Won: 79 With Us For: 6275 Days Status: Offline Last Seen: 21 ώρες πριν Age: 50 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 25, 2015 Συγχαρητήρια για την ανάλυσή σου. Δεν έχω λόγια. Αλλά δε συμφωνώ σε τίποτα. Το θεωρώ τόσο απαίσιο και αρπαχτή που νομίζω τον μείωσε σαν καλλιτέχνη. Που δυστυχώς δεν ήταν ο πάτος του, αλλά συνεχίζει κάθε φορά χειρότερα 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Blackbeard Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 25, 2015 Member ID: 11317 Group: Members Topic Count: 46 Content Count: 1755 Reputation: 11909 Achievement Points: 1758 Days Won: 3 With Us For: 5538 Days Status: Offline Last Seen: Φεβρουαρίου 19 Age: 30 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 25, 2015 Συγχαρητήρια για την ανάλυσή σου. Δεν έχω λόγια. Αλλά δε συμφωνώ σε τίποτα. Εντωμεταξύ αυτό σκεφτόμουν όταν το έγραφα. Ότι είναι τόσο εύκολο να διαφωνήσει κάποιος και να το αναλύσει με άλλο τρόπο και να καταλήξει σε κάποιο εντελώς αντίθετο συμπερασμα το ίδιο σίγουρος με μένα 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
zade Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 25, 2015 Member ID: 6474 Group: Members Topic Count: 98 Content Count: 4211 Reputation: 27569 Achievement Points: 4211 Days Won: 3 With Us For: 5934 Days Status: Offline Last Seen: Ιανουαρίου 31, 2020 Age: 35 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 25, 2015 Mε έψησες πάντως να το ξαναδιαβάσω τώρα. Πέραν του ότι ούτε καν το θυμάμαι, μου κέντρισες το ενδιαφέρον. 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 25, 2015 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191059 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6581 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 25, 2015 Όταν το πρωτοδιάβασα ήμουν με ένα τεράστιο wtf στο πρόσωπό μου. Το είχα θεωρήσει μεγάλη μπαλαφάρα και το σχέδιο με είχε ξενίσει πλήρως. Πλέον το θεωρώ πάρα πολύ καλό. Ο τρόπος που χειρίζεται ο Frank Miller τον μοναδικό σοβαρό χαρακτήρα της DC και το υπόλοιπο γελοίο τσούρμο χαρακτήρων της είναι εκπληκτικός :D Και εδώ, και στα πρώτα του Batman και φυσικά και στο All Star Batman που όπως έχω ξαναπεί, το λάτρεψα 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Blackbeard Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 26, 2015 Member ID: 11317 Group: Members Topic Count: 46 Content Count: 1755 Reputation: 11909 Achievement Points: 1758 Days Won: 3 With Us For: 5538 Days Status: Offline Last Seen: Φεβρουαρίου 19 Age: 30 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 26, 2015 Μόλις βρήκα τον Kurt Busiek να υπερασπίζεται το σκίτσο του Μίλλερ στο νεο εξωφυλλο Atom. (μιας και ταιριάζει στη συζήτηση) 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 15, 2017 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191059 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6581 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 15, 2017 Απορία. Το Petri dish πως μεταφράστηκε από την Anubis? Τρυβλιο Petri?Εμφανίζεται στην κάτωθι σελίδα (10η του κόμικ) τελευταίο καρέ 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
mr-d Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 15, 2017 Member ID: 10513 Group: Veterans Topic Count: 148 Content Count: 7679 Reputation: 55627 Achievement Points: 7683 Days Won: 18 With Us For: 5621 Days Status: Offline Last Seen: Χθες στις 11:50 AM Age: 40 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 15, 2017 δίσκος καλλιέργειας μικροβίων 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GeoTrou Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 15, 2017 Member ID: 30061 Group: Veterans Topic Count: 464 Content Count: 6111 Reputation: 54063 Achievement Points: 6111 Days Won: 49 With Us For: 3869 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 4, 2019 Age: 30 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 15, 2017 Και τρυβλίο και δισκίο Petri. Επίσης, μου δίνεις πάσα για να πω ότι μια καθηγήτρια στη σχολή, είχε μετατρέψει αρκετά από δαύτα σε τασάκια. 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 15, 2017 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191059 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6581 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 15, 2017 μεταφράστηκε και τρυβλίο ή δισκίο Petri σε κάποιο άλλο σημείο του κόμικ? 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GeoTrou Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 15, 2017 Member ID: 30061 Group: Veterans Topic Count: 464 Content Count: 6111 Reputation: 54063 Achievement Points: 6111 Days Won: 49 With Us For: 3869 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 4, 2019 Age: 30 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 15, 2017 Δεν έχω ιδέα πώς μεταφράστηκε στο κόμικ. Πάντως εμείς λέμε «Πιάσε ένα Petri/τρυβλίο/δισκίο». 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Kurdy Malloy Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 15, 2017 Member ID: 31428 Group: Moderator Topic Count: 58 Content Count: 3263 Reputation: 24929 Achievement Points: 2541 Days Won: 11 With Us For: 3183 Days Status: Offline Last Seen: Χθες στις 10:45 AM Age: 53 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 15, 2017 Κι εμείς σκέτο Πετρί το λέμε, αντε μερικοί ελληνολάτρες να το πουν τρυβλίο 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
christs Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 15, 2017 Member ID: 23613 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 2153 Reputation: 21023 Achievement Points: 2190 Days Won: 3 With Us For: 4766 Days Status: Offline Last Seen: Τετάρτη στις 11:03 PM Age: 34 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 15, 2017 Τρυβλιο Petri ειναι παιδια. Δεν εχω ματακουσει ποτέ τη φραση "δισκίο Petri", 6 χρόνια με βιολογιες, γενετικες, μικροβιολογιες, και μικροβιολογους 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Dr Paingiver Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 15, 2017 Member ID: 3930 Group: Veterans Topic Count: 729 Content Count: 13099 Reputation: 105567 Achievement Points: 13121 Days Won: 138 With Us For: 6256 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Age: 66 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 15, 2017 Τρύβλιο Petri είναι η κανονική του ονομασία. Αν όμως έμενε έτσι στο κόμικ, μόνο οι έχοντες σχέση με βιολογία, χημεία κλπ θα το καταλάβαιναν. Έτσι όπως μεταφράστηκε (δίσκος καλλιέργειας μικροβίων), έγινε κατανοητό και από τους μη μυημένους στην ορολογία. 8 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 15, 2017 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191059 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6581 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 15, 2017 Σχετικό είναι Παύλο Το "petri dish" το πρωτοσυνάντησα όταν διάβασα αυτή τη σελίδα πριν από 15 χρόνια Από τα συμφραζόμενα κατάλαβα το τι ήταν Μου έκανε δε τόση εντύπωση, που ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που άκουσα/διάβασα τον όρο (το είχα δει, αλλά δεν ήξερα πως λέγονταν) πάντως το πως ακριβώς εγώ ρωτάω "Απορία. Το Petri dish πως μεταφράστηκε από την Anubis? Τρυβλιο Petri? Εμφανίζεται στην κάτωθι σελίδα (10η του κόμικ) τελευταίο καρέ" και μετά από την απάντηση του Διονύση, διαβάζω για το πως το αποκαλεί ο κόσμος γενικώς, well... 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις