AndreasD Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 18, 2010 Member ID: 1991 Group: Veterans Topic Count: 397 Content Count: 4996 Reputation: 25200 Achievement Points: 4996 Days Won: 42 With Us For: 6427 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 10, 2021 Age: 56 Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 18, 2010 Η νέα δουλεία του Γιώργου Τσούκη αυτή τη φορά μας οδηγεί στο μέλλον. Στο 2056 όπου παρακολουθούμε τη ζωή του Nicolas Wood. Η αφήγηση δεν είναι σειριακή αλλά βλέπουμε στην ουσία ημέρες/φωτογραφίες της καθημερινότητας του Νίκολας που όμως μας βοηθούν να συμπληρώσουμε τα κενά και να σχηματίσουμε την πλήρη εικόνα. Ο πρωταγωνιστής μπορεί να έχει ξενικό όνομα (υπάρχει λόγος) αλλά έχει ιδιότητες του κλασσικού Έλληνα (πάει πχ με το ιπτάμενο αυτοκίνητό του να πάρει τσιγάρα, γιατί ψιλόβρεχε μωρέ). Κάποια πράγματα τελικά δεν αλλάζουν ποτέ! Το κόμικ, όπως και η ζωή, είναι απ' όλα. Έχει χιούμορ, έχει δράμα, έχει ένταση. Το σχέδιο του Τσούκη είναι μινιμαλιστικό, αλλά επαρκές για να περιγράψει άψογα τα πρόσωπα και τις καταστάσεις. Μπορεί να ακουστεί ιερόσυλο, αλλά νομίζω πως ο Τσούκης έφτιαξε το δικό του Blade Runner. Η κεντρική ιστορία με τίτλο KIBO CORP. είχε κυκλοφορήσει ξεχωριστά σε περιορισμένη έκδοση. Το κόμικ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΔΙΣΚΟΙ κυκλοφόρησε σε 1000 αντίτυπα. 18 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
DJO Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 14, 2012 Member ID: 556 Group: Veterans Topic Count: 1534 Content Count: 22474 Reputation: 121442 Achievement Points: 22479 Days Won: 791 With Us For: 6556 Days Status: Offline Last Seen: Δεκεμβρίου 31, 2020 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 14, 2012 Μπορεί να ακουστεί ιερόσυλο, αλλά νομίζω πως ο Τσούκης έφτιαξε το δικό του Blade Runner. Και όμως. Αληθεύει. Αλλά μέχρι εκεί. Το αλμπουμάκι περιέχει 18 ιστοριούλες που κυμαίνονται από μονοσέλιδες μέχρι το Kibo Corp που είναι προτελευταία και μακράν η καλύτερη από όλες (origin!). Ο Νίκολας ψιλομοιάζει στον Τσούκη και είναι ένας dj στο έμμεσα μακρινό 2056. Κυκλοφορεί φορώντας κουκούλα πάνω από το καπελάκι και μετά το χωρισμό του με τη Liu Wei έχει αποξενωθεί και νιώθει μόνος. Όλες οι ιστορίες είναι ημιμελαγχολικές και ημίγλυκες κοινωνικές επιστημονικής (σχετικό αυτό, γιατί όπως έγραψε ο προλαλήσας -sic- some things never change) φαντασίας στη μελλοντική Ελλάδα και Αθήνα. Ένα 6.7/10 από εμέ. Συμπαθητικό αλλά μέχρι εκεί. 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 14, 2012 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191058 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6581 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 14, 2012 Μπορεί να ακουστεί ιερόσυλο, αλλά νομίζω πως ο Τσούκης έφτιαξε το δικό του Blade Runner. ώπαλα... αυτή η παρουσίαση μου είχε διαφύγει και αυτό το σχόλιο δεν το είχα διαβάσει.... ελπίζω να υπάρχει προς πώληση στη Λέσχη. τσίμπησα. 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Mandrake Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 14, 2012 Member ID: 1790 Group: Members Topic Count: 130 Content Count: 7538 Reputation: 29523 Achievement Points: 7876 Days Won: 29 With Us For: 6445 Days Status: Offline Last Seen: 14 ώρες πριν Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 14, 2012 [/center] Και όμως. Αληθεύει. Αλλά μέχρι εκεί. Το αλμπουμάκι περιέχει 18 ιστοριούλες που κυμαίνονται από μονοσέλιδες μέχρι το Kibo Corp που είναι προτελευταία και μακράν η καλύτερη από όλες (origin!). Ο Νίκολας ψιλομοιάζει στον Τσούκη και είναι ένας dj στο έμμεσα μακρινό 2056. Κυκλοφορεί φορώντας κουκούλα πάνω από το καπελάκι και μετά το χωρισμό του με τη Liu Wei έχει αποξενωθεί και νιώθει μόνος. Όλες οι ιστορίες είναι ημιμελαγχολικές και ημίγλυκες κοινωνικές επιστημονικής (σχετικό αυτό, γιατί όπως έγραψε ο προλαλήσας -sic- some things never change) φαντασίας στη μελλοντική Ελλάδα και Αθήνα. Ένα 6.7/10 από εμέ. Συμπαθητικό αλλά μέχρι εκεί. Δηλαδή συμφωνείς με την άποψη του Ανδρέα (δεν το έχω διαβάσει! Δεν γνωρίζω!) και θα έδινες στο "συμπαθητικό Blade Runner" 6.7; Τι εννοείς με το "μέχρι εκεί"; 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 14, 2012 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191058 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6581 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 14, 2012 Κώστα! Κώστα! ρώτα τον και άμα βρήκε τη γωνία στο δεκάρικο! :D 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
DJO Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 14, 2012 Member ID: 556 Group: Veterans Topic Count: 1534 Content Count: 22474 Reputation: 121442 Achievement Points: 22479 Days Won: 791 With Us For: 6556 Days Status: Offline Last Seen: Δεκεμβρίου 31, 2020 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 14, 2012 Κώστα! Κώστα! ρώτα τον και άμα βρήκε τη γωνία στο δεκάρικο! :D 1 σεντ βρήκα μονάχα σήμερα. Δηλαδή συμφωνείς με την άποψη του Ανδρέα (δεν το έχω διαβάσει! Δεν γνωρίζω!) και θα έδινες στο "συμπαθητικό Blade Runner" 6.7; Τι εννοείς με το "μέχρι εκεί"; Ε μα ναι, είναι φουτουριστικό σε μια "sin" city που θυμίζει σε λογική Blade Runner. Δε σημαίνει όμως ότι είναι επιπέδου Blade Runner. Με την καμία... 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Mandrake Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 14, 2012 Member ID: 1790 Group: Members Topic Count: 130 Content Count: 7538 Reputation: 29523 Achievement Points: 7876 Days Won: 29 With Us For: 6445 Days Status: Offline Last Seen: 14 ώρες πριν Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 14, 2012 Εάν καθυστερήσω να το αγοράσω και αν κάποια στιγμή το πάρω απόφαση αλλά δεν το βρίσκω, το κρίμα στον λαιμό σου! Αστειεύομαι. Δε με "αγγίζουν" αρνητικές κριτικές εύκολα (δε σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνώ κι όλας, βέβαια). Τα κριτήρια τα δικά μου διαφέρουν με πολλούς και σε πολλά θέματα. Ακολουθώ μία δική μου λογική στο τι θέλω να δω/διαβάσω/αγοράσω και αν με παίρνει να "ξεστρατίσω" στις αγορές για κάτι άλλο απ' τα συνηθισμένα, θα το αγοράσω. Αρκεί να μην υπάρχει αισχροκέρδια. Το τελευταίο του Τσούκη, για παράδειγμα, δεν υπάρχει περίπτωση να το πάρω ποτέ. Ούτε τα μισά απ' αυτά που ζητάει δε θα έδινα. Πλάκα πλάκα, καλά λέει ο Νίκος, υπάρχει στο e-shop της Λέσχης το "Ιπτάμενοι Δίσκοι"! Ορέστηηη, έρχεται pm! 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Λένα Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 15, 2012 Member ID: 8772 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 645 Reputation: 3889 Achievement Points: 645 Days Won: 4 With Us For: 5764 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 31, 2016 Age: 36 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 15, 2012 Δεν το πιστεύω ότι δεν έχω γράψει εδώ πέρα! Το κόμικ μου άρεσε πάρα πολύ! Είναι γλυκά απερίγραπτο και προσωπικά το θεωρώ ένα από τα καλύτερα του Τσούκη(δυστυχώς δεν έχω διαβάσει όλα τα δικά του). Νομίζω το 6,7 στα δέκα το αδικεί (αλήθεια, πάντα είχα την απορία από που προκύπτει αυτή η ακρίβεια δεκαδικού στις βαθμολογήσεις του Ο ). Εγώ του βάζω άπειρο στα 10 και πάω να το ξαναδιαβάσω αυθωρεί! 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις