The_Sandman Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 2, 2010 Member ID: 10460 Group: Veterans Topic Count: 340 Content Count: 5714 Reputation: 52881 Achievement Points: 5714 Days Won: 38 With Us For: 5625 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 30 Age: 41 Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 2, 2010 Στο «ANIMAL'Z» o Ενκί Μπιλάλ μιλά, με το δικό του μοναδικό τρόπο, για τις οικολογικές συνέπειες της ανθρώπινης ανευθυνότητας. «Αποπληξία είναι η ονομασία της βάναυσης και γενικευμένης κλιματικής απορρύθμισης που έπληξε τη Γη. Ο πλανήτης είναι τελείως αποσταθεροποιημένος, αποπροσανατολισμένος, ερημωμένος, κατακερματισμένος από ανυπολόγιστες φυσικές καταστροφές. Σε μερικές εβδομάδες ο Κόσμος έχασε κάθε έννοια συνοχής. Η φύση ξέσπασε την οργή της. Τώρα όσο ποτέ άλλοτε, η επιβίωση είναι υπόθεση ατομική». Με αυτά τα... εσχατολογικά, αντί προλόγου, ξεκινά το τελευταίο άλμπουμ του Ενκί Μπιλάλ που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη ΜΑΜΟΥΘ COMIX. To «ANIMAL'Z» περιγράφει το σκοτεινό (κυριολεκτικά!) μέλλον μας σε ένα πλανήτη που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Η ανάζητηση πόσιμου νερού έχει γίνει απόλυτη προτεραιότητα. Και η επιβίωση, με κάθε τρόπο, κυρίαρχος κανόνας του παιχνιδιού. Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα, χρωματισμένο με «σφουματούρες» του γκρι που σπάνε από τις εκλάμψεις ενός βίαιου βαθυκόκκινου (του αίματος που αναπηδά εδώ και εκεί στις σελίδες), ξεδιπλώνει με μαεστρία την ιστορία του ο Ενκί Μπιλάλ. Με ήρωες που υφίστανται γενετικές μεταλλάξεις, επιτρέποντας την αναγέννηση της ύπαρξής τους (πρώτη φορά που δεν παρουσιάζεται αρνητικά αυτό το θέμα). Μεταλλάξεις, από την άλλη πλευρά, που αποτελούν προνόμιο μόνο των πλουσίων και των ισχυρών. Εχοντας σχεδιάσει τις 95 σελίδες του άλμπουμ σε μόλις ένα χρόνο, ο Μπιλάλ απέδειξε ότι εκτός από συναρπαστικός αφηγητής και έξοχος εικονογράφος, είναι επίσης ένα από τα πιο γρήγορα... πενάκια και πινέλα του επαγγέλματος. Χωρίς, μάλιστα, να προδίδει στο ελάχιστο την ποιότητα που αποτελεί σήμα-κατατεθέν της δουλειάς του. Άρης Μαλανδράκης Ομαδοποίηση Μπιλάλ 27 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
x for xepeta Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 2, 2010 Member ID: 3787 Group: Veterans Topic Count: 488 Content Count: 12121 Reputation: 82352 Achievement Points: 12143 Days Won: 79 With Us For: 6274 Days Status: Offline Last Seen: 3 ώρες πριν Age: 50 Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 2, 2010 Εχοντας σχεδιάσει τις 95 σελίδες του άλμπουμ σε μόλις ένα χρόνο, ο Μπιλάλ απέδειξε ότι εκτός από συναρπαστικός αφηγητής και έξοχος εικονογράφος, είναι επίσης ένα από τα πιο γρήγορα... πενάκια και πινέλα του επαγγέλματος. Χωρίς, μάλιστα, να προδίδει στο ελάχιστο την ποιότητα που αποτελεί σήμα-κατατεθέν της δουλειάς του. Άρης Μαλανδράκης Μακάρι Άρη μου, αλλά βλέπεις διαβάσαμε και μεις τον Μπιλάλ και μας απογοήτευσε... 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Bonadrug Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 2, 2010 Member ID: 1271 Group: Veterans Topic Count: 718 Content Count: 3481 Reputation: 20408 Achievement Points: 3538 Days Won: 16 With Us For: 6498 Days Status: Offline Last Seen: Σεπτεμβρίου 29 Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 2, 2010 Καλός εικονογράφος ο Bilal! αν μπορούσε να αφηγηθεί κάποτε και καμία ιστορία θα ήταν ακόμα καλύτερα..... 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
CitizenX Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 3, 2010 Member ID: 7777 Group: Honored Topic Count: 43 Content Count: 863 Reputation: 6087 Achievement Points: 863 Days Won: 0 With Us For: 5821 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 26 Age: 47 Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 3, 2010 Μανώλη διάβασε τα παλιά του άλμπουμ. Από τον Ύπνο του Τέρατος και μετά το πράγμα χωλαίνει... 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Cassidy Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 11, 2010 Member ID: 12121 Group: Members Topic Count: 13 Content Count: 245 Reputation: 3293 Achievement Points: 245 Days Won: 1 With Us For: 5389 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 12 Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 11, 2010 Ήμουν έτοιμος να το σκάσω το 18ευρω αλλά τώρα με προβληματίσατε. Θα παραγγείλω τα 2 τελευταία του LEO που μου λείπουν μάλλον. Η τετραλογία πάντως μού άρεσε πολύ.. 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
DJO Δημοσιεύτηκε Απριλίου 5, 2011 Member ID: 556 Group: Veterans Topic Count: 1534 Content Count: 22474 Reputation: 121442 Achievement Points: 22479 Days Won: 791 With Us For: 6556 Days Status: Offline Last Seen: Δεκεμβρίου 31, 2020 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 5, 2011 Κυκλοφόρησε το αυτοτελές "sequel", με τίτλο Julia & Roem: scan από τον tryfev Πηγή: Τα Νέα Του Κόμιξ #274 10 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Επιθεωρητής Le Pit Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 25, 2011 Member ID: 18683 Group: Honored Topic Count: 21 Content Count: 1663 Reputation: 13505 Achievement Points: 1663 Days Won: 4 With Us For: 4903 Days Status: Offline Last Seen: Σεπτεμβρίου 12, 2023 Age: 104 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 25, 2011 Παιδια θα συμφωνησω με αυτους που ΔΕΝ εντυπωσιαστηκαν με το ανιμαλ.το 2008 ειχα αγορασει την τριλογια νικοπολ στην κυπρο σε πολυτελη αμερικανικη εκδοση και απο τοτε εγινα φαν του μπιλαλ.Το θεωρησα αριστουργημα,αλλα οντως απο τον υπνο του τερατος κ μετα( εχω αγορασει τηντετραλογια)εχει καποιες καλες ιδεες αλλα μαλλον κακη ροη της ιστοριας{αυτη την τεχνικη που αλλαζει συννεχεια το προσωπο που αφηγειται δεν μ αρεσε καθολου και μπερδευει τον αναγνωστη}. Επεισης κανει πιο βιαστικα και προχειρα τα σκιτσα του κ αυτο με χαλασε καπως,αν και παντα μου αρεσει ο τροπος που σχεδιαζει. Απο δω κ περα θα ψαχνω τα παλια του μου φαινεται.Παντως οπως και να εχει τον θαυμαζω σαν δημιουργο και πιστευω οτι εχει εντελως ξεχωριστο υφος... 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Loss Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 13, 2021 Member ID: 32289 Group: Moderator Topic Count: 42 Content Count: 336 Reputation: 2190 Achievement Points: 254 Days Won: 9 With Us For: 2597 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Age: 23 Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 13, 2021 Αντικαταστάθηκε το εξώφυλλο και οπισθόφυλλο του τεύχους σε μεγαλύτερη ανάλυση. 1 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
xristaras1978 Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 4, 2022 Member ID: 30737 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 123 Reputation: 760 Achievement Points: 224 Days Won: 0 With Us For: 3573 Days Status: Offline Last Seen: 10 ώρες πριν Age: 46 Share Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 4, 2022 νομίζω ότι είναι το χειρότερο κομικ που έχω διαβάσει.. 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Lelis Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 30 Member ID: 34230 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 389 Reputation: 3639 Achievement Points: 451 Days Won: 0 With Us For: 2064 Days Status: Offline Last Seen: 26 λεπτά πριν Age: 34 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 30 Το πήρα προχτές με 5 ευρώ. Δεν είχα διαβάσει τα σχόλια και μου φάνηκε ενδιαφέρον και σε καλή τιμή έτσι όπως το είδα, οπότε και το πήρα. Όταν είδα τα σχόλια απογοητεύτηκα και προετοιμασα τον εαυτό μου ότι θα διαβάσω κάτι δύσκολο. Εν τέλη ενώ προσπάθησα να συγκεντρωθω πολύ στην ανάγνωση , πραγματικά το κόμικ δεν διαβάζετε. Κακή ροή, κακή εναλλαγή σκηνικών, σουρεαλιστικά στοιχεία που μπερδεύουν και μια υπόθεση που πραγματικά δεν γίνεται τίποτα. Μόνο ενδιαφέρον το ιδιαίτερο σχέδιο που και αυτό δεν ξέρω αν θα αρέσει σε όλους. 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις