Man0s Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 24, 2010 Member ID: 11235 Group: Members Topic Count: 10 Content Count: 426 Reputation: 2223 Achievement Points: 426 Days Won: 0 With Us For: 5553 Days Status: Offline Last Seen: Ιουλίου 31, 2023 Age: 32 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 24, 2010 Τα 4 τεύχη της σειράς δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά το 1987 στο περιοδικό Batman (#404-407), το σενάριο υπογράφει ο Frank Miller («O Σκοτεινός Ιππότης Eπιστρέφει») και την εικονογράφηση ο David Mazzucchelli. 4 Ιανουαρίου: Ο υπαστυνόμος Gordon έρχεται στο Gotham μετάθεση και ο Bruce Wayne επιστρέφει μετά από 12 χρόνια απουσίας. Τι θα συμβεί τον 1ο χρόνο διαμονής τους στην σκοτεινή πόλη? Ουσιαστικά είναι η εξιστόρηση της αρχής του Βruce ως Batman αλλά και του Gordon ως αστυνόμου. Η συγκεκριμένη ιστορία είναι εκτός continuity και εντάσσεται στο λεγόμενο “Dark Knight Universe” όπως και οι υπόλοιπες δουλειές του Miller με τον Batman («Τhe Dark Knight Returns», «The Dark Knight Strikes Back», «All Star Βatman and Robin the Boy Wonder»). Πολλά στοιχεία από αυτήν την ιστορία συναντάμε στην ταινία Βatman Begins του Christopher Nolan όπως και στο sequel, Τhe Dark Knight! Πιστεύω πως δίκαια κατατάσσεται στις καλύτερες ιστορίες του Batman! Ο Μiller για άλλη μια φορά κάνει καταπληκτική στο σενάριο και το σχέδιο “βοηθάει” πολύ την ιστορία. Θυμίζει αρκετά την “Επιστροφή του Σκοτεινού Ιππότη” και είναι λογικό αφού έγινε μόλις 1 χρόνο μετά. Επίσης μου άρεσε το “παιχνίδι” με τις ημερομηνίες ώστε πραγματικά να φαίνεται ότι περνάει ένας χρόνος!! Είναι μια πολύ καλή αρχή για όσους σκέφτονται να ξεκινήσουν να διαβάζουν Batman αλλά και για όσους ήδη ασχολούνται!! Η ποιότητα είναι υψηλή (όπως συνήθως από την Anubis), στην αρχή υπάρχει εισαγωγή από τον Frank Miller και στις τελευταίες σελίδες υπάρχουν σκίτσα και σχέδια των δημιουργών! Ευχαριστώ την erma jaguar, τον germanicus19 και τον DJO για την πολύτιμη βοήθειά τους! Το εξώφυλλο είναι από τον GreekComicFan. Ομαδοποίηση Batman 39 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
stepgios Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 25, 2010 Member ID: 4862 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 164 Reputation: 759 Achievement Points: 167 Days Won: 0 With Us For: 6123 Days Status: Offline Last Seen: Χθες στις 03:18 PM Age: 45 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 25, 2010 Πολύ ωραίο, σίγουρα από τις κορυφαίες ιστορίες του Μπάτμαν. 5 στα 5! 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
x for xepeta Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 25, 2010 Member ID: 3787 Group: Veterans Topic Count: 488 Content Count: 12121 Reputation: 82352 Achievement Points: 12143 Days Won: 79 With Us For: 6275 Days Status: Offline Last Seen: 21 ώρες πριν Age: 50 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 25, 2010 Η συγκεκριμένη ιστορία είναι εκτός continuity και εντάσσεται στο λεγόμενο “Dark Knight Universe” όπως και οι υπόλοιπες δουλειές του Miller με τον Batman («Τhe Dark Knight Returns», «The Dark Knight Strikes Back», «All Star Βatman and Robin the Boy Wonder»). Όπως και το γνωστό σκουπίδι "Spawn-Batman". 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Jim Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 26, 2010 Member ID: 12247 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 322 Reputation: 1550 Achievement Points: 322 Days Won: 0 With Us For: 5367 Days Status: Offline Last Seen: Χθες στις 08:48 AM Age: 30 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 26, 2010 Δεν το έχω διαβάσει αλλα απο οτι έριξα μια ματια, τα σχεδια δεν ηταν πολυ καλα!! 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 26, 2010 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191059 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6581 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 26, 2010 Όπως είπε και ο kudos για την ειλικρίνεια και στην τελική όλα αυτά είναι γούστα, ορέξεις και κολοκυθόπιτες David Mazzucchelli # Kirby Award—Best Writer/Artist (single or team), 1986 # Haxtur Award—Best Drawing, 1987 # Los Angeles Times Book Prize Graphic Novel award, 2009 # Eisner Award—Best New Graphic Novel (Asterios Polyp), 2009 προσωπικά δεν με είχε ενοχλήσει το σχέδιο στο ελάχιστο. Και φυσικά η συγκεκριμένη ιστορία είναι κλασικ και μαστ για τους φίλους του Νυχτερίδα επιδραστικό όσο λίγα. Απλώς να σημειώσω ότι έκτοτε έχουν υπάρξει JLA Year One, Green Arrow Year One, Aquaman Year One, Huntress Year One, Nightwing Year One κλπκλπ. Χωρίς φυσικά να αγγίζω το θέμα "επίδραση στον χαρακτήρα του Νυχτερίδα έκτοτε". Χοντρικά είναι το άλλο μισό του "The Dark Night Returns" σε επίπεδο επιρροής 10 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Bonadrug Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 26, 2010 Member ID: 1271 Group: Veterans Topic Count: 718 Content Count: 3481 Reputation: 20408 Achievement Points: 3538 Days Won: 16 With Us For: 6499 Days Status: Offline Last Seen: Σεπτεμβρίου 29 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 26, 2010 Για τον δημιουργό και το κόμικ βλ. και εδώ. 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Jim Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 26, 2010 Member ID: 12247 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 322 Reputation: 1550 Achievement Points: 322 Days Won: 0 With Us For: 5367 Days Status: Offline Last Seen: Χθες στις 08:48 AM Age: 30 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 26, 2010 Δεν λέω, δεν είναι άσχημα τα σχεδία του, άλλα δεν πωρώνουν!! 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Man0s Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 4, 2010 Member ID: 11235 Group: Members Topic Count: 10 Content Count: 426 Reputation: 2223 Achievement Points: 426 Days Won: 0 With Us For: 5553 Days Status: Offline Last Seen: Ιουλίου 31, 2023 Age: 32 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 4, 2010 Μπορεί να μην "πορώνουν" όπως λες, αλλά σίγουρα δίνουν μια άλλη αίσθηση στον Gotham και "εξυπηρετούν" αυτό που ήθελε να περάσει ο Miller σε αυτό το έργο του! 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Jim Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 4, 2010 Member ID: 12247 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 322 Reputation: 1550 Achievement Points: 322 Days Won: 0 With Us For: 5367 Days Status: Offline Last Seen: Χθες στις 08:48 AM Age: 30 Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 4, 2010 Μπορεί να μην "πορώνουν" όπως λες, αλλά σίγουρα δίνουν μια άλλη αίσθηση στον Gotham και "εξυπηρετούν" αυτό που ήθελε να περάσει ο Miller σε αυτό το έργο του! Ίσως έχεις δίκιο δεν λέω, δεν το έχω διαβασει οποτε δεν το ξερω, αλλα σαν πρωτη ματιά μιλαω! Και μην ξεχναμε βεβαία, το ωραιο σκιτσο σε ενα κομιξ, ειναι ο λογος που θα σε κανει να το αγορασεις!! 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GrEg1 Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 17, 2010 Member ID: 13416 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 32 Reputation: 96 Achievement Points: 32 Days Won: 0 With Us For: 5151 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 18 Age: 28 Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 17, 2010 Δηλαδη αξίζει να το αγοράσουμε? Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Man0s Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 17, 2010 Member ID: 11235 Group: Members Topic Count: 10 Content Count: 426 Reputation: 2223 Achievement Points: 426 Days Won: 0 With Us For: 5553 Days Status: Offline Last Seen: Ιουλίου 31, 2023 Age: 32 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 17, 2010 Δηλαδη αξίζει να το αγοράσουμε? Aυτά δεν τα ρωτάνε... Πιστεύω πως είναι η καλύτερη αρχή για Batman! 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
batmaniac Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 18, 2010 Member ID: 12851 Group: Members Topic Count: 2 Content Count: 100 Reputation: 206 Achievement Points: 100 Days Won: 0 With Us For: 5252 Days Status: Offline Last Seen: Οκτωβρίου 24, 2015 Age: 39 Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 18, 2010 να το παρετε στανταρ 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GrEg1 Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 19, 2010 Member ID: 13416 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 32 Reputation: 96 Achievement Points: 32 Days Won: 0 With Us For: 5151 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 18 Age: 28 Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 19, 2010 Το πηρα και το διαβασα!!! Περιττο να πω οτι ειχα μεινει !! Ηταν οντως τρομερο οχι τοσο απο σχεδια αλλα οτι καταφερε να περασει μια μοναδικη εικονα του Gotham!! Οποιος δεν το εχει να το διαβασει σιγουρα!!! :) 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
x for xepeta Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 5, 2012 Member ID: 3787 Group: Veterans Topic Count: 488 Content Count: 12121 Reputation: 82352 Achievement Points: 12143 Days Won: 79 With Us For: 6275 Days Status: Offline Last Seen: 21 ώρες πριν Age: 50 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 5, 2012 O Mazzucchelli λεει τα χειρότερα για την επόμενη αμερικάνικη χοντρόδετη έκδοση. Ενώ ζητήσανε τη βοήθειά του, αγνόησαν τη νέα δουλειά που έκανε στο χρώμα, το εκδόσανε σε ιλλουστρασιόν χαρτί ενώ συμφώνησαν σε απλό, και γενικώς τον γείωσαν. Προτείνει στους αναγνώστες να το μποϊκοτάρουν. 14 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Θλιμμένος Μπούφος Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 8, 2012 Member ID: 19150 Group: Members Topic Count: 54 Content Count: 2142 Reputation: 11437 Achievement Points: 2152 Days Won: 0 With Us For: 4890 Days Status: Offline Last Seen: Οκτωβρίου 5 Age: 28 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 8, 2012 (Επεξεργασία) BATMAN-YEAR ONE Το διάβασα (επιτέλους)και εγώ και πραγματικά έμεινα έτσι Ο Miller δίνει τα ρέστα του σε αυτό το αριστούργημα.Η ιστορία είναι πραγματικά υπέροχη και κυλάει εύκολα χωρίς να το βαριέσαι.Και τα τρία βασικά πρόσωπα(Bruce-Gordon-Catwoman) μιλούν το καθένα από την δική του όψη και αυτό το κάνει ακόμα καλύτερο.Πραγματικά φοβερός ο Miller.Για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι ξέρει την δουλειά του και δικαίως είναι ένας από τους καλύτερους! Το σχέδιο το βρήκα αρκετά ωραίο μέχρι που εμφανίστηκε ο Batman . Γενικά είναι απλό και λυτό,και έτσι πρέπει να είναι αφού περνάει το ύφος του κομικ. Δεν με πόρωσε όπως σχέδια από άλλα έργα του Batman(Killing Joke,Joker)αλλά πάλι ήταν καλό! Είναι must πιστεύω και απορώ με τον εαυτό μου που δεν το είχα διαβάσει τόσο καιρό! 10/10!Προτείνεται ανεπιφύλακτα! My work here is done! Επεξεργασία Ιουλίου 8, 2012 από Θλιμμενος Μπουφος 12 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Indian Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 14, 2012 Member ID: 20685 Group: Administrator Topic Count: 786 Content Count: 13645 Reputation: 99869 Achievement Points: 9268 Days Won: 459 With Us For: 4864 Days Status: Offline Last Seen: 18 ώρες πριν Age: 42 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 14, 2012 Το Σάββατο που μας πέρασε το αγόρασα...! Δεν το έχω διαβάσει ακόμα...! Για να δούμε τι θα δούμε...! 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
DJO Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 28, 2012 Member ID: 556 Group: Veterans Topic Count: 1534 Content Count: 22474 Reputation: 121443 Achievement Points: 22479 Days Won: 791 With Us For: 6557 Days Status: Offline Last Seen: Δεκεμβρίου 31, 2020 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 28, 2012 Αγόρασα Miller. Έχω προσπαθήσει να διαβάσω Miller σε σκίτσο Miller και δεν άντεχα να φτάσω καν σε διψήφια σελίδα. Μονάχα το τελευταίο του διάβασα για να δω για τι πράμα μιλάμε (hater ). Ε λοιπόν αν και το ψιλοφοβόμουνα (μονάχα το κινούμενο είχα δει όπου είχα πορωθεί), έμεινα λαλάκας. Το σκίτσο αν και αρχικά μόνο υπερηρωικό δε θυμίζει (αν και ο Μπάτμαν δεν είναι ΥΠΕΡήρωας, εκεί έγκειται και η μαγεία του ), δένει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ! Must have, must read, ειδικά τώρα που'χει πέσει στα 9.90€ με την προσφορά!!! Καλή έκδοση και με ωραία extras (έμεινα εκεί που ο Bruce ήταν βασισμένος στον Gregory Peck!)! Και δε με πειράζει καθόλου που η τελευταία σελίδα ψιλοπαίζει. Ούτε η πλάγια καλλιτεχνική γραμματοσειρά αφήγησης. Πάω να το ξαναδιαβάσω. 10'''/10 EDIT Να και το εισαγωγικό σημείωμα του Miller: Αν η μόνη σας ανάμνηση του Batman είναι η τηλεοπτική σειρά με τον Adam West και τον Burt Ward, όπου αντάλλασσαν κακόγουστες ατάκες καθώς έδερναν κακότυχους guest stars όπως τον Vincent Price και τον Cesar Romero, εύχομαι αυτό το βιβλίο να είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Για μένα ο Batman δεν ήταν ποτέ αστείος. Ήμουν οχτώ χρονών όταν αγόρασα ένα τεύχος 80 σελίδων από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μου. Τα σκίτσα σε μία από τις ιστορίες ήταν καλοσχεδιασμένα και τρομακτικά. Το Gotham City ήταν μια σειρά ψυχρές τσιμεντένιες στήλες που τις φώτιζε το ψυχρό φως του φεγγαριού και τις έδερνε ο άνεμος, ένα νεφέλωμα από τα φώτα της πόλης, μία παγερή, λευκή ομίχλη, που εκτεινόταν χιλιόμετρα από κάτω μου. Ο θόρυβος των δρόμων ήταν ένας απαλός, λυπημένος βρυχηθμός, μονότονος και αδιάκοπος. Τότε, κάπου, κάπου σε αυτό τον πέτρινο λαβύρινθο εκεί κάτω, σιγανά αλλά καθαρά, ακούγεται ο ήχος ενός παράθυρου που σπάει. Ο ήχος είναι σχεδόν γλυκός, σαν το τραγούδι μεταλλικών μελωδών. Σύντομα μετατρέπεται στο ουρλιαχτό σειρήνας, στο αλύχτημα ενός παλιομοδίτικου συναγερμού. Ένα πολυβόλο Thompson καλύπτει το συναγερμό. Ένας τρελός γελάει μανιακά, μοχθηρά. Το γέλιο αντηχούσε για πολλή ώρα. Μία σκιά από ψηλά με σκεπάζει. Νιώθω ένα σχεδόν αθόρυβο φτεροκόπημα δίπλα μου. Γυαλιστερό, μαύρο στο σκοτεινό ουρανό, ένα τέρας, ένας γίγαντας, ένα φτερωτό γκαργκόιλ, σκύβει από το περβάζι ενός κτιρίου και σηκώνει το κεφάλι ακολουθώντας τον απόηχο του γέλιου. Το φεγγαρόφωτο χύνεται στην πλάτη του και στους τεράστιους ώμους του, στον τεντωμένο του λαιμό και μετά στο κεφάλι του, όπου αποκαλύπτεται το τριγωνικό αυτί μιας νυχτερίδας. Αφήνεται στο κενό με τα φτερά απλωμένα κι έπειτα πέφτει. Τα φτερά γίνονται μία μπέρτα που ανεμίζει και τυλίγεται σφιχτά γύρω από το κορμί ενός άντρα. Πέφτει δίπλα μου, ο ίσκιος του καλύπτει τους τοίχους και σύντομα καταπίνει ολόκληρα κτίρια, καθώς φωτίζεται από τα σύννεφα. Η σκιά ξεθωριάζει στην ομίχλη. Χάνεται. ...το τεύχος των 80 σελίδων κόστιζε 25 σεντ, αλλά εγώ το αγόρασα δίχως σκέψη. Frank Miller Los Angeles 1988 17 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Dark Chris Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 29, 2012 Member ID: 12722 Group: Members Topic Count: 176 Content Count: 7346 Reputation: 39605 Achievement Points: 7346 Days Won: 40 With Us For: 5272 Days Status: Offline Last Seen: Πέμπτη στις 10:47 PM Age: 28 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 29, 2012 (Επεξεργασία) Ο DJO..... έβαλε....... 10άρι..... στον Miller..... (γλουπ) Είχαν δίκιο οι Μάγια τελικά.... Επεξεργασία Σεπτεμβρίου 29, 2012 από Dark Chris 10 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
The_Sandman Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 29, 2012 Member ID: 10460 Group: Veterans Topic Count: 340 Content Count: 5714 Reputation: 52881 Achievement Points: 5714 Days Won: 38 With Us For: 5626 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 30 Age: 41 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 29, 2012 Ο ΤΖΟ έκανε απλά αυτό που έπρεπε να κάνει 9 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
jimakos92 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 30, 2012 Member ID: 12988 Group: Members Topic Count: 4 Content Count: 68 Reputation: 228 Achievement Points: 68 Days Won: 0 With Us For: 5221 Days Status: Offline Last Seen: Ιουνίου 29, 2013 Age: 32 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 30, 2012 ΕΠΟΣ ΑΠΛΑ Σε λίγο καιρό θα έχω έτοιμη και την πλήρη ανάλυση αυτού του τρομερού graphic novel του miller! Αναμένεται να την διαβάσετε στο νέο blog μας! http://modernwriters.wordpress.com/ Ως τότε,αν δεν βαριέστε,περιηγηθείτε στο blog και δείτε αν θέλετε τι άλλο πραγματεύεται! 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
PhantomDuck Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 2, 2012 Member ID: 2414 Group: Veterans Topic Count: 206 Content Count: 5723 Reputation: 46165 Achievement Points: 5820 Days Won: 48 With Us For: 6387 Days Status: Offline Last Seen: 7 ώρες πριν Age: 38 Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 2, 2012 Το αγόρασα με την προσφορά των 10€. Μου κράτησε συντροφιά στο καράβι, όμως δυστυχώς δεν το εκτίμησα όπως έπρεπε επειδή δεν το διάβασα με την ησυχία μου. Παρ' όλ' αυτά μου άρεσε και θα το ξαναδιαβάσω κάποια στιγμή σύντομα. Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι τίτλοι της προσφοράς "Whatever happened to Batman, Superman και Killing Joke" όμως τούτο 'δω το άξιζε το 10ευρο. 10 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Jim® Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 30, 2013 Member ID: 17295 Group: Members Topic Count: 171 Content Count: 2190 Reputation: 11205 Achievement Points: 2190 Days Won: 6 With Us For: 4929 Days Status: Offline Last Seen: Ιουνίου 3, 2022 Age: 31 Share Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 30, 2013 Το Year One είναι μια από τις πιο άρτιες δουλειές του Miller! Και αυτό γιατί εδώ γράφει και δεν σχεδιάζει! Ο Miller όταν γράφει, γράφει καλά! Μπορεί να σε πιάνει κατάθλιψη πολλές φορές με αυτά που λέει αλλά τα λέει όμορφα ο άτιμος. Και αυτό είναι το ζητούμενο. Ο σεναριογράφος να σε συνεπαίρνει. Οπότε η εξιστόρηση είναι καλή! Το σχέδιο όμορφο, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο! Δεν κάνει το κλικ! Μοιάζει πάντως ρετρό κάτι που δίνει ατμόσφαιρα μιας και μιλάμε για τον πρώτο χρόνο του Batman. Καλό κόμικ! Βαθμολογία: 8,5/10 9 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
saravakos Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 8, 2014 Member ID: 3299 Group: Members Topic Count: 18 Content Count: 535 Reputation: 5360 Achievement Points: 535 Days Won: 0 With Us For: 6313 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 2, 2023 Age: 38 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 8, 2014 Το διάβασα κι εγώ επιτέλους! Πολύ καλό κόμικ!!! Αυτό που μου έκανε θετική εντύπωση είναι η παράλληλη εξιστόρηση των ιστοριών του Bruce Wayne και του Jim Gordon. Βασικά ήταν περισσότερο year one του Gordon παρά του Batman πράγμα που με την βοήθεια του σχεδίου έδειξε πολύ καλά ττην διαφθορά στο Gotham και μέσα στα ενδότερα της αστυνομίας. Είναι από τα σχέδια που χωρίς να είναι εκπληκτικά τεριάζουν πολύ με την ατμόσφαιρα της ιστορίας. Δεν διάβασα και πολλά κόμικ του Batman αλλά αυτό το κόμικ με έκανε να θέλω 11 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GreekComicFan Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 3, 2014 Member ID: 2265 Group: Veterans Topic Count: 999 Content Count: 20072 Reputation: 117469 Achievement Points: 20162 Days Won: 336 With Us For: 6401 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10, 2021 Age: 47 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 3, 2014 Νέα σκανς προς πιθανή αντικατάσταση των υπαρχόντων εξώφυλλων που έχουν κυματοειδές γραμμές, δείγμα πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τον σκάνερ (είτε αυτό ήταν στις ρυθμίσεις είτε στο ίδιο το μηχάνημα ). Το εξώφυλλο προστέθηκε στην παρουσίαση. 15 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
BladeRunner1992 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 8, 2014 Member ID: 25407 Group: Members Topic Count: 14 Content Count: 345 Reputation: 4181 Achievement Points: 345 Days Won: 0 With Us For: 4538 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 8 Age: 32 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 8, 2014 Ένα από τα πλέον αγαπημένα μου κόμικ! Και αυτό χάρη κυρίως στο σενάριο του Φρανκ Μίλερ που είναι απλά μοναδικό. Βέβαια δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από τον συγκεκριμένο τύπο με αυτά που έχει γράψει, η αλήθεια όμως να λέγεται. Η ιστορία λοιπόν είναι άκρως ενδιαφέρουσα και δυνατή, σκληρή, σκοτεινή, αναδεικνύει με γλαφυρότητα την σαπίλα που επικρατεί στην Gotham City. Μου άρεσε πολύ που έβλεπα τις σκέψεις των τριών βασικών χαρακτήρων (Wayne, Gordon, Catwoman), σίγουρα είναι κάτι που δίνει πολλά συν στον σεναριογράφο. Το σχέδιο μπορεί να μην είναι αυτό που θα σε πωρώσει, εξυπηρετεί όμως την ιστορία και νομίζω ότι δένει πολύ με το ύφος της. Η ατμόσφαιρα εννοείται είναι σούπερ, όπως πρέπει να είναι σε μια ιστορία εγκλήματος. Εγώ φάνηκα τυχερός και το βρήκα με 7 ευρώ σε κάποιο παλαιοβιβλιοπωλείο, αλλά και περισσότερα να έδινα, σίγουρα θα έπιαναν τόπο. Η ελληνική έκδοση σαφώς πολύ καλή και προσεγμένη. 10/10 12 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
batigoal Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 17, 2014 Member ID: 23328 Group: Veterans Topic Count: 29 Content Count: 2301 Reputation: 28516 Achievement Points: 2302 Days Won: 20 With Us For: 4791 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 28, 2023 Age: 40 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 17, 2014 Το διαβασα κι εγω, μονοκοπανια φυσικα μιας και δεν μου ηταν ευκολο να το αφησω Πολυ δυνατη και εξυπνη η ιστορια, δεν σε αφηνει να χαλαρωσεις-βαρεθεις καθολου. Μου εκανε πολυ μεγαλη εντυπωση ο τροπος που η εικονογραφηση εξ-υπηρετει την ιστορια. Νομιζω πως ειναι παραδειγμα για νεους εικονογραφους! (αρκει φυσικα να ειναι αρκετα δυνατη η ιστορια) Δεν εχω να πω κατι που δεν εχει γραφτει παραπανω, θα το θεωρω ενα απο τα αγαπημενα μου. Προτεινεται σε ολους ανεπιφυλακτα 14 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
johnmak Δημοσιεύτηκε Απριλίου 8, 2014 Member ID: 29980 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 74 Reputation: 903 Achievement Points: 74 Days Won: 0 With Us For: 3902 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 7, 2018 Age: 33 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 8, 2014 (Επεξεργασία) Ρε παιδια να σας ρωτησω επειδη τωρα το πηρα καιδεν ειχε αλλο αντιτυπο να κοιταξω...Στον χρωματισμο υπαρχουν καποια μικροπροβληματακια γενικα?Πχ καποια να ναι λιγο παραπανω μπλε απ οτι θα πρεπε να μην ειναι ολα τελειως ξεκαθαρα...Γενικα οι αρκετες σελιδες μπλε-κοκκινο φανταζομαι ειναι εκσκεμμενες και δεν με χαλαει τοσο αυτο απλα καπως μου φαινεται σε καποια σημεια ο υπολοιπος χρωματισμος.Κατα τ αλλα ωραιο σχεδιο ωραια-δυνατη ιστορια για την αρχη του νυχτεριδα κα εγω το προτεινω και για οποιον θελει να αρχισει απο καπου και δεν ξερει απο που και γι αυτον που του αρεσει ο κοσμος και δν το εχει τσεκαρει... Επεξεργασία Απριλίου 8, 2014 από johnmak 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
batigoal Δημοσιεύτηκε Απριλίου 8, 2014 Member ID: 23328 Group: Veterans Topic Count: 29 Content Count: 2301 Reputation: 28516 Achievement Points: 2302 Days Won: 20 With Us For: 4791 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 28, 2023 Age: 40 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 8, 2014 Ρε παιδια να σας ρωτησω επειδη τωρα το πηρα καιδεν ειχε αλλο αντιτυπο να κοιταξω...Στον χρωματισμο υπαρχουν καποια μικροπροβληματακια γενικα?Πχ καποια να ναι λιγο παραπανω μπλε απ οτι θα πρεπε να μην ειναι ολα τελειως ξεκαθαρα...Γενικα οι αρκετες σελιδες μπλε-κοκκινο φανταζομαι ειναι εκσκεμμενες και δεν με χαλαει τοσο αυτο απλα καπως μου φαινεται σε καποια σημεια ο υπολοιπος χρωματισμος.Κατα τ αλλα ωραιο σχεδιο ωραια-δυνατη ιστορια για την αρχη του νυχτεριδα κα εγω το προτεινω και για οποιον θελει να αρχισει απο καπου και δεν ξερει απο που και γι αυτον που του αρεσει ο κοσμος και δν το εχει τσεκαρει... Απο οτι καταλαβαινω απο τα λεγομενα σου ειναι κακεκτυπο. Βεβαια για να το σιγουρεψουμε ανεβασε μια φωτο ή ενα σκαναρισμα. Αν ειναι οντως κακεκτυπο την πατησες , δεν νομιζω να μπορεις να κανεις αντικατασταση γιατι μαλλον αγορασες το τελευταιο αντιτυπο της Ανουμπις. Ισως το αλλαξουν με κατι ισης αξιας. Βεβαια ολα αυτα ειναι δικες μου υποθεσεις καθως δεν θυμαμαι να υπαρχει παρομοιο περιστατικο και ισως να μην δεχθουν να σου κανουν αντικατασταση. 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
johnmak Δημοσιεύτηκε Απριλίου 8, 2014 Member ID: 29980 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 74 Reputation: 903 Achievement Points: 74 Days Won: 0 With Us For: 3902 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 7, 2018 Age: 33 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 8, 2014 (Επεξεργασία) Λες??Δεν ξερω τι να πω...Νταξει για αντικατασταση και εγω δν πιστευω..Δεν εχω σκανερ δυστυχως..Πχ σελιδες 10-15 δεν ειναι κοκκινες και με καποιες ''ατελειες'' ??45 το ιδιο..Και εχει και καποιες αλλες...Νταξει ευτυχως δν ειναι σε σημειο που λες ειναι πολυ ενοχλητικο δν εναι ωραιο ή μου χαλαει ολο το κομιξ....Και μπορει να ειναι και η ιδεα μου να δειχνει την ''ατμοσφαιρα'' ολο αυτο...Τεσπα αν καποια στιγμη το πετυχω καπου ξανα,θα τσεκαρω και θα δω..Παντως ενημερωτικα προχθες ειπαν οτι υπαρχει στοκ οι της anubis(απλα δεν μπορουσαν να τσεκαρουν τοτε μες στον πανικο της εκθεσης τις κουτες τους) αν και στα περισσοτερα βιβλιοπωλεια το εχει για εξαντλημενο...Και το ειχαν 9ευρω..Παω να δω μπαλα Επεξεργασία Απριλίου 8, 2014 από johnmak 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Απριλίου 8, 2014 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191059 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6581 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 8, 2014 μπορείς και να ανεβάσεις φωτογραφία από κιν εάν λχ ήξερα για ποια σελίδα μιλάς (που θα το καταλάβαινα από τη φώτο) θα μπορούσα να σου βρω την κανονική από το αγγλικό για να βγάλεις τα συμπεράσματά σου 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις