CitizenX Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 2, 2010 Member ID: 7777 Group: Honored Topic Count: 43 Content Count: 863 Reputation: 6087 Achievement Points: 863 Days Won: 0 With Us For: 5822 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 26 Age: 47 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 2, 2010 Το Roppongi υπογράφει ο Γιάννης Μυλωνογιάννης και κυκλοφόρησε και αυτό το 2006 (η χρονιά που πιθανότατα κυκλοφόρησαν τα περισσότερα αυτοχρηματοδοτούμενα κόμικς στην ιστορία των ελληνικών κόμικς). Πρωταγωνιστεί ένας κουκουλοφόρος νεαρός νίντζα (?) ο οποίος επιχειρεί να ελευθερώσει την κόρη ενός μεγαλοεπιχειρηματία από τα χέρια των απαγωγέων της. Το σχέδιο είναι λιτό, με τις επιρροές από την ιαπωνική σκηνή να κυριαρχούν τόσο στη σχεδιαστική γραμμή όσο και στο καδράρισμα και αν και σηκώνει βελτίωση είναι λειτουργικό και δεν ενοχλεί στο μάτι (γεγονός που προφανώς οφείλεται στο ότι ο δημιουργός αφιέρωσε μόλις 7 μέρες για τη δημιουργία αυτού του fanzine). Το τεύχος κλείνει με το απαραίτητο cliffhanger και την εμφάνιση του «κακού» (?) της ιστορίας. Το δεύτερο τεύχος δεν διαθέτει καμία από τις σχεδιαστικές αδυναμίες του πρώτου και, αντιθέτως, το σχέδιο είναι αισθητά βελτιωμένο και πολύ όμορφο, φέρνοντας μου, προσωπικά, στο μυαλό κάτι από Becky Cloonan (βλ. Demo, American Virgin). Tο σενάριο παραμένει «χαλαρό» και εστιάζει στις (καλοσχεδιασμένες) σκηνές δράσης, αφήνοντας κάποια υπονοούμενα για το παρελθόν του πρωταγωνιστή τα οποία, όμως, μένουν αναπάντητα καθώς η ιστορία συνεχίζεται. Το Roppongi #2 κλείνει μ’ένα χιουμοριστικό δισέλιδο του Evan σχετικά μ’ένα zombiemo και δυστυχώς, έχω την εντύπωση πως δεν κυκλοφόρησε ποτέ τρίτο τεύχος. Να σημειώσω πως το όνομα Γιάννης Μυλονωγιάννης μου χτυπά πολλά καμπανάκια, καθώς είμαι σίγουρος πως έχω δει μεταγενέστερες δουλειές του και αλλού αλλά είμαι πολύ κουρασμένος για να το ψάξω αυτή τη στιγμή. Τέλος και στο δεύτερο τεύχος ως έτος έκδοσης αναφέρεται το 2006 αλλά έχω την αίσθηση πως κυκλοφόρησε μέσα στο 2007. Και δείγματα σελίδων: από το #1 από το #2Αφιέρωμα στον Γιάννη Μυλωνογιάννη 19 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
mits63 Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 3, 2010 Member ID: 7341 Group: Veterans Topic Count: 101 Content Count: 1379 Reputation: 6471 Achievement Points: 1379 Days Won: 5 With Us For: 5856 Days Status: Offline Last Seen: Σεπτεμβρίου 14, 2017 Age: 61 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 3, 2010 :respect: :respect: 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις