erma jaguar Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 13, 2010 Member ID: 6330 Group: Banned Topic Count: 300 Content Count: 1257 Reputation: 7187 Achievement Points: 1258 Days Won: 25 With Us For: 5954 Days Status: Offline Last Seen: Οκτωβρίου 16, 2011 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 13, 2010 Χρήστος Σταμπουλής ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ BALZAC? Το Σάββατο 19 Ιουνίου στις 8.00 μ.μ θα γίνει η παρουσίαση των δύο τελευταίων άλμπουμ του Χρήστου Σταμπουλή «Οι Άρχοντες Της Πορφυρής Κοιλάδας» και «Balzac?» στη Λέσχη Φίλων Κόμικς, Αγ. Ειρήνης 5 στο Μοναστηράκι. Στην μεσαιωνική Ιαπωνία, σε έναν τόπο που ονομάζεται Πορφυρή Κοιλάδα, οι νέοι άρχοντες είναι διαφορετικοί: Προσπαθούν να αποφύγουν την μοίρα των προκατόχων τους. Αντιστέκονται στα μονοπάτια που τους οδηγούν οι νίκες τους και βιώνουν τα ανθρώπινα πάθη τους δίνοντας και παίρνοντας μαθήματα αφοσίωσης και συναισθημάτων. Εικονογραφημένο με λεπτές γραμμές, σαν τις γραμμές της ζωής όπου ισορροπούν, Οι Άρχοντες του Χρήστου Σταμπουλή περιγράφουν έναν μύθο που σίγουρα θα υπάρχει στις μελλοντικές μας μνήμες. Το BALZAC? είναι ένα steampunk κόμικ που εκτυλίσσεται στην Γαλλία ενός εναλλακτικού 19ου αιώνα. Μέλος της γαλλικής αριστοκρατίας, ο Ογκύστ ντε Φουριέ, χαρακτηρίζεται ως υπερβολικά ιδιόρρυθμος ακόμα και για τα μέτρα της τάξης του. Όταν όμως ο ίδιος ερωτευτεί την Ζουλιέτ, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους πάντες, και κυρίως, με τον ίδιο του τον θυελλώδη εαυτό, και θα αναγκαστεί να κάνει τις επιλογές του. Ευτυχώς που υπάρχει και κάποιος με μυαλό στην υπηρεσία του οίκου του, γιατί αλλιώς… Το έργο είναι εμπνευσμένο από την «ανθρώπινη κωμωδία» του Γάλλου μυθιστοριογράφου, Ονορέ ντε Μπαλζάκ. Ο Χρήστος Σταμπουλής έκανε αρχικά αισθητή την παρουσία του μέσω της σκηνής των fanzines (Ανόργανη Ύλη, The Comix Undo), ενώ παράλληλα συμμετείχε σε εκθέσεις κόμικ και έκανε εικονογραφήσεις καταλόγων. Το 2007 εκδόθηκε το πρώτο του album «Charlotte: Ζεστοί Χαρούμενοι Πίδακες.» Για τους Άρχοντες Της Πορφυρής Κοιλάδας και το Balzac? θα μιλήσουν ο Πέτρος Χριστούλιας δημιουργός και Χρήστος Σταμπουλής, όπου θα υπογράψει και αντίτυπα των έργων του. Για πληροφορίες Λέσχη Φίλων Κόμικς Τηλ.: 210 3318168 18 Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
YOSHIMITSU Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 13, 2010 Member ID: 5 Group: Veterans Topic Count: 277 Content Count: 5903 Reputation: 28896 Achievement Points: 5903 Days Won: 22 With Us For: 6655 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 3, 2017 Age: 7 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 13, 2010 (Επεξεργασία) Χθες στην Λέσχη είχα την ευκαιρία να ρίξω μία φευγαλέα ματιά και στα δύο αυτά έργα και μπορώ να πω ότι είναι απίστευτο το ότι βγήκαν από τον ίδιο άνθρωπο. Εντελώς διαφορετικά, τεχνοτροπίες, μέγεθος, σχεδιασμός, χρώμα, γραμμές, το μόνο που μπορώ να πω ότι ταιριάζουν και τα δύο είναι η ποιότητα που μου φάνηκε εξαιρετική. Δεν τα διάβασα ακόμα, αλλά μετά την σύντομη αυτή δόση και τις παραινέσεις πολλών, μπορώ να πω ότι ήδη μπήκαν στην wish list μου, που τον τελευταίο καιρό είχε αρχίσει να πιάνει αράχνες. Θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ και το γεγονός της παρουσίασης τους από την λέσχη να ρωτήσω τον δημιουργό, που κρυβόταν τόσο καιρό, γιατί από το 2000 που είδα ότι ξεκίνησε την επαφή του με τα κόμικς πέρασε μία δεκαετία, χωρίς προσωπικά να έχω γνώση του έργου του (όχι ότι είμαι και ο γνώστης, αλλά ούτε εδώ μέσα θυμάμαι να γράφτηκαν πολλά πράγματα). Καλύτερα αργά παρά ποτέ θα μου πεις. Επεξεργασία Ιουνίου 13, 2010 από Yoshimitsu 2 Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
JohnnyMZ Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 13, 2010 Member ID: 9146 Group: Veterans Topic Count: 116 Content Count: 1737 Reputation: 12590 Achievement Points: 1737 Days Won: 14 With Us For: 5730 Days Status: Offline Last Seen: 4 ώρες πριν Age: 28 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 13, 2010 Πολύ ωραία νέα! Αν και μου φάνηκαν πολύ καλά και τα δύο άλμπουμ στην Comicdom, τα οικονομικά μου δεν μου επέτρεψαν να τα αγοράσω. Ποτέ δεν είναι αργά όμως... 1 Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
AndreasD Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 13, 2010 Member ID: 1991 Group: Veterans Topic Count: 397 Content Count: 4996 Reputation: 25200 Achievement Points: 4996 Days Won: 42 With Us For: 6427 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 10, 2021 Age: 56 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 13, 2010 Πολύ καλά νέα! Όσοι/ες δεν έχετε πάρει ακόμα τα κόμικς του Χρήστου είναι μια χρυσή ευκαιρία να το κάνετε στην παρουσίαση! Για το τί περιέχουν τα κόμικς αυτά μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις παρουσιάσεις τους: - ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ - BALZAC? 3 Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 13, 2010 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191058 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6581 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 13, 2010 Πολύ καλά κόμικ αμφότερα. Από τις εκπλήξεις του comicdom θα έλεγα. Κρίμας που λόγω κοινωνικών υποχρεώσεων δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ. Ψιλιάζομαι ότι θα είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις που έχουμε κάνει..... 2 Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
chris Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 14, 2010 Member ID: 12192 Group: Members Topic Count: 129 Content Count: 1248 Reputation: 9521 Achievement Points: 1248 Days Won: 3 With Us For: 5374 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 10, 2020 Age: 6 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 14, 2010 (Επεξεργασία) Θα είναι τέλεια η παρουσίαση, γιατί ο Χρήστος Σταμπουλής είναι σούπερ! ...Είχα την τύχη να τον γνωρίσω στην έκθεση "Δέκα με τόνο"... Επεξεργασία Ιουλίου 2, 2011 από Chris 3 Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
dionik Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 19, 2010 Member ID: 2393 Group: Veterans Topic Count: 594 Content Count: 6421 Reputation: 30920 Achievement Points: 6434 Days Won: 13 With Us For: 6388 Days Status: Offline Last Seen: 20 ώρες πριν Age: 42 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 19, 2010 Η καταχώρηση από το σημερινό 9. 10 Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
ftsgr Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 19, 2010 Member ID: 189 Group: Veterans Topic Count: 287 Content Count: 3078 Reputation: 11947 Achievement Points: 3079 Days Won: 20 With Us For: 6589 Days Status: Offline Last Seen: Τρίτη στις 10:49 PM Age: 49 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 19, 2010 Και ΕΔΩ μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση. 6 Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
DJO Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 19, 2010 Member ID: 556 Group: Veterans Topic Count: 1534 Content Count: 22474 Reputation: 121442 Achievement Points: 22479 Days Won: 791 With Us For: 6556 Days Status: Offline Last Seen: Δεκεμβρίου 31, 2020 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 19, 2010 Λοιπόν, το κατανοώ ότι ήταν Σάββατο βράδυ και αρκετά από τα νεότερα μέλη έχετε μόλις τελειώσει από εξεταστικές, αλλά όσοι δεν ήρθατε χάσατε μια παρουσίαση που προσωπικά την κατατάσσω στο top 3 των παρουσιάσεων που έχουν γίνει... Κρίμα γιατί δεν πρέπει να μαζευτήκαμε πάνω από 30 άτομα. Αλλά από την άλλη είχαμε το αιρ κοντίσιον να σολάρει πιο άνετα, οπότε... Επίσης ο Σταμπουλής είναι και -αμώ τα άτομα! υγ.Απρόσμενος guest ήταν ο σκιτσογράφος των Intra Muros, Πέτρος Χριστούλιας. Δεν ξέρω γιατί, αλλά θυμίζει έντονα τον Phantom Duck! Είχε πολύ φάση εκεί που έλεγε το πως γνωριστήκαν! Αλλά θίχτηκαν και γενικότερα ζητήματα για το χώρο των Ελληνικών κόμικς, με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο... 11 Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
hulk Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 23, 2010 Member ID: 12608 Group: Νέα Μέλη Topic Count: 0 Content Count: 12 Reputation: 22 Achievement Points: 12 Days Won: 0 With Us For: 5292 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 4, 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 23, 2010 Δεν εχω διαβασει ακομα τους αρχοντες αν και εχω ενα αντιτυπο. Τολμω να πω πως το σχεδιο ειναι σχεδον αψογο. πολυ ομορφη εκδοση επισης. Κριμα που στην εκδηλωση ῏οπως μαθαινω απο εδω῏δεν ειχε κοσμο. Τετοιου ειδους εκδηλωσης αξιζουν καλυτερης υποδοχης. 4 Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Trapper Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 5, 2010 Member ID: 11902 Group: Members Topic Count: 1 Content Count: 30 Reputation: 133 Achievement Points: 30 Days Won: 0 With Us For: 5426 Days Status: Offline Last Seen: Ιουλίου 31, 2018 Age: 39 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 5, 2010 Παιδιά εγώ να προσθέσω ένα βίντεο από την εκδήλωση στη ΛΕΦΙΚ. Εχει και συνεντεύξεις με τους δημιουργούς αλλά και τον πρόεδρο της Λέσχης: http://www.mychannel.gr/default.asp?page=nyxta&vid=456&cid=21 10 Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις