thunduckal Δημοσιεύτηκε Απριλίου 19, 2010 Member ID: 7403 Group: Members Topic Count: 4 Content Count: 178 Reputation: 1229 Achievement Points: 178 Days Won: 1 With Us For: 5847 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 12 Age: 49 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 19, 2010 Η εκτύπωση ενός κόμικ και γενικά ενός εντύπου είναι μια παραγωγική διαδικασία που περιλαμβάνει αρκετές φάσεις όπως η εκτύπωση των σελίδων, η κοπή των φύλλων, η εκτύπωση και κοπή του εξωφύλλου, η συρραφή των φύλλων με συνδετήρες ή κόλλα και τέλος η κοπή των περιθωρίων ώστε τα φύλλα του κόμικ να έχουν το ίδιο μέγεθος. Κατά την παραγωγική διαδικασία αυτή της εκτύπωσης του κόμικ, του οποίου τα αντίτυπα ανέρχονται σε κάποιες χιλιάδες, είναι λογικό να συμβαίνουν κάποια τυχαία τυπογραφικά λάθη σε κάποια αντίτυπα του κόμικ. Ας αναφέρουμε ορισμένες από τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις τυχαίων τυπογραφικών λαθών που συναντάμε σε ένα κόμικ: α) Συνδετήρες. Απουσία ενός εκ των δύο συνδετήρων ή ύπαρξη επιπλέον συνδετήρων (3 ή και 4) σε ένα κόμικ. β) Απουσία χρωμάτων. Όταν ένα ή περισσότερα από τα 3 βασικά χρώματα (κόκκινο, κίτρινο, μπλε) δεν τυπωθούν κατά τη διάρκεια της εκτύπωσης στο εξώφυλλο ή και τις εσωτερικές σελίδες. Σε αυτή την περίπτωση οι χρωματισμοί δεν αποδίδονται σωστά. γ) Μη ευθυγραμμισμένη κοπή των φύλλων. Το κόμικ φαίνεται στραβοκομμένο. δ) Διπλοτυπωμένες σελίδες. Σελίδες που βρίσκονται στο κόμικ δύο φορές. Κάποιες φορές βρίσκονται στη θέση σωστών σελίδων που πλέον λείπουν από το αντίτυπο, ενώ κάποιες φορές το αντίτυπο έχει περισσότερες σελίδες. ε) Μη σωστό κεντράρισμα των χρωμάτων στις εικόνες του εξωφύλλου και των εσωτερικών σελίδων. Η εικόνα σου δίνει την αίσθηση 3D. στ) Πολλαπλά εξώφυλλα στο τεύχος. Όταν προσαρμόζονται τυχαία παραπάνω από ένα εξώφυλλα. Οπότε έχουμε αντίτυπα με διπλό, τριπλό, τετραπλό κλπ όμοιο εξώφυλλο. Είναι το πιο σημαντικό τυχαίο τυπογραφικό λάθος που γίνεται αποδεκτό από ΟΛΟΥΣ τους συλλέκτες. Τις περισσότερες φορές τα κακέκτυπα αυτά αντίτυπα προσελκύουν τους συλλέκτες κόμικς γιατί είναι μοναδικά. Βέβαια οι απόψεις των συλλεκτών για τα αντίτυπα με τυπογραφικά λάθη διίστανται ως προς την αξία τους και ως προς τη βαθμολόγηση της κατάστασης του τεύχους. Δηλαδή η πλειοψηφία των συλλεκτών υποστηρίζει ότι ένα αντίτυπο με τυπογραφικό λάθος έχει μειωμένη αξία και υποβαθμίζει την κατάστασή του. Μια μικρή μερίδα όμως υποστηρίζει ότι η μοναδικότητα αυτή του τεύχους αυξάνει την τιμή του. Όπως είπαμε, η ΜΟΝΑΔΙΚΗ περίπτωση τυχαίου τυπογραφικού λάθους που αποδέχονται ΟΛΟΙ οι συλλέκτες κόμικς στον κόσμο και προσθέτει στο τεύχος επιπλέον αξία είναι η ύπαρξη πολλαπλών εξωφύλλων. Ορισμένοι συλλέκτες μάλιστα συλλέγουν αποκλειστικά τέτοιου είδους αντίτυπα. Ακόμη και οι δυο μεγάλες εταιρείες της Αμερικής , η CGC και η PGX , που βαθμονομούν την κατάσταση ενός κόμικ, βαθμολογούν ένα κόμικ σύμφωνα με την κατάσταση του καλύτερου από τα πολλαπλά εξώφυλλα (συνήθως του εσωτερικού), αγνοώντας το εξωτερικό όσο χάλια κι αν είναι. Οπότε, εκτός από την επαυξημένη αξία που δίνουν οι συλλέκτες στο κόμικ, το πολλαπλό εξώφυλλο προσφέρει επιπλέον προστασία και βελτίωση στην κατάσταση του κόμικ. Στο θέμα αυτό μπορούμε να παρουσιάζουμε περιπτώσεις τυπογραφικών λαθών σε τεύχη που πέφτουν στα χέρια μας ή έχουμε στη κατοχή μας: Μίκυ Μάους #1148 με τριπλό εξώφυλλο Μίκυ Μάους #54 με μη σωστό κεντράρισμα των χρωμάτων του εξωφύλλου Υ.Γ. Εκτός από τα τυχαία τυπογραφικά λάθη, υπάρχουν και τα λάθη στη σύνταξη που γίνονται σε όλη την παρτίδα του τεύχους. Όπως μια λανθασμένη πληροφορία, μια φράση ή εικόνα που λογοκρίνεται, κάποιο σημαντικό σφάλμα όπως η λανθασμένη σειρά ορισμένων σελίδων κ.λ.π. Μια τέτοια περίπτωση είναι ΑΥΤΗ. Όταν γίνεται κάτι τέτοιο στην Αμερική ΟΛΟΚΛΗΡΗ η παρτίδα αποσύρεται και κυκλοφορεί καινούργια. Όσα αντίτυπα από την παλιά παρτίδα προλάβουν και πουληθούν, αποκτούν αρκετή αξία. Αλλά μιλάμε για εκδοτικές που σέβονται τον αναγνώστη. Σιγά μην γινόταν κάτι τέτοιο στη χώρα μας. 44 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
x for xepeta Δημοσιεύτηκε Απριλίου 19, 2010 Member ID: 3787 Group: Veterans Topic Count: 488 Content Count: 12121 Reputation: 82350 Achievement Points: 12143 Days Won: 79 With Us For: 6273 Days Status: Offline Last Seen: 18 ώρες πριν Age: 50 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 19, 2010 Τα 8/10 των εκδόσεων του Καμπανά είχαν Μη σωστό κεντράρισμα των χρωμάτων. 16 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
vintaz Δημοσιεύτηκε Απριλίου 19, 2010 Member ID: 6467 Group: Members Topic Count: 32 Content Count: 510 Reputation: 4412 Achievement Points: 513 Days Won: 3 With Us For: 5933 Days Status: Offline Last Seen: Τρίτη στις 10:01 PM Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 19, 2010 Ωπ...πολύ ωραίο ζήτημα τέθηκε!!! ... απ'ότι βλέπω στα κόμιξ μου περιλαμβάνονται αντίτυπα με τα εξής τυπογραφικά λάθη... α) Συνδετήρες. Απουσία ενός εκ των δύο συνδετήρων ή ύπαρξη επιπλέον συνδετήρων (3 ή και 4) σε ένα κόμικ. γ) Μη ευθυγραμμισμένη κοπή των φύλλων. Το κόμικ φαίνεται στραβοκομμένο. ε) Μη σωστό κεντράρισμα των χρωμάτων στις εικόνες του εξωφύλλου και των εσωτερικών σελίδων. Η εικόνα σου δίνει την αίσθηση 3D. στ) Πολλαπλά εξώφυλλα στο τεύχος. Όταν προσαρμόζονται τυχαία παραπάνω από ένα εξώφυλλα. Οπότε έχουμε αντίτυπα με διπλό, τριπλό, τετραπλό κλπ όμοιο εξώφυλλο. Ωστόσο ομολογώ ότι είμαι από τους λίγους ή ίσως και ο μόνος που δεν αρκείται να έχει τέτοια αντίτυπα με αποτέλεσμα να ξαναψάχνω να τα βρω σε άριστη κατάσταση… ...Όπως και να έχει, συμφωνώ απόλυτα για το θέμα της συλλεκτικότητας...και ειδικά για τα τεύχη που έχουν πολλαπλά εξώφυλλα.. Ακόμα θυμάμαι εκείνο το καλοκαίρι που είχα αγοράσει ανάμεσα σε άλλα τεύχη του περιοδικού Κόμιξ, το νούμερο #207-ΤΟ ΠΑΠΙ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΓΗ...όταν διαπίστωσα ότι είχε τριπλό εξώφυλλο πήρα όλα τα περίπτερα στο χωριό μου και έψαχνα απελπισμένος να βρω ένα αντίτυπο με μονό εξώφυλλο… στην 3η-4η προσπάθεια τα κατάφερα, ενώ νωρίτερα είχα βρει τουλάχιστον 2 φορές το ίδιο τεύχος με διπλό εξώφυλλο… το αποτέλεσμα ήταν να κρατήσω και τα 2 αντίτυπα… ωστόσο αυτό που μπήκε να κάνει παρέα με τα άλλα αντίτυπα της συλλογής μου ήταν το κανονικό με το 1 εξώφυλλο… Επίσης έχω παρατηρήσει στο κόμιξ #25-ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΤΗ μια εσωτερική σελίδα να είναι στραβο-τυπωμένη… δεν ξέρω αν υπάγεται στην ε) κατηγορία αλλά σίγουρα δεν υπάγεται στην γ)...(μια μικρή βοήθεια φίλε thunduckal? ) Αυτό που εννοώ είναι ότι φαίνεται λες και έχουμε αποτυπώσει 2 φορές το ίδιο σχέδιο με τα καρέ σε ριζόχαρτο και όταν βάζουμε το ένα πάνω από το άλλο, τα τοποθετούμε με μια ελάχιστη απόκλιση ώστε να μην εφαρμόζουν ακριβώς… Το αποτέλεσμα όταν κοιτάμε το σχέδιο είναι ότι νιώθουμε λες και είμαστε μεθυσμένοι ή ζαλισμένοι . Δηλαδή αρχίζουμε να βλέπουμε το σχέδιο διπλό… Ελπίζω να καταλάβατε τι εννοώ…ένα τέτοιο πράγμα Επίσης στο κόμιξ #16-Ο ΧΡΥΣΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ, φαίνεται ξεκάθαρα σε μια εσωτερική σελίδα περίπου στη μέση του τεύχους, πρόβλημα χρωματισμού… νομίζω είναι κάτι που έχω ξαναδεί σε φίλο που έχει το ίδιο τεύχος…. άραγε πρόκειται για τυπογραφικό λάθος ή όλα τα τεύχη βγήκαν έτσι? 12 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
PhantomDuck Δημοσιεύτηκε Απριλίου 19, 2010 Member ID: 2414 Group: Veterans Topic Count: 206 Content Count: 5723 Reputation: 46163 Achievement Points: 5820 Days Won: 48 With Us For: 6385 Days Status: Offline Last Seen: 18 ώρες πριν Age: 38 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 19, 2010 (Επεξεργασία) Εγώ έχω κακέκτυπο το Σούπερμαν Ψαρόπουλου #1. Αλλά μιλάμε για τόσο κακέκτυπο που κάθε δύο σελίδες δεν διαβάζεται με τίποτα. Και επειδή δεν ξέρω πως να το εξηγήσω, ιδού μερικές εικόνες. Δεν ξέρω σε ποια κατηγορία υπάγεται, όμως δεν το έχω ξαναπετύχει πουθενά. Μέχρι και οι διαφημίσεις δεν την γλίτωσαν, όλο το τεύχος ήταν τυπωμένο έτσι. Ιδού μία σύγκριση Playmobil από σελίδες του ίδιου τεύχους, από σημεία με και χωρίς το πρόβλημα. Το λογικό επακόλουθο είναι πως παρ' όλο που αγόρασα το τεύχος, δεν κατάφερα να διαβάσω τις ιστορίες του. Τελικά τις διάβασα από τον τόμο που είχε μαζεμένα τα τεύχη 1,2,3, το λεγόμενο τεύχος 104. Βασικά ένα από τα δύο, μιας και βγήκαν δύο τεύχη 104 από την εκδοτική. Θεωρείται κι αυτό τυπογραφικό λάθος; Επεξεργασία Απριλίου 19, 2010 από PhantomDuck 14 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
thunduckal Δημοσιεύτηκε Απριλίου 20, 2010 Member ID: 7403 Group: Members Topic Count: 4 Content Count: 178 Reputation: 1229 Achievement Points: 178 Days Won: 1 With Us For: 5847 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 12 Age: 49 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 20, 2010 Αυτό που εννοώ είναι ότι φαίνεται λες και έχουμε αποτυπώσει 2 φορές το ίδιο σχέδιο με τα καρέ σε ριζόχαρτο και όταν βάζουμε το ένα πάνω από το άλλο, τα τοποθετούμε με μια ελάχιστη απόκλιση ώστε να μην εφαρμόζουν ακριβώς… Το αποτέλεσμα όταν κοιτάμε το σχέδιο είναι ότι νιώθουμε λες και είμαστε μεθυσμένοι ή ζαλισμένοι . Δηλαδή αρχίζουμε να βλέπουμε το σχέδιο διπλό… Ελπίζω να καταλάβατε τι εννοώ…ένα τέτοιο πράγμα Οι περιπτώσεις τυπογραφικών λαθών που ανέφερα είναι οι πιο συνηθισμένες και κύριες που παρουσιάζονται γενικά σε κόμικς. Ωστόσω διάφορες παραλλαγές είναι δυνατό να συμβούν. Η περίπτωση που αναφέρεις, φίλε vintaz, κατά πάσα πιθανότητα ανήκει στην: ε) Μη σωστό κεντράρισμα των χρωμάτων 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
thunduckal Δημοσιεύτηκε Απριλίου 20, 2010 Member ID: 7403 Group: Members Topic Count: 4 Content Count: 178 Reputation: 1229 Achievement Points: 178 Days Won: 1 With Us For: 5847 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 12 Age: 49 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 20, 2010 Εγώ έχω κακέκτυπο το Σούπερμαν Ψαρόπουλου #1. Αλλά μιλάμε για τόσο κακέκτυπο που κάθε δύο σελίδες δεν διαβάζεται με τίποτα. Και επειδή δεν ξέρω πως να το εξηγήσω, ιδού μερικές εικόνες. Στο φύλλο που εκτυπώθηκαν οι συγκεκριμένες σελίδες, πριν κοπούν, δεν τυπώθηκε το μπλε χρώμα και το μαύρο. Λόγω του μαύρου δεν φαίνονται ούτε τα μαύρα πλαίσια, αλλά ούτε και οι διάλογοι. Οπότε σίγουρα ανήκει: β) Απουσία χρωμάτων. το λεγόμενο τεύχος 104. Βασικά ένα από τα δύο, μιας και βγήκαν δύο τεύχη 104 από την εκδοτική. Θεωρείται κι αυτό τυπογραφικό λάθος; Αυτό είναι λάθος της σύνταξης της εκδοτικής, όπως αναφέρεται στο ΥΓ. Είναι η περίπτωση που οι δικές μας εκδοτικές για να δικαιολογηθούν το αναφέρουν ως: "ο Δαίμων του Τυπογραφείου". 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
YOSHIMITSU Δημοσιεύτηκε Απριλίου 20, 2010 Member ID: 5 Group: Veterans Topic Count: 277 Content Count: 5903 Reputation: 28895 Achievement Points: 5903 Days Won: 22 With Us For: 6654 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 3, 2017 Age: 7 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 20, 2010 Μου έχει τύχει τεύχος της Συλλογής 9 που από τα τρία τέταρτα περίπου και μετά, ανά δύο σελίδες ήταν εντελώς κενές (λευκές), ενώ οι υπόλοιπες που έμεναν ακολουθούσαν την κανονική αρίθμηση. 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Melandros Δημοσιεύτηκε Απριλίου 20, 2010 Member ID: 4830 Group: Veterans Topic Count: 480 Content Count: 2663 Reputation: 16115 Achievement Points: 2665 Days Won: 3 With Us For: 6127 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10 Age: 46 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 20, 2010 Ένα απο τα κακέκτυπα που έπεσε στα χέρια μου, είναι ένα Κοκομπίλ που η αρίθμηση στις σελίδες πάνε 1,42,2,41,3,40,4,39,5,38...... και παει λέγοντας... Δεν έχω βρεί κανονικό αντίτυπο ακόμα, αλλα δεν με πολυνοιάζει κιόλας... μιας και άμα έχεις όρεξη και λίγο υπομονή το διαβάζεις κανονικά, αρκεί να ψάχνεις να βρείς σε ποια διαολεμένη σελίδα πας μετά... 12 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
DJO Δημοσιεύτηκε Απριλίου 23, 2010 Member ID: 556 Group: Veterans Topic Count: 1534 Content Count: 22474 Reputation: 121433 Achievement Points: 22479 Days Won: 791 With Us For: 6555 Days Status: Offline Last Seen: Δεκεμβρίου 31, 2020 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 23, 2010 Τα 8/10 των εκδόσεων του Καμπανά είχαν Μη σωστό κεντράρισμα των χρωμάτων. Και κάπου τα 5/10 των Μικρών και μη Κλασσικών Εικονογραφημένων Ατλαντίς. Το ίδιο πρόβλημα πρέπει να υπήρχε και σε άλλα κόμικς Ατλαντίς, ακόμα και στα πανάκριβα Καλύτερα Κόμικς. Να μη σου πω ότι είναι κοινό φαινόμενο σε όλα τα κόμικς που εκδόθηκαν στην Ελλάδα τον προηγούμενο αιώνα και δεν ήταν ασπρόμαυρα... 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
x for xepeta Δημοσιεύτηκε Απριλίου 23, 2010 Member ID: 3787 Group: Veterans Topic Count: 488 Content Count: 12121 Reputation: 82350 Achievement Points: 12143 Days Won: 79 With Us For: 6273 Days Status: Offline Last Seen: 18 ώρες πριν Age: 50 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 23, 2010 Καταραμένο χρώμα... 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
jval Δημοσιεύτηκε Απριλίου 24, 2010 Member ID: 5320 Group: Members Topic Count: 24 Content Count: 715 Reputation: 6672 Achievement Points: 715 Days Won: 0 With Us For: 6072 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 21, 2018 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 24, 2010 Μου έχουν πέσει πάρα πολλά στα χέρια μου. Κλασικό παράδειγμα το Μεγάλο Μίκυ #8 που στην 2η σελίδα αναγράφει ως αριθμό το #9 (το έχω ποστάρει ήδη εδώ και επιδή δεν έχει περάσει μόνο ένα αντίτυπο από τα χέρια μου και όλα είχαν την ίδια ιδιομορφία μπορούμε να υποθέσουμε πως όλα τα αντίτυπα που βγήκαν ήταν λάθος. Άλλο παράδειγμα το Τιραμόλα #460, δεν αναγράφει στο εξώφυλλο τον αριθμό τεύχους: Στα Μίκυ Μάους τώρα, το τεύχος 937 ήταν το τελευταίο με τιμή 25 δρχ, μετά η τιμή έγινε 30 δρχ. Κατά την μετάβαση πολλά από τα τεύχη 938, 939 και 940 τυπώθηκαν με ένδειξη δρχ 25, αλλά και κάποια άλλα τυπώθηκαν με ένδειξη δρχ 30. Σε αυτά των 25 δρχ η τιμή περάστηκε από πάνω. Πάρτε τις φωτογραφίες δύο αντιτύπων από τα 938 και 939 που το καθένα αναγράφει με διαφορετικό τρόπο την τιμή: Άλλο παράδειγμα τα Μεγάλα Κλασσικά Ποπάυ #10, τυπώθηκαν με δυο διαφορετικά εξώφυλλα και διαφορετική τιμή. Έχω ήδη ποστάρει αυή την παρατήρησή μου εδώ. Μάχη των Πλανητών #6 με 2 εξώφυλλα: Γενικά έχω τύχει σε άπειρα παρόμοια παραδείγματα, αν θυμηθώ και άλλα θα τα προσθέσω. 20 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Man0s Δημοσιεύτηκε Απριλίου 24, 2010 Member ID: 11235 Group: Members Topic Count: 10 Content Count: 426 Reputation: 2223 Achievement Points: 426 Days Won: 0 With Us For: 5551 Days Status: Offline Last Seen: Ιουλίου 31, 2023 Age: 32 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 24, 2010 Εδώ στην Ελλάδα έχουν αυτά τα τεύχη μεγαλύτερη αξία? Αναγνωρίζονται ως συλλεκτικά?? 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
x for xepeta Δημοσιεύτηκε Απριλίου 24, 2010 Member ID: 3787 Group: Veterans Topic Count: 488 Content Count: 12121 Reputation: 82350 Achievement Points: 12143 Days Won: 79 With Us For: 6273 Days Status: Offline Last Seen: 18 ώρες πριν Age: 50 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 24, 2010 Παναγιά Παρθένα! ελπίζω όχι... 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Man0s Δημοσιεύτηκε Απριλίου 24, 2010 Member ID: 11235 Group: Members Topic Count: 10 Content Count: 426 Reputation: 2223 Achievement Points: 426 Days Won: 0 With Us For: 5551 Days Status: Offline Last Seen: Ιουλίου 31, 2023 Age: 32 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 24, 2010 Γιατί όχι?? 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
x for xepeta Δημοσιεύτηκε Απριλίου 24, 2010 Member ID: 3787 Group: Veterans Topic Count: 488 Content Count: 12121 Reputation: 82350 Achievement Points: 12143 Days Won: 79 With Us For: 6273 Days Status: Offline Last Seen: 18 ώρες πριν Age: 50 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 24, 2010 Γιατί το βρίσκω μια διαδικασία εκ του πονηρού, και στο κάτω κάτω χωρίς νόημα. 7 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
AndreasD Δημοσιεύτηκε Απριλίου 24, 2010 Member ID: 1991 Group: Veterans Topic Count: 397 Content Count: 4996 Reputation: 25199 Achievement Points: 4996 Days Won: 42 With Us For: 6426 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 10, 2021 Age: 55 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 24, 2010 Πράγματι. Ένα κόμικ που δεν μπορείς να το διαβάσεις και να το ευχαρηστηθείς γιατί έχει στραβα τυπωμένες σελίδες ή λευκές ή χάλια χρώματα είναι ένα άχρηστο κόμικ που δεν θα έδινα ούτε 50 λεπτά του ευρώ για να το πάρω. Ήδη στην Ελληνική αγορά μεταχειρισμένου πέφτει τρελό γδάρσιμο, αν αρχίσουν να δίνουν τέτοια τευχή σαν συλλεκτκά τότε φέξε μου και γλύστρησα... 10 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Man0s Δημοσιεύτηκε Απριλίου 24, 2010 Member ID: 11235 Group: Members Topic Count: 10 Content Count: 426 Reputation: 2223 Achievement Points: 426 Days Won: 0 With Us For: 5551 Days Status: Offline Last Seen: Ιουλίου 31, 2023 Age: 32 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 24, 2010 Οντως! Φαντάζομαι και στο εξωτερικό όσοι αγοράζουν ακριβά τέτοια αντίτυπα είναι συλλέκτες-πωλητές και όχι τόσο αναγνώστες!! 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
AndreasD Δημοσιεύτηκε Απριλίου 24, 2010 Member ID: 1991 Group: Veterans Topic Count: 397 Content Count: 4996 Reputation: 25199 Achievement Points: 4996 Days Won: 42 With Us For: 6426 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 10, 2021 Age: 55 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 24, 2010 Στο εξωτερικό (αλλά και στο εσωτερικό ) υπάρχουν πολλοί που δεν αγαπούν το κόμικ σαν ανάγνωσμα αλλά σαν επένδυση. Πάνε και δίνουν ένα σωρό λεφτά για να αγωράσουν κόμικς κλεισμένα μέσα σε διάφανα κουτιά γιατι έχουν αξιολογηθεί απο τον τάδε οίκο και τρέμουν μόνο και στην ιδέα μην κάνει δαχτυλιά η κάψουλα... Δίνουν 100δες ή και 1000δες δολλάρια, απλά και μόνο για να χαζεύουν το εξώφυλλο... Τι να πείς.... 10 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Man0s Δημοσιεύτηκε Απριλίου 25, 2010 Member ID: 11235 Group: Members Topic Count: 10 Content Count: 426 Reputation: 2223 Achievement Points: 426 Days Won: 0 With Us For: 5551 Days Status: Offline Last Seen: Ιουλίου 31, 2023 Age: 32 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 25, 2010 (Επεξεργασία) Φαντάλομαι όλοι θέλουν να θεωρείται η συλλογή τους έστω "λίγο" συλλεκτική!! Στην τελική όμως μετράει η συναισθηματική αξία που δίνει καθένας! Επεξεργασία Απριλίου 25, 2010 από Man0s 10 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
thunduckal Δημοσιεύτηκε Μαίου 19, 2010 Member ID: 7403 Group: Members Topic Count: 4 Content Count: 178 Reputation: 1229 Achievement Points: 178 Days Won: 1 With Us For: 5847 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 12 Age: 49 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 19, 2010 Τομάκι "Το Αίνιγμα του Τοτεμ" μια φάση πριν την ολοκλήρωσή του, την κοπή περιθωρίων, ευγενική προσφορά από ένα καλό φίλο και συλλέκτη. Έχει άκοπες σελίδες και περιθώρια που πρέπει να κοπούν. 18 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
PhantomDuck Δημοσιεύτηκε Μαίου 19, 2010 Member ID: 2414 Group: Veterans Topic Count: 206 Content Count: 5723 Reputation: 46163 Achievement Points: 5820 Days Won: 48 With Us For: 6385 Days Status: Offline Last Seen: 18 ώρες πριν Age: 38 Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 19, 2010 (Επεξεργασία) Στο εξωτερικό (αλλά και στο εσωτερικό ) υπάρχουν πολλοί που δεν αγαπούν το κόμικ σαν ανάγνωσμα αλλά σαν επένδυση. Πάνε και δίνουν ένα σωρό λεφτά για να αγωράσουν κόμικς κλεισμένα μέσα σε διάφανα κουτιά γιατι έχουν αξιολογηθεί απο τον τάδε οίκο και τρέμουν μόνο και στην ιδέα μην κάνει δαχτυλιά η κάψουλα... Δίνουν 100δες ή και 1000δες δολλάρια, απλά και μόνο για να χαζεύουν το εξώφυλλο... Τι να πείς.... Αφιερωμένο, από την ιστορία "The Money Pit - Το Χρηματωρυχείο" του Don Rosa. Ολόκληρη η σελίδα στην επισυναπτόμενη εικόνα. Επεξεργασία Μαίου 19, 2010 από PhantomDuck 20 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Duck Δημοσιεύτηκε Μαίου 20, 2010 Member ID: 11156 Group: Members Topic Count: 65 Content Count: 1387 Reputation: 6746 Achievement Points: 1387 Days Won: 9 With Us For: 5561 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 22, 2022 Age: 29 Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 20, 2010 Τομάκι "Το Αίνιγμα του Τοτεμ" μια φάση πριν την ολοκλήρωσή του, την κοπή περιθωρίων, ευγενική προσφορά από ένα καλό φίλο και συλλέκτη. Έχει άκοπες σελίδες και περιθώρια που πρέπει να κοπούν. εχω μερικα αλμανάκο σε τετοια φαση... ηθελα απο καιρο να σας ρωτησω αν εχουν συλλεκτικη αξία... 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
thunduckal Δημοσιεύτηκε Μαίου 20, 2010 Member ID: 7403 Group: Members Topic Count: 4 Content Count: 178 Reputation: 1229 Achievement Points: 178 Days Won: 1 With Us For: 5847 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 12 Age: 49 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 20, 2010 εχω μερικα αλμανάκο σε τετοια φαση... ηθελα απο καιρο να σας ρωτησω αν εχουν συλλεκτικη αξία... Σε γενικές γραμμές τα κακέκτυπα τεύχη δεν έχουν περισσότερη αξία από ένα κανονικό τεύχος. Πόσο μάλιστα εδώ στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό μπορεί να υπάρχουν άτομα που συλλέγουν τέτοια τεύχη αλλά αποτελούν μια μικρή μερίδα. Τα μοναδικά τεύχη που ίσως θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν "συλλεκτικά" είναι τα τεύχη με περισσότερα από ένα εξώφυλλα. Εκεί βέβαια μπαίνει μια άλλη παράμετρος, ότι το πολλαπλό εξώφυλλο προστατεύει καλύτερα το τεύχος. Το τομάκι που παρουσίασα, όπως ίσως και τα τεύχη που αναφέρεις είναι σε ημιτελή κατάσταση και μπορούν να μετατραπούν σε κανονικά τεύχη. Όσο για τη "συλλεκτική αξία" που μπορεί να έχουν; Είναι ίσως μόνο η ικανοποίηση ότι έχεις στα χέρια σου ένα τεύχος μοναδικό, και τίποτε άλλο. 10 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
vintaz Δημοσιεύτηκε Μαίου 20, 2010 Member ID: 6467 Group: Members Topic Count: 32 Content Count: 510 Reputation: 4412 Achievement Points: 513 Days Won: 3 With Us For: 5933 Days Status: Offline Last Seen: Τρίτη στις 10:01 PM Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 20, 2010 Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω...να προσθέσω επίσης ότι αν μιλάμε για τεύχη με διπλό εξώφυλλο, θα μπορούσε το 1 από τα 2 εξώφυλλα να χρησιμοποιηθεί ώστε να δώσει έστω κάποια από την χαμένη αξία σε κάποιο άλλο ίδιο που μας έτυχε και δεν έχει εξώφυλλο και το είχαμε για ''πέταμα''...Πιστεύω ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη αξία των τευχών με διπλό εξώφυλλο...ότι δηλαδή μπορούν να μεταφέρουν μέρος της αξία τους σε κάποιο άλλο κόμιξ. 7 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Lord Makro Δημοσιεύτηκε Μαίου 20, 2010 Member ID: 2066 Group: Honored Topic Count: 79 Content Count: 4676 Reputation: 26662 Achievement Points: 4710 Days Won: 4 With Us For: 6418 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 30 Age: 48 Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 20, 2010 Σωστός ο vintaz! 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
PhantomDuck Δημοσιεύτηκε Μαίου 20, 2010 Member ID: 2414 Group: Veterans Topic Count: 206 Content Count: 5723 Reputation: 46163 Achievement Points: 5820 Days Won: 48 With Us For: 6385 Days Status: Offline Last Seen: 18 ώρες πριν Age: 38 Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 20, 2010 Επειδή δεν έχει τύχει να δω κάποιο τεύχος με διπλό εξώφυλλο από κοντά, έχει διπλό και εξώφυλλο και οπισθόφυλλο ? Δηλαδή αν είναι τεύχος με συνδετήρες μπορεί να βγει το πρώτο δίφυλλο και π.χ. να μεταφερθεί σε άλλο κόμικ ? 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Βασιλεύς των κόμικς Δημοσιεύτηκε Μαίου 21, 2010 Member ID: 10466 Group: Honored Topic Count: 265 Content Count: 3512 Reputation: 36639 Achievement Points: 3528 Days Won: 88 With Us For: 5623 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 5, 2021 Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 21, 2010 1) ΣΠAINTΕΡΜΑΝ Νο 1 του ΚΑΜΠΑΝΑ το εξωφυλλο τυπωμένο στραβο 2) ΧΩΜΑΤΕΡΗ του Λέανδρου τα τελευταία 15 φύλλα λείπουν ενω στη θέση τους επαναλαμβανόνται τα 15 ''μεσαία'' φύλλα 7 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
JohnnyMZ Δημοσιεύτηκε Μαίου 21, 2010 Member ID: 9146 Group: Veterans Topic Count: 116 Content Count: 1737 Reputation: 12589 Achievement Points: 1737 Days Won: 14 With Us For: 5729 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Age: 28 Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 21, 2010 Επειδή δεν έχει τύχει να δω κάποιο τεύχος με διπλό εξώφυλλο από κοντά, έχει διπλό και εξώφυλλο και οπισθόφυλλο ? Δηλαδή αν είναι τεύχος με συνδετήρες μπορεί να βγει το πρώτο δίφυλλο και π.χ. να μεταφερθεί σε άλλο κόμικ ? Ναι, έτσι είναι. Είχα πετύχει μια φορά το ΚΟΜΙΞ #215, δεν το είχα κιόλας, το πήρα κατευθείαν. Δεν νομίζω να γίνεται να μπει μόνο το εξώφυλλο και όχι τ' οπισθόφυλλο... 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
vintaz Δημοσιεύτηκε Μαίου 21, 2010 Member ID: 6467 Group: Members Topic Count: 32 Content Count: 510 Reputation: 4412 Achievement Points: 513 Days Won: 3 With Us For: 5933 Days Status: Offline Last Seen: Τρίτη στις 10:01 PM Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 21, 2010 όντως έτσι ακριβώς είναι....και στο δικό μου αντίτυπο είναι εξώφυλλο και οπισθόφυλλο διπλά...απ'ότι μου έχουν πει τυπώνονται σε μεγάλες σελίδες πολλά δίφυλλα στη σειρά της ίδιας σειράς-σελίδας και στη συνέχεια σημειώνονται τα περιθώρια όπου γίνεται η κοπή... 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
pop Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 16, 2010 Member ID: 9743 Group: Members Topic Count: 35 Content Count: 237 Reputation: 1967 Achievement Points: 237 Days Won: 1 With Us For: 5685 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 25, 2022 Age: 5 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 16, 2010 Σε όλη την ιστοριούλα, ο Φέλιξ, προσπαθεί να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης των αγελάδων και άρα και των παραγώγων τους, όπως λ.χ. τις αγαπημένες του μπριζόλες! Η αγορά έχει γεμίσει από συνθετικές μπριζόλες πετρελαίου! Τελικά ο ήρωας μας, βρίσκει την λύση και μαζί και το εργοστάσιο της ¨ΜΠΡΙΖΟΛΠΕΤΡ¨! Και εκεί, εμείς οι αναγνώστες διαπιστώνουμε ένα τυπογραφικό λάθος!!! Ενώ σε όλη την ιστοριούλα αναγράφεται το ¨ΜΠΡΙΖΟΛΠΕΤΡ¨, σ`ένα καρεδάκι, εμφανίζεται πάνω σε καζάκι παραγωγής της συνθετικής μπριζόλας, αντί το ¨ΜΠΙΖΟΛΠΕΤΡ¨, το ¨ΜΠΙΡΟΛΠΕΤΡ¨! Κλασσική περίπτωση λάθους! Τυχαίο; Δε νομίζω!!!! ΥΓ: Ευχαριστώ, επί τη ευκαιρία, τον сrc, χάρη στον οποίο κλείνω σειρές όπως του Φέλιξ. Να`σαι καλά φίλε... 6 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις