kapros Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 9, 2007 Member ID: 90 Group: Members Topic Count: 36 Content Count: 211 Reputation: 558 Achievement Points: 211 Days Won: 0 With Us For: 6678 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 19, 2020 Age: 37 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 9, 2007 Ο Θωμάς Π. Μαστακούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και νομικά. Είναι δικηγόρος, συγγραφέας και μεταφραστής. Έχει συγγράψει και εκδώσει πολλά βιβλία και περισσότερα από σαράντα διηγήματα ηρωικής και επιστημονικής φαντασίας, τρόμου και μεταφυσικής, το διδακτικό παραμύθι Το Αόρατο Στέμμα της Σοφίας (Εκδόσεις Έσοπτρον), το δοκίμιο πάνω στον Τόλκιν και το έργο του Ρίζες και Φύλλα της Μέσης Γης (Εκδόσεις Αίολος), τις πραγματείες Γι Τσιντκ, το Βιβλίο Αλλαγών, Κρυπτοζωολογία του Χθες και του Σήμερα, και, Κρύσταλλοι, το Πλήρες Εγχειρίδιο της Δύναμης (Εκδόσεις Έσοπτρον). Επίσης, είναι δημιουργός του παιχνιδιού ρόλων Ζωντανά έπη (Εκδόσεις Αίολος), που διαδραματίζεται στην ομηρική Ελλάδα, και της επέκτασής του Στη Χώρα του Μίνωα. Επί δεκατέσσερα χρόνια ήταν υπεύθυνος επιμελητής και μεταφραστής της θρυλικής σειράς ανθολογιών επιστημονικής φαντασίας των εκδόσεων ΩΡΟΡΑ, που έφτασε να αριθμεί 77 βιβλία. Έχει γράψει εκατοντάδες άρθρα και δοκίμια, έχει συμμετάσχει σε πολλά συλλογικά βιβλία και ορθογραφεί τακτικά στα περιοδικά Τρίτο Μάτι, Hellenic Nexus και Mystery. Κόμικς με το δικό σενάριο έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό "9" της Ελευθεροτυπίας, ενώ έχει γράψει την ιστορία Απρόσκλητοι Επισκέπτες της σειράς Εικονιστορημάτων Τρόμος και Φαντασία (Εκδόσεις Ψυχής τα Λαμπυρίσματα). Τέλος, έχει συνεργαστεί με πολλούς εκδοτικούς οίκους ως μεταφραστής, έχοντας περισσότερες από 180 μεταφράσεις βιβλίων και δοκιμίων στο ενεργητικό του. Πηγή: Βιβλίο "Τρόμος και Φαντασία" εκδόσεις Ψ.Τ.Λ. 3 Παράθεση
germanicus Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 9, 2007 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191178 Achievement Points: 27559 Days Won: 761 With Us For: 6649 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7, 2024 Age: 52 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 9, 2007 nikos_k! Να προσθέσω ότι λίστα με τα τομίδια της ΩΡΟΡΑ θα βρείτε εδώ (μεταξύ άλλων). Μέχρι τον 17 (Ιστορίες της Μυθολογίας Κθούλου) μετάφραση-επιμέλεια έχει ο Γιώργος Μπαλάνος και από τον 18 (Ιστορίες από Παράξενους Τόπους) και μετά ο Θωμάς Μαστακούρης. Μια γενιά έμαθε sci-fi από την Κάκτος και η αμέσως επόμενη από αυτή τη σειρά. 2 Παράθεση
Corvus Δημοσιεύτηκε Μαίου 5, 2007 Member ID: 1548 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 52 Reputation: 117 Achievement Points: 52 Days Won: 0 With Us For: 6541 Days Status: Offline Last Seen: Οκτωβρίου 26, 2009 Age: 62 Δημοσιεύτηκε Μαίου 5, 2007 (Επεξεργασία) Για όλους τους αγαπητούς φίλους και αγαπητές φίλες, μια μικρή ιστορία που έγραψα εγώ και σχεδίασε ο ταλαντούχος Σπύρος Κόντης. Δημοσιεύτηκε στο "9" της Ελευθεροτυπίας, τεύχος 241, της 23ης Φεβρουαρίου 2005. Τόσο εγώ όσο και ο σχεδιαστής θα θέλαμε περισσότερο χώρο για την καλύτερη ανάπτυξη της ιστορίας, μα οι ανάγκες του περιοδικού περιόρισαν το πόνημά μας στις 7 σελίδες. Προσέξτε πως σε κάθε σελίδα υπάρχει ένα κεντρικό μοτίβο που πιάνει όλη την έκτασή της και καλύπτεται εν μέρει από τα μικρότερα καρέ που προωθούν την ιστορία. Θ.Μ. Υ.Γ. Αν οι Ρυθμιστές του εν λόγω διαδικτυακού τόπου θεωρούν το σημείο ανάρητσης ακατάλληλο, παρακαλώ να το μεταφέρουν όπου νομίζουν. ΥΓ. Ζητώ συγγνώμη για την μάλλον κακή ποιότητα της σάρωσης, αλλά κάποιο τεχνικό πρόβλημα και η δική μου σχετική άγνοια με εμπόδιζαν να αναρτήσω τις καλύτερης ποιότητας σελίδες. Επεξεργασία Μαίου 7, 2007 από Corvus 1 1 Παράθεση
YOSHIMITSU Δημοσιεύτηκε Μαίου 5, 2007 Member ID: 5 Group: Veterans Topic Count: 277 Content Count: 5903 Reputation: 28922 Achievement Points: 5903 Days Won: 22 With Us For: 6724 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 3, 2017 Age: 8 Δημοσιεύτηκε Μαίου 5, 2007 Πάρα πολύ καλή τόσο η ιστορία όσο και το σχέδιο φυσικά. Την θυμάμαι μάλιστα χαρακτηριστικά και πριν διαβάσω το δεύτερο καρέ η ιστορία ξετυλίχτηκε γρήγορα μπροστά μου από μνήμης. Πολύ όμορφη η επικάλυψη ενός κεντρικού καρέ από άλλα μικρότερα, πάντα μου άρεσε. Εάν έχεις και άλλα τέτοια να μοιραστείς μαζί μας, το φόρουμ είναι διαθέσιμο για την φιλοξενία τους. 1 Παράθεση
turbovolos Δημοσιεύτηκε Μαίου 7, 2007 Member ID: 131 Group: Members Topic Count: 29 Content Count: 1007 Reputation: 979 Achievement Points: 1007 Days Won: 0 With Us For: 6669 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 19, 2018 Age: 43 Δημοσιεύτηκε Μαίου 7, 2007 Απίθανη ιστορία. Μπράβο παιδιά και ευχαριστούμε που μας δίνετε την ευκαιρία να τις γνωρίσουμε. 1 Παράθεση
mistseeker Δημοσιεύτηκε Μαίου 13, 2007 Member ID: 112 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 23 Reputation: 19 Achievement Points: 23 Days Won: 0 With Us For: 6673 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 15, 2010 Age: 49 Δημοσιεύτηκε Μαίου 13, 2007 Εντάξει, ο Θωμάς είναι Living Legend. Ανδρώθηκα (sic) διαβάζοντας τις μεταφράσεις και κάποια απ'τα διηγήματά του. Άνθρωποι σαν κι αυτόν, μοναχικοί περιπατητές στο ερημικό τοπίο που είναι το fantasy και η ε/φ στην Ελλάδα, με έβαλαν στα κατάλληλα κανάλια. Respect! Είχα τη μεγάλη τιμή να τον γνωρίσω από κοντά στο Comicdom Con. Είναι άνθρωπος μετρημένος, σοβαρός και χαμηλών τόνων, όπως θα περίμενα από κάποιον της πνευματικής του ποιότητας. Ν. 1 Παράθεση
Corvus Δημοσιεύτηκε Μαίου 14, 2007 Member ID: 1548 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 52 Reputation: 117 Achievement Points: 52 Days Won: 0 With Us For: 6541 Days Status: Offline Last Seen: Οκτωβρίου 26, 2009 Age: 62 Δημοσιεύτηκε Μαίου 14, 2007 Τα καλά σας λόγια μου προσφέρουν μια ιδιαίτερη χαρά. Να ξέρετε πως δεν σας βλέπω ως αναγνώστες, αλλά ως συνοδοιπόρους στις μεγάλες λεωφόρους της αναζήτησης. Χωρίς τη φαντασία εκείνου που διαβάζει, οποιοδήποτε δημιούργημα, δικό μου ή οποιουδήποτε άλλου, είναι μονάχα άψυχο χαρτί. Θ.Μ. 1 Παράθεση
kikitsa Δημοσιεύτηκε Μαίου 18, 2007 Member ID: 1533 Group: Members Topic Count: 21 Content Count: 893 Reputation: 638 Achievement Points: 893 Days Won: 0 With Us For: 6542 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 24, 2013 Age: 37 Δημοσιεύτηκε Μαίου 18, 2007 Κι εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να δηλώσω πως και η ιστορία αλλά και το σχέδιο είναι πάρα πολύ καλά!! :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: Ευχαριστώ και συγχαίρω τον Θ.Μ. αλλά και όλη τη Δ.Ο του Greek Comic που μας δίνετε την ευκαιρία να γνωρίζουμε τόσες πολλές και θαυμάσιες δημιουργίες αξιόλογων ανθρώπων!! Εύγε σε όλους!! :bravo: :bravo: :bravo: 1 Παράθεση
esperos Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 10, 2007 Member ID: 10 Group: Members Topic Count: 6 Content Count: 878 Reputation: 401 Achievement Points: 878 Days Won: 0 With Us For: 6705 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 8, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 10, 2007 Με χαρα μου βλεπω οτι η συνοπτικη αυτη παρουσιαση. Αποδειχνει τις δυνατοτητες που εχει ο σημερινος Ελληνας. :clap: :clap: :clap: Κριμα που δεν γινεται ευρυτερα προσιτη η δουλεια αυτη στον αναγνωστη της εποχης μας. Ο Ελληνας αναγνωστης δεν βρισκεται μονο στην Αθηνα... Εκφραζω την ευγνωμοσυνη μου στους δημιουργους του GreekComics που με βοηθουν να ριξω εστω μια ματια στα επιτευγματα Ελληνων στην 9η Τεχνη. :bravo: :bravo: :bravo: σε ολους εσας που μας παρουσιαζετε αυτα τα εργα. Τα καλά σας λόγια μου προσφέρουν μια ιδιαίτερη χαρά. Να ξέρετε πως δεν σας βλέπω ως αναγνώστες, αλλά ως συνοδοιπόρους στις μεγάλες λεωφόρους της αναζήτησης. Χωρίς τη φαντασία εκείνου που διαβάζει, οποιοδήποτε δημιούργημα, δικό μου ή οποιουδήποτε άλλου, είναι μονάχα άψυχο χαρτί. Θ.Μ. Χαιρομαι να συνοδοιπορω με ανθρωπους που εχουν τη δικη σου συνειδηση Corvus. 1 Παράθεση
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις