GreekComicFan Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 10, 2009 Member ID: 2265 Group: Veterans Topic Count: 999 Content Count: 20072 Reputation: 117469 Achievement Points: 20162 Days Won: 336 With Us For: 6400 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10, 2021 Age: 47 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 10, 2009 Πρώτη Έκδοση: Δεκέμβριος 2008 (αναγραφόμενη στην έκδοση) 31 Ιανουαρίου 2009 (κανονική κυκλοφορία)Τιμή: 8.95€ Το 14 άλμπουμ του Γιώργου Τσούκη και ταυτόχρονα το πρώτο του για το 2009 είναι γεγονός. Πρόκειται για το Super Insomniacs, οι οποίοι είχαν πρωτοεμφανισθεί μέσα στο περιοδικό Happy Revolver, με τις 2 πρώτες ιστορίες αυτού του τόμου (οι υπόλοιπες 5 είναι νέο υλικό από όσο ξέρω). Οι Super Insomniacs είναι μια ομάδα Ελλήνων υπερηρώων οι οποίοι έχουν πέσει σε μαρασμό. Εδώ, τους παρακολουθούμε σε στιγμές χαλάρωσης και αναπόλησης περασμένων μεγαλείων. Ο ίδιος ο Τσούκης, κρατάει ένα ρόλο σκιώδη ως χαρακτήρας του κόμικ. Έκδοση φροντισμένη με σκληρόδετο εξώφυλλο, όπως θα είναι όλες οι εκδόσεις (και επανεκδόσεις) των άλμπουμ του Τσούκη από εδώ και στο εξής. Στο Site του Τσούκη αναφέρεται ως ο πρώτος τόμος της σειράς, οπότε γνωρίζουμε ήδη πως θα υπάρχει συνέχεια. 12 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
AndreasD Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 16, 2009 Member ID: 1991 Group: Veterans Topic Count: 397 Content Count: 4996 Reputation: 25200 Achievement Points: 4996 Days Won: 42 With Us For: 6427 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 10, 2021 Age: 56 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 16, 2009 Κατ αρχήν πρόκειται για μια πολύ προσεγμένη έκδοση! Σκληρό εξώφυλλο και χοντρό ιλουστρασιόν χαρτί! Μια έκδοση που σπάνια βλέπουμε απο Έλληνες (λαμπρή εξαίρεση το Στορμ) ιδιώτες. Το στόρυ απλό με πολύ έξυπνους διαλόγους και συμπαθητικό σκίτσο! Γενικά ένα κόμικ που το διαβάζεις ευχάριστα! Το μόνο μειονέκτημα οι λίγες σελίδες και ίσως το μικρό, για το στύλ σχεδίου, μέγεθος. Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 28, 2009 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191058 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6581 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 28, 2009 Χωρίς να είναι κακό και ενώ η βιβλιοδεσία/παρουσίαση δικαιολογεί τη τιμή , ο λόγος τιμή/περιεχόμενο, ειδικά με βάση το πόσα έχουμε συνηθίσει να πληρώνουμε για κόμικ, νομίζω ότι το κατατάσσει στα κόμικ που είναι για φανατικούς του Τσούκη. Οι υπόλοιποι μπορούνε να πάνε να τσιμπήσουν την Βίδα (και να γίνουν έτσι φανατικοί του Τσούκη (που και πάλι όμως, θα το κατατάξουν αυτό εδώ στα πιο αδύναμά του πιστεύω)) Κάπου μου δημιουργήθηκε η απροσδιόριστη αίσθηση ότι είναι αλληγορικό κόμικ και ότι όπου υπερήρωας καλά θα κάνουμε να βάλουμε δημιουργός κόμικ Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια... Απλώς. Αίσθηση είναι 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
soloup Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 28, 2009 Member ID: 2976 Group: Honored Topic Count: 26 Content Count: 237 Reputation: 1914 Achievement Points: 237 Days Won: 1 With Us For: 6339 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 12 Age: 116 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 28, 2009 Εγώ θα έλεγα ότι, ανεξάρτητα από τα άλλα άλμπουμ του Γιώργου, είναι ένα βιβλιαράκι πολύ "Προχώ"! Με όλη τη σημασία της λέξης. Αρχικά καταλαβαίνω ότι μπορεί να φαίνεται πολύ ακίνητο και επαναλαμβανόμενο αλλά η δύναμή του βρίσκεται ακριβώς σε αυτήν την ελάχιστη κίνηση που γίνεται από βράδυ σε βράδυ όπως και οι διάλογοι με τα συμφραζόμενα για τη ζωή τους. Μπορεί να μην είναι τόσο αφηγηματικό όσο η επίσης εξαιρετική "Βίδα", αλλά το συγκεκριμένο κόμικ πιστεύω ότι θα το εκτιμήσετε σε βάθος χρόνου. Όσο για την έκδοση, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερο. Ο Γιώργος μου είχε κάνει ο ιδιος κάποια παράπονα για το τύπωμα και όντως κάποια χρώματα μέσα έχουν βγει "κάπως". Πάντως επιμένω ότι πρόκειται για πολύ καλή δουλειά. 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
CitizenX Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 28, 2009 Member ID: 7777 Group: Honored Topic Count: 43 Content Count: 863 Reputation: 6087 Achievement Points: 863 Days Won: 0 With Us For: 5822 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 26 Age: 47 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 28, 2009 Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Αντώνη. Σε κάθε του άλμπουμ ο Γιώργος βάζει κάποιο καλλιτεχνικό στόχο (τις περισσότερες φορές έχει νόημα αποκλειστικά για τον ίδιο)τον οποίο προσπαθεί να επιτύχει. Για μένα, στο συγκεκριμένο άλμπουμ έπαιζε με την ένοια και τα όρια της στατικότητας στην αφήγηση. Εξάλου το γεγονός ότι χρησιμοποιεί υπερήρωες οι οποίοι δεν κάνουν τίποτε το υπερηρωϊκο πέρα από το να αράζουν στην κουζίνα και να κουβεντίαζουν, δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα αντίφαση. Προσωπικά αντιλαμβάνομαι τα κόμικς του Τσούκη (και σε αυτά συμπεριλαμβάνω και τις πρόσφατες fanzine δουλειές του) ώς μέρη ενός ενιαίου συνόλου. Κάθε άλμπουμ του έχει δυνατά και αδύνατα σημεία (με εξαίρεση,ίσως, το Η ΦΑΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ το οποίο θεωρώ άψογο και εικαστικά και αφηγηματικά) αλλά καθένα από αυτά έχει διαφορετικούς στόχους και εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες του δημιουργού του. 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
mits63 Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 29, 2009 Member ID: 7341 Group: Veterans Topic Count: 101 Content Count: 1379 Reputation: 6471 Achievement Points: 1379 Days Won: 5 With Us For: 5856 Days Status: Offline Last Seen: Σεπτεμβρίου 14, 2017 Age: 61 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 29, 2009 (Επεξεργασία) Ο Τσούκης είναι μεγάλος! :respect: Το έχω ξαναπεί και δεν βαριέμαι να το λέω! Έχω την αίσθηση ότι τα τελευταία χρόνια δουλεύει πολύ με την αίσθηση του χρόνου στα έργα του και πρέπει κανείς να ανακαλύψει κάθε φορά την ταχύτητα ή την απουσία της, να ακούσει τις σιωπές να αισθανθεί τα ανείπωτα για να τα απολαύσει ολοκληρωμένα. Επεξεργασία Σεπτεμβρίου 29, 2009 από green-mits 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
adia Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 28, 2010 Member ID: 1733 Group: Members Topic Count: 4 Content Count: 51 Reputation: 279 Achievement Points: 51 Days Won: 0 With Us For: 6452 Days Status: Offline Last Seen: Οκτωβρίου 6 Age: 50 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 28, 2010 Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο... Από σήμερα, το αφεντικό τρελάθηκε και χαρίζει κόμικς!.. Ξεκινάμε με το πιό πρόσφατο άλμπουμ, Super Insomniacs, δωρεάν για download (σε jpg) στο tsoukis.gr και σύντομα θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα 13 βιβλία. ENJOY!.. Και συγκεκριμένα, μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ: (ο σύνδεσμος στο κάτω μέρος της σελίδας) http://www.tsoukis.gr/?page_id=47 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
YOSHIMITSU Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 29, 2010 Member ID: 5 Group: Veterans Topic Count: 277 Content Count: 5903 Reputation: 28896 Achievement Points: 5903 Days Won: 22 With Us For: 6656 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 3, 2017 Age: 7 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 29, 2010 ΟΚ, πολύ ωραίος ο κύριος, οπότε ας του δώσουμε και εμείς ένα χεράκι να κάνει περισσότερα κόμικς: Εκτός και εάν το πήρε κιόλας (μεσολάβησε ένας μήνας), οπότε πάρτε για να μπορέσει να αγοράσει και ένα φρέσκο iPad. 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
DJO Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 3, 2010 Member ID: 556 Group: Veterans Topic Count: 1534 Content Count: 22474 Reputation: 121442 Achievement Points: 22479 Days Won: 791 With Us For: 6556 Days Status: Offline Last Seen: Δεκεμβρίου 31, 2020 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 3, 2010 Το κατέβασα και το διάβασα και ομολογώ ότι είναι ευχάριστο. Όχι όμως κάτι που με ενθουσίασε, αλλά έχει ένα δικό του στυλ. Δε θα το αγόραζα πάντως για τη συλλογή μου. Πάω να κατεβάσω τη Φανή που έβγαλε για δωρεάν κατέβασμα μπας και καταλάβω τι εστί Τσούκης. 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
big vaggos Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 12, 2010 Member ID: 11645 Group: Members Topic Count: 67 Content Count: 688 Reputation: 3746 Achievement Points: 688 Days Won: 2 With Us For: 5466 Days Status: Offline Last Seen: Χθες στις 08:42 PM Age: 30 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 12, 2010 (Επεξεργασία) Το διάβασα κι εγώ οφείλω να ομολογήσω πως μου άρεσε. Παρότι τυφλώθηκα λίγο στην οθόνη, άξιζε πιστεύω. Και εν αντιθέσει με τον Ορέστη, εγώ θα το αγόραζα για τη συλλογή μου (θα το αγοράσω, βασικά). Με κριτήριο τα όσα έχω διαβάσει έως τώρα (του έχω κλέψει δύο και έχω δαβάσει άλλο ένα με υλική υπόσταση), διαμόρφωσα κι εγώ μια άποψη για τον Τσούκη. Είναι πολύ καλός. Εκτός του Super Insomniacs, πολύ όμορφή βρήκα και τη Βίδα. Παρ' όλα αυτά, όλως παραδόξως, η Φανή δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Ασφαλώς, δεν είναι και ότι καλύτερο να διαβάζεις ένα τέτοιου είδους κόμικ στην οθόνη. Επίσης, δεν κατάλαβα και πολλά πράγματα. Αυτα... Υ.Γ: I wanna steal them all!!! Επεξεργασία Φεβρουαρίου 12, 2010 από big vaggos 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
smoken Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 13, 2010 Member ID: 6517 Group: Members Topic Count: 33 Content Count: 573 Reputation: 3077 Achievement Points: 573 Days Won: 1 With Us For: 5928 Days Status: Offline Last Seen: Φεβρουαρίου 24, 2023 Age: 38 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 13, 2010 Και μόνο ο τίτλος και το εξώφυλλο σε προδιαθέτουν για τρελό γέλιο. Κάτι τέτοιο δεν μπορώ να πω ότι έγινε. Δεν ήταν κακό βέβαια αλλά νόμιζα ότι θα είναι πολύ πιο τρελό. 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Kabuki Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 18, 2014 Member ID: 5259 Group: Veterans Topic Count: 207 Content Count: 9437 Reputation: 77034 Achievement Points: 9439 Days Won: 100 With Us For: 6080 Days Status: Offline Last Seen: Οκτωβρίου 30 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 18, 2014 ωραία έκδοση, απλά συμπαθητικό το περιεχομενο δεν ξετρελάθηκα, περιμενω περισσότερα από τον τύπο που έχει κάνει κόμικς όπως η Φανή στον κόσμο της, η βίδα, τα εικονομηνυματα κι ο μικρός κθουλου 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις