Melandros Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 4, 2009 Member ID: 4830 Group: Veterans Topic Count: 480 Content Count: 2663 Reputation: 16116 Achievement Points: 2665 Days Won: 3 With Us For: 6128 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10 Age: 46 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 4, 2009 ΝΟΕ 2008 (..ΓΡΑΦΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΙΑΝ 2009) 10 ΕΥΡΩ Ο Κων/νος Παπαμιχαλόπουλος και ο Γιάπωνας του ξαναχτυπά σπο την Ένατη Διάσταση, οχτώ χρόνια μετά απο το πρώτο άλμπουμ (το οποίο είχε βγεί απο τις εκδόσεις futura). Το σχέδιο του Παπαμιχαλόπουλου, είναι πολύ ιδιαίτερο και προσωπικά μου αρέσει πολύ.. Βασικά εκτός απο τους δύο Γιάπωνες, δεν έχω δεί κάτι άλλο απο τον δημιουργό, αλλά για τις συγκεκριμένες ιστορίες, δεν ξέρω άμα θα ήθελα να δώ κάτι άλλο, (απο αυτά που έχω δεί μέχρι τώρα απο έλληνες δημιουργούς).. Αυτήν την φορά ο Γιάπωνας πρωτοστατεί σε έναν ιερό πόλεμο, με στόχο του αυτην την φορά να είναι το μίσος, η μισαλλοδοξία και ο φανατισμός που γεννά η οργανωμένη θρησκεία, όπως αναφέρει και το δελτίο τύπου. Και τα καταφέρνει μια χαρά.. και ο Γιάπωνας, αλλά και ο Παπαμιχαλόπουλος. Όπως πολύ ωραία είπε και σε μια πρώτη κριτική για το βιβλίο ο φίλος AndreasD: Υπάρχει σε πρώτο επίπεδο η ιστορία δράσης. Σε δεύτερο επίπεδο βλέπουμε το εσωτερικό ψυχικο ψάξιμο του Γιάπωνα μέσα απο ποίηση του Ρίτσου, του Σαχτούρη του Σωλομού κλπ. Τέλος ξεκάθαρα είναι τα σχόλια που κάνει ο Παπαμιχαλόπουλος σε διάφορα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας όπως είναι ο φανατισμός, η "μη σκέψη", κλπ. . Τέλος λίγα λόγια για την έκδοση, η οποία είναι πάρα πολύ καλή, με μικρότερες διαστάσεις απο το πρώτο βιβλίο, αλλά με πολύ περισσότερες σελίδες και σε τιμή που συμφέρει, 10 ευρώ για 128 σελίδες. Κρύβεται και μια μικρή ιστορία γύρω απο την κανονική ημερομηνία έκδοσης, που ενώ στο βιβλίο γράφει Νοε 2008, κυκλοφόρησε στο Φεστιβάλ της Βαβέλ τον Ιαν 2009. Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Παπαμιχαλόπουλο --- Το μέλος Giaponas πρόσθεσε ΕΔΩ και ΕΔΩ: Είχα μια συζήτηση στο comicdom με τον Γιώργο και κατόπιν προτροπής του ανέβασα το παρόν καθώς και μερικά ακόμη σχέδια που ακολουθούν. Ευελπιστώ πως θα σας αρέσουν. 16 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
AndreasD Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 4, 2009 Member ID: 1991 Group: Veterans Topic Count: 397 Content Count: 4996 Reputation: 25200 Achievement Points: 4996 Days Won: 42 With Us For: 6428 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 10, 2021 Age: 56 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 4, 2009 Ας κοπιάρω εδώ την άποψή μου, μιάς και ο Μάνος έκανε και αύτη την παρουσίαση!!! Είναι ένα όμορφο κόμικ. Ο Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος κάνει παπάδες (και κυριολεκτικά και μεταφορικά) στο σχέδιο. Το σενάριο ακολουθεί πολλά επίπεδα ταυτόχρονα. Υπάρχει σε πρώτο επίπεδο η ιστορία δράσης. Σε δεύτερο επίπεδο βλέπουμε το εσωτερικό ψυχικό ψάξιμο του Γιάπωνα μέσα απο ποίηση του Ρίτσου, του Σαχτούρη του Σωλομού κλπ. Τέλος ξεκάθαρα είναι τα σχόλια που κάνει ο Παπαμιχαλόπουλος σε διάφορα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας όπως είναι ο φανατισμός, η "μη σκέψη", κλπ. Το μόνο αρνητικό της όλης υπόθεση είναι η εκτύπωση. Όπως μου εξήγησε ο Citizen X διάφορες καθυστερήσεις οδήγησαν στο να είναι η έκδοση έτοιμη στο Παρα Πεντε της Βαβέλ (sic). Σε συνεννόηση με τον κομίστα αποφάσαν απο κοινού να βγάλουν τη έκδοση και να διώξουν τον τυπογράφο που τους έκανε τη ζημιά. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα κόμικ που αξίζει να διαβαστεί! Η δε τιμή του (10 Ευρώ για 128 σελίδες) εξαιρετική! 12 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
CitizenX Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 5, 2009 Member ID: 7777 Group: Honored Topic Count: 43 Content Count: 863 Reputation: 6087 Achievement Points: 863 Days Won: 0 With Us For: 5822 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 26 Age: 47 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 5, 2009 Τόσο οι εκδότες, όσο και ο δημιουργός θα ήθελαν να ακούσουν τα σχόλια σας για το "Δευτερονόμιον" (άνευ απροόπτου θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας). Μη διστάσετε! Θάψτε ελέυθερα! 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Giaponas Δημοσιεύτηκε Απριλίου 12, 2009 Member ID: 6374 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 33 Reputation: 260 Achievement Points: 33 Days Won: 0 With Us For: 5949 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 9, 2018 Age: 49 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 12, 2009 Είχα μια συζήτηση στο comicdom με τον Γιώργο και κατόπιν προτροπής του ανέβασα το παρόν καθώς και μερικά ακόμη σχέδια που ακολουθούν. Ευελπιστώ πως θα σας αρέσουν. 16 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
lunatic Δημοσιεύτηκε Απριλίου 12, 2009 Member ID: 2818 Group: Members Topic Count: 73 Content Count: 916 Reputation: 3593 Achievement Points: 916 Days Won: 2 With Us For: 6351 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 2 Age: 36 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 12, 2009 Εμένα πάντως αυτό με εντυπωσίασε και περιμένω ανυπόμονα και τα υπόλοιπα!!!! :) Επί την ευκαιρία καλως ήρθες στο φόρουμ μας!!!! 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Giaponas Δημοσιεύτηκε Απριλίου 12, 2009 Member ID: 6374 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 33 Reputation: 260 Achievement Points: 33 Days Won: 0 With Us For: 5949 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 9, 2018 Age: 49 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 12, 2009 Μερικά ακόμη. 13 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Giaponas Δημοσιεύτηκε Απριλίου 12, 2009 Member ID: 6374 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 33 Reputation: 260 Achievement Points: 33 Days Won: 0 With Us For: 5949 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 9, 2018 Age: 49 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 12, 2009 Εμένα πάντως αυτό με εντυπωσίασε και περιμένω ανυπόμονα και τα υπόλοιπα!!!! :) Επί την ευκαιρία καλως ήρθες στο φόρουμ μας!!!! Σ'ευχαριστώ, lunatic. Να'σαι καλά. 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Giaponas Δημοσιεύτηκε Απριλίου 15, 2009 Member ID: 6374 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 33 Reputation: 260 Achievement Points: 33 Days Won: 0 With Us For: 5949 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 9, 2018 Age: 49 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 15, 2009 (Επεξεργασία) Επεξεργασία Απριλίου 15, 2009 από Giaponas 11 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
YOSHIMITSU Δημοσιεύτηκε Απριλίου 15, 2009 Member ID: 5 Group: Veterans Topic Count: 277 Content Count: 5903 Reputation: 28896 Achievement Points: 5903 Days Won: 22 With Us For: 6656 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 3, 2017 Age: 7 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 15, 2009 ΧΑ!!! Σε τσάκωσα... φίλε Κωνσταντίνε!!! Ήμουν σίγουρος ότι είχα δει ξανά αυτά τα πολύ όμορφα σχέδια, βεβαίως ο σκοπός τότε ήταν μάλλον διαφορετικός αν και δεν αποκλείεται μία πετυχημένη σχέση μεταξύ των βιντεοπαιχνιδιών και των κόμικς. Τέλος πάντων επειδή έχω δει και άλλα σχέδια σου, ομολογώ ότι παρότι το χρυσαφί δεν είναι το αγαπημένο μου χρώμα, τα συγκεκριμένα μου αρέσουν πολύ και θα σου πρότεινα να ανεβάσεις και τις μελέτες σε Α/Μ που έχεις κάνει επάνω σε πόλεις, τοπία, οχήματα, κλπ τα οποία είναι επίσης εξαιρετικά. Α, ναι μην ξεχάσω... δεν μπαίνεις και το βραδάκι να με βοηθήσεις να κάνω boost κανένα ribbon από το ΚΖ2; Έχω μέρες να σε πετύχω εκτός και εάν έχουμε διαφορετικά ωράρια. Δεν με κατάλαβες ακόμα; Μάλιστα, εγώ φταίω που σου έφτιαξα "σουπίτσα" όταν ήσουν άρρωστος κι ας μου μου έδωσες το KZ2... πήρα δικό μου πια. 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GreekComicFan Δημοσιεύτηκε Απριλίου 15, 2009 Member ID: 2265 Group: Veterans Topic Count: 999 Content Count: 20072 Reputation: 117469 Achievement Points: 20162 Days Won: 336 With Us For: 6401 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10, 2021 Age: 47 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 15, 2009 Ωραία πραγματάκια κάνεις συνονόματε. Δεν φτιάχνεις και ένα τόπικ στο εργαστήρι μας να τα έχεις όλα μαζεμένα; 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Giaponas Δημοσιεύτηκε Απριλίου 15, 2009 Member ID: 6374 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 33 Reputation: 260 Achievement Points: 33 Days Won: 0 With Us For: 5949 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 9, 2018 Age: 49 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 15, 2009 ΧΑ!!! Σε τσάκωσα... φίλε Κωνσταντίνε!!! Ήμουν σίγουρος ότι είχα δει ξανά αυτά τα πολύ όμορφα σχέδια, βεβαίως ο σκοπός τότε ήταν μάλλον διαφορετικός αν και δεν αποκλείεται μία πετυχημένη σχέση μεταξύ των βιντεοπαιχνιδιών και των κόμικς. Τέλος πάντων επειδή έχω δει και άλλα σχέδια σου, ομολογώ ότι παρότι το χρυσαφί δεν είναι το αγαπημένο μου χρώμα, τα συγκεκριμένα μου αρέσουν πολύ και θα σου πρότεινα να ανεβάσεις και τις μελέτες σε Α/Μ που έχεις κάνει επάνω σε πόλεις, τοπία, οχήματα, κλπ τα οποία είναι επίσης εξαιρετικά. Α, ναι μην ξεχάσω... δεν μπαίνεις και το βραδάκι να με βοηθήσεις να κάνω boost κανένα ribbon από το ΚΖ2; Έχω μέρες να σε πετύχω εκτός και εάν έχουμε διαφορετικά ωράρια. Δεν με κατάλαβες ακόμα; Μάλιστα, εγώ φταίω που σου έφτιαξα "σουπίτσα" όταν ήσουν άρρωστος κι ας μου μου έδωσες το KZ2... πήρα δικό μου πια. Τι πράγμα??? Με έπιασες με τα βρακιά κατεβασμένα - ή είναι βράδυ ή γερνάω ταχέως ή και τα δύο - ποιος είσαι εσύ καμάρι μου??? Με έχεις στο ps3 friends list σου? Αν ναι συνήθως μπαίνω πρωϊνά οπότε μάλλον γι'αυτό δεν με πέτυχες. Λέγε όμως τώρα όνομα! 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
YOSHIMITSU Δημοσιεύτηκε Απριλίου 16, 2009 Member ID: 5 Group: Veterans Topic Count: 277 Content Count: 5903 Reputation: 28896 Achievement Points: 5903 Days Won: 22 With Us For: 6656 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 3, 2017 Age: 7 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 16, 2009 Πρωινός έτσι; Χμ, είναι καιρός που παλεύω να πείσω τα αφεντικά μου στην δουλειά ότι με ένα PS3 και μία 50άρα TFT Full-HD θα ήμουν πολύ πιο αποδοτικός στο γραφείο, αλλά για κάποιον λόγο δεν δείχνουν να πείθονται από τα επιχειρήματα μου... Είδα ότι έβαλες και τα Α/Μ που σου είπα... είναι εξαιρετικά, σε ευχαριστώ πολύ. Με έχεις στο PSN friends list αλλά η συζήτηση είχε γίνει στο myxbox, πάντως και στα δύο θα με βρεις ως: Nek_Food 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Giaponas Δημοσιεύτηκε Απριλίου 16, 2009 Member ID: 6374 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 33 Reputation: 260 Achievement Points: 33 Days Won: 0 With Us For: 5949 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 9, 2018 Age: 49 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 16, 2009 Νεκ_, όντως σε έχω - σε θυμήθηκα σήμερα το πρωί και το μήνυμά σου στο Myxbox.gr - και πιστεύω πως πρέπει να πείσεις τα αφεντικά σου οπωσδήποτε για την ανάγκη να έχουν όλοι αν όχι ps3 τουλάχιστον ένα OnLive όταν βγει και με καλή σύνδεση για να αποδίδεις καλύτερα. Όπωσδήποτε! 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
lunatic Δημοσιεύτηκε Απριλίου 22, 2009 Member ID: 2818 Group: Members Topic Count: 73 Content Count: 916 Reputation: 3593 Achievement Points: 916 Days Won: 2 With Us For: 6351 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 2 Age: 36 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 22, 2009 Πολύ πολύ όμορφο κόμικ!!! Και το όλο στήσιμο του μου φάνηκε πολύ πρωτότυπο....!!!Παρότι δεν έχω διαβάσει τον πρώτο Γιάπωνα,βρήκα εξαιρετικό το δεύτερο αυτό κομμάτι της ιστορίας!!!! :clap2: Υπέροχο σκίτσο,πλοκή με τη βοήθεια της ποιήσης και μια δυναμικότητα καθολη τη διάρκεια της ιστορίας που προσωπικά με ξετρέλανε!! Εδώ ένα σκιτσάκι του Κωνσταντίνου που μου έφτιαξε στην Comicdom! 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
DJO Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 13, 2012 Member ID: 556 Group: Veterans Topic Count: 1534 Content Count: 22474 Reputation: 121443 Achievement Points: 22479 Days Won: 791 With Us For: 6557 Days Status: Offline Last Seen: Δεκεμβρίου 31, 2020 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 13, 2012 ΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΜΠΑΜΚΛΙΚ! Οκ, με άλλα λόγια, ο Γιάπωνας ξεκινάει με 2 προοίμια όπου διαβάζει Ρίτσο και μετά έχουμε την ιστορία. Όπου απλά κυνηγάει μέχρι εξολόθρευσης θρησκευτικά φανατισμένα άλλα cyborgs του κλήρου. Αυτό. Ενώ αράζει διαβάζει μία και Σαχτούρη, Σολωμό. Οκ, έχει πάμπολλες μπηχτές για την εκκλησία, την "τρίτη εξουσία" a.k.a. Τηλεόραση, την κυβέρνηση, το οικονομικό αδιέξοδο, τις ακατανότητες γυναίκες, το άβουλο πλήθος, τον φανατισμό σε όλες του τις μορφές, την εφορία (ΤΑ ΣΠΑΕΙ ΤΟ 7ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΕ ΤΑ CYBORGS ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ) Κάπου εκεί ο Γιάπωνας γνωρίζει την Τζούλια. Αλλά... η Τζούλια είναι η αγαπημένη του γιγάντιου cyborg αρχιεπίσκοπου, ο οποίος τα παίρνει και πάει να καθαρίσει τον Γιάπωνα, ανακαλύπτοντας πως είναι πλέον δύο. Καλούλι, ~6/10, αλλά θα προτιμήσω τον αυθορμητισμό του πρώτου. Ακολουθεί το επιλογικό δισέλιδο της Εύης Σαμπανίκου: 9 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Aoua Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 11, 2012 Member ID: 25913 Group: Honored Topic Count: 7 Content Count: 82 Reputation: 977 Achievement Points: 83 Days Won: 0 With Us For: 4436 Days Status: Offline Last Seen: Οκτωβρίου 7, 2022 Age: 40 Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 11, 2012 Υπάρχει μια σχεδιαστική ομοιότητα μεταξύ Γιάπωνα και Μεταβαρώνου (Ινκάλ, Το Επος των Μεταβαρόνων)...Δεν έχω διαβάσει το κόμικς...Υπάρχει κάποια εξήγηση? 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις