Dr Paingiver Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 15, 2008 Member ID: 3930 Group: Veterans Topic Count: 729 Content Count: 13098 Reputation: 105560 Achievement Points: 13120 Days Won: 138 With Us For: 6255 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 66 Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 15, 2008 ''O Spain Rodriguez, είναι ένας από τους ιδρυτές του Underground Comix, κυρίως με τον χαρακτήρα του Trasman of the Sixth International. Έργα του περιλαμβάνονται επίσης στο Wooblies - Μιά εικονογραφημένη ιστορία των Βιομηχανικών Εργατών του Κόσμου. Το Che δημοσιεύτηκε στις ΗΠΑ και την Αγγλία τον Οκτώβριο του 2008 από τις εκδόσεις Verso.'' Το έργο παρουσιάζει σε εικονογραφημένη αφήγηση μεταξύ δύο, όλη την ιστορία του Τσε Γκεβάρα, ξεκινώντας από την γέννησή του, τα ταξίδια της μοτοσυκλέττας, την συνηδητοποίησή του, την επαναστατική του δράση και τελειώνει με τον τραγικό του θάνατο ( εν ψυχρώ εκτέλεση από τους στρατιώτες που τον συνέλαβαν ). Το κόμικ κλείνουν υπό μορφή επιμέτρου, με θέμα τον Che, οι Sarah Seidman και ο Paul Bubhle, λέκτορας Ιστορίας και Αμερικάνικου Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Μπράουν, στον οποίο οφείλεται και η επιμέλεια του έργου. Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη βιογραφία του Che ή πόσο καλή είναι συγκρινόμενη με άλλες, το σχέδιο πάντως είναι αρκετά καλό και βέβαια η ιστορία πολύ δυνατή. Μιά συζήτηση για την έκδοση εδώ. 13 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
AndreasD Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 15, 2008 Member ID: 1991 Group: Veterans Topic Count: 397 Content Count: 4996 Reputation: 25200 Achievement Points: 4996 Days Won: 42 With Us For: 6427 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 10, 2021 Age: 56 Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 15, 2008 Άλλο ένα κόμικ στη Χριστουγεννιάτικη λίστα μου! Ευχαριστούμε Παύλο! Τιμή ; 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Dr Paingiver Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 15, 2008 Member ID: 3930 Group: Veterans Topic Count: 729 Content Count: 13098 Reputation: 105560 Achievement Points: 13120 Days Won: 138 With Us For: 6255 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 66 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 15, 2008 Άλλο ένα κόμικ στη Χριστουγεννιάτικη λίστα μου! Ευχαριστούμε Παύλο! Τιμή ; 15,68 euro 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Melandros Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 16, 2008 Member ID: 4830 Group: Veterans Topic Count: 480 Content Count: 2663 Reputation: 16116 Achievement Points: 2665 Days Won: 3 With Us For: 6128 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10 Age: 46 Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 16, 2008 Πολύ καλό το πήρα και το διάβασα με την μία... Pavlo έδιτ : και ένας σελιδοδείκτης.. ξανά .......... 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
KONNOS Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 23, 2008 Member ID: 3934 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 384 Reputation: 882 Achievement Points: 384 Days Won: 0 With Us For: 6255 Days Status: Offline Last Seen: Οκτωβρίου 16, 2021 Age: 40 Share Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 23, 2008 Αρκετά καλό κόμικ.Η εικονογράφηση ήταν καλούτσικη,χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο. Το πρόβλημα ήταν η αφήγηση.Για να συμπιέσει σε λίγες σελίδες ο δημιουργός την ιστορία έκανε αφήγηση που θύμιζε δεκαετίες '40 ή '50.Δηλαδή όλη την υπόθεση την αφηγούταν στα κουτάκια πάνω απο κάθε καρέ και μέσα στο καρέ βλέπαμε το στιγμιότυπο στο οποίο κατέληγε η αφήγηση. Έτσι μέσα σε 1 ή 2 καρέ ξεπέταγε ένα περιστατικό που σε σημερινού στύλ κόμικς μπορεί να έπερνε 2-3 σελίδες. Παρόλα αυτά θα είναι ψέμα αν πώ οτι η αφήγησή του δεν μου άρεσε ή οτι το βιβλίο με κούρασε.Ισα ίσα το διάβασα απρόσμενα γρήγορα.Την ιστορία του κόμικ φυσικά δεν πρόκειται να την κρίνω,αφού είναι βιογραφική.Πάντως μου άρεσε οτι έψαξε πολύ για να κάνει το κόμικ και δεν έκανε κάτι πρόχειρο.Επίσης μου άρεσε οτι κράτησε σχετικά ίσες αποστάσεις απο τα πράγματα.Δεν ήταν ένα απλό αντιαμερικάνικο παραλήρημα (που είναι και της μόδας τα τελευταία χρονια ειδικά απο τους ίδιους τους αμερικάνους).Έκρινε τους πάντες:τους αμερικάνους,τους Σοβιετικούς,τους Κινέζους,το ΚΚ,τον Φιντέλ,τους επαναστάτες,την ίδια την επανάσταση ακόμη και τον ίδιο τον Τσέ. Παρόλο που αρχικά το αφηγηματικό στύλ με ξένισε,θεωρώ οτι είναι αρκετά καλή προσθήκη για τη βιβλιοθήκη ενος κομιξόφιλου (χωρίς αυτό να συμαίνει οτι δεν υπάρχουν και καλύτερες) 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 22, 2009 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191058 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6581 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 22, 2009 Επειδή η Άρι είναι τραγικά ευγενική, αναλαμβάνω εγώ να μεταφέρω εντυπώσεις Το τσίμπησε στη Λέσχη, το ξεφύλλισε, διάβασε 1 άντε 2 σελίδες, χάζεψε λίγο τις επόμενες και το ξαναέβαλε στη θέση του. Διατελώ πλήρης κακίας Ξεκάθαρα διότι δεν κατανοώ και ούτε είμαι διατεθειμένος να κατανοήσω γιατί να μεταφραστεί η οποιαδήποτε βιογραφία του Che πριν μεταφραστεί αυτή του Oesterheld. Και βλέποντας με να ποστάρω και να λέω τα σύκα σύκα και τη σκάφη μπουγαδιέρα, μου είπε να πω ότι δεν την ενθούσιασε και η ποιότητα της εκτύπωσης 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
The_Sandman Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 29, 2012 Member ID: 10460 Group: Veterans Topic Count: 340 Content Count: 5714 Reputation: 52881 Achievement Points: 5714 Days Won: 38 With Us For: 5625 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 30 Age: 41 Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 29, 2012 Xθες 28/11, έφυγε από την ζωή στα 72 του, ο Spain Rodriguez, δημιουργός του κόμικ. 11 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Loss Δημοσιεύτηκε Μαίου 11, 2021 Member ID: 32289 Group: Moderator Topic Count: 42 Content Count: 336 Reputation: 2192 Achievement Points: 254 Days Won: 9 With Us For: 2598 Days Status: Offline Last Seen: 8 ώρες πριν Age: 23 Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 11, 2021 Αντικαταστάθηκε το εξώφυλλο και οπισθόφυλλο. 1 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις