derveniotis Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 4, 2008 Member ID: 1658 Group: Honored Topic Count: 40 Content Count: 438 Reputation: 2721 Achievement Points: 438 Days Won: 0 With Us For: 6593 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 27 Age: 55 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 4, 2008 Αυτό που λέει ο τίτλος: Γελοιογράφοι από όλη την Ε.Ε. θα εκθέσουν αντιπροσωπευτικά έργα τους στο Ζάππειο από τις 13-26 Οκτωβρίου. Η έκθεση οργανώθηκε από τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων σε συνεργασία με τη Βουλή. Στο site της Λέσχης (www.cartoonists.gr) μπορεί κανείς να βρεί όλες τις λεπτομέρειες, συνεχή updates καθώς και παρουσίαση όλων των συμμετεχόντων, οι οποίοι αισίως είναι 91 τον αριθμό (34 οι Ελληνες που απαρτίζουν τη λέσχη, συν τουλάχιστο ένας από κάθε Ευρωπαική χώρα. 11
AndreasD Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 4, 2008 Member ID: 1991 Group: Veterans Topic Count: 397 Content Count: 4996 Reputation: 25228 Achievement Points: 4996 Days Won: 42 With Us For: 6561 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 10, 2021 Age: 56 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 4, 2008 Να μια ενδιαφέρουσα έκθεση! Σπύρο ξέρεις αν θα βγεί καποιο λέυκωμα με τις συμμετοχές; 1
derveniotis Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 4, 2008 Member ID: 1658 Group: Honored Topic Count: 40 Content Count: 438 Reputation: 2721 Achievement Points: 438 Days Won: 0 With Us For: 6593 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 27 Age: 55 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 4, 2008 Ναι, θα βγεί 3
DrTroy Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 11, 2008 Member ID: 4456 Group: Members Topic Count: 24 Content Count: 153 Reputation: 181 Achievement Points: 153 Days Won: 0 With Us For: 6308 Days Status: Offline Last Seen: Δεκεμβρίου 24, 2008 Age: 45 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 11, 2008 Το σημερινό ΕΤreview του Ελεύθερου Τύπου είναι αφιερωμένο στην Έκθεση Ευρωπαϊκής γελοιογραφίας που ξεκινάει την Τρίτη στο Ζάππειο! Αρθρογραφεί ο Κώστας Βλάχος,πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων. Μιχαλής Κουντούρης,Γιάννης Δερμεντζόγλου και Έφη Ξένου μιλούν για το πόσο παίρνουν στα σοβαρά τη δουλειά τους εν αντιθέσει με τον εαυτό τους ενώ 8 διάσημοι Ευρωπαίοι σκιτσογράφοι απαντούν σε 3 καίριες ερωτήσεις. Στις επόμενες 40 σελίδες φιλοξενούνται σκίτσα γελοιογράφων από όλη την Ευρώπη με κατακλείδα -βεβαίως βεβαίως- σκίτσα των δικών μας γνωστών άγνωστων! Μη το χάσετε! 7
Dr Paingiver Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 15, 2008 Member ID: 3930 Group: Veterans Topic Count: 731 Content Count: 13169 Reputation: 106053 Achievement Points: 13192 Days Won: 138 With Us For: 6389 Days Status: Offline Last Seen: 14 ώρες πριν Age: 67 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 15, 2008 Ο Ναυτίλος του Στάθη στην σημερινή (15.10.2008) Ελευθεροτυπία. 6
tzabouromaria Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 15, 2008 Member ID: 5763 Group: Members Topic Count: 37 Content Count: 110 Reputation: 809 Achievement Points: 110 Days Won: 0 With Us For: 6158 Days Status: Offline Last Seen: Δεκεμβρίου 5, 2014 Age: 52 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 15, 2008 Πολύ καλός! Θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν η αφίσσα της εκδήλωσης... Επίσης, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, 6 με 8 το απόγευμα, αρκετοί από τους έλληνες γελοιογράφους θα παρευρίσκονται στο χώρο της έκθεσης για να γνωριστούν και να αντανταλλάξουν απόψεις με τον κόσμο. Το ξέρω, γιατί θα είμαι κι εγώ εκεί - από τις λίγες φορές που δε θα είμαι από τη μεριά του κοινού αλλά από τη μεριά του εντελώς εκτεθειμένου!!! 3
DrTroy Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 16, 2008 Member ID: 4456 Group: Members Topic Count: 24 Content Count: 153 Reputation: 181 Achievement Points: 153 Days Won: 0 With Us For: 6308 Days Status: Offline Last Seen: Δεκεμβρίου 24, 2008 Age: 45 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 16, 2008 Tην Παρασκευή 17 Οκτωβρίου θέλει να πει η εκτεθειμένη! Εκτός αν θέλει να μας παραπλανήσει για να γλυτώσει τα αυτόγραφα 1
DJO Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 29, 2008 Member ID: 556 Group: Veterans Topic Count: 1534 Content Count: 22474 Reputation: 121557 Achievement Points: 22479 Days Won: 791 With Us For: 6691 Days Status: Offline Last Seen: Δεκεμβρίου 31, 2020 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 29, 2008 Μιας και ήμουνα στο γκρουπ που ως γνήσιοι Έλληνες το αφήσαμε (σχεδόν) τελευταία στιγμή, ας πω κι εγώ τις εντυπώσεις μου... Πολύ καλή έκθεση! Οι Ελληνικές συμμετοχές φυσικά ξεχωρίζανε (και προσωπικά ήταν από τις πιο πετυχημένες ενώ κάποιες πχ.από Λουξεμβούργο αδυνατώ να τις καταλάβω), οι Κύπριοι γελοιογράφοι σπάγαν επίσης κόκαλα ενώ αρκετοί ξένοι είχαν περιλάβει για τα καλά τον Σαρκοζί! Φυσικά δεν ήταν το μόνο θέμα, η κάθε χώρα είχε και διαφορετικό ερέθισμα, από το ντόπινγκ στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας μέχρι την οικονομική/πετρελαϊκή κρίση και δε συμμαζεύεται. Και μέσα σ'όλα, σε ειδικές βιτρίνες υπήρχαν ελληνικές γελοιογραφίες από το 19ο αιώνα και τις αρχές του 20ού!!!!! Μιλάμε για πραγματικά έργα τέχνης!!!!!!! Ο κατάλογος και το μπόνους cdάκι με την αφισούλα αλλά και τον κατάλογο σε pdf ήταν επίσης μία πολύ ωραία πινελιά σε μία άρτια οργανωμένη έκθεση! Κλείνοντας, θα ευχηθώ σε νέες συνεργασίες γελοιογράφων εντός αλλά και εκτός συνόρων, γιατί πως να το κάνουμε, οι γελοιογραφίες μας φτιάχνουν το κέφι!!!!! (και όχι μόνο ) 3
AndreasD Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 30, 2008 Member ID: 1991 Group: Veterans Topic Count: 397 Content Count: 4996 Reputation: 25228 Achievement Points: 4996 Days Won: 42 With Us For: 6561 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 10, 2021 Age: 56 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 30, 2008 Πράγματι ήταν μια πολύ καλή έκθεση που την απόλαυσα με μια πολύ καλή παρέα! Όπως έγραψε ο Ορέστης τα πάντα ήταν οργανωμένα άρτια! Την ώρα που πήγαμε δεν είχε και τόσο πολύ κόσμο (μάλον είχαν πάει για κυνηγι) οπότε απολάυσαμε τα εκθέματα με την ησυχία μας. Γνωρίσαμε και τους μεγαλοδημοσιογράφους/μεγαλοκτηματίες της Καφαλλονιάς και αποχωρήσαμε πλήρως ικανοποιημένοι απο αυτό που είδαμε. Δεν παρακολουθώ τα της γελοιογραφίας στας Ευρώπας και ίσως να έχει να κάνει με την επιλογή των προς έκθεση έργων, αλλά μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι οι Ευρωπαίοι γελοιογράφοι ασχολούντε με διεθνή θέματα, λίγο παραπάνω απ ότι οι εγχώριοι. Μετά την έκθεση, ακολούθησε καφεδάκι σε ειδιλιακό μέρος με κουβέντα γύρω απο τα κόμικς φυσικά! Ήταν άλλη μια όμορφη Κυριακή μαζί με την παρέα του GreekComics. 2
dim Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 30, 2008 Member ID: 2289 Group: Members Topic Count: 5 Content Count: 161 Reputation: 377 Achievement Points: 161 Days Won: 0 With Us For: 6533 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 14, 2016 Age: 114 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 30, 2008 Το εκπληκτικό με το αυτό το είδος τέχνης είναι πως μπορεί κάποιος δημιουργός με ελάχιστα λόγια (ή και καθόλου) να σε κάνει να γελάς ή να κλαις ή και τα δύο συγχρόνως . Αν στον χώρο των σκίτσων, σε επίπεδο σεναρίου, είμαστε πίσω, στις γελοιογραφίες είμαστε στις πρώτες θέσεις. Τι μου έμεινε τώρα εμένα; ότι αναφέρει ο φίλος DJO απο πάνω αλλά ακόμα περισσότερο η "ευγένεια" των δημόσιων υπαλλήλων που είχαν υπηρεσία, το προηγούμενο Σάββατο, κάτι που σχολιάστηκε από όλους όσους βρίσκονταν την ίδια ώρα με εμένα στην έκθεση. Ο Σαρκοζί πράγματι είχε την τιμητική του βραδιά . .....Ο κατάλογος και το μπόνους cdάκι με την αφισούλα αλλά και τον κατάλογο σε pdf ...... τί; που; πως; πότε; γιατί εγώ δεν το πήρα είδηση; φτού μου!!!! @ DJO Αν ζήταγα μια κόπια θα ήμουν ιδιαίτερα αγενής; 2
ngramm Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 7, 2009 Member ID: 1076 Group: Technician Topic Count: 171 Content Count: 2479 Reputation: 9519 Achievement Points: 2442 Days Won: 4 With Us For: 6644 Days Status: Offline Last Seen: Φεβρουαρίου 19 Age: 55 Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 7, 2009 Η έκθεση μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, στην Αποθήκη Γ' στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω αφίσα για το διάστημα 6-19/2/2009. Χθες έτυχε να περνάω από εκεί τυχαία, και πήγα από περιέργεια βλέποντας αστυνομία και αυτοκίνητα επισήμων. Πράγματι, ο πρόεδρος της Βουλής είχε μόλις κάνει τα εγκαίνια της έκθεσης και λίγο αργότερα την επισκέφτηκα και εγώ, παίρνοντας και την εξαιρετική έκδοση της Βουλής και της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων (μοιράζεται δωρεάν) που παρουσιάζει την έκθεση και τους δημιουργούς που συμμετέχουν. Η έκθεση ήταν όπως είπαν και οι προηγούμενοι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και ευχάριστη, με γελοιογραφίες από παλιές εκδόσεις (τέλη 19ου-αρχές 20ου αιώνα) και τόσους πολλούς σύγχρονους γελοιογράφους που καταπιάνονται με όλα τα θέματα της Ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής επικαιρότητας (από τον Σαρκοζί, την καταψήφιση της συνθήκης της Λισαβώνας από τους Ιρλανδούς, την φτώχεια, την ανεργία, το περιβάλλον, μέχρι και τον Τσάβες ). Απλά η έκθεση τελικά σου αφήνει μια πικρή αίσθηση: αν και κανονικά η γελοιογραφία έπρεπε να σου προκαλεί το γέλιο και την χαρά, η έκθεση αυτή σου αφήνει τελικά περισσότερο μια πίκρα, στεναχώρια, προβληματισμό ίσως και θυμό ώρες-ώρες για το προς τα πού βαδίζει η Ευρώπη και ο κόσμος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει και με το παραπάνω να την επισκεφθείτε! ΥΓ: Μάνο αν δεν την είδες ήδη στην Αθήνα, ευκαιρία να ανέβεις να την δεις εδώ-πραγματικά αξίζει και θα την ευχαριστηθείς νομίζω! 5
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις