Θρηνωδός Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 11, 2017 Member ID: 30604 Group: Veterans Topic Count: 535 Content Count: 6810 Reputation: 55696 Achievement Points: 6810 Days Won: 161 With Us For: 3637 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 16, 2020 Age: 33 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 11, 2017 Χα! :D Ντάξει ένα βυτιάκι το θέλει σε μια καρότσα. Συντηρητικά βγάζει ~8-8.5l/100. Αν σπάσει φτάνει και 20 λίτρα στιγμιαία. Και ακόμα θα μπουν και άλλα πράγματα πάνω, σιγά σιγά βέβαια. 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Indian Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 11, 2017 Member ID: 20685 Group: Administrator Topic Count: 786 Content Count: 13645 Reputation: 99872 Achievement Points: 9268 Days Won: 459 With Us For: 4864 Days Status: Offline Last Seen: Παρασκευή στις 10:39 PM Age: 42 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 11, 2017 Ωχ,κατάλαβα...!Παφ και τάλιρο που λένε...! 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
DaDiRa Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 12, 2017 Member ID: 31052 Group: Veterans Topic Count: 121 Content Count: 2070 Reputation: 15147 Achievement Points: 2070 Days Won: 1 With Us For: 3393 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 26 Age: 26 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 12, 2017 Σήμερα ήταν η πρώτη φορά που κέρδισα σε διαγωνισμό από διαφήμιση. Επειδή συχνάζω στο tapas (και επειδή cookies), μου έβγαλε πριν κανένα μήνα ένα "Suggested Post" στο facebook για ένα διαγωνισμό μιας έντυπης έκδοσης ενός webcomic. Αφού σιγουρεύτηκα ότι είναι legit πήρα μέρος και ιδού τα μαντάτα. +1 webcomic για catch up, εν ολίγοις. 19 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Indian Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 18, 2017 Member ID: 20685 Group: Administrator Topic Count: 786 Content Count: 13645 Reputation: 99872 Achievement Points: 9268 Days Won: 459 With Us For: 4864 Days Status: Offline Last Seen: Παρασκευή στις 10:39 PM Age: 42 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 18, 2017 Όχι σήμερα,για την ακρίβεια την Πέμπτη που μας πέρασε,η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ξεκίνησε να χρησιμοποιεί μαγνητικές κάρτες εισόδου...!Όλοι οι εργαζόμενοι,είτε έρχονται πεζοί,είτε με όχημα,οφείλουν να χτυπούν την κάρτα τους για να τους ανοίξει η μπάρα...! Μιλάμε νιώθω λες και δουλεύω στην CIA...! 17 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Θρηνωδός Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 19, 2017 Member ID: 30604 Group: Veterans Topic Count: 535 Content Count: 6810 Reputation: 55696 Achievement Points: 6810 Days Won: 161 With Us For: 3637 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 16, 2020 Age: 33 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 19, 2017 Καλά τόσο καιρό μεταφέρεις μπυρες με την νταλίκα και δεν το έχεις πει; Που πάμε σε αυτό τον κόσμο δηλαδή; Ερωτώ. Πολυαγαπημένομενε λατρευτοτατότατε φίλε Γιάννη, ακου να δεις πως θα στήσουμε το ατύχημα και θα κατεβάσουμε ένα φορτίο από μύθος στην Ρόδο για το καλοκαίρι.. 13 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
guskoin Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 19, 2017 Member ID: 25799 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 785 Reputation: 6377 Achievement Points: 801 Days Won: 0 With Us For: 4461 Days Status: Online Last Seen: 6 λεπτά πριν Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 19, 2017 Καλά τόσο καιρό μεταφέρεις μπυρες με την νταλίκα και δεν το έχεις πει; Που πάμε σε αυτό τον κόσμο δηλαδή; Ερωτώ. Πολυαγαπημένομενε λατρευτοτατότατε φίλε Γιάννη, ακου να δεις πως θα στήσουμε το ατύχημα και θα κατεβάσουμε ένα φορτίο από μύθος στην Ρόδο για το καλοκαίρι.. Μπυροπειρατεία είμαι μέσα Εννοείται ότι όλα τα αποδεικτικά στοιχεία θα εξαφανιστούν! 13 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Dr Paingiver Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 19, 2017 Member ID: 3930 Group: Veterans Topic Count: 729 Content Count: 13099 Reputation: 105569 Achievement Points: 13121 Days Won: 138 With Us For: 6256 Days Status: Offline Last Seen: 32 λεπτά πριν Age: 66 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 19, 2017 Θα σας δώσω όλους στυγνά και αβίαστα. Ο Γιάννης θα χάσει τη δουλειά του και όλοι σας θα βρεθείτε φυλακή. Βέβαια με μερικά καφάσια μπύρες αλλάζω γνώμη. :oekviastistouforum: 16 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GeoTrou Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 19, 2017 Member ID: 30061 Group: Veterans Topic Count: 464 Content Count: 6111 Reputation: 54063 Achievement Points: 6111 Days Won: 49 With Us For: 3870 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 4, 2019 Age: 30 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 19, 2017 το touforum είναι πλεονασμός 13 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Indian Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 19, 2017 Member ID: 20685 Group: Administrator Topic Count: 786 Content Count: 13645 Reputation: 99872 Achievement Points: 9268 Days Won: 459 With Us For: 4864 Days Status: Offline Last Seen: Παρασκευή στις 10:39 PM Age: 42 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 19, 2017 Δεν έχω κανένα θέμα για μπυροπειρατεία,απλά εγώ δεν θα ξέρω τίποτα...! Θα πω ότι ξαφνικά μου την έπεσαν τρεις-τέσσερις μαντράχαλοι με μάσκες από ήρωες της Marvel και της DC (ένας φορούσε του Corto Maltese ) και πριν προλάβω να αντιδράσω,με ακινητοποίησαν...! Αλέξανδρε,Μύθο είναι πολύ δύσκολο να βρεις στην νταλίκα...!Δεν ανήκει στην οικογένεια της Αθηναϊκής...! Και μετά συναντιόμαστε κάπου και τις πίνουμε...! 17 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Retroplaymo Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 20, 2017 Member ID: 31159 Group: Veterans Topic Count: 283 Content Count: 5004 Reputation: 32923 Achievement Points: 5005 Days Won: 99 With Us For: 3329 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7, 2020 Age: 47 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 20, 2017 Μπυροπειρατεια στον Ινδιανο ε?....Χμμμμμ.... ΟΚ, μεσα!!!! Αλλα μετα την μπυρομοιρασια και την μπυροκατανυξη στην Λεσχη... ....δεν ξερω τιποτα σας το δηλωνω..... ...... 10 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
guskoin Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 20, 2017 Member ID: 25799 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 785 Reputation: 6377 Achievement Points: 801 Days Won: 0 With Us For: 4461 Days Status: Online Last Seen: 6 λεπτά πριν Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 20, 2017 Αυτό πάλι ,να κάνεις ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ σε ΙΝΔΙΑΝΟ 9 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Θρηνωδός Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 20, 2017 Member ID: 30604 Group: Veterans Topic Count: 535 Content Count: 6810 Reputation: 55696 Achievement Points: 6810 Days Won: 161 With Us For: 3637 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 16, 2020 Age: 33 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 20, 2017 Δεν ξέρω τι λέτε για λέσχες, το φορτηγό πρέπει να μπει βράδυ σε πλοίο για Ρόδο και από κει και πέρα φροντίζω εγώ για την κατάληξη του. 10 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Indian Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 20, 2017 Member ID: 20685 Group: Administrator Topic Count: 786 Content Count: 13645 Reputation: 99872 Achievement Points: 9268 Days Won: 459 With Us For: 4864 Days Status: Offline Last Seen: Παρασκευή στις 10:39 PM Age: 42 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 20, 2017 Δεν ξέρω τι λέτε για λέσχες, το φορτηγό πρέπει να μπει βράδυ σε πλοίο για Ρόδο και από κει και πέρα φροντίζω εγώ για την κατάληξη του. Φροντίστε να μου την πέσετε μόλις βγαίνω από την ΒΙ.ΠΕ. στην Πάτρα και φεύγουμε κατευθείαν για το λιμάνι...! Ελπίζω να μην διαβάζει κανένας διευθυντής αυτές τις γραμμές...:Με βλέπω,στην καλύτερη των περιπτώσεων,να αναλαμβάνω κλαρκ μέσα στο εργοστάσιο και να μην με ξαναβγάζουν στον δρόμο...! 11 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
dimious200 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 22, 2017 Member ID: 14558 Group: Members Topic Count: 49 Content Count: 3365 Reputation: 28756 Achievement Points: 3365 Days Won: 2 With Us For: 5024 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 18, 2023 Age: 33 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 22, 2017 Μονο εγώ σκέφτομαι σκηνικά mad Max με το φπρτηγο μπύρες που λιγουρευεστε;; 12 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Indian Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 23, 2017 Member ID: 20685 Group: Administrator Topic Count: 786 Content Count: 13645 Reputation: 99872 Achievement Points: 9268 Days Won: 459 With Us For: 4864 Days Status: Offline Last Seen: Παρασκευή στις 10:39 PM Age: 42 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 23, 2017 Μονο εγώ σκέφτομαι σκηνικά mad Max με το φπρτηγο μπύρες που λιγουρευεστε;; Εγώ πάντως ούτε ξυρίζω το κεφάλι μου,ούτε βάφω μαύρα τα μάτια μου,ούτε βάζω ασημένια μπογιά στα χείλη μου...! Το λέω για να είμαστε εξηγημένοι...! 10 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Θρηνωδός Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 29, 2017 Member ID: 30604 Group: Veterans Topic Count: 535 Content Count: 6810 Reputation: 55696 Achievement Points: 6810 Days Won: 161 With Us For: 3637 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 16, 2020 Age: 33 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 29, 2017 Γενικά δεν θεωρώ ότι σοκάρομαι εύκολα γιατί καλώς ή κακώς έχω δει λάιβ κατά καιρούς πολλά κουλά και άσχημα να συμβαίνουν. Αλλά χθες βρέθηκα σε μια κουβέντα που πραγματικά με σόκαρε. Δεν θέλω να ανοίξω οποιουδήποτε είδους αντιπαραθέσεις, άλλωστε δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα αντιπαράθεσης για σκεπτόμενους ανθρώπους. Εν πάση περιπτώσει, βρίσκομαι για μπύρα με μια αρκετά ετερόκλητη παρέα, με ανθρώπους από βορειο-ευρωπαϊκές χώρες και έναν τύπο από Αίγυπτο. Άνθρωποι "μορφωμένοι" και κοσμογυρισμένοι αν μη τι άλλο και οι περισσότεροι απόλυτα θετικά προσκείμενοι ως προς την ελευθερία της σεξουαλικότητας. Κάπως γυρνάει η κουβέντα στην ομοφυλοφιλία και γυρνάει ο εν λόγω τύπος εκ Αιγύπτου, άνθρωπος με 2 μεταπτυχιακά και προεργασία σε Ισπανίες, Αγγλίες και δεν συμμαζεύεται και πετάει ένα εξωφρενικό "καλύτερα νεκρόφιλος ή κτηνοβάτης παρά ομοφυλόφιλος" με απόλυτη σοβαρότητα. Αφού ξεπέρασα το αρχικό σοκ άρχισα ένα μπαράζ όχι και τόσο κομψών επιθέσεων προς το μέρος του προφανώς. Αυτό που με σόκαρε ακόμα παραπάνω, ήταν ότι όλοι, όλοι ανεξαιρέτως, οι φιλελέ "ευρωπαίοι" γύρω γύρω όχι μόνο το έκαναν αβαβά, αλλά γέλασαν κιόλας αμήχανα και συνέχισαν να πίνουν τις μπύρες τους σαν να μην ειπώθηκε κάτι τόσο χυδαίο. Και με κοιτούσαν σε φάση "μα γιατί του επιτίθεσαι". Οκ. Μάλιστα. Σηκώθηκα και έφυγα, συνάντησα κάτι κομιξάδες και βρήκα την υγειά μου. Σήμερα ήταν η πρώτη φορά που πραγματικά κατάλαβα ότι για κάποιους ανθρώπους δεν υπάρχει ούτε ελπίδα, ούτε επιστροφή. 21 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
totally_wired Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 30, 2017 Member ID: 29811 Group: Members Topic Count: 99 Content Count: 2130 Reputation: 23478 Achievement Points: 2130 Days Won: 7 With Us For: 3989 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 16, 2023 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 30, 2017 @θρηνωδός τον μητροπολίτη Πειραιώς τον ξέρεις; τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης; για να μην μιλήσω για διάφορους πολιτικούς, εντός και εκτός εγκληματικών οργανώσεων. πάντως οι Αιγύπτιοι στατιστικά είναι πιο liberal από τους υπόλοιπους άραβες. . 10 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Tightwad Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 30, 2017 Member ID: 23287 Group: Veterans Topic Count: 161 Content Count: 4890 Reputation: 33737 Achievement Points: 4890 Days Won: 15 With Us For: 4794 Days Status: Offline Last Seen: Δεκεμβρίου 13, 2023 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 30, 2017 Γενικά δεν θεωρώ ότι σοκάρομαι εύκολα γιατί καλώς ή κακώς έχω δει λάιβ κατά καιρούς πολλά κουλά και άσχημα να συμβαίνουν. Αλλά χθες βρέθηκα σε μια κουβέντα που πραγματικά με σόκαρε. Δεν θέλω να ανοίξω οποιουδήποτε είδους αντιπαραθέσεις, άλλωστε δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα αντιπαράθεσης για σκεπτόμενους ανθρώπους. Εν πάση περιπτώσει, βρίσκομαι για μπύρα με μια αρκετά ετερόκλητη παρέα, με ανθρώπους από βορειο-ευρωπαϊκές χώρες και έναν τύπο από Αίγυπτο. Άνθρωποι "μορφωμένοι" και κοσμογυρισμένοι αν μη τι άλλο και οι περισσότεροι απόλυτα θετικά προσκείμενοι ως προς την ελευθερία της σεξουαλικότητας. Κάπως γυρνάει η κουβέντα στην ομοφυλοφιλία και γυρνάει ο εν λόγω τύπος εκ Αιγύπτου, άνθρωπος με 2 μεταπτυχιακά και προεργασία σε Ισπανίες, Αγγλίες και δεν συμμαζεύεται και πετάει ένα εξωφρενικό "καλύτερα νεκρόφιλος ή κτηνοβάτης παρά ομοφυλόφιλος" με απόλυτη σοβαρότητα. Αφού ξεπέρασα το αρχικό σοκ άρχισα ένα μπαράζ όχι και τόσο κομψών επιθέσεων προς το μέρος του προφανώς. Αυτό που με σόκαρε ακόμα παραπάνω, ήταν ότι όλοι, όλοι ανεξαιρέτως, οι φιλελέ "ευρωπαίοι" γύρω γύρω όχι μόνο το έκαναν αβαβά, αλλά γέλασαν κιόλας αμήχανα και συνέχισαν να πίνουν τις μπύρες τους σαν να μην ειπώθηκε κάτι τόσο χυδαίο. Και με κοιτούσαν σε φάση "μα γιατί του επιτίθεσαι". Οκ. Μάλιστα. Σηκώθηκα και έφυγα, συνάντησα κάτι κομιξάδες και βρήκα την υγειά μου. Σήμερα ήταν η πρώτη φορά που πραγματικά κατάλαβα ότι για κάποιους ανθρώπους δεν υπάρχει ούτε ελπίδα, ούτε επιστροφή. Ήμουν σε παρόμοια κατάσταση πριν από μερικά χρόνια (σε διαφορετικό ζήτημα), και όσο το σκέφτομαι καταλήγω ότι οι ηθικές αρχές πολλών, αν όχι των περισσότερων, είναι τελείως ευέλικτες και σχετίζονται καθαρά με τον κοινωνικό τους κύκλο. Από την μια ταυτιζόμαστε με τις τάσεις ή την φιλοσοφία (ie γινόμαστε στερεότυπα) των peers μας και από την άλλη έτσι και κάποιος μέσα στην 'παρέα' πει ή κάνει κάτι που είναι ηθικά αισχρό, το default είναι ο κατευνασμός και η δικαιολόγηση των αδικαιολόγητων. Πχ, ανέφερες ότι η παρέα σου έχει ανθρώπους με μεταπτυχιακά κτλ. ΟΚ, μπορεί οι κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες που επιτρέπουν ή ωθούν κάποιον στο να επεκταθεί εκπαιδευτικά να συσχετίζονται με την προοδευτικότητα, αλλά εν μέρει η ιδέα ότι πολλά πτυχία = προοδευτική ιδεολογία είναι ένα από τα στερεότυπα στα οποία μπαίνουμε. Για να πάρεις ένα πτυχίο χρειάζεται να δουλέψεις αρκετά και να κατέχεις ένα εξειδικευμένο θέμα (πιο προαιρετικό αυτό). Δεν είναι απαραίτητα ηθικοπλαστική η όλη διαδικασία. 14 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Θρηνωδός Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 30, 2017 Member ID: 30604 Group: Veterans Topic Count: 535 Content Count: 6810 Reputation: 55696 Achievement Points: 6810 Days Won: 161 With Us For: 3637 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 16, 2020 Age: 33 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 30, 2017 Τώρα που το ξαναδιαβάζω ερμηνεύεται και έτσι, αλλά το θέμα μεταπτυχιακό το ανέφερα μόνο και μόνο για να επισημάνω ότι μιλάω για ανθρώπους που έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό, έχουν βγει από το καβούκι τους, έχουν δει 3-4 διαφορετικές κουλτούρες και τα λοιπά. Ποτέ δεν πίστεψα (και ευτυχώς) ότι μόρφωση=παιδεία (και ηθική παιδεία μεταξύ άλλων). Αν είχα απέναντι μου έναν άνθρωπο που κατέβηκε από τα βουνά κυριολεκτικά και μεταφορικά, δεν θα το δεχόμουν αλλά τουλάχιστον θα το περίμενα εν μέρει. Το ότι ο άλλος έχει ζήσει σε κεντρικές πόλεις χωρών που προωθούν με χιλιάδες τρόπους την πνευματική απελευθέρωση και παρόλα αυτά έχει μείνει τόσο πολωμένος σε απόψεις που αν τις έλεγες αναχρονιστικές θα ήσουν ευγενικός, προδίδει μια προσωπικότητα καθόλα προβληματική και μολυσματική. * Όσον αφορά την αδιαφορία που λες, και γω αναρωτιέμαι γιατί τόσος ευνουχισμός. Και θυμήθηκα ένα κοινωνικό πείραμα (το διατυπώνω λάθος ίσως, αλλά μέσες άκρες πήγαινε κάπως έτσι) που συμβαίνει κάτι ακραίο μπροστά σε πλήθος (ξυλοδαρμός, κάποια ληστεία δεν θυμάμαι) και οι δεκάδες άνθρωποι που ήταν αυτόπτεις μάρτυρες απλά παρακολουθούσαν αμήχανα περιμένοντας πάντα κάποιον άλλο να κάνει την πρώτη κίνηση. Και καταλήγω στο πιο εκλαϊκευμένο "την φωτιά αποφασίζω να την σβήσω όταν φτάσει να γλύφει τους τοίχους του σπιτιού μου, ενώ την βλέπω να έρχεται από χιλιόμετρα μακριά". * Ίσως πάλι είμαι ρομαντικός και πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να αντιδρούν σε τέτοια ερεθίσματα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. 11 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Tightwad Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 30, 2017 Member ID: 23287 Group: Veterans Topic Count: 161 Content Count: 4890 Reputation: 33737 Achievement Points: 4890 Days Won: 15 With Us For: 4794 Days Status: Offline Last Seen: Δεκεμβρίου 13, 2023 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 30, 2017 Δεν ξέρω το πείραμα που αναφέρεις αλλά μάλλον το φαινόμενο που λες είναι αυτό ή/και αυτό. (Γι'αυτό σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης είναι σημαντικό να απευθυνθείς σε κάποιον συγκεκριμένα και να του πεις να καλέσει ασθενοφόρο παρά να πεις γενικά 'Κάποιος να καλέσει βοήθεια!') Αυτό βέβαια υποθέτει ότι σε τετ-α-τετ συζητήσεις τα ίδια άτομα θα προέβαλλαν ένσταση. Αλλά νομίζω ότι είναι περισσότερο ο ευνουχισμός που αναφέρεις, επιλέγουμε το path of least resistance, μην πάρουμε καμιά ηθική στάση που μπορεί να θίξει κανένα... 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Θρηνωδός Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 30, 2017 Member ID: 30604 Group: Veterans Topic Count: 535 Content Count: 6810 Reputation: 55696 Achievement Points: 6810 Days Won: 161 With Us For: 3637 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 16, 2020 Age: 33 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 30, 2017 Ναι αυτό ακριβώς είναι, το bystander effect. Ευκαιρία να το διαβάσω λίγο πιο αναλυτικά γιατί το άρθρο για το πείραμα το είχα πιάσει φευγαλέα πριν χρόνια. Θενκς Ως προς το δεύτερο συμφωνώ, έχουν παρερμηνεύσει τελείως την έννοια της πολιτικής ορθότητας σε βαθμό που υποβιβάζουν την ίδια τους την νοημοσύνη. 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
jimakoszs97 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 30, 2017 Member ID: 31217 Group: Members Topic Count: 41 Content Count: 1407 Reputation: 10266 Achievement Points: 1423 Days Won: 1 With Us For: 3294 Days Status: Offline Last Seen: Παρασκευή στις 05:46 PM Age: 1 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 30, 2017 Γενικά δεν θεωρώ ότι σοκάρομαι εύκολα γιατί καλώς ή κακώς έχω δει λάιβ κατά καιρούς πολλά κουλά και άσχημα να συμβαίνουν. Αλλά χθες βρέθηκα σε μια κουβέντα που πραγματικά με σόκαρε. Δεν θέλω να ανοίξω οποιουδήποτε είδους αντιπαραθέσεις, άλλωστε δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα αντιπαράθεσης για σκεπτόμενους ανθρώπους. Εν πάση περιπτώσει, βρίσκομαι για μπύρα με μια αρκετά ετερόκλητη παρέα, με ανθρώπους από βορειο-ευρωπαϊκές χώρες και έναν τύπο από Αίγυπτο. Άνθρωποι "μορφωμένοι" και κοσμογυρισμένοι αν μη τι άλλο και οι περισσότεροι απόλυτα θετικά προσκείμενοι ως προς την ελευθερία της σεξουαλικότητας. Κάπως γυρνάει η κουβέντα στην ομοφυλοφιλία και γυρνάει ο εν λόγω τύπος εκ Αιγύπτου, άνθρωπος με 2 μεταπτυχιακά και προεργασία σε Ισπανίες, Αγγλίες και δεν συμμαζεύεται και πετάει ένα εξωφρενικό "καλύτερα νεκρόφιλος ή κτηνοβάτης παρά ομοφυλόφιλος" με απόλυτη σοβαρότητα. Αφού ξεπέρασα το αρχικό σοκ άρχισα ένα μπαράζ όχι και τόσο κομψών επιθέσεων προς το μέρος του προφανώς. Αυτό που με σόκαρε ακόμα παραπάνω, ήταν ότι όλοι, όλοι ανεξαιρέτως, οι φιλελέ "ευρωπαίοι" γύρω γύρω όχι μόνο το έκαναν αβαβά, αλλά γέλασαν κιόλας αμήχανα και συνέχισαν να πίνουν τις μπύρες τους σαν να μην ειπώθηκε κάτι τόσο χυδαίο. Και με κοιτούσαν σε φάση "μα γιατί του επιτίθεσαι". Δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτό που σε σόκαρε ήταν γενικά η στάση του κατά της ομοφυλοφιλίας ή ειδικά η φράση του: «καλύτερα νεκρόφιλος ή κτηνοβάτης παρά ομοφυλόφιλος». Τον ρώτησες γιατί το λέει αυτό; Με ποια κριτήρια είναι καλύτερος ένας νεκρόφιλος ή ένας κτηνοβάτης από έναν ομοφυλόφιλο; 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Θρηνωδός Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 30, 2017 Member ID: 30604 Group: Veterans Topic Count: 535 Content Count: 6810 Reputation: 55696 Achievement Points: 6810 Days Won: 161 With Us For: 3637 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 16, 2020 Age: 33 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 30, 2017 Προφανώς και το να θεωρεί κάποιος ότι είναι πιο υγιές κάποιος να σοδομίζει πτώματα και ζώα από το να έλκεται από άτομα του ίδιου φύλου (αυτό είναι και το κριτήριο, η πνευματική ή μη "υγεία" της κάθε πράξης) είναι σοκαριστικό,βαθιά ανησυχητικό και επικίνδυνο. Για την στάση του περί ομοφυλοφιλίας γενικότερα δεν μου έκανε εντύπωση γνωρίζοντας το κοινωνικό υπόβαθρο του συγκεκριμένου και το πόσο συντηρητικά μεγάλωσε. 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 30, 2017 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191061 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6582 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 30, 2017 Όσον αφορά την αδιαφορία που λες, και γω αναρωτιέμαι γιατί τόσος ευνουχισμός. Και θυμήθηκα ένα κοινωνικό πείραμα (το διατυπώνω λάθος ίσως, αλλά μέσες άκρες πήγαινε κάπως έτσι) που συμβαίνει κάτι ακραίο μπροστά σε πλήθος (ξυλοδαρμός, κάποια ληστεία δεν θυμάμαι) και οι δεκάδες άνθρωποι που ήταν αυτόπτεις μάρτυρες απλά παρακολουθούσαν αμήχανα περιμένοντας πάντα κάποιον άλλο να κάνει την πρώτη κίνηση. Και καταλήγω στο πιο εκλαϊκευμένο "την φωτιά αποφασίζω να την σβήσω όταν φτάσει να γλύφει τους τοίχους του σπιτιού μου, ενώ την βλέπω να έρχεται από χιλιόμετρα μακριά". να δεις που κάτι μου θυμίζει αυτό το "νταξ, θα το κάνει άλλος" 5 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
zade Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 2, 2017 Member ID: 6474 Group: Members Topic Count: 98 Content Count: 4211 Reputation: 27569 Achievement Points: 4211 Days Won: 3 With Us For: 5934 Days Status: Offline Last Seen: Ιανουαρίου 31, 2020 Age: 35 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 2, 2017 (Επεξεργασία) Με προβληματίζει αρκετά το γεγονός ότι κάποιος θεωρεί δύο ποινικά κολάσιμες πράξεις καλύτερες από μια επιλογή που δεν έχει ουδεμία επίπτωση στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Είναι γεγονός ότι η μόρφωση δεν συνεπάγεται την παιδεία και ότι συναντά κανείς άκρως οπισθοδρομικά άτομα μέσα σε ακαδημαϊκούς κύκλους καθώς και άκρως προοδευτικά άτομα σε πιο λούμπεν χώρους, ωστόσο είναι συνταρακτικό να βλέπει κανείς τόσο ακραίες αντιδράσεις. Εικάζω ότι ως ένα βαθμό οφείλεται και στο θρησκευτικό υπόβαθρο και εξηγούμαι. Πέραν της ιδεολογικής διαφοράς που υπάρχει ανάμεσα στις δύο θρησκείες ,χριστιανισμός-ισλάμ με την πρώτη να πρεσβεύει ιδεολογικά εκείνο το "αγαπάτε αλλήλους" χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις και την δεύτερη με ένα "αλλά" στο τέλος της φράσης, έχω την αίσθηση πως έχει να κάνει και με την απαξιώση της θρησκείας ως καθοριστικής έννοιας στην ζωή του μέσου Ευρωπαίου. Εξηγούμαι: Είναι γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή κοινωνία και σε μικρότερο μέρος αυτής η Ελληνική ήταν μέχρι πρότινος βαθιά συντηρητική και οπισθοδρομική. Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμα και στην προοδευτική Σουηδία η ομοφυλοφιλία αντιμετωπιζόταν σαν ασθένεια μέχρι και μετά τα μέσα της δεκαετίας του 70'. Σε αυτό συνεβάλλε πολύ και η χριστιανική θρησκεία με τις απαγορεύσεις και τα θέσφατά της. Ωστόσο με το πέρασμα των ετών, η θρησκεία απαξιώθηκε και από εκει που έπαιζε καθοριστικό ρόλο στις ζωές των ανθρώπων , πλέον παίζει αν όχι ελάχιστο , το πολύ έναν πολύ μικρό ρόλο. Για τον μέσο Ευρωπαίο η θρησκεία του είναι κάτι που (άν υπάρχει) το αντιμετωπίζει ως φολκλόρ και σε ουδεμία περίπτωση δεν του επιτρέπει να καθορίζει τις αποφάσεις του ή την στάση του απέναντι στην ζωή και σε διάφορα μείζονα ιδεολογικά ή ηθικά ζητήματα. Ακόμη και στην χώρα μας αρκετά μεγάλη μερίδα του πληθυσμού (πλέον) ζητά οριστικό διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους, πράγμα αδιανόητο μέχρι πριν από μερικά -όχι πολλά- χρόνια. Συνεπώς λοιπόν, απαλλαγμένοι από ιδεολογικά δεσμά και απαγορεύσεις που στην πραγμνατικότητα δεν είναι καν χριστιανικές αλλά κατασκευές ενός ιερατείου * μπορέσαμε ως Ευρώπη και σιγά σιγά προσπαθούμε ως Ελλάδα να αποδεχτούμε το πασιφανές. Ότι κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματός του. Δυστυχώς αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο στις χώρες του λεγόμενου Αραβικού κόσμου. Εκεί και η θρησκεία εξ ορισμού είναι πιο σκληροπυρηνική και οι άνθρωπο δεν έχουν φτάσει στο σημείο να την απαξιώσουν ακόμη. Θα γίνει κάποτε αυτό; Αναμφίβολα. Ο χρόνος θα δείξει όμως πότε. Μέχρι τότε φαινόμενα όπως το παραπάνω δεν θα εξαλειφθούν ούτε θα είναι κάτι το αδιανόητο. Όσον αφορά για την κοινοτική ευθύνη των υπολοίπων, το ανέλυσαν πολύ καλά άλλα μέλη του φόρουμ και δεν θα επεκταθώ. Είναι απλώς το ερώτημα που έθεσε πολύ καλά ο Μίκαελ Χάνεκε στην ταινία του που τιτλοφορείται "Κρυμμένος". Πόσο ανέχεσαι να είσαι ένοχος; *και ο Χριστός παρέα με πόρνες και αμαρτωλούς έκανε όχι με εξέοχντες ανθρώπους ή τους φαρισαίους και τους γραμματείς που αποτελούσαν το τότε ιερατείο. Μάλιστα εναντιωνόταν τους τελευταίους... Επεξεργασία Ιουλίου 2, 2017 από zade 9 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Tightwad Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 3, 2017 Member ID: 23287 Group: Veterans Topic Count: 161 Content Count: 4890 Reputation: 33737 Achievement Points: 4890 Days Won: 15 With Us For: 4794 Days Status: Offline Last Seen: Δεκεμβρίου 13, 2023 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 3, 2017 Το Σουηδικό κράτος ήταν 'πρωτοπόρο' στον τομέα του ευγονισμού, έκανε εμπόριο με την Γερμανία και στους 2 ΠΠ, και ταυτόχρονα, μόλις λίγα χρόνια αργότερα, έσωζε Εβραίους από την ναζιστική Γερμανία μέσω του Ερυθρού Σταυρού. Δεν είναι το θέμα ότι η Σουηδία παθαίνει εγκεφαλικό και αλλάζει τελείως πορεία κάθε δεκαετία, απλά οι κοινωνικοί παράγοντες είναι πολυδιάστατοι και δεν μπορούν να εξηγηθούν με μια διχοτομία μεταξύ οπισθοδρομίας και προόδου.Άλλωστε ακόμα και να το βλέπαμε υπό αυτό το πρίσμα, πρώτον δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μια συνεχή πρόοδο καθώς η τελευταία δεκαετία στην Ευρώπη αν μη τι άλλο παρουσίασε πολλές οπισθοδρομικές τάσεις σε πολλούς τομείς, και γενικότερα, η ιδέα ότι καθώς περνάνε τα χρόνια τα πράγματα θα γίνονται καλύτερα και πιο προοδευτικά είναι μύθος. Κατά δεύτερο, αυτή η οπισθοδρομία εμφανίστηκε σε πολλές εκδοχές, από τις 'Καθολικές illiberal δημοκρατίες' (όρος του Orban, οχι δικός μου) στην Ουγγαρία και στην Πολωνία μέχρι και την alt-right, χόμπυ πολλών νέων, λευκών, αγνωστικιστών/άθεων, 'economically anxious' (γκούχ, γκούχ) Αμερικανών. 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
dimious200 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 6, 2017 Member ID: 14558 Group: Members Topic Count: 49 Content Count: 3365 Reputation: 28756 Achievement Points: 3365 Days Won: 2 With Us For: 5024 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 18, 2023 Age: 33 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 6, 2017 @θρηνωδός τον μητροπολίτη Πειραιώς τον ξέρεις; τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης; για να μην μιλήσω για διάφορους πολιτικούς, εντός και εκτός εγκληματικών οργανώσεων. πάντως οι Αιγύπτιοι στατιστικά είναι πιο liberal από τους υπόλοιπους άραβες. . Ρε τι μητροπολίτες λες,εδώ καθηγητές ιατρικής ΑΠΘ (ιατροδικαστικής και ψυχιατρικής και ποιος ξέρει πόσοι ακόμα) και θεωρουν ακόμα την ομοφυλοφιλία παραφιλία.. Να μην πω για αντιδράσεις γνωστών μου για τον νομο για τους γάμους των gay ζευγαριων στη Γερμανία,οπου και δουλεύουν.. Και έρχεται η αλλη η γιαγιακα που πριν δέκα λεπτα παιζει να επηζε τυρί και σου πετάει ενα "μωρέ ο,τι θέλουν ας κανουν,τι με κοφτει εμένα,να κοιτάξουν τις καμπούρες τους οι άλλοι" και χασκεις.. 8 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 13, 2017 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191061 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6582 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 13, 2017 Πάπαλα οι δηλώσεις για φέτος. Οπότε τώρα μπορώ επιτέλους να ανοίξω αυτό το μπουκαλάκι που μου έφτασε πεσκέσι από τα βόρεια. Μυρίζει υπέροχα και είναι νέκταρ στη γλώσσα και τον ουρανίσκο youknowwho Πρώτη φορά που πίνω ένα πιο εξειδικευμένο ρούμι και ναι, είναι αιώνες καλύτερο από τα συνηθισμένα ρούμια. Αιώνες 22 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
guskoin Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 14, 2017 Member ID: 25799 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 785 Reputation: 6377 Achievement Points: 801 Days Won: 0 With Us For: 4461 Days Status: Online Last Seen: 6 λεπτά πριν Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 14, 2017 Πάπαλα οι δηλώσεις για φέτος. Οπότε τώρα μπορώ επιτέλους να ανοίξω αυτό το μπουκαλάκι που μου έφτασε πεσκέσι από τα βόρεια. Μυρίζει υπέροχα και είναι νέκταρ στη γλώσσα και τον ουρανίσκο youknowwho WP_20170713_21_54_32_Pro.jpg Πρώτη φορά που πίνω ένα πιο εξειδικευμένο ρούμι και ναι, είναι αιώνες καλύτερο από τα συνηθισμένα ρούμια. Αιώνες Λοιπόν το ΠΡΩΤΟ πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό είναι το γνωστό τραγουδάκι Γιο χο χοοο ,γιο χο χοοο ,σ' ένα βαθύ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙ Γιο χο χοοο , γιο χο χοοο μ΄ένα μπουκάλι ΡΟΥΜΙ! Άντε και του χρόνου Germ! 9 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Θρηνωδός Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 20, 2017 Member ID: 30604 Group: Veterans Topic Count: 535 Content Count: 6810 Reputation: 55696 Achievement Points: 6810 Days Won: 161 With Us For: 3637 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 16, 2020 Age: 33 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 20, 2017 Το Σάββατο πήγα μια βόλτα στην Γερμανία, τυχαίνει να μένω κοντά στα σύνορα οπότε αποτελεί τακτική και φθηνή εκδρομή. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι το τραίνο που πήραμε, καθώς και ο παράλληλος δρόμος που περνάει τα σύνορα ήταν ασφυκτικά γεμάτος με Ελβετούς που κρατούσαν βαλίτσες έτοιμες για γέμισμα με φθηνά Γερμανικά προϊόντα. Κυρίως πράγματα σούπερμαρκετ και ρούχα/παπούτσια. Κατά τις 12 το μεσημέρι η Γερμανική πόλη είχε πιο πολλά αμάξια με Ελβετικές πινακίδες παρά Γερμανικές. Και μονολογούσα τρώγοντας το σουβλάκι που πήρα από το Griechische zartheit Stavros, μια κατά τα άλλα αξιοπρεπέστατη καντίνα με πιτόγυρα που βρέθηκε εκεί για να με σώσει από τον εκφοβισμό μερικών που νομίζουν ότι τα σουβλάκια τα βλέπω μόνο μέσω http. Να πεις ότι είσαι middle class Ελβετός και τα βγάζεις δύσκολα πέρα με τις εξωφρενικές τιμές κρέατος (κυρίως) και καπνού (λιγότερο) στην Ελβετία και πας και σηκώνεις τα ράφια από ξένα σούπερ. Αλλά το να βλέπω Ελβετούς που καθαρίζουν 100+k. το χρόνο με αυτοκίνητα των 200 χιλιάδων να φεύγουν με 2 καρότσια τίγκα στα πράγματα και να κρύβουν τα κρέατα στα πατάκια του αμαξιού για να μην τους ρίξουν μπιλιέτι στα σύνορα (1 κιλό ανά άτομο μαξ), αυτό φίλε μου είναι κατάντια. Το Μπάντεν που μένουμε δεν είναι τόσο μεγάλο, οπότε μετά από ένα μήνα μαθαίνεις τα περισσότερα πρόσωπα. Και γελάς όταν τους βλέπεις να συμπεριφέρονται σαν να τους ανήκει ο κόσμος επειδή είναι φραγκάτοι και από την άλλη να αδειάζουν τα ράφια του Lidl λες και ζούμε The Walking Dead irl. 19 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις