kapros Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 23, 2007 Member ID: 90 Group: Members Topic Count: 36 Content Count: 211 Reputation: 556 Achievement Points: 211 Days Won: 0 With Us For: 6611 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 19, 2020 Age: 37 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 23, 2007 Welcome to the Unnmanned WorldΤο καλοκαίρι του 2002, μία άγνωστης προέλευσης εστία μόλυνσης κατέστρεψε κάθε σπέρμα, κάθε έμβρυο και κάθε πλήρως ανεπτυγμένο θηλαστικό που είχε το Υ χρωμόσωμα. Μόνη εξαίρεση αποτελούν ένας νεαρός άντρας, ο Yorick Brown, και η αρσενική του μαϊμού, Ampersand.Ύστερα από την μόλυνση η κοινωνία βυθίζεται στο χάος λόγο της κατάρρευση υποδομών και οι επιζούσες γυναίκες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την απώλεια των ανδρών καθώς και το γεγονός ότι η ανθρωπότητα είναι καταδικασμένη να εξαλειφθεί.Περίεργο σενάριο σε μία σειρά κομιξ που υπογράφει ο βραβευμένος με Eisner, Brian K. Vaughan, συγγραφέας των "Pride of Baghdad", "Ex Machina", "Runaways", ενώ τα σκίτσα έχουν γίνει από τον Pia Guerra. Μάλλον πρόκειται για μία προσπάθεια του συγγραφέα να υπονομεύσει την κλασσική φαντασίωση κάθε άντρα να μείνει ο τελευταίος άντρας πάνω στη γη.Ο Vaughan σχολαστικά σκιαγραφεί τη νέα κοινωνία που προκύπτει μέσα από το χάος, από τη μετατροπή του μνημείου της Ουάσιγκτον σε ένα μνημείο στα νεκρά άτομα, ως τη γέννηση φανατικών και εξαιρετικά-φεμινιστικών κορών της Αμαζώνας, που πίστευαν πως η μητέρα-φύση τις κράτησε καθαρές από την "ανωμαλία" του Υ χρωμοσώματος.Μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει 51 τεύχη απ' όσο γνωρίζω ενώ η πρώτη εμφάνιση έγινε το Σεπτέμβριο του 2002. Αφιερωμα Ελληνικης Εκδοσης Ελληνικες Εκδοσεις : ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΒΑΓΔΑΤΗΣ Ξενες Εκδοσεις : SAGA RUNAWAYS ESCAPISTS (THE) EX MACHINA PRIDE OF BAGHDAD Σχετικά Links:Wikipedia.com (Αγγλική Wikipedia)Comic Book DB (Εξώφυλλα των τευχών) 9 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
bimbo Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 9, 2007 Member ID: 1233 Group: Members Topic Count: 2 Content Count: 37 Reputation: 35 Achievement Points: 37 Days Won: 0 With Us For: 6503 Days Status: Offline Last Seen: Σεπτεμβρίου 18, 2008 Age: 48 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 9, 2007 πολύ έξυπνο και πρωτότυπο κόμικ, η πλοκη του σε εντυπωσιαζει καθε φορα, αλλα τολμω να πω πως εχει καταντήσει λίγο σαπουνόπερα. Καθως δηλαδη έπεσε θύμα της επιτυχίας του, μετα απο το 45 επισόδειο ξεκινά να επαναλαμβανεται και να μην εχει τοσο πρωτότυπες καταστασεις. για το καλο του ελπίζω να ολοκληρωθεί γρήγορα. Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
golf20 Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 9, 2007 Member ID: 998 Group: Members Topic Count: 4 Content Count: 84 Reputation: 192 Achievement Points: 84 Days Won: 0 With Us For: 6517 Days Status: Offline Last Seen: Δεκεμβρίου 15, 2017 Age: 40 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 9, 2007 Δηλαδή είναι ο τελευταίος άντρας με ενεργό σπέρμα ή γενικά ο τελευταίος άντρας; Μάλλον το δεύτερο ε; Φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον, για την παρουσίαση :clap: Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Ο επισκέπτης killer13 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 8, 2007 Share Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 8, 2007 αμάν...να είσαι ο τελευταίος άνδρας του πλανήτη... δεν ξέρω,μου φαίνεται τρομακτικο!!! Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
petosayros Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 18, 2007 Member ID: 3772 Group: Νέα Μέλη Topic Count: 1 Content Count: 5 Reputation: 0 Achievement Points: 5 Days Won: 0 With Us For: 6277 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 19, 2010 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 18, 2007 Δυστυχώς το κόμικ το ανακάλυψα σχετικά νωρίς και έπαθα ένα μικρό εθισμό. Μετά άντε περίμενε πότε θα βγει το επόμενο τεύχος στην κυκλοφορία. Πολύ καλή ιστορία και χαρακτήρες. Παίζει με ένα μακάβριο θέμα χρησιμοποιώντας άφθονο, κυνικό πολλές φορές, χιούμορ. Δείχνει μια εκδοχή του πώς θα ήταν ο κόσμος αν εξαλείφονταν όλοι οι άντρες. Υποθέτω ότι οι γυναίκες αναγνώστριες ίσως θα το έβρισκαν υπερβολικό αλλά δεν νομίζω ότι τα κίνητρα του συγγραφέα (ή συγγραφέων, δεν το έψαξα ποτέ) ήταν ποτέ σωβινιστικό όταν έδειξε ένα κόσμο σχεδόν κατεστραμένο. Υποθέτω ότι το σχεδόν το αντίστοιχο θα γινόταν αν πέθαναν ξαφνικά όλες οι γυναίκες. Ίσως σε μικρότερο βαθμό, ίσως σε μεγαλύτερο. Κάτι αντίστοιχο βγήκε στο Masters of Science Fiction (αν μου επιτραπεί η αναφορά σε τηλεοπτική σειρά), όπου οι άντρες σκότωσαν τις γυναίκες. Ο κόσμος που εμφανίζεται μετά δεν είναι ότι καλύτερο. Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
DJO Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 18, 2007 Member ID: 556 Group: Veterans Topic Count: 1534 Content Count: 22474 Reputation: 121444 Achievement Points: 22479 Days Won: 791 With Us For: 6558 Days Status: Offline Last Seen: Δεκεμβρίου 31, 2020 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 18, 2007 Καλά, εκεί γενικά η σειρά δεν ήταν ότι καλύτερο......... Στο 3ο επεισόδιο αναφέρεσαι? Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
petosayros Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 20, 2007 Member ID: 3772 Group: Νέα Μέλη Topic Count: 1 Content Count: 5 Reputation: 0 Achievement Points: 5 Days Won: 0 With Us For: 6277 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 19, 2010 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 20, 2007 Όντως δεν ήταν. Ναι στο 3ο αναφέρομαι (αν θυμάμαι καλά). Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
giorgos1234 Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 20, 2007 Member ID: 2472 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 93 Reputation: 466 Achievement Points: 94 Days Won: 0 With Us For: 6383 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 28, 2022 Age: 60 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 20, 2007 Η σειρά ειναι φοβερή, εχω και τα 9 τομάκια που έχουν κυκλοφορίσει 1-54!! Περιμένω με αγωνία το επόμενο για να δω πως θα τελειώσει(μαλλον θα ειναι το τελευταίο τομάκι)!! Γιωργος Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
bouzikak Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 20, 2007 Member ID: 3268 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 94 Reputation: 695 Achievement Points: 94 Days Won: 0 With Us For: 6316 Days Status: Offline Last Seen: Σεπτεμβρίου 10, 2021 Age: 49 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 20, 2007 Η σειρά ειναι φοβερή, εχω και τα 9 τομάκια που έχουν κυκλοφορίσει 1-54!!Περιμένω με αγωνία το επόμενο για να δω πως θα τελειώσει(μαλλον θα ειναι το τελευταίο τομάκι)!! Γιωργος Η σειρα ολοκληρωνεται σε 60 τευχη. O δεκατος τομος θα ειναι οντως ο τελευταιος, αλλα θα αργησει αρκετα να κυκλοφορησει, γιατι τα τελευταια 4 τευχη της σειρας δεν θα ειναι μηνιαια, αλλα διμηνιαια (και μπορει να εχουν και κανα μηνα καθυστερηση). Οποτε να περιμενεις τον τελευταιο τομο καπου στις αρχες του 2008. Το Y the last man θεωρειται πλεον η πιο πετυχημενη σειρα της Vertigo (sorry Preacher fans). Παρα το πολυ καλο προγραμμα TPB που εχει η Vertigo, το τευχος #1 εχει ξεπερασει απο καιρο τα 80$. Πιστευω οτι αν μια ελληνικη εκδοτικη εταιρεια τολμουσε να το κυκλοφορησει στα ελληνικα δεν θα εχανε... Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Bonadrug Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 20, 2007 Member ID: 1271 Group: Veterans Topic Count: 718 Content Count: 3481 Reputation: 20408 Achievement Points: 3538 Days Won: 16 With Us For: 6500 Days Status: Offline Last Seen: Σεπτεμβρίου 29 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 20, 2007 Πιστευω οτι αν μια ελληνικη εκδοτικη εταιρεια τολμουσε να το κυκλοφορησει στα ελληνικα δεν θα εχανε... Γκουχου γκούχου. Επίκειται και η κινηματογραφική βερσιόν. Να προσθέσω ότι είναι και η δική μου αγαπημένη σειρά, οι διάλογοι είναι απίστευτοι και αναφέρονται κυριολεκτικά σε ότι νάναι Η σειρά έκανε κοιλιά για ένα διάστημα αλλά τώρα που φθάνει στο τέλος έχει πάλι απογειωθεί. ακολουθεί spoiler Μένουν τώρα τα δυο τελευταία τεύχη χωρίς την....355 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
dim Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 21, 2007 Member ID: 2289 Group: Members Topic Count: 5 Content Count: 161 Reputation: 374 Achievement Points: 161 Days Won: 0 With Us For: 6401 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 14, 2016 Age: 113 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 21, 2007 .......Πιστευω οτι αν μια ελληνικη εκδοτικη εταιρεια τολμουσε να το κυκλοφορησει στα ελληνικα δεν θα εχανε... Εμπρός ενωμένο και δυνατό greekcomics, άρχισε να πιέζεις αριστερά και δεξιά μπας και δούμε άσπρη μέρα. Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
aragorn Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 3, 2008 Member ID: 4355 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 63 Reputation: 567 Achievement Points: 63 Days Won: 0 With Us For: 6192 Days Status: Offline Last Seen: Δεκεμβρίου 12, 2016 Age: 46 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 3, 2008 Ένας άγνωστος ιός σκοτώνει όλα τα αρσενικά του πλανήτη. Όχι μόνο τους ανθρώπους, αλλά και τα ζώα. Οτιδήποτε έχει το χρωμόσωμα Y. Εκτός από έναν νεαρό άντρα τον Yorick, και την αρσενική μαιμού του, τον Ampersand. Ο Yorick προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί, μέσα σε έναν κόσμο που έχει καταρρεύσει εντελώς, αφού σε κοινωνικά, πολιτικά και θρησκευτικά συστήματα η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων ήταν άντρες και είναι πλέον νεκροί... Δημιουργός του storyline του Y: The Last Man είναι ο Brian K. Vaughan, ο οποίος με αυτό το κόμικ πιστεύω φέρνει την 9η τέχνη πιο κοντά σε ανθρώπους που δεν έχουν ανοίξει ποτέ κόμικ στη ζωή τους. Η ιστορία αν και εξωπραγματική είναι πλασαρισμένη με εξαιρετικά πειστικό τρόπο και εξελίσσεται με πολύ ρεαλιστικά προβλήματα και ερωτήματα που προκύπτουν στην πορεία. Η Pιa Guerra κάνει τα σκίτσα που δίνουν ακριβώς το υπόβαθρο που χρειάζεται η ιστορία, χωρίς υπερβολές και φανφάρες. Μεγάλη αδυναμία έχω αναπτύξει και στις ατάκες του Yorick που ώρες ώρες είναι πραγματικά απολαυστικές. Εξαιρετικό από κάθε άποψη, βρίσκεται τώρα στα τελευταία του τεύχη και αναμένουμε τον 10ο και τελευταίο τόμο να κυκλοφορήσει σύντομα. Συστήνεται ανεπιφύλακτα. [Σημ.: Έγινε μεταφορά από άλλο σημείο του φόρουμ στο παρόν θέμα, για αυτό υπάρχουν κοινές πληροφορίες με την παρουσίαση] 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Bonadrug Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 31, 2008 Member ID: 1271 Group: Veterans Topic Count: 718 Content Count: 3481 Reputation: 20408 Achievement Points: 3538 Days Won: 16 With Us For: 6500 Days Status: Offline Last Seen: Σεπτεμβρίου 29 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 31, 2008 Τέλος για το Y The Last Man ! Κυκλοφόρησε το 60ο και τελευταίο τεύχος και είναι αντάξιο της διαδρομής της σειράς. Ο Γιόρικ υπήρξε πολύ καλή συντροφιά τα τελευταία 5 χρόνια και θα μου λείψει. Μακάρι να έβγαινε η σειρά στην Ελλάδα. Σίγουρα ενα από τα καλύτερα κόμικ της δεκαετίας. 4 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 31, 2008 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191063 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6583 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 31, 2008 πάρα πολύ καλό φινάλε! σε πολύ καλές δόσεις όλα... ούτε πολύ έτσι, ούτε πολύ αλλιώς και χωρίς αυτό κι εκείνο... (σαφής? ) Όντως η σειρά αξίζει της προσοχής σας. Όταν την πρωτοέπιασα, τα ρούφαγα ακατάπαυστα. Μετά που αναγκαστικά περίμενα μήνα-μήνα, κάπου με έχασε (ίσως και να είναι η κοιλιά που λέτε). Φαντάζομαι ότι πλέον όποιος/α την πιάσει, θα τα έχει όλα διαθέσιμα και θα περάσει φίνα! 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
sneaker Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 31, 2008 Member ID: 29 Group: Veterans Topic Count: 149 Content Count: 1759 Reputation: 2317 Achievement Points: 1759 Days Won: 0 With Us For: 6629 Days Status: Offline Last Seen: Οκτωβρίου 15, 2022 Age: 44 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 31, 2008 Τελείωσε; Ωραία... Ευκαιρία να συνεχίσω λοιπόν από το 35-36 που το είχα αφήσει... Όντως πολύ καλό κόμικ! για την ενημέρωση. Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Argail Δημοσιεύτηκε Απριλίου 28, 2008 Member ID: 1252 Group: Veterans Topic Count: 87 Content Count: 1685 Reputation: 6746 Achievement Points: 1750 Days Won: 14 With Us For: 6501 Days Status: Offline Last Seen: Πέμπτη στις 12:04 AM Age: 44 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 28, 2008 Και εδώ τα εξώφυλλα και τα οπισθόφυλλα από τα 6 πρώτα TPB's 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
KONNOS Δημοσιεύτηκε Μαίου 29, 2008 Member ID: 3934 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 384 Reputation: 882 Achievement Points: 384 Days Won: 0 With Us For: 6257 Days Status: Offline Last Seen: Οκτωβρίου 16, 2021 Age: 40 Share Δημοσιεύτηκε Μαίου 29, 2008 Πολύ καλή σειρά.Έκανε μια κοιλιά στη μέση αλλά δεν με χάλασε.Οι 2 τελεςυταίες ιστορίες ήταν όλα τα λεφτά.Σε κάποιους γνωστούς μου η τελευταία ιστορία (μέχρι το 59) δεν άρεσε.Αλλά εμένα μου άρεσε πολύ. Το τεύχος 60 ήταν πολύ συγκινητικό. Ο Yorick είναι απο τους χαρακτήρες με τις καλύτερες ατάκες σε κόμικ.Ακόμη γελάω με το: With little power,comes little responsibility 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
dion_mout Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 6, 2008 Member ID: 5738 Group: Members Topic Count: 4 Content Count: 191 Reputation: 359 Achievement Points: 191 Days Won: 0 With Us For: 6029 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 9 Age: 31 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 6, 2008 Εγώ ομολογώ ότι δεν το έχω ανοίξει καν το κομικ ακόμα Παρ' όλα αυτά μου έχουν πει τα καλύτερα και θα ήθελα σύντομα να πιάσω το 1ο τόμο στα χέρια μου! Συμφωνώ κι εγώ ότι αξίζει να φέρουν αυτό το κόμικς και στα ελληνικά Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
sneaker Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 6, 2008 Member ID: 29 Group: Veterans Topic Count: 149 Content Count: 1759 Reputation: 2317 Achievement Points: 1759 Days Won: 0 With Us For: 6629 Days Status: Offline Last Seen: Οκτωβρίου 15, 2022 Age: 44 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 6, 2008 Κάπου πήρε το μάτι μου ότι αναμένεται ο πρώτος τόμος σε Hardcover (μπορεί να ήταν και ανατύπωση βέβαια). Όπως και να'χει είναι μια αρκετή καλή σειρά. Κάποια στιγμή πρέπει και να την ολοκληρώσω μια και είμαι ακόμα στη μέση περίπου (κάπου στο 33). Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
katroulina Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 25, 2009 Member ID: 8944 Group: Members Topic Count: 6 Content Count: 147 Reputation: 317 Achievement Points: 147 Days Won: 0 With Us For: 5751 Days Status: Offline Last Seen: Ιανουαρίου 5, 2011 Age: 34 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 25, 2009 ειναι απιστευτη σειρα...μπραβο στην Ανουμπις που θα την εκδοσει πραγματικα μπραβο..τα τελευταια τευχη του Y the last man ηταν τοσο απροσδοκητα σε καμια περιπτωση δεν περιμενα τετοιο τελος...συγκινηθηκα πααααααρα πολυ...το αγαπημενο μου κομιξ απο vertigo και ισως συνολικα..(μεχρι στιγμης παντα! ) Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
kwtsos Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 1, 2014 Member ID: 25002 Group: Veterans Topic Count: 158 Content Count: 2118 Reputation: 21753 Achievement Points: 2118 Days Won: 3 With Us For: 4610 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 21, 2020 Age: 32 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 1, 2014 Eφοσον υπαρχει η παρουσιαση της ελληνικης εκδοσης, η συζητηση θα γινεται πλεον εκει Αφιερωμα Ελληνικης Εκδοσης 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις