germanicus Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 6, 2008 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191058 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6580 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 6, 2008 Αρκετοί από εμάς έχουμε συναντήσει το inducks με την απίστευτη βάση δεδομένων πάνω στις εκδόσεις του Disney. Μερικοί θέλαμε κιόλας να συνεισφέρουμε κάπως, αλλά δεν γνωρίζαμε το πως. Έκανα τις προάλλες τα 2 πρώτα indexing μου, οπότε πάμε λοιπόν να ρίξουμε μια ματιά στο πως υποβάλλουμε στοιχεία (ή έστω πως το έκανα εγώ και ίσως με την εμπειρία να βρείτε κάποιο καλύτερο τρόπο ή να διορθώσετε κάποιο από τα τυχόν μου λάθη). Πάμε λίγο χεράκι-χεράκι δια παν ενδεχόμενο. Κατ'αρχάς θα πρέπει να κάνετε μια εγγραφή εκεί, αλλά αφού κάνατε εγγραφή εδώ, τότε το ξέρετε το κόλπο, οπότε την κάνω κατσικούλα και πάμε στα δια ταύτα επιλέγουμε Publications (δεξιά) επιλέγουμε Greece επιλέγουμε την έκδοση που μας ενδιαφέρει. Αυτή τη στιγμή έχω μπροστά μου το Κλασικά 203, οπότε το υπόλοιπο παράδειγμα θα βασιστεί σε αυτό. Δεν γνωρίζω πως χειριζόμαστε έκδοση που δεν υπάρχει στη λίστα τους... με παρένθεση είναι όσα σηκώνουν δουλειά. Επιλέγουμε τον αριθμό που μας ενδιαφέρει (203 σε αυτή την περίπτωση) λέει not indexed οπότε μας κάνει. Επιλέγουμε το index this issue online. Συμπληρώνουμε ημερομηνία, τίτλο (ελληνικά και απ'ότι βλέπω οι υπόλοιποι τα γράφαν με μικρά και όχι με κεφαλαία οπότε ακολουθώ αυτή την παράδοση. Σε ερώτηση που έκανα, δεν απαντήσαν σε αυτό το σκέλος) και τιμή. Update και προχωράμε στο edit entries. Πρώτη δουλειά το εξώφυλλο. Στη δική μας περίπτωση έχουμε απλώς τον Μίκυ καουμπόυ καβάλα σε ένα παιδικό παιχνίδι-άλογο-τραμπάλα σε ένα εξώφυλλο με σχετικά πρόσφατη αισθητική. Πάμε λοιπόν στο advanced search για να το βρούμε. Για το συγκεκριμένο επιλέγουμε, Pages 1 Kind Cover or Illustration Character Mickey Mouse No other character should appear Date of first publication after 1998 Search (είναι πιο κάτω, δεν φαίνεται στην εικόνα) Αποενεργοποιούμε το Publications USA (τουλάχιστον το έκανα στη δεύτερη γύρα, γιατί στην πρώτη πήρα τα...) και κάθομαστε και τα κοιτάζουμε ένα-ένα μπας και βρούμε τίποτα Με λίγη καλή τύχη βρίσκουμε και κάποια άλλα γνώριμα (μόλις πέτυχα 2 ποδοσφαιρικά ) Δε βρίσκουμε τίποτα (τουλάχιστον εδώ...) οπότε πάμε πίσω στο indexing. Συμπληρώνουμε τα πεδία. title Η καυτή έρημος hero Mickey Mouse layout cover pages 1 storycode αναγκαστικά κενό αφού δεν το βρήκαμε description in English "Mickey Mouse as a cow-boy riding a horse see-saw" Ότι καλύτερη περιγραφή μπορούσα όσο πιο λιτά γινόταν κλικ στο Update μας πετάει σε ένα "αρχικό μενού" για το τεύχος όπου αναγράφει ότι έχουμε βρει μέχρι στιγμής. Edit entries για να πάμε στην πρώτη ιστορία. Απ'ότι μου απαντήσαν δεν καταγράφουμε τις διαφημίσεις και είναι δική μας επιλογή για τα άρθρα, στήλες αλληλογραφίας κλπ. Πάμε ξανά στο advanced για να βρούμε την πρώτη ιστορία. Pages 30 Hero Uncle Scrooge (όλες οι ιστορίες του Disney έχουν ένα όνομα χαρακτήρα πριν τον τίτλο τους. Ομολογώ ότι δεν είχα δώσει παλιότερα την πρέπουσα σημασία σε αυτό. Έχει την πλάκα του, αφού έχω πετύχει σε εκδόσεις που αφορούν τον Θείο Σκρουτζ ιστορίες με Hero την Μάτζικα ). Characters Uncle Scrooge, Donald Duck, Beagle Boys, HDL ( (α) τα χωρίζουμε με κόμμα (β) συμβουλευόμαστε αυτό εδώ που έχει συντμήσεις για διάφορα γκρουπ χαρακτήρων. Αν λχ είχαμε μόνο δύο από τα ανηψάκια θα βάζαμε HDL2. Με το σκέτο HDL εννοούμε ότι σκάνε μύτη και τα 3) Στη συγκεκριμένη περίπτωση επειδή είχαμε ξαναασχοληθεί με αυτή την ιστορία (ένα απαίσιο σχέδιο του πατέρα του De Vita) κοτσάρουμε και ένα πριν το 80... Καθαρά επειδή ξέρουμε και του πότε περίπου είναι Τσουπ. Εκείνο το desert de feu κάνει κάπως. Το κλικάρουμε. Βλέπουμε ότι όντως είναι και σημειώνουμε τον κωδικό της ιστορίας. I TL 324-A Πάμε τώρα ξανά πίσω στο "αρχικό μενού" που λέγαμε προηγουμένως και επιλέγουμε edit entries και add new entry. title Η καυτή έρημος hero Uncle Scrooge layout 3 strips/page storycode I TL 324-A language Greek Update! Εάν δεν βρείτε την ιστορία με την πρώτη, μη τρελλαίνεστε. Σε μια περίπτωση έβγαλα από το hero το DD και αυτομάτως την πέτυχα Δεν την είχαν καταχωρημένη με hero στο "αρχικό μενού" δίπλα από την κάθε καταχώρηση του τεύχους έχει κάτι εικονιδιάκια. Το τετράγωνο με το μολύβι είναι για να επανεπεξεργαστούμε τις πληροφορίες της καταχώρησης. Ο σκουπιδοτενεκές λογικά για το σουτάρισμα (δεν τον χρησιμοποίησα ). Τα βελάκια για να την μετακινήσουμε πάνω-κάτω ανάλογα με το πότε εμφανίζεται στο τεύχος. Το τελευταίο δεν το πείραξα, οπότε δεν ξέρω. Πατάμε submit to index, βεβαιώνουμε και τα στοιχεία μας και σε κάποια στιγμή (όχι άμεσα, αφού ο υπεύθυνος των ελληνικών εκδόσεων δεν εμφανίζεται κάθε μέρα) θα μας στείλουν e-mail ότι καταχωρήθηκε. Καλό indexing αδέρφια! edit1: (α) Εάν δεν βρίσκετε την ιστορία με το συγκεκριμένο αριθμό σελίδων, σκεφτείτε το ενδεχόμενο εκεί που στο εξωτερικό είχε δημοσιευτεί ας πούμε σε 10 σελίδες με 4 σειρές τη σελίδα, στην Ελλάδα να έγινε με 14 σελίδες και 3 σειρές τη σελίδα... Πέτυχα αρκετές τέτοιες σε παλιά Μίκυ Μάους. (β) Προσέξτε στα εξώφυλλα. Μερικές φορές μπορεί να μοιάζουν αλλά στη πραγματικότητα απλώς κάποιο να είναι εμπνευσμένο από κάποιο άλλο. Για παράδειγμα δείτε αυτό εδώ. 19 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
DJO Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 6, 2008 Member ID: 556 Group: Veterans Topic Count: 1534 Content Count: 22474 Reputation: 121442 Achievement Points: 22479 Days Won: 791 With Us For: 6556 Days Status: Offline Last Seen: Δεκεμβρίου 31, 2020 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 6, 2008 ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΟΟΟΟΟΟΟΣ!!!!!!!! ΔΩΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!! Παρακαλουνται ολοι οι κατοχοι Ντισνεϋκων τευχων να αρχισουν την προθερμανση! 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
PhantomDuck Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 6, 2008 Member ID: 2414 Group: Veterans Topic Count: 206 Content Count: 5723 Reputation: 46163 Achievement Points: 5820 Days Won: 48 With Us For: 6386 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 38 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 6, 2008 Είσαι θεός, στο έχω πει ? 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GreekComicFan Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 6, 2008 Member ID: 2265 Group: Veterans Topic Count: 999 Content Count: 20072 Reputation: 117469 Achievement Points: 20162 Days Won: 336 With Us For: 6399 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10, 2021 Age: 47 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 6, 2008 Είσαι θεός θείος, στο έχω πει ? 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 7, 2008 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191058 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6580 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 7, 2008 1ο edit στο αρχικό με 2 συμβουλές Κάπως έτσι διαπίστωσα ότι στο Μίκυ Μάους 732 μια 14σέλιδη ιστοριούλα με 3 σειρές/σελίδα που έλεγε ότι ο ήρωας ήταν ο Γκαστόνε, στη πραγματικότητα ήταν μια 10σέλιδη ιστοριούλα 4ων σειρών/σελίδα... Και όχι μόνο αυτό αλλά στη πραγματικότητα ήταν και ιστοριούλα του Carl Barks. Και για να βάλουμε και το κερασάκι στη τούρτα ήταν και η πρώτη εμφάνιση του Κύρου (ναι ναι. θα φροντίσω για τα δέοντα μπήκε στη λίστα των υποχρεώσεων) Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
jval Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 9, 2008 Member ID: 5320 Group: Members Topic Count: 24 Content Count: 715 Reputation: 6672 Achievement Points: 715 Days Won: 0 With Us For: 6072 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 21, 2018 Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 9, 2008 Κάπως έτσι διαπίστωσα ότι στο Μίκυ Μάους 732 μια 14σέλιδη ιστοριούλα με 3 σειρές/σελίδα που έλεγε ότι ο ήρωας ήταν ο Γκαστόνε, στη πραγματικότητα ήταν μια 10σέλιδη ιστοριούλα 4ων σειρών/σελίδα... Στην πραγματικότητα είναι πολλές ιστορίες με 4 σειρές ανά σελίδα οι οποίες στο Μίκυ Μάους έχουν εκδοθεί σε 3 σειρές/σελίδα. Μία που μου έρχετε στο νου είναι "Το μυστικό της Χοντορίκα" (Μίκυ Μάους 313 και Κόμιξ Νο 23) 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
dionik Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 19, 2008 Member ID: 2393 Group: Veterans Topic Count: 594 Content Count: 6421 Reputation: 30920 Achievement Points: 6434 Days Won: 13 With Us For: 6388 Days Status: Offline Last Seen: 4 ώρες πριν Age: 42 Share Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 19, 2008 Μόλις έκανα την πρώτη μου καταχώρηση σε ένα ΑΛΜΑΝΑΚΟ. Περιμένω το e-mail της επιβεβαίωσης και ελπίζω να μην έχω κάνει καμία πατάτα... :beer: Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
dionik Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 20, 2008 Member ID: 2393 Group: Veterans Topic Count: 594 Content Count: 6421 Reputation: 30920 Achievement Points: 6434 Days Won: 13 With Us For: 6388 Days Status: Offline Last Seen: 4 ώρες πριν Age: 42 Share Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 20, 2008 Τελικά αν εξαιρέσουμε μια βλακειούλα που έκανα με την ημερομηνία, το ΑΛΜΑΝΑΚΟ #2 καταχωρήθηκε σωστά. Ήταν πιο εύκολο από ό,τι νόμιζα (τουλάχιστον για τις ιστορίες που έχουν τυπωμένο ήδη τον κωδικό ) Αλλά τώρα που πήρα το κολάι, θα το ξεμπουκώσω... Έλα να παίρνουν σειρά και οι υπόλοιπες πάπιες, γιατί οι ελληνικές εκδόσεις στο inducks είναι παραμελημένες... :beer: Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
GreekComicFan Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 20, 2008 Member ID: 2265 Group: Veterans Topic Count: 999 Content Count: 20072 Reputation: 117469 Achievement Points: 20162 Days Won: 336 With Us For: 6399 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 10, 2021 Age: 47 Share Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 20, 2008 ε, εφόσον μπουχτήσαμε στα πούπουλα εδώ, πάτε να ξεπουπουλιαστήτε και αλλού! 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
PhantomDuck Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 25, 2008 Member ID: 2414 Group: Veterans Topic Count: 206 Content Count: 5723 Reputation: 46163 Achievement Points: 5820 Days Won: 48 With Us For: 6386 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 38 Share Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 25, 2008 (Επεξεργασία) *Το παραπάνω Thanks πατήθηκε αντί του quick reply Αν μαζευτούμε 15 άτομα και περνάμε από 2 Μίκυ Μάους την εβδομάδα, θα τελειώσουμε με την πιο δύσκολη σειρά σε 1.5 χρόνο. Ύστερα θα μείνουν μόνο τα Αλμανάκο, Κλασσικά, Κόμιξ, Μίκυ Μυστήριο, Ντόναλντ, Μίννυ, Σήριαλ, .... Επεξεργασία Αυγούστου 25, 2008 από PhantomDuck 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 25, 2008 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191058 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6580 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 25, 2008 ΡωΚάππα, εσύ είσαι ο τρίτος που κάνει indexing? είδα έναν Γιώργο, αλλά μη γνωρίζοντας επώνυμο. 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
PhantomDuck Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 25, 2008 Member ID: 2414 Group: Veterans Topic Count: 206 Content Count: 5723 Reputation: 46163 Achievement Points: 5820 Days Won: 48 With Us For: 6386 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 38 Share Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 25, 2008 Είχα κάνει προσπάθεια κάποτε, αλλά τα παράτησα στην μέση της διαδρομής. Τώρα που ήρθα για τα καλά στην Αθήνα, θα μπω δυναμικά στο index. 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 25, 2008 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191058 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6580 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 25, 2008 λάθος μου. Γεράσιμος λέγεται το παλικάρι 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
dionik Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 25, 2008 Member ID: 2393 Group: Veterans Topic Count: 594 Content Count: 6421 Reputation: 30920 Achievement Points: 6434 Days Won: 13 With Us For: 6388 Days Status: Offline Last Seen: 4 ώρες πριν Age: 42 Share Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 25, 2008 στο "αρχικό μενού" δίπλα από την κάθε καταχώρηση του τεύχους έχει κάτι εικονιδιάκια. Το τετράγωνο με το μολύβι είναι για να επανεπεξεργαστούμε τις πληροφορίες της καταχώρησης. Ο σκουπιδοτενεκές λογικά για το σουτάρισμα (δεν τον χρησιμοποίησα ). Τα βελάκια για να την μετακινήσουμε πάνω-κάτω ανάλογα με το πότε εμφανίζεται στο τεύχος. Το τελευταίο δεν το πείραξα, οπότε δεν ξέρω. Το τελευταίο εικονίδιο σου δημιουργεί αντίγραφο της καταχώρησης. Βολεύει πάρα πολύ όταν στο ίδιο τεύχος υπάρχει ιστορία σε δύο ή περισσότερες συνέχειες. :beer: Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
PhantomDuck Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 31, 2008 Member ID: 2414 Group: Veterans Topic Count: 206 Content Count: 5723 Reputation: 46163 Achievement Points: 5820 Days Won: 48 With Us For: 6386 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 38 Share Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 31, 2008 (Επεξεργασία) Μόλις πέρασα το προηγούμενο Μίκυ Μάους (2197) και ένα καλοκαιρινό διπλό τεύχος Ντόναλντ (105). 12 ιστορίες σύνολο, οι μισές εξ' αυτών χωρίς/ή με λανθασμένους κωδικούς Πάλι καλά που κατάλαβα τους δημιουργούς και την χρονολογία στο περίπου, και ξεμπέρδεψα σχετικά εύκολα Μερικές πληροφορίες, που μου πήραν κάμποση ώρα ψαξίματος: Ντετέκτιβ Χάρυ Βδέλας > Umperio Bogarto Επιθεωρητής Ο'Χάρα --> Chief O'Hara (Όχι Detective/Officer/Policeman κλπ κλπ) Τζων/Χειροπαίδαρος --> Detective Casey Μαύρο Φάντασμα ------> The Phantom Blot (Ναι, θέλει και το "The") Μαύρος Πητ ------------> Peg-Leg Pete (ονομάζεται και επίσημα ως Black Pete, όμως το δέχεται μόνο ως Peg-Leg) Τώρα περιμένω mail επιβεβαίωσης. Δεν νομίζω να έχω κάνει καμία πατάτα, αν και ποτέ δεν ξέρεις Υ.Γ. Όσο και να βρίζουμε το Babelfish, αν το χρησιμοποιούμε για μεμονωμένες λέξεις μια χαρά δουλεύει Επεξεργασία Αυγούστου 31, 2008 από PhantomDuck 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
dionik Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 31, 2008 Member ID: 2393 Group: Veterans Topic Count: 594 Content Count: 6421 Reputation: 30920 Achievement Points: 6434 Days Won: 13 With Us For: 6388 Days Status: Offline Last Seen: 4 ώρες πριν Age: 42 Share Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 31, 2008 Καλή αρχή & φυσικά καλή συνέχεια! Από μια ματιά που έριξα έκανες πολύ καλή δουλειά και έχεις βάλει και πρόσθετες πληροφορίες. Το λεξικό είναι όντως χρήσιμο, καθώς πολλές ιστορίες έχουν περιγραφή μόνο στα ιταλικά ή γαλλικά, οπότε βοηθάει πολύ στην εύρεση ιστοριών & εξώφυλλων. Ακόμη, πολλοί χαρακτήρες έχουν και συντομογραφίες, όπως πχ Donald Duck -->DD. Αυτές φαίνονται στην κατάληξη των σελίδων με τους χαρακτήρες (πχ για Donald http://coa.inducks.org/character.php?c=DD) ή μπορείτε να τους βρείτε και στο ακόλουθο αρχείο. heroes_abb.txt :beer: 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 31, 2008 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191058 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6580 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 31, 2008 Όποτε έχω αμφιβολία/άγνοια για το όνομα κάποιου, πηγαίνω σε κάποια φιγούρα που ξέρω και η οποία έχει πολλές εμφανίσεις μαζί, και από εκεί κάνω κλικ στο statistics και κοιτάζω τα ονόματα για να δω ποιό μου κάνει κλικ. Λχ τις προάλλες δεν θυμόμουνα το όνομα του Πασχάλη. Πήγα στη Γιαγιά Ντακ ( http://coa.inducks.org/character.php?c=GD ), έκανα κλικ στο statistics ( http://coa.inducks.org/character.php?c=GD&view=3 ) και voila! το όνομα του Gus Goose είναι πρώτο πρώτο στη λίστα. και όπως σχολίασε ο bio, οι πιο δημοφιλείς έχουν και σύντμηση. MM ο Μίκυ, GO ο Γκούφυ, και όπως φαίνεται και πιο πάνω στο λινκ της Γιαγιάς Ντακ, η σύντμηση της είναι GD. Ο πιο εύκολος τρόπος για να βρεις στο χύμα κάτι είναι να το ψάξεις με τον πιο "κουφό" συνδυασμό της ιστορίας/εξώφυλλου. λχ κάτι με Μαύρο Πητ και Οράτιο μαζί πρέπει να είναι πανεύκολο. Δεν φαντάζομαι να έχει παίξει πολύ αυτός ο συνδυασμός. Όσον αφορά τα εξώφυλλα, μέχρι στιγμής μου έχει δοθεί η εντύπωση ότι το πολύ να βγήκαν μέσα στην προηγούμενη 2ετία, 3ετία από το ελληνικό τεύχος. Πάντα τα ψάχνω βάζοντας τους χαρακτήρες και ένα χρονικό όριο. Σημείωση. Πολλές φορές υπάρχουν μπερδέματα με φιγούρες που έχουν διπλή ταυτότητα (πχ Ντόναλτ και Φάντομ) αλλά και με παρόμοιες φάτσες (πχ Γκούφυ και Ιντιάνα Γκούφυ). Άιντε! καλή αρχή! 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
dionik Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 1, 2008 Member ID: 2393 Group: Veterans Topic Count: 594 Content Count: 6421 Reputation: 30920 Achievement Points: 6434 Days Won: 13 With Us For: 6388 Days Status: Offline Last Seen: 4 ώρες πριν Age: 42 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 1, 2008 Και ο PK έχει πάρει φόρα και inducksάρει... Ερώτηση : Τελικά θα βάζουμε και τους κωδικούς που έχει τυπωμένους ο Τερζόπουλος (πχ Α 0294 κλπ)? Αρχικά εγώ δεν τους έγραφα, αλλά τώρα σκέφτομαι να τους συμπληρώνω :beer: 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
PhantomDuck Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 1, 2008 Member ID: 2414 Group: Veterans Topic Count: 206 Content Count: 5723 Reputation: 46163 Achievement Points: 5820 Days Won: 48 With Us For: 6386 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 38 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 1, 2008 Οι κωδικοί αυτοί δεν ξέρουμε τι σημαίνουν, όμως ίσως να χρειαστούν στο μέλλον. Αν τους προσθέσουμε, σε ποιο field θα το κάνουμε ? Στα comments κάθε ιστορίας ή υπάρχει κάποιο ειδικό μέρος ? Επίσης, προσέχετε τις ιστορίες του Tony Strobl. Είναι η περίπτωση που είπε παραπάνω ο Germanicus. Στην Αμερική πολλές ιστορίες του δημοσιεύονταν σε 4 στριπ ανά σελίδα, ενώ στο Μίκυ Μάους σε 3 στριπ ανά σελίδα. Αν ψάξετε για ιστορίες του, πιθανώς να πρέπει να προσαρμόσετε τις σελίδες με τα 3 στριπ ανά σελίδα. Π.χ. Originally Published: 9 pages - 4 strips per page Μίκυ Μάους: 12 pages - 3 strips per page 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
dionik Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 1, 2008 Member ID: 2393 Group: Veterans Topic Count: 594 Content Count: 6421 Reputation: 30920 Achievement Points: 6434 Days Won: 13 With Us For: 6388 Days Status: Offline Last Seen: 4 ώρες πριν Age: 42 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 1, 2008 Λογικά μπαίνουν στα Comments. Δοκιμάζουμε και βλέπουμε. :beer: Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
PhantomDuck Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 3, 2008 Member ID: 2414 Group: Veterans Topic Count: 206 Content Count: 5723 Reputation: 46163 Achievement Points: 5820 Days Won: 48 With Us For: 6386 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 38 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 3, 2008 Προς όσους inducksάρουν. Πριν λίγο, ενώ συμπλήρωνα ένα τεύχος Κλασσικά στο Inducks, βρήκα μία ιστορία που έψαχνα πάνω από 10 χρόνια και έχει ξεχωριστή συναισθηματική αξία για εμένα. Πρόκειται για αυτήν εδώ http://coa.inducks.org/story.php?c=I+TL+1813-C . Ο θείος Σκρουτζ ανακαλύπτει πως πέρα από το διάστημα υπάρχει το "τίποτα" και αποφασίζει να πάει να πάρει λίγο από αυτό, με καταστροφικά αποτελέσματα. Τώρα που "ξεσκονίζουμε" ένα ένα τα τεύχη μας για να τα περάσουμε στο inducks, αν κάποιος την πετύχει, ας σφυρίξει κλέφτικα και θα έχει την ευγνωμοσύνη μου 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
dionik Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 3, 2008 Member ID: 2393 Group: Veterans Topic Count: 594 Content Count: 6421 Reputation: 30920 Achievement Points: 6434 Days Won: 13 With Us For: 6388 Days Status: Offline Last Seen: 4 ώρες πριν Age: 42 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 3, 2008 ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ #1512 και η ιστορία λέγεται : Η ανακάλυψη του Τίποτα. :beer: 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
PhantomDuck Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 3, 2008 Member ID: 2414 Group: Veterans Topic Count: 206 Content Count: 5723 Reputation: 46163 Achievement Points: 5820 Days Won: 48 With Us For: 6386 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 38 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 3, 2008 (Επεξεργασία) αυτό το τεύχος το είχα πετύχει πολλές φορές πριν αρκετό καιρό, όμως δεν έκατσα ποτέ να το ξεφυλλίσω Καλά, όπως και νά' χει τώρα όλο και κάπου θα το βρω. Ευχαριστώ dionik Επεξεργασία Σεπτεμβρίου 3, 2008 από PhantomDuck 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 6, 2008 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191058 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6580 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 6, 2008 και επειδή τα καλά πράγματα πρέπει να λέγονται.... Ο ΡΚ έχει πάρει φόρα κάνοντας τον bio να φαίνεται ερασιτέχνης (που είχε κάνει εμένα να φαίνομαι ερασιτέχνης) λάθος!!! έχουν πάρει και οι δύο φόρα!!!!!!! ο ένας Κλασικά ο άλλος εβδομαδιαία κάντε ένα κλικ για να καταλάβετε 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
PhantomDuck Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 14, 2008 Member ID: 2414 Group: Veterans Topic Count: 206 Content Count: 5723 Reputation: 46163 Achievement Points: 5820 Days Won: 48 With Us For: 6386 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 38 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 14, 2008 (Επεξεργασία) λάθος μου. Γεράσιμος λέγεται το παλικάρι Το εν λόγω παλικάρι μόλις πριν λίγο συμπλήρωσε την καταχώρηση ~100 τευχών Ντόναλντ, ολοκληρώνοντας έτσι όλη τη σειρά http://coa.inducks.org/publication.php?c=gr/NT . Η καταχώρηση γίνεται από 4 άτομα ως επί το πλείστον και από αρχές Σεπτεμβρίου που ξεκινήσαμε την καταχώρηση, έχουν περαστεί πάνω από 700 συνολικά τεύχη, ενώ σε καθημερινό επίπεδο, οι καταχωρήσεις ελληνικών εντύπων υπερτερούν οποιασδήποτε άλλης χώρας. Απλή μηνιαία αναφορά για να ξέρουμε που βαδίζουμε Επεξεργασία Οκτωβρίου 14, 2008 από PhantomDuck 5 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 14, 2008 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1672 Content Count: 28513 Reputation: 191058 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6580 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 7 Age: 52 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 14, 2008 και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι είμαστε απίστευτα ευγνώμονες για αυτό που βλέπουμε!!!!!!! 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
lunatic Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 16, 2008 Member ID: 2818 Group: Members Topic Count: 73 Content Count: 916 Reputation: 3593 Achievement Points: 916 Days Won: 2 With Us For: 6350 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 2 Age: 36 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 16, 2008 (Επεξεργασία) Έκανα και εγώ το πρώτο μου ιντακσάρισμα!!!!!! :dance: Το τεύχος που πέρασα είναι το Κλασσικά 205!! Σιγά σιγά θα μπω και σε έναν ρυθμό οπότε θα φεύγουν περισσότερα τεύχη σε λιγότερο χρόνο(Ανοίξαμε και συμφέρουμε ) Ευχαριστώ πολύ τους Dionik , Germanicus και Phantom Duck για την πολύτιμη βοήθεια τους!!!!!! :thanks: Επεξεργασία Οκτωβρίου 16, 2008 από lunatic 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
PhantomDuck Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 16, 2008 Member ID: 2414 Group: Veterans Topic Count: 206 Content Count: 5723 Reputation: 46163 Achievement Points: 5820 Days Won: 48 With Us For: 6386 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 38 Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 16, 2008 Άντε καλή αρχή. Αν συναντήσεις κάποιο πρόβλημα πες μας ώστε να μην παιδευτείς όπως παιδευτήκαμε εμείς. Υπάρχουν διάφορες "παγίδες" στις ιστορίες 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
dionik Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 7, 2008 Member ID: 2393 Group: Veterans Topic Count: 594 Content Count: 6421 Reputation: 30920 Achievement Points: 6434 Days Won: 13 With Us For: 6388 Days Status: Offline Last Seen: 4 ώρες πριν Age: 42 Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 7, 2008 PK, ερώτηση : Πως έκανες το search εδώ και σου έβγαλε αυτά τα αποτελέσματα? :beer: 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
PhantomDuck Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 7, 2008 Member ID: 2414 Group: Veterans Topic Count: 206 Content Count: 5723 Reputation: 46163 Achievement Points: 5820 Days Won: 48 With Us For: 6386 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 38 Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 7, 2008 (Επεξεργασία) Λοιπόν, αυτό που μας ενδιέφερε να βρούμε είναι ιστορίες με τα παρακάτω κριτήρια: 1) Να είναι σχεδιασμένες από τους Lucio Leoni - Emanuela Negrin 2) Να εμφανίζεται σε αυτές ο Φάντομ Ντακ 3) Να έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα Πάμε λοιπόν στο Advanced Search και ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα: 1) Αναφέρουμε πως ψάχνουμε για ιστορία και όχι για στριπ, εξώφυλλα, illustrations κλπ. 2) Αναφέρουμε πως ψάχνουμε ιστορία που εμφανίζεται ο Φάντομ (Έβαλα PK επειδή αυτή είναι η συντομογραφία του, όπως πχ του Donald είναι DD και του Θείου Σκρουτς US. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το ποστ #16) 3) Στο πρώτο πεδίο του δημιουργού, γράφουμε αυτόν που μας ενδιαφέρει, Lucio Leoni στην προκειμένη. Δεν βάζω και Emanuela Negrin επειδή ο Leoni έχει κάνει και μερικές δουλειές σόλο. 4) Story was reprinted in: Greece. Αυτό το πεδίο εμφανίζει όλες τις ιστορίες που έχουν δημοσιευτεί στην συγκεκριμένη χώρα, δηλαδή την Ελλάδα στην περίπτωσή μας. ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ 5) Publications in: Greece. Αυτό το πεδίο μας εμφανίζει τις συντομογραφίες των τευχών στα οποία έχουν δημοσιευτεί οι ιστορίες. Πολύ χρήσιμο αν ψάχνουμε το ακριβές τεύχος. 6) Show the results. Αυτό το πεδίο αφορά τις εικόνες από τις ιστορίες που εμφανίζονται. Επιλέξτε την πρώτη αν δεν θέλετε να εμφανίζονται εικόνες από τις ιστορίες, την δεύτερη αν θέλετε μικρή εικόνα (καλή επιλογή για όπου υπάρχουν πάρα πολλά αποτελέσματα) και την τρίτη για την μεγαλύτερη δυνατή ανάλυση. Για παράδειγμα τώρα, αν θέλω αντίστοιχα να βρω ιστορίες του Massimo De Vita με τον Ινδιάνα Γκούφυ (Indiana Pipps / Arizona Goof) το μόνο που κάνω είναι να αλλάξω το βήμα 2 από PK σε IP και το βήμα 3 από Lucio Leoni σε Massimo De Vita. ΙΔΟΥ. Επεξεργασία Νοεμβρίου 7, 2008 από PhantomDuck 6 1 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις