starsky Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 6, 2008 Member ID: 1834 Group: Members Topic Count: 13 Content Count: 283 Reputation: 240 Achievement Points: 283 Days Won: 0 With Us For: 6441 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 2, 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 6, 2008 Στο κομικ η Γιορτη Των Αθανατων του Enki Bilal,οπως εκδοθηκε απο τις εκδοσεις ARS LONGA/ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ το 1983,συμπεριλαμβανεται και μια συνεντευξη του δημιουργου του. Η συνεντευξη δοθηκε στον Jean Letourgie και Henri Filippini τον Οκτωβριο του 1982 και μπορειτε να τη διαβασετε παρακατω. 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
alagt17 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 7, 2008 Member ID: 673 Group: Members Topic Count: 40 Content Count: 758 Reputation: 1776 Achievement Points: 758 Days Won: 0 With Us For: 6536 Days Status: Offline Last Seen: Μαίου 28 Age: 59 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 7, 2008 Χρησιμότατη η συνέντευξη. Επιβεβαίωσε κάποιες παρατηρήσεις μου για τον πολιτικό Bilal και μου ξεκαθάρισε ακόμα μερικά ζητήματα για την "Παρτίδα" Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Argail Δημοσιεύτηκε Απριλίου 13, 2008 Member ID: 1252 Group: Veterans Topic Count: 87 Content Count: 1685 Reputation: 6745 Achievement Points: 1750 Days Won: 14 With Us For: 6499 Days Status: Offline Last Seen: Πέμπτη στις 12:04 AM Age: 44 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 13, 2008 η ίδια ακριβός συνέντευξη βρίσκεται και στο Τεύχος 29 της Βαβέλ και προλογίζει την σε συνέχειες έκδοση του "Οι φάλαγγες της μαύρης τάξης" 2 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Dr Paingiver Δημοσιεύτηκε Απριλίου 13, 2008 Member ID: 3930 Group: Veterans Topic Count: 729 Content Count: 13098 Reputation: 105560 Achievement Points: 13120 Days Won: 138 With Us For: 6255 Days Status: Offline Last Seen: 9 ώρες πριν Age: 66 Share Δημοσιεύτηκε Απριλίου 13, 2008 Και επειδή οι καιροί από το 1983 μέχρι σήμερα αλλάξανε δραματικά, αντιγράφω ένα άρθρο από την Ελευθεροτυπία της 5/3/08 ''Από το τελευταίο του ταξίδι στο Βελιγράδι και το Σαράγεβο, λίγο πριν την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, ο αισθαντικός κομίστας Ένκι Μπιλάλ εμπνεύστηκε για την εφημερίδα <Liberation> πέντε φανταστικά πορτραίτα ανθρώπων που απαντούν σε διαφορετικές το καθένα ερωτήσεις, πάνω σε ζητήματα που τους απασχολούν μετά τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας, της χώρας του: τη σφαγή στη Σεμπρένιτσα, την εξαφάνιση του Κάρατζιτς, το Σαράγεβο, τις πληγές που άφησε ο βομβαρδισμός του Βελιγραδίου...Ένα από τα πέντε πορτραίτα είναι αυτό που παραθέτουμε: της Βέσνα Ζ. που μιλά για την ανεξαρτησία του Κοσόβου, λίγο πριν αυτή γίνει πραγματικότητα: Με λένε Βέσνα Ζ. Είμαι 23 χρόνων, από το Βελιγράδι και σπουδάζω οικονομία... -Τι σας λέει η ιδέα ενός ανεξάρτητου Κοσόβου; Ο κίνδυνος που διατρέχουμε είναι η αγραμματοσύνη, άνοιγμα σε κάθε είδους αμαγάλματα...Μου αρέσει η σέρβικη εξοχή. Μου αρέσουν όλες οι εξοχές της πρώην Γιουγκοσλαβίας, αλλά σήμερα φοβάμαι...Από αυτήν την ύπαιθρο προέρχονται οι κρυφές εμμονές ενός αηδιαστικού εθνικισμού, υποκινούμενες κατ΄ αρχήν από κάποιους διανοούμενους του Βελιγραδίου και στη συνέχεια από φτωχούς και αγράμματους ανθρώπους. Ας δώσουμε την ανεξαρτησία στο Κόσοβο...Η ιδέα δεν μου αρέσει. Αισθανόμαστε όλοι πως ανατρέπεται η Ιστορία μας, αλλά ας είμαστε για μιά φορά πραγματιστές...αυτή η ανεξαρτησία θα μας ανοίξει τις πόρτες για την Ευρώπη...Θα κερδίσουν όλοι... -Τι σας λείπει περισσότερο σήμερα; Να ταξιδεύω στην Ευρώπη χωρίς βίζα, όπως κάνουν και οι Ευρωπαίοι που διασχίζουν τη Σερβία. Η μη αμοιβαιότητα στο θέμα της βίζας είναι παραλογισμός που καλύπτεται από τις Βρυξέλλες''. 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις