Αυτή είναι μια δημοφιλής καταχώρηση. tryfev Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 5, 2013 Member ID: 11531 Group: Members Topic Count: 34 Content Count: 4674 Reputation: 36021 Achievement Points: 4674 Days Won: 34 With Us For: 5497 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 1, 2020 Age: 78 Αυτή είναι μια δημοφιλής καταχώρηση. Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 5, 2013 (Επεξεργασία) Φίλοι μου, πριν ξεκινήσω αυτό το θέμα, θα ζητήσω την επιείκειά σας για το προσωπικό, νοσταλγικό, εξομολογητικό και συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα που το διατρέχει από την αρχή μέχρι το τέλος, αλλά και το κάπως στομφώδες, ίσως και μελοδραματικό, κλείσιμό του. ΄Οταν, στις αρχές του 1954, σε ηλικία επτάμισυ ετών, ερχόμουν για πρώτη φορά σε επαφή με τους υπέροχους ήρωες τού Ντίσνεϋ, δεν θα μπορούσα να φανταστώ πως οι ήρωες αυτοί θα με ακολουθούσαν, με αρκετά, είναι η αλήθεια, διαστήματα απομάκρυνσης, για τα επόμενα 60 χρόνια τής ζωής μου. Πολλά από αυτά που θα πω παρακάτω είναι γνωστά στους φίλους μου τού Greekcomics από προηγούμενες καταχωρίσεις μου. Δεν μπορώ όμως να τα παραλείψω από αυτόν τον αποχαιρετιστήριο απολογισμό. Θυμίζω τις ιστορίες Ντίσνεϋ που περιλαμβάνονται στην πρώτη δεκάδα τών τευχών τού "Γέλιο και Χαρά". #1 Αιχμάλωτοι τών Μυρμηγκιών. Μια ιστορία τού Bill Wright, που στέλνει τον Μίκυ και τον Γκούφυ στον Αμαζόνιο όπου έρχονται αντιμέτωποι με γιγαντιαία μυρμήγκια http://coa.inducks.org/story.php?c=W+OS++279-02 #2 Δουλειές με Φούντες. Μια ιστορία του Tony Strobl που αφηγείται πώς δυο ζωηρά πιθηκάκια αναστατώνουν το σπιτικό του Μίκυ και δημιουργούν προβλήματα στη σχέση του με την Μίννι αλλά εξιλεώνονται σώζοντας τή ζωή τού Μόρτυ και του Φέρντι. http://coa.inducks.org/story.php?c=W+OS++279-03 #3 Στο Ψηλό Θιβέτ. Μια ιστορία άγνωστου σχεδιαστή, ο οποίος αφηγείται με χιούμορ μια αγαπημένη μου περιπέτεια τού Μίκυ και τού Γκούφυ στο Θιβέτ. http://coa.inducks.org/story.php?c=W+OS++387-02 #4 Στην Αρχαία Περσία. Μια από τις πιο σπουδαίες μπαρκσικές ιστορίες. Δεν χρειάζεται άλλες συστάσεις. http://coa.inducks.org/story.php?c=W+OS++275-02 #5 Αχ αυτή η Τάξις. Ο Paul Murry αφηγείται τις συνέπειες τής αυστηρότητας τού Ντόναλντ προς τα ανηψάκια. http://coa.inducks.org/story.php?c=W+OS++275-04 #9 Η Χρυσή Περικεφαλαία. ΄Αλλο ένα αριστούργημα τού "Παπιάνθρωπου". Κι εδώ δεν χρειάζονται περισσότερα. http://coa.inducks.org/story.php?c=W+OS++408-02 Θα αρκεσθώ να επισημάνω ότι η Χρυσή Περικεφαλαία κατέλαβε πρόσφατα την 1η θέση ανάμεσα σε πάνω από 25000 ιστορίες, στις προτιμήσεις τών χρηστών τού Inducks με 9,01/10 εκθρονίζοντας την εδώ και χρόνια πρώτη "Χαμένοι στις ΄Ανδεις", κατά τη γνώμη μου δίκαια, ενώ η "Αρχαία Περσία" κατέχει την 21η θέση στην κατάταξη, με 8,43/10 http://coa.inducks.org/recommend.php?top100=1 Με συντροφιά τους ήρωες του Ντίσνεϋ αλλά και τους άλλους ήρωες κόμικς που οι περιπέτειές τους δημοσιεύονταν στο "Γέλιο και Χαρά" (Τομ και Τζέρυ, Μπαγκς Μπάνυ, ΄Ελμερ, Πόρκυ, Τουήτυ και Συλβέστρο, Ντάφυ, Μικρή Λουλού κ.ά.) πέρασα λοιπόν τα παιδικά και τα πρώτα εφηβικά χρόνια μου. Τα τεύχη αυτά, πιτσιρίκια καθώς ήμασταν με τον αδελφό μου, δεν τα προσέχαμε κι έτσι δεν διασώθηκε κανένα. Ακολούθησε μια περίοδος με άλλα ενδιαφέροντα, σπουδές κλπ. μέχρι το 1966 που η 8χρονη τότε αγαπημένη και κατά 12 χρόνια μικρότερη ξαδελφούλα μου, την οποία είχα το θλιβερό προνόμιο να αποχαιρετήσω πριν λίγους μήνες, αφού έφυγε πρόωρα από τη ζωή, με την καθοδήγησή μου άρχισε να διαβάζει τα πρώτα Μίκυ Μάους τού Τερζόπουλου. Δυστυχώς, διάφορα γεγονότα που ακολούθησαν (εξορία τού θείου μου και πατέρα της από τη Χούντα κ.ά.) συνέβαλαν ώστε και από αυτά τα τεύχη (που δεν μου ανήκαν άλλωστε) να μην σωθεί κανένα. Μεσολάβησε ένα κενό 15 και πλέον ετών, στη διάρκεια των οποίων σταδιοδρόμησα επαγγελματικά και έφτιαξα τη δική μου οικογένεια, μέχρις ότου η κόρη μου Μαρία aka mevang, εκδήλωσε ενδιαφέρον για τα Μίκυ Μάους κι έτσι δημιουργήθηκε ένας πυρήνας 500 περίπου τευχών, που αποτέλεσε την μαγιά τής σημερινής συλλογής μου. Και φτάνουμε στο 2000, οπότε άρχισε, σε αρκετά προχωρημένη ηλικία, ο "παράφορος έρωτάς μου" για τα Ντίσνεϋ Κόμικς και τα κόμικς γενικότερα, που καρπός του ήταν η σημερινή αξιόλογη συλλογή μου και που ταυτόχρονα, στις 5 Νοέμβρη 2009, με οδήγησε να ανέβω για πρώτη φορά τη σκάλα τής Αγίας Ειρήνης 5 και να γράψω τα πρώτα μου ποστ στο Greekcomics. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε. Και ενώ προσδοκούσα να μυήσω και την εγγονή μου στη χαρά τής συλλογής των υπέροχων αυτών περιοδικών, έπεσε στο κεφάλι μου ο ουρανός, εκτοξεύθηκαν εναντίον μου σε αιθρία οι κεραυνοί τού Δία. Από αύριο κλείνει το Μίκυ Μάους, έκλεισε ήδη το Κόμιξ και έκλεισαν ή κλείνουν όλα τα υπόλοιπα περιοδικά της Νέας Ακτίνας, τελειώνουν τα σκληρόδετα, η Βιβλιοθήκη Γκότφρεντσον μένει στον ένα τόμο (ευτυχώς υπάρχει η αμερικάνικη έκδοση τής Fantagraphics). Φυσικά τίποτε δεν με εμποδίζει να μυήσω την Μικρή Νεφέλη στα μυστικά τών 4000 τευχών Ντίσνεϋ που απαρτίζουν την συλλογή μου. ΄Αλλωστε, εδώ και καιρό παίζει με τα φιγουρίνια της σειράς Ντίσνεϋ Παρέλαση και σήμερα που την ξαναείδα έπειτα από ένα μήνα και την βρήκα να μιλάει αρκετά καλά ενώ όταν την άφησα ψέλλιζε, φλυαρούσε διαρκώς για τον Μίκι, την Μίνι, την Ντέζι, τον Νόναντ, τον Γκατόνε και τον Σκουτς. ΄Ομως, άλλο να την βάλω να σκαλίζει τα παλιά τεύχη τής συλλογής μου -άλλωστε για να τήν αφήσω να κάνει κάτι τέτοιο πρέπει να μεγαλώσει αρκετά- κι άλλο να τής δίνω σε 1-2 χρόνια να ξεφυλλίζει το τελευταίο Μίκυ Μάους ρισκάροντας κι ένα τσαλάκωμα ή σκίσιμο, αφού θα μπορούσα εύκολα να το αντικαταστήσω. Κι εγώ/εμείς, τι θα κάνω/ουμε χωρίς καινούργια τεύχη, χωρίς νέες ιστορίες; "Σβυσμένες", λοιπόν, "όλες οι φωτιές οι πλάστρες μες τη Χώρα" (πρώτος στίχος από τον πρόλογο τής "Φλογέρας του Βασιλιά" τού Κωστή Παλαμά -στη λέξη σβυσμένες διατηρώ την ορθογραφία τού ποιητή, ενώ θεωρώ ορθότερο τον τύπο σβησμένες-); Λοιπόν, από αύριο θα αντηχεί στ' αυτιά όσων λατρέψαμε τα ελληνικά Ντίσνεϋ Κόμικς ο χρησμός της Πυθίας προς τον Ιουλιανό "Είπατε τώ Βασιλεί, χαμαί πέσε δαίδαλος αυλά, ουκέτι Φοίβος έχει καλύβην ου μάντιδα δάφνην ου παγάν λαλέουσαν, απέσβετο και λάλον ύδωρ"; Από αύριο θα αντιλαλεί η ιαχή "Ο Μέγας Παν απέθανε"; http://www.lifo.gr/team/evrymata/34755 Στα ρητορικά αυτά ερωτήματά μου απαντώ μόνος μου, με την ευχή και την ελπίδα -και χωρίς φυσικά να έχω κανενός είδους πληροφόρηση- ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις που θα επιτρέψουν να ξανακυκλοφορήσουν στη χώρα μας περιοδικά με Ντίσνεϋ Κόμικς και καινούργιες ιστορίες με τους αγαπημένους μας ήρωες. Επεξεργασία Σεπτεμβρίου 5, 2013 από tryfev 54 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
paola Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 6, 2013 Member ID: 12750 Group: Members Topic Count: 9 Content Count: 2279 Reputation: 20642 Achievement Points: 2279 Days Won: 1 With Us For: 5268 Days Status: Offline Last Seen: 5 ώρες πριν Age: 47 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 6, 2013 Τρυφωνα μου πολυ ομορφα και συγκινητικα τα λογια που εγραψες. Σε καταλαβαινω γιατι ετσι νιωθω κι εγω. Αρχισα να διαβαζω περιοδικα με το που εμαθα αναγνωση, και και τον Ιουλιο του 1984,(τευχος 940) λιγο πριν κλεισω τα 7 αρχισα την δικη μου συλλογη. Απλα τα λατρεψα αυτα τα περιοδικα.Εχω τις ωραιοτερες αναμνησεις απο αυτα.Ηταν οι παιδικοι μου φιλοι θυμαμαι τις ωρες που περνουσα μαζι τους,την ανυπομονησια καθε φορα για τα καινουργια τευχη,οτι τα ειχα "λιωσει" απο το πολυ διαβασμα.Μαζι τους ταξιδεψα σε ολο τον κοσμο ,στο διαστημα,στον χρονο σε αλλες εποχες κι εμαθα πολλα πραγματα που δεν ηξερα. Καποια στιγμη και για καποια χρονια χρειαστηκε να σταματησω να τα αγοραζω,κυριως για οικονομικους λογους αλλα και χωρου(μεγαλο προβλημα μεχρι σημερα) οπως το εχω πει πολλες φορες. Αλλα αυτες οι αγαπες δεν ξεχνιουνται.Οταν μπορεσα αρχισα παλι να αγοραζω. Τα τελευταια χρονια αγοραζα επιλεκτικα αλλα παντα τα Disney τα θεωρουσα δεδομενα,οτι δεν θα σταματησει η εκδοση τους.Τα θεωρουσα πολυ "δυνατο χαρτι" στο χωρο των κομικς.Για καποιους που δεν ασχολουνται το θεωρουν γελοιο να λυπασαι για το οτι τελειωσε το μικυμαου,την στιγμη που ολα πανε κατα διολου.Συμφωνω ολοι εχουμε πολλα προβληματα στην ζωη μας ειδικα αυτη την εποχη. Δεν μπορεις ομως να μην νιωθεις ετσι οταν χανεται κατι που υπηρξε αναποσπαστο κομματι των παιδικων σου χρονων. 28 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
tryfev Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 9, 2015 Member ID: 11531 Group: Members Topic Count: 34 Content Count: 4674 Reputation: 36021 Achievement Points: 4674 Days Won: 34 With Us For: 5497 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 1, 2020 Age: 78 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 9, 2015 Στα ρητορικά αυτά ερωτήματά μου απαντώ μόνος μου, με την ευχή και την ελπίδα -και χωρίς φυσικά να έχω κανενός είδους πληροφόρηση- ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις που θα επιτρέψουν να ξανακυκλοφορήσουν στη χώρα μας περιοδικά με Ντίσνεϋ Κόμικς και καινούργιες ιστορίες με τους αγαπημένους μας ήρωες. Σήμερα που ξαναβλέπω αυτό το σχεδόν ξεχασμένο ποστ μου, διαπιστώνω ότι δεν είχα πέσει έξω στις προβλέψεις μου. 9 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
ΤασίαΚούτ Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 19, 2016 Member ID: 31587 Group: Members Topic Count: 62 Content Count: 574 Reputation: 1141 Achievement Points: 574 Days Won: 0 With Us For: 3105 Days Status: Offline Last Seen: Φεβρουαρίου 27, 2021 Age: 49 Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 19, 2016 Μακάρι κυριέ μου να βγούν καλά και ποιοτικά κόμιξ όπως τα γνωρίζαμε εμείς απο μικρά παιδιά με εξυπνη πλοκή και μπόλικη αθωότητα -μόνο να μην πέσετε στην παγίδα του τύπου μα καλά ακόμη διαβάζετε κόμιξ Αχ τι μου θυμήσατε, 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
tryfev Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 19, 2016 Member ID: 11531 Group: Members Topic Count: 34 Content Count: 4674 Reputation: 36021 Achievement Points: 4674 Days Won: 34 With Us For: 5497 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 1, 2020 Age: 78 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 19, 2016 (Επεξεργασία) Κατ' αρχάς, αγαπητή ΤασίαΚουτ, δεν είμαι κύριος αλλά σκέτος Τρύφωνας και όλοι εδώ μου μιλούν, κατά παράκλησή μου, στον ενικό. ΄Οχι μόνο δεν ντρέπομαι αλλά όπου πάω κι όπου σταθώ διακηρύσσω, με καμάρι και ασυγκράτητο παλιμπαιδισμό, ότι είμαι συλλέκτης κόμικς κυρίως Ντίσνεϋ αλλά και άλλων ελληνικών με συλλογή που ξεπερνά τα 4500 κομμάτια. ΄Οσο για τα ποιοτικά κόμικς, πέρα από τα Ντίσνεϋ που δυστυχώς, με ελάχιστες εξαιρέσεις, φθίνουν στην Ελλάδα, οι ΄Ελληνες κομίστες δημιουργούν συνεχώς θαυμάσιες νέες δουλειές πολλές από τις οποίες θα μπορέσεις κι εσύ να απολαύσεις πηγαίνοντας στις 3 και 4 Δεκέμβρη στο Athens Con, όπου θα γνωρίσεις και τους ίδιους. Επεξεργασία Νοεμβρίου 19, 2016 από tryfev 6 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
tryfev Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 19, 2016 Member ID: 11531 Group: Members Topic Count: 34 Content Count: 4674 Reputation: 36021 Achievement Points: 4674 Days Won: 34 With Us For: 5497 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 1, 2020 Age: 78 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 19, 2016 Εδώ το site του Athenscon http://www.athenscon.gr/el/ 3 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις